Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Vccsa vccio μέχρι 1.20 είναι safe. Στο auto έδινε η Asus 1.32 και για τα 2 πάντως 

Αυτά τα έχω κλειδωμένα στo daily overclock μου με Vccio : 1.05v & Vccsa:1.1v....... bios default κοινώς με μνήμες 2133mhz και auto όλα έδινε 0,95 στο vccio & 1,05v στο vccsa.

27 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Ναι... 1.26V δίνει η GB με MCE on, το οποίο χωρίς LLC (LLC auto δλδ) γίνεται 1.12-1.13v σε all-core load.

Εννοείται με llc στο auto μιας και μίλησα για bios default και μόνο mce στο on.

• Like 1
  • Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Αυτά τα έχω κλειδωμένα στo daily overclock μου με Vccio : 1.05v & Vccsa:1.1v....... bios default κοινώς με μνήμες 2133mhz και auto όλα έδινε 0,95 στο vccio & 1,05v στο vccsa.

Κλειδωμένα τα έχω στο auto έδινε τόσο. Έχει πάρει 7 bios από τότε θα το τεστάρω σήμερα με τον καινούργιο τελείως stock auto να δω μήπως άλλαξε τίποτα. Αρκετά aggressive η asus πάντως στα ρεύματα. Θα βάλω αναλυτικά λίγο αργότερα μόλις φλασαρω το bios να δω αν τα κατέβασε στο auto. 

Λες να έδωσε το xmp τέτοια ρεύματα? Γιατί xmp είχα ενεργοποιήσει στο πρώτο boot με όλα auto. 

Επεξ/σία από Heybro
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Εννοείται με llc στο auto μιας και μίλησα για bios default και μόνο mce στο on.

Ναι, ναι, απλά το είπα γιατί ειπώθηκε πώς stock πάει 1.4v... ούτε με MCE λοιπόν δεν έχει τέτοια τάση και το Vdroop νορμάλ είναι χωρίς LLC, προφανώς και δεν είναι σταθερός βέβαια έτσι (αφού MCE on = 400 MHz OC ή ~10%). Το vdroop σε εργοστασιακές ρυθμίσεις προφανώς και δεν προκαλεί αστάθεια (καθορισμένο απ'την intel είναι άλλωστε), άλλο καπέλο αν βγαίνεις εκτός, είτε με τρικ τύπου MCE, είτε με manual OC.

Το XMP φουσκώνει (αδικαιολόγητα imo), μόνο τα VCCIO/VCCSA, δεν έχει δουλειά να μπλέξει το Vcore, εκτός αν έχει κάνει καμιά μλκία η ASUS.

• Like 2
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Κλειδωμένα τα έχω στο auto έδινε τόσο. Έχει πάρει 7 bios από τότε θα το τεστάρω σήμερα με τον καινούργιο τελείως stock auto να δω μήπως άλλαξε τίποτα. Αρκετά aggressive η asus πάντως στα ρεύματα. Θα βάλω αναλυτικά λίγο αργότερα μόλις φλασαρω το bios να δω αν τα κατέβασε στο auto. 

Λες να έδωσε το xmp τέτοια ρεύματα? Γιατί xmp είχα ενεργοποιήσει στο πρώτο boot με όλα auto. 

Ναι στο xmp ανεβαίνουν αυτά. Γενικά όταν ανεβάζεις μνήμες έστω και χειροκίνητα,τα τσεκάρεις αυτά. Και σε μένα 1.32 έδινε στο auto με σηκωμενες μνήμες. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Zaknafein είπε

Ναι, ναι, απλά το είπα γιατί ειπώθηκε πώς stock πάει 1.4v... ούτε με MCE λοιπόν δεν έχει τέτοια τάση και το Vdroop νορμάλ είναι χωρίς LLC, προφανώς και δεν είναι σταθερός βέβαια έτσι (αφού MCE on = 400 MHz OC ή ~10%). Το vdroop σε εργοστασιακές ρυθμίσεις προφανώς και δεν προκαλεί αστάθεια (καθορισμένο απ'την intel είναι άλλωστε), άλλο καπέλο αν βγαίνεις εκτός, είτε με τρικ τύπου MCE, είτε με manual OC.

Το XMP φουσκώνει (αδικαιολόγητα imo), μόνο τα VCCIO/VCCSA, δεν έχει δουλειά να μπλέξει το Vcore, εκτός αν έχει κάνει καμιά μλκία η ASUS.

Στα πρώτα bios σίγουρα κάτι τέτοιο είχε γίνει. Και τα 1.32 sa io από xmp μου τα φούσκωσε. 

1 λεπτό πριν, mcrae13 είπε

Ναι στο xmp ανεβαίνουν αυτά. Γενικά όταν ανεβάζεις μνήμες έστω και χειροκίνητα,τα τσεκάρεις αυτά. Και σε μένα 1.32 έδινε στο auto με σηκωμενες μνήμες. 

Αρχές ακόμα δεν γνώριζα ρε συ. Τσεκάρω τα πάντα τώρα με manual μνήμες χωρίς xmp να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Η asus μόνο το κάνει αυτό με το xmp η παντού έτσι γίνετε? 

Δημοσ.

Σε όλες γίνεται, γιατί το XMP ανεβάζει το ζόρι στον IMC, τώρα τα νούμερα της ASUS είναι ένα κλικ παραπάνω απ'αυτά που είδα εγώ (~1.25 IO 1.3 SA), σε κάθε περίπτωση απαράδεκτα και τα δικά μου, όταν έχω σταθερότητα με 3800/16 στα 1.10/1.20 αντίστοιχα.

Γενικά καλό είναι να γνωρίζουμε τι παίζει, το XMP overclock είναι κι αυτό, άλλο αν έρχεται "έτοιμο" το κιτ με το SPD, οι ρυθμίσεις πρέπει πάντα να ελέγχονται, εφόσον ξεφεύγουμε από τις εργοστασιακές ρυθμίσεις & συχνότητες.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ θέλω να μου εξηγήσει κάποιος το εξής. 

Διαβάζω σε διάφορα φόρα πως ο imc,εκτός των άλλων,την "ακούει " από το vdram. 

Ισχύει? Αν ναι πως εξηγείται? Αυτή η τάση εκτός από τα dimms πάει και στον cpu; 

Με 1.42 που παίζω 24/7 έχω θέμα?

Btw Τι πρεζάκια είμαστε ρε ? 7 το πρωί και ασχολούμαστε με τους αη εμσηδες... :P :P

Επεξ/σία από mcrae13
Δημοσ.

Δλδ με τον πρωϊνό καφέ να λες τι έκανε χτες η Ντάρια στο Σαρβάιβορ είναι λιγότερο πρέζα; :P

Btw δεν έχουν ξεχωριστή φάση/vrm για την μνήμη οι μητρικές; Γιατί να πηγαίνει αυτή η τάση στην CPU;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Zaknafein είπε

Δλδ με τον πρωϊνό καφέ να λες τι έκανε χτες η Ντάρια στο Σαρβάιβορ είναι λιγότερο πρέζα; :P

Btw δεν έχουν ξεχωριστή φάση/vrm για την μνήμη οι μητρικές; Γιατί να πηγαίνει αυτή η τάση στην CPU;

Οπότε δεν παίζει degradation στον imc από το vdram. Ότι είναι να γίνει θα γίνει στα στικακια . ;)

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Zaknafein είπε

Θυμάμαι που έλεγαν ότι με πάνω από 1,35v dimm θα έψεινες τον memory controller στους skylake (εξού και οι πρώτες version mobos έτρεχαν και με ddr3l 1.35v)......δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι για τους kabylake & coffeelake.....οπότε εγώ μένω stick στα 1,35v.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 λεπτά πριν, BabisTs είπε

Θυμάμαι που έλεγαν ότι με πάνω από 1,35v dimm θα έψεινες τον memory controller στους skylake (εξού και οι πρώτες version mobos έτρεχαν και με ddr3l 1.35v)......δεν ξέρω αν άλλαξε κάτι για τους kabylake & coffeelake.....οπότε εγώ μένω stick στα 1,35v.

Δεν ξερω τι ισχύει. Πάντως υπάρχουν στικακια που παίζουν xmp στα 1.45. Δεν έχω λινκ τώρα είμαι από κινητό. 

Γι αυτό αισθάνομαι λίγο ήσυχος με το 1.42 τουλάχιστον όσον αφορά τον imc. Αν την "άκουγε" ο imc με 1.45 vdram θα υπήρχαν τέτοιες ράμ;

Για τις ράμ δεν ξέρω,αν και εκεί πάλι θεωρώ πως είναι οκ, όντας και b-dies.

Επεξ/σία από mcrae13
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μιας και η Intel δεν έχει αλλάξει κάτι από τον πρώτο I μέχρι τώρα ουσιαστικά αυτό που ισχύει σαν absolute max safe είναι η διαφορά ανάμεσα σε IMC V και dram V να μην είναι μεγαλύτερη από 0.5V.

Δυστυχώς από haswell και μετά δεν υπάρχει κάτι από την εταιρεία σαν οδηγός για να είμαστε σίγουροι. Προσωπικά έχω πάρει στα χέρια IMC και μέσα στα όρια αυτά αλλά θεωρώ ότι ήταν απλά η κακια στιγμή ή ήταν υπερευαίσθητος μιας και στα τόσα χρόνια δεν είχα ποτέ πρόβλημα με επεξεργαστή.

Βέβαια αυτά τα λέω εγώ και όπως είπε ο κύριος "δεν ξέρω" χθεσινος overclockers που είναι σταθερός σε κάθε θέμα και με διαφορετική συχνότητα είμαι μπλα μπλας. Βλέπεις δεν κάνω benchmarks σε 360p για να είμαι και εγώ στο club των overclockers!!!

Επεξ/σία από ~Palpatin~
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, BabisTs είπε

Δεν ειναι σε ολες τις ddr 4 το ιδιο. Οι bdie τα 1.40 τα εχουν ανετα safe με hynix που παιζω bootaroun κανονικα στα 1.45 αλλα στα 1.37 παιζω daily. RAM με RAM παιζει μεγαλο ρολο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τρομερή απάντηση ατόμου που θεωρεί τον εαυτό του γνώστη.

Στα 1.45 μπουταρουν κανονικά....

Ε ναι αν δεν μπουταρουν κάτι θα είχε καεί φωστήρα μου!!!

Επεξ/σία από ~Palpatin~
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τελειως stock ουτε καν xmp δεν ενεργοποιησα με το τελευταιο 0616 bios update.

Screenshot_1.png

Επεξ/σία από Heybro

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...