demmian Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 κοιταζοντας στον γουγλη για ρευματα στον επεξεργαστη, ειδα σε πολλες περιπτωσεις το max που πρεπει να πηγαινει ειναι 1.4 καποιος που να ξερει μερικα πραγματα παραπανω να μου πει αν ειμαστε οκ εδω?
~Palpatin~ Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Όχι είναι πολύ, ειδικά για αυτή την συχνότητα το βρίσκω υπερβολικό. Εάν δεν τα έχεις με 1.25 τζάμπα το παιδεύεις. 1 1
Sheogorath Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 1 λεπτό πριν, ~Palpatin~ είπε Όχι είναι πολύ, ειδικά για αυτή την συχνότητα το βρίσκω υπερβολικό. Εάν δεν τα έχεις με 1.25 τζάμπα το παιδεύεις. Kαι απορώ πως με την 212evo και αυτή την τάση, δεν βράζει σαν τσαγιέρα. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, Sheogorath είπε Kαι απορώ πως με την 212evo και αυτή την τάση, δεν βράζει σαν τσαγιέρα. Βράζει βράζει αυτό είναι το μόνο σίγουρο 1 ώρα πριν, demmian είπε κοιταζοντας στον γουγλη για ρευματα στον επεξεργαστη, ειδα σε πολλες περιπτωσεις το max που πρεπει να πηγαινει ειναι 1.4 καποιος που να ξερει μερικα πραγματα παραπανω να μου πει αν ειμαστε οκ εδω? Μήπως το πήρες μτχ; Γιατί ήταν κάνα δυο "τσακάλια" που βαρουσαν μέχρι και 1.6V πριν κάνα χρόνο και μετά στον μήνα τα πούλησαν Μπορεί να έπιασες το λαχείο, εάν τον πήρες καινούργιο πάνε παίξε Λόττο.
strawman Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Στο 1.45 φιλος μου τον πηρε στο χερι στο εξαμηνο, καηκαν 2 πυρηνες και bootare μονο κανοντας disable απτα bios. Για μενα εισαι πολυ ψηλα, εκτος αν δεν σε νοιαζει να φαει degrade και το κανεις για την επιστημη. Αλλιως 1.3 το μεγιστο για 24/7. 2
ZahosDoganos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, strawman είπε Στο 1.45 φιλος μου τον πηρε στο χερι στο εξαμηνο, καηκαν 2 πυρηνες και bootare μονο κανοντας disable απτα bios. Για μενα εισαι πολυ ψηλα, εκτος αν δεν σε νοιαζει να φαει degrade και το κανεις για την επιστημη. Αλλιως 1.3 το μεγιστο για 24/7. Είναι τόσο λαλακεσ οι κατασκευαστές δηλαδή? Θυμάμαι όταν έστησα 1700χ με b350 strix που ήταν default όλα με ρευμα auto (standard 1.35 εγραφε) πήγαινε κάποιες στιγμές μέχρι 1.45, φαντάζομαι λόγω του boost 3.9 που έχει? Φώτισε με λίγο 1
pirmen56 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 1,4 volt σε load για τα 4,6Ghz στους 6600Κ δεν είναι ασυνήθιστα επειδή είναι χειρότερα κομμάτια από τους 6700Κ ως επί το πλείστον. Και φυσικά ο μέσος 6700Κ δεν έχει τα 4,6 ghz με 1,25v μέγιστη τάση που ειπώθηκε προηγουμένως. Επίσης έχει σημασία αν δίνεις τα 1,4volt με γερή δόση LLC ή όχι. Αν ισχύει το πρώτο τότε είναι πιθανό να έχεις πρόωρο degradation. Αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τάση. Φαντάζομαι βέβαια ότι το 1,4 είναι η μέγιστη τάση που θα δεις στο χειρότερο δυνατό load. Όχι σε games π.χ. Αλλιώς κατέβαινε. 1
Zaknafein Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Οι κατασκευαστές δεν είναι τόσο λαλάκες, όχι. Απλά σε στοκ ρυθμίσεις πάνε να πιάσουν το 99.99% του silicon lottery οπότε αναγκαστικά κάποιες ρυθμίσεις τάσης κτλ είναι στα άνω όρια, ώστε να δουλέψουν χωρίς πρόβλημα ακόμα και τα "σαπάκια" (=αυτά που θέλουν υψηλότερη τάση για τις στοκ συχνότητες δλδ). Επίσης σε στοκ ρυθμίσεις το vdroop κάνει την δουλειά του, στην περίπτωση του strawman, αν ο φίλος του αν είχε τπτ LLC high/turbo, μπορεί να έτρωγε και τπτ 1.5+ στην μάπα ο επεξεργαστής σε απότομη πτώση φορτίου, ανάλογα και τα VRMs της μητρικής, που για αυτούς είναι instakill/degrade territory. @demmian Είσαι αρκετά ψηλά σε τάση, κατέβα στα 1.3-1.35v max και ότι πιάσεις από ρολόγια... Και στα 4.4-4.5 αν παίξεις, οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές. 2 2
pirmen56 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 5 ώρες πριν, Sheogorath είπε Kαι απορώ πως με την 212evo και αυτή την τάση, δεν βράζει σαν τσαγιέρα. Οι 6600Κ έχουν τουλάχιστον 10c λιγότερο από την απουσία ΗΤ. Και τον δικό μου όταν τον δούλεψα σαν 6600Κ στα 4,7ghz με μαξ τάση 1,38 δεν είχα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες. Σε ψύκτρα των ~40€. 2 λεπτά πριν, Zaknafein είπε Οι κατασκευαστές δεν είναι τόσο λαλάκες, όχι. Απλά σε στοκ ρυθμίσεις πάνε να πιάσουν το 99.99% του silicon lottery οπότε αναγκαστικά κάποιες ρυθμίσεις τάσης κτλ είναι στα άνω όρια, ώστε να δουλέψουν χωρίς πρόβλημα ακόμα και τα "σαπάκια" (=αυτά που θέλουν υψηλότερη τάση για τις στοκ συχνότητες δλδ). Επίσης σε στοκ ρυθμίσεις το vdroop κάνει την δουλειά του, στην περίπτωση του strawman, αν ο φίλος του αν είχε τπτ LLC high/turbo, μπορεί να έτρωγε και τπτ 1.5+ στην μάπα ο επεξεργαστής σε απότομη πτώση φορτίου, ανάλογα και τα VRMs της μητρικής, που για αυτούς είναι instakill/degrade territory. @demmian Είσαι αρκετά ψηλά σε τάση, κατέβα στα 1.3-1.35v max και ότι πιάσεις από ρολόγια... Και στα 4.4-4.5 αν παίξεις, οι διαφορές θα είναι πολύ μικρές. Η λειτουργική περιοχή αυτών των cpu είναι τα 1,52v, μαζί με τις ξαφνικές υπερτάσεις που λες. Μετά τη λειτουργική περιοχή των 1,52v ξεκινάει το σταδιακό degrade που γίνεται όλο και χειρότερο όσο ανεβαίνεις. Το absolute max μετά το οποίο υπάρχει ακαριαίος θάνατος δεν δίνεται από την ίντελ για αυτά τα cpu. Πάντως, όπως λες, σε μέτριες μητρικές με μεγάλο LLC ενδεχομένως να πλησιάζεις το instakill με τις υπερτάσεις, όταν είσαι στα 1,45v. 1
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε 1,4 volt σε load για τα 4,6Ghz στους 6600Κ δεν είναι ασυνήθιστα επειδή είναι χειρότερα κομμάτια από τους 6700Κ ως επί το πλείστον. Και φυσικά ο μέσος 6700Κ δεν έχει τα 4,6 ghz με 1,25v μέγιστη τάση που ειπώθηκε προηγουμένως. Επίσης έχει σημασία αν δίνεις τα 1,4volt με γερή δόση LLC ή όχι. Αν ισχύει το πρώτο τότε είναι πιθανό να έχεις πρόωρο degradation. Αλλιώς δεν είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη τάση. Φαντάζομαι βέβαια ότι το 1,4 είναι η μέγιστη τάση που θα δεις στο χειρότερο δυνατό load. Όχι σε games π.χ. Αλλιώς κατέβαινε. Από αυτά που γράφεις απορώ αν έχεις 6700 τελικά... Το 1.4 είναι 1.4 δεν νομίζω να αναφέρει AVX που και πάλι είναι πολύ. Ενημερωτικά ο μέσος 4790Κ 4690Κ έφταναν 4600 με 1.25, πρόσεξε τι γράφω.... ο μέσος. Τώρα αν θέλεις να πεις ότι ο 6χχχ είναι χειρότερος no problem αλλά αποφάσισε είναι χειρότερος άρα είναι οκ το ρεύμα ή είναι καλύτερος και είναι στο Θεό; 1 ώρα πριν, pirmen56 είπε Οι 6600Κ έχουν τουλάχιστον 10c λιγότερο από την απουσία ΗΤ. Και τον δικό μου όταν τον δούλεψα σαν 6600Κ στα 4,7ghz με μαξ τάση 1,38 δεν είχα πρόβλημα με τις θερμοκρασίες. Σε ψύκτρα των ~40€. Η λειτουργική περιοχή αυτών των cpu είναι τα 1,52v, μαζί με τις ξαφνικές υπερτάσεις που λες. Μετά τη λειτουργική περιοχή των 1,52v ξεκινάει το σταδιακό degrade που γίνεται όλο και χειρότερο όσο ανεβαίνεις. Το absolute max μετά το οποίο υπάρχει ακαριαίος θάνατος δεν δίνεται από την ίντελ για αυτά τα cpu. Πάντως, όπως λες, σε μέτριες μητρικές με μεγάλο LLC ενδεχομένως να πλησιάζεις το instakill με τις υπερτάσεις, όταν είσαι στα 1,45v. Αν η λειτουργική περιοχή είναι το 1.5 που δεν είναι αλλά για χάρη συζήτησης ας πούμε ότι είναι πως ξέρεις πόσο είναι η υπέρταση; Θυμάσαι το 0+0=3% (Μητσοτάκης αν δεν κάνω λάθος) ε αυτό μας έγραψες τώρα. Μπανάνα έχεις ε; Δεν πειράζει ρίξε λίγο ρεύμα παραπάνω και θα στρώσει delid τον έκανες ή επιμένεις ακόμη ότι εκεί στην Intel η επιστημονική ομάδα (του αμάν τελεσοπινγκ) ξέρει τι κάνει;
demmian Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Καινουριο το χα πάρει ..κ μάλιστα δεν το δουλευα ποτέ oc.δεν έχω πολύ καιρό που το δοκίμασα , λόγω του vr βασικά . Με θερμοκρασίες δεν είχα ποτέ θέμα, Max 62 έχω δει. Βέβαια, ελάχιστα παίζω , δε ζοριζεται ο επεξεργαστής κ πολύ. Το πολύ 4-5 ώρες τη βδομάδα. Ευχαριστω πολύ παιδιά. Από βδομάδα που θα γυρίσω σπίτι θα του ρίξω λιγα τα ρολόγια . Μην μας μείνει κ στο χερι, γτ θέλω να κοιτάξω για αναβάθμιση από το 19 κ έπειτα, όχι νωρίτερα.
ZahosDoganos Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 2 ώρες πριν, Zaknafein είπε Οι κατασκευαστές δεν είναι τόσο λαλάκες, όχι. Απλά σε στοκ ρυθμίσεις πάνε να πιάσουν το 99.99% του silicon lottery οπότε αναγκαστικά κάποιες ρυθμίσεις τάσης κτλ είναι στα άνω όρια, ώστε να δουλέψουν χωρίς πρόβλημα ακόμα και τα "σαπάκια" (=αυτά που θέλουν υψηλότερη τάση για τις στοκ συχνότητες δλδ). Επίσης σε στοκ ρυθμίσεις το vdroop κάνει την δουλειά του, στην περίπτωση του strawman, αν ο φίλος του αν είχε τπτ LLC high/turbo, μπορεί να έτρωγε και τπτ 1.5+ στην μάπα ο επεξεργαστής σε απότομη πτώση φορτίου, ανάλογα και τα VRMs της μητρικής, που για αυτούς είναι instakill/degrade territory. Εγώ ας πούμε τώρα εχω βγάλει το turbo boost που έχει μιας και δεν μου δίνει και τίποτα παραπάνω και είμαι με offset -0.05 δηλαδή από το standard που λέει 1.35-0.05 = 1.3 σωστά? Σε hwinfo που τεσταρω με prime95 πάνω από 1.2 δεν παει. Καλά δεν είναι?
~Palpatin~ Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 27 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε Εγώ ας πούμε τώρα εχω βγάλει το turbo boost που έχει μιας και δεν μου δίνει και τίποτα παραπάνω και είμαι με offset -0.05 δηλαδή από το standard που λέει 1.35-0.05 = 1.3 σωστά? Σε hwinfo που τεσταρω με prime95 πάνω από 1.2 δεν παει. Καλά δεν είναι? Όχι. Το όχι πάει ότι τα λες λάθος, το αν είναι καλά ή όχι εσύ το ξέρεις μιας δεν λες τίποτα!!!
ZahosDoganos Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 2 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε Όχι. Το όχι πάει ότι τα λες λάθος, το αν είναι καλά ή όχι εσύ το ξέρεις μιας δεν λες τίποτα!!! Καλά το πιο λογικό αυτό ήταν να λέω λαθος, αφού δεν τα ξέρω καθόλου. Για αυτό ρωταω μιας και δεν έχω καταλάβει ακόμα πως πάνε τα πράγματα σε αυτό θεμα
Sheogorath Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 23 ώρες πριν, ZahosDoganos είπε Είναι τόσο λαλακεσ οι κατασκευαστές δηλαδή? Θυμάμαι όταν έστησα 1700χ με b350 strix που ήταν default όλα με ρευμα auto (standard 1.35 εγραφε) πήγαινε κάποιες στιγμές μέχρι 1.45, φαντάζομαι λόγω του boost 3.9 που έχει? Φώτισε με λίγο Καμία σχέση οι AMD. Και οι FX παρόλο που ήταν 28nm, σήκωναν 1.5 ανετα, και 1.6 με σχετική ασφάλεια. Αν πάω να δώσω όμως εγώ στον Intel μου που είναι και 45nm (άρα θεωρητικά αντέχει μεγαλύτερη τάση), 1.5 θα πάθει σταδιακή(ή όχι) ζημιά, και με 1.6 θα τον πάρω στο χέρι σε λίγες μέρες/ώρες. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα