demmian Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 κατεβασα τον επεξεργαστη στα 4300 και το ρευμα πηγε στα 1.208. πολυ μεγαλη διαφορα δεν ειναι? δεν προλαβα να κανω αλλη δοκιμη , γτ εφυγα για δουλεια κ σε 2 μερες θα ξαναπαω σπιτι, αλλα μου φαινεται πολυ μεγαλη διαφορα απο 4600 στα 4300. οι μνημες τρεχουν στα 3466 , δεν το εχω αλλαξει χωρις xmp
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Zaknafein είπε Να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το spec sheet δεν απευθύνεται σε end users, το Vcc max που αναγράφεται εκεί είναι για τους κατασκευαστές μητρικών και τους λέει ποια είναι η μέγιστη τιμή στον πίνακα του VID (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει τσιπάκι που θα έχει VID 1.52). Εσύ αυθαίρετα το μεταφράζεις ως "λειτουργική περιοχή". Ε δεν είναι. Είναι το αντίστοιχο με τους κατασκευαστές αυτοκινήτων, το στροφόμετρο μπορεί να έχει ένδειξη μέχρι 9000, αλλά ο κινητήρας να έχει κόφτη στις 7500. Ε δεν λες εντός λειτουργικής περιοχής τις 9000 σ.α.λ. απλά επειδή αναγράφονται στο στροφόμετρο, η μέγιστη τιμή στο πινακάκι των VID είναι κάτι αντίστοιχο. Έχω κάνει τα πειράματα μου και στον Haswell (που αυτός δεν έχει κάν Vcore στο spec sheet, μόνο μέγιστο Vrin ελέω FIVR) και στον καφέ, το όριο στα Α έρχεται πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζεις, όταν ανεβάζεις τάση + συχνότητα (hint: δεν είναι τα παιχνίδια το A και το Ω των Η/Υ). Και δεν μιλάω για power virus τύπου prime small FFTs (136A στα ~4.8GHz/1.22v με AVX!), αλλά για φορτίο από πραγματικές εφαρμογές. Τέλος, το degrade δεν είναι αστικός μύθος, απλά θέλει αμπαλοσύνη ή πολλή προσπάθεια (και ναι το έχω καταφέρει στον Haswell, ελέω 1.3v + folding + 85-90°C για 5Κ ώρες) και δεν σημαίνει ότι όταν αντιληφθείς το degrade ότι πάει και για πέταμα, απλά κατεβαίνεις σε συχνότητα (πήγα στα 4.3 από 4.4 στον 4770Κ δλδ). Επίσης μιας που είπε ο Sith και για SA κτλ, προσοχή με αυτά τα 2 (VCCSA VCCIO), γιατί ψοφάνε/τρώνε degrade για πλάκα και κυκλοφορούν "safe" τιμές τάσης τύπου 1.3-1.35v (για Coffee Lake), που δεν ισχύουν - να θυμίσω οι στοκ τάσεις είναι 0.95v IO & 1.00v SA. https://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/desktop-6th-gen-core-family-datasheet-vol-1.html Αυτό είναι το spec sheet για τη γενιά 6700Κ. Σελίδα 112. Ο πίνακας δίνει μέγιστη τάση τα 1,52volt. Όταν εσύ βλέπεις μέσα από τα προγράμματα του υπολογιστή σου 1,3 τάση στην πραγματικότητα αυτή μπορεί να ξεπερνάει ακόμα και τα 1,4 στιγμιαία. Όταν υπάρχουν ξαφνικές αλλαγές φορτίου. Δες ότι στον πίνακα λέει operating voltage(λειτουργική τάση). Δες το και στις σημειώσεις του ίδιου πίνακα. Σημείωση Νο 7 που αφορά το Vcc. Αναφορά σε κείμενο 7. Long term reliability cannot be assured in conditions above or below Max/Min Functional(λειτουργικά) Limits. Ας δούμε τώρα μέσα από το datasheet των nehalem ποιά δεν είναι η λειτουργική περιοχή. Ποιά είναι η ζώνη degradation με άλλα λόγια. Η ζώνη degradation είναι από Functional Max Limits μέχρι τα Absolute max Limits. Μετά τα Absolute max υπάρχει κίνδυνος ακαριαίας βλάβης. https://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/core-i7-900-ee-and-desktop-processor-series-datasheet-vol-1.html Σελ. 23: Είναι τα voltage specifications(λειτουργικά όρια οπως και για τους skylake). Για τον 920 π.χ. έφταναν μέχρι τα 1,375V. Εσύ λες ότι αυτά δεν είναι safe αλλά το τέρμα του τσιπ. Και τα δίνει η ίντελ καθαρά για ενημέρωση των mobo manufacturers. Μετά πάμε σελίδα 22: Absolute min και max. Absolute Max είναι τα 1,55v. Πάνω από το VID range που σταματάει στα 1,375v. Και η intel μας έχει μια υποσημείωση σχετικά με τα Absolute Max σελίδα 21: Αναφορά σε κείμενο At conditions outside functional operation condition limits, but within absolute maximum and minimum ratings, neither functionality nor long-term reliability can be expected. If a device is returned to conditions within functional operation limits after having been subjected to conditions outside these limits, but within the absolute maximum and minimum ratings, the device may be functional, but with its lifetime degraded depending on exposure to conditions exceeding the functional operation condition limits. Degradation είναι από 1,375v μέχρι 1,55v. Όχι στα 1,375v. υ.γ.: Ενημερωτικά επειδή το forum έχει trolls και δεν θέλω να απαντώ άμεσα. Στον 6700Κ έχω ~1,32v μέγιστη ΣΤΟΚ τάση υπό βαρύ φορτίο(όχι idle που το παίρνουν κάποιοι άσχετοι σαν τελική τάση). Τόσο δείχνουν όλα τα σχετικά προγράμματα. Είναι λοιπόν μ..... το να λες ότι τέτοιες τάσεις κοντά στα 1,35v είναι από μόνες τους επικίνδυνες. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από pirmen56 1
BabisTs Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Heybro είπε Δεν ειναι σε ολες τις ddr 4 το ιδιο. Οι bdie τα 1.40 τα εχουν ανετα safe με hynix που παιζω bootaroun κανονικα στα 1.45 αλλα στα 1.37 παιζω daily. RAM με RAM παιζει μεγαλο ρολο. Τα bdie τα έχουν άνετα τα 1,45v για daily (μην πω και παραπάνω).....το θέμα δεν είναι αυτό όμως.......εγώ μίλησα για τον memory controller, αν αντέχει αυτό το dram voltage διότι για τον imc των skylake είχαν πεί ότι για daily max είναι το 1,35v (από εκεί και πάνω μπριζολάκια στα κάρβουνα ).....δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτο το όριο του dram voltage στους imc των kabylake & coffeelake.....Για τα dimmakia εννοείται δεν έχουν πρόβλημα........αλλά δεν μιλάω για αυτά......για την ανοχή των imc των coffee μιλάω. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από BabisTs 2
Heybro Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, BabisTs είπε Τα bdie τα έχουν άνετα τα 1,45v για daily (μην πω και παραπάνω).....το θέμα δεν είναι αυτό όμως.......εγώ μίλησα για τον memory controller, αν αντέχει αυτό το dram voltage διότι για τον imc των skylake είχαν πεί ότι για daily max είναι το 1,35v.....δεν ξέρω αν έχει αλλάξει αυτο το όριο του dram voltage στους imc των kabylake & coffeelake.....Για τα dimmakia εννοείται δεν έχουν πρόβλημα........αλλά δεν μιλάω για αυτά......για την ανοχή των imc των coffee μιλάω. Τωρα σε καταλαβα. Αν βρειτε πληροφοριες για την ανοχη του controller βαλτε τες να ξερουμε που να παιζουμε. Μπορει να εχουν και 1.45 ανοχη οι coffee δεν γνωριζουμε.
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 10 λεπτά πριν, demmian είπε κατεβασα τον επεξεργαστη στα 4300 και το ρευμα πηγε στα 1.208. πολυ μεγαλη διαφορα δεν ειναι? δεν προλαβα να κανω αλλη δοκιμη , γτ εφυγα για δουλεια κ σε 2 μερες θα ξαναπαω σπιτι, αλλα μου φαινεται πολυ μεγαλη διαφορα απο 4600 στα 4300. οι μνημες τρεχουν στα 3466 , δεν το εχω αλλαξει χωρις xmp Demnian, ρύθμισε την τάση τόσο όσο χρειάζεται για να είσαι στα ~1,35v(για να το παίξεις safe όπως θες) στο χειρότερο δυνατό φορτίο. Και δες πόσο μπορείς να ανέβεις σε συχνότητα. Θα σου πρότεινα να κάνεις overclocking με offset μέθοδο, ώστε να αφαιρείς τάση μέχρι να πιάνεις 1,35v το πολύ σε μέγιστο φορτίο. 1
BabisTs Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, mcrae13 είπε Δεν ξερω τι ισχύει. Πάντως υπάρχουν στικακια που παίζουν xmp στα 1.45. Το γνωρίζω bro.....απλά δεν γνωρίζω για την ανοχή των imc σε dram voltage των coffee και των kaby αν έχει αλλάξει......οκ κυκλοφορούν dimmakia και με 1,45v αλλά δεν σου εγγυάται κανείς ότι δεν θα πάρεις τον imc στο χέρι........και για τους haswelll έλεγαν μέχρι 1,57vdimm αλλά κυκλοφορούσαν και dimmakia με 1,65v και έπεζαν ρολόϊ και απροβλημάτιστα.......το θέμα είναι να μην σου καθήσει η μπίλια για ένα μικρό gap σε επιδόσεις....... Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από BabisTs 2
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 13 ώρες πριν, Zaknafein είπε Τέλος, το degrade δεν είναι αστικός μύθος, απλά θέλει αμπαλοσύνη ή πολλή προσπάθεια (και ναι το έχω καταφέρει στον Haswell, ελέω 1.3v + folding + 85-90°C για 5Κ ώρες) και δεν σημαίνει ότι όταν αντιληφθείς το degrade ότι πάει και για πέταμα, απλά κατεβαίνεις σε συχνότητα (πήγα στα 4.3 από 4.4 στον 4770Κ δλδ). Επίσης μιας που είπε ο Sith και για SA κτλ, προσοχή με αυτά τα 2 (VCCSA VCCIO), γιατί ψοφάνε/τρώνε degrade για πλάκα και κυκλοφορούν "safe" τιμές τάσης τύπου 1.3-1.35v (για Coffee Lake), που δεν ισχύουν - να θυμίσω οι στοκ τάσεις είναι 0.95v IO & 1.00v SA. Επειδή το ανέφερε και ένα τρολ προηγουμένως. Όπως πολύ σωστά είπες οι Haswell παίρνουν τάση για τον ενσωματωμένο voltage regulator. Καμία επαφή δεν έχει το 1,3 τάση που έδωσες στον Haswell με την τάση που πραγματικά πήγε στον πυρήνα και λογικά θα ήταν πολύ μεγαλύτερη.Από τους 6700Κ και μετά όμως, βλέπεις καθαρά πόση τάση πάει στο τσιπ. Αν κάποιος θέλει να ανεβάσει τάση και ανυσηχεί για τη ζωή του τσιπ μπορεί απλά να βάλει όριο στα αμπέρ μέσω του intel XTU. Έτσι θα παίρνει το μαξ σε παιχνίδια και δεν θα καταστρέφει το τσιπ σε folding που δεν υπάρχει και κανένας λόγος.
strawman Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 2 hours ago, ~Palpatin~ said: Τρομερή απάντηση ατόμου που θεωρεί τον εαυτό του γνώστη. Στα 1.45 μπουταρουν κανονικά.... Ε ναι αν δεν μπουταρουν κάτι θα είχε καεί φωστήρα μου!!! Που να δεις τα αλλα μαργαριταρια που εγραφε οταν ειχα παρει τον 8700. Οτι νταξει, στα games ειναι stable στις τασεις που παιζει αρα κομπλε, δεν εχει σημασια που στα stress τρωει μπλε οθονες Tωρα ξαφνικα εχει να φαει μπλε οθονη 6 μηνες Παντως γενικα το stable του heybro ειναι "παιζω cod και δεν εχω φαει blue screen". Ετσι και εγω ειμαι stable 1.26 @ 5ghz, εδω και 2 βδομαδες καμια μπλε οθονη. Αλλα μαλλον φταιει το οτι παιζω dota 2 ολη μερα, οχι το οτι ειμαι stable
Zaknafein Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 36 λεπτά πριν, pirmen56 είπε υ.γ.: Ενημερωτικά επειδή το forum έχει trolls και δεν θέλω να απαντώ άμεσα. Στον 6700Κ έχω ~1,32v μέγιστη ΣΤΟΚ τάση υπό βαρύ φορτίο(όχι idle που το παίρνουν κάποιοι άσχετοι σαν τελική τάση). Τόσο δείχνουν όλα τα σχετικά προγράμματα. Είναι λοιπόν μ..... το να λες ότι τέτοιες τάσεις κοντά στα 1,35v είναι από μόνες τους επικίνδυνες. Αρχηγέ κάπου μπερδεύεσαι. Δεν είπα ότι τα 1.35v είναι επικίνδυνη τάση (να θυμίσω ότι με αρκετή σαφήνεια έδωσα στον ts σαν όριο το 1.3-1.35v), είπα ότι έχεις σταδιακό degrade αρκετά κάτω από τα 1.52v εφόσον αυτές οι τάσεις (1.40v+) συνοδεύονται και από φορτίο. Οπότε με τον ορισμό που έδωσες εσύ για την λειτουργική περιοχή (ότι πάνω από αυτήν αρχίζει το degrade δλδ), δεν είναι μέσα αυτές οι τάσεις, γιατί θα εμφανίσουν degrade, εφόσον ξαναλέω μιλάμε και για φορτίο. Τα περισσότερα (αλλά όχι όλα, βλ. ACO) παιχνιδάκια δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, καλή ώρα το Dota2 που λέει ο strawman το έχει για πρωϊνό και ένας i3 ακόμα. Επειδή εγώ (κι εσύ, και οι λοιποί στο φόρουμ), δεν ξέρω τι θα κάνει ο άλλος αύριο στο μηχάνημά του, δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον παραπάνω τάση, γιατί αν πάει να τρέξει κανά blender ή πάει να κάνει κάνα h265 encode, θα αρχίσουν τα ζόρια (θερμικά + ηλεκτρικά). Οι nehalem δεν έχουν καμιά σχέση με τους skylake, οπότε οι παραθέσεις και το guidance της ιντέλας για αυτούς δεν προσφέρει κάτι στην συζήτηση, είναι αρκετά ανόμοιοι και με αρκετή διαφορά στο process (42 vs 14nm). Επίσης, εσύ είχες haswell και τα λες αυτά; Εννοείται ότι μίλησα για 1.3vcore, όχι για 1.3vrin(παίζει και να μην bootάρει με τόσο χαμηλό, αφού το minimum είναι ~1.65v αν θυμάμαι καλά) ... οπότε όχι, δεν έπαιρνε αρκετά παραπάνω ο πυρήνας, 1.3 έπαιρνε. Βέβαια για το degrade είπα πώς ακριβώς εμφανίστηκε (folding 5K ώρες + θερμοκρασίες), σε παιχνίδια το αντίστοιχο παίζει και να είναι 15-20Κ ώρες (καλά γεράματα δλδ). Α και περί IMC, στον Haswell έτρεχε 24/7 (folding included) με XMP @ 1.65v, χωρίς θέμα ακόμα και σήμερα (σηκώνει και OC στις RAM, κάποια στιγμή τις είχα πάει και 2400, οπότε δεν νομίζω να έπαθε κάτι ο IMC απ'το DRAM voltage. Με τους Skylake δεν ξέρω τι παίζει, γιατί είναι και λίγο ιδιάζουσα περίπτωση (συμβατότητα με DDR3+DDR4), αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί το DRAM voltage να επηρεάζει τον IMC, εκτός αν δεν είναι ξεχωριστή φάση στην μητρική σε αυτούς, αλλά πάει μέσω IMC. 1
pirmen56 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Αρχηγέ κάπου μπερδεύεσαι. Δεν είπα ότι τα 1.35v είναι επικίνδυνη τάση (να θυμίσω ότι με αρκετή σαφήνεια έδωσα στον ts σαν όριο το 1.3-1.35v), είπα ότι έχεις σταδιακό degrade αρκετά κάτω από τα 1.52v εφόσον αυτές οι τάσεις (1.40v+) συνοδεύονται και από φορτίο. Οπότε με τον ορισμό που έδωσες εσύ για την λειτουργική περιοχή (ότι πάνω από αυτήν αρχίζει το degrade δλδ), δεν είναι μέσα αυτές οι τάσεις, γιατί θα εμφανίσουν degrade, εφόσον ξαναλέω μιλάμε και για φορτίο. Τα περισσότερα (αλλά όχι όλα, βλ. ACO) παιχνιδάκια δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία, καλή ώρα το Dota2 που λέει ο strawman το έχει για πρωϊνό και ένας i3 ακόμα. Επειδή εγώ (κι εσύ, και οι λοιποί στο φόρουμ), δεν ξέρω τι θα κάνει ο άλλος αύριο στο μηχάνημά του, δεν μπορώ να προτείνω σε κάποιον παραπάνω τάση, γιατί αν πάει να τρέξει κανά blender ή πάει να κάνει κάνα h265 encode, θα αρχίσουν τα ζόρια (θερμικά + ηλεκτρικά). Οι nehalem δεν έχουν καμιά σχέση με τους skylake, οπότε οι παραθέσεις και το guidance της ιντέλας για αυτούς δεν προσφέρει κάτι στην συζήτηση, είναι αρκετά ανόμοιοι και με αρκετή διαφορά στο process (42 vs 14nm). Επίσης, εσύ είχες haswell και τα λες αυτά; Εννοείται ότι μίλησα για 1.3vcore, όχι για 1.3vrin(παίζει και να μην bootάρει με τόσο χαμηλό, αφού το minimum είναι ~1.65v αν θυμάμαι καλά) ... οπότε όχι, δεν έπαιρνε αρκετά παραπάνω ο πυρήνας, 1.3 έπαιρνε. Βέβαια για το degrade είπα πώς ακριβώς εμφανίστηκε (folding 5K ώρες + θερμοκρασίες), σε παιχνίδια το αντίστοιχο παίζει και να είναι 15-20Κ ώρες (καλά γεράματα δλδ). Στο datasheet των nehalem ο πίνακας με τις VID τάσεις σταματάει κάπου στα 1,6v, αν το δεις. Πολύ πιο πάνω από τα 1,375v που είναι το όριο του πίνακα των voltage/current specifications(όπου έτρεχα τον δικό μου για μεγάλο διάστημα, απροβλημάτιστα, όταν στοκ δεν ξεπερνούσα τα 1,29). Πάνω και από το 1,55 που είναι absolute max. Άρα τα 1,52v(στον πίνακα με voltage/current specs) των skylake κατά αντιστοιχία με τα 1,375v των nehalem, δεν είναι το όριο κάποιου πίνακα VID. Ο πίνακας των λειτουργικών ορίων(voltage/current specs δηλαδή) έχει την ίδια σημασία για όλα τα cpu. Άσχετα με το τι αντέχει το καθένα και την τεχνολογία του. Αυτό που λες για το ρεύμα είναι σωστό. Η ασφαλής τάση είναι συνάρτηση του ρεύματος και μάλιστα για τους νεχάλεμ υπάρχει πίνακας με τους ασφαλείς συνδυασμούς. Γι'αυτό και πρότεινα να βάλει κάποιος throttle στα αμπέρ, για να μην ξεπεράσει το όριο που επιθυμεί. Γιατί το oc εκ των πραγμάτων είναι η θυσία ετών ζωής για παραπάνω επιδόσεις. Δεν υπάρχει 100% ασφάλεια και ο Demmian θέλει να κρατήσει το κομμάτι του για 2-3 χρόνια και όχι 15ετία. Εκείνο που τον απασχολεί είναι ο κίνδυνος άμεσης ζημιάς που έρχεται κυρίως από τις τάσεις. Έχεις δίκιο για τους Haswell. 1,65-1,85 είναι η ασφαλής περιοχή του IVR. Δεν υπάρχει παράλληλα καμία αναφορά για ασφαλείς τάσεις πυρήνα στο δικό του data sheet(σελ.102). Αν ξεκινούν με στοκ τα 1,1 περίπου, τότε δεν μου κάνει εντύπωση γιατί τα 1,3 κάνουν ζημιά. Οι skylake παίζουν στα ~1,3 στοκ. Καμία επαφή οι ανοχές τους. https://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/4th-gen-core-family-desktop-vol-1-datasheet.pdf Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από pirmen56
Zaknafein Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 28 λεπτά πριν, pirmen56 είπε Έχεις δίκιο για τους Haswell. 1,65-1,85 είναι η ασφαλής περιοχή του IVR. Δεν υπάρχει παράλληλα καμία αναφορά για ασφαλείς τάσεις πυρήνα στο δικό του data sheet(σελ.102). Αν ξεκινούν με στοκ τα 1,1 περίπου, τότε δεν μου κάνει εντύπωση γιατί τα 1,3 κάνουν ζημιά. Οι skylake παίζουν στα ~1,3 στοκ. Καμία επαφή οι ανοχές τους. Σαφώς και δεν έχουν καμία σχέση, το ανέφερα για 2 λόγους, πρώτον για να δείξω ότι το degrade δεν είναι αστικός μύθος, αλλά ένα πραγματικό σενάριο το οποίο όμως αφενός απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες (δεν είναι typical usage το 24/7 folding) και γενναιοδωρία στην τάση, αφετέρου δεν καθιστά και την CPU αυτομάτως για πέταμα. Ε τον κατέβασα στα 4.3 από 4.4, big fkin deal. Τέλος επειδή κάπου χανόμαστε στην μετάφραση και δεν έχω όρεξη για quote wars, ούτε να ψάχνω τις επίσημες πηγές για κάποια πράγματα, το spec sheet μπορεί να λέει 1.52, εσύ θα έβαζες ποτέ 1.52v τάση στη CPU σου ή θα ήσουν ΟΚ αν ήξερες ότι πάει εκεί από υπερτάσεις πχ; Εγώ λέω όχι κι ας λέει το spec sheet ότι θέλει (το οποίο για τον Haswell πχ έχει στο Vrin VID μέχρι 3.04 volt αν θυμάμαι καλά, μάντεψε αν θα τον πάρεις στο χέρι σε τέτοια τάση...) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα