Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης Changi δοκιμάζει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, μέσω του οποίου αναμένεται να επιταχύνει διαδικασίες ελέγχου των επιβατών.

Στόχος είναι να καταργηθεί ο χρονοβόρος έλεγχος διαβατηρίων με την επέκταση της χρήσης των «έξυπνων» συστημάτων ταυτοποίησης (ID system) που υπάρχουν ήδη στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με το Reuters, εντούτοις, οι προτάσεις να ενσωματωθούν κάμερες στα φωτιστικά σώματα, μέσω των οποίων θα «σκανάρονται» και θα ταυτοποιούνται οι επιβάτες, εγείρει ζητήματα πιθανής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της διοίκησης του αεροδρομίου.

Πάντως, μία ενδεχομένως ευπρόσδεκτη εφαρμογή του συστήματος αναγνώρισης προσώπου αφορά τον εντοπισμό επιβατών που χάνουν την τελευταία αναγγελία για την πτήση. Στο νέο τέρμιναλ του Changi, το Τ4, ήδη χρησιμοποιείται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ως προαιρετική επιλογή για το check-in, την παράδοση των αποσκευών, τη διέλευση από το τμήμα αλλοδαπών (immigration) και την επιβίβαση. Αυτό σημαίνει μικρότερες ουρές και λιγότερο προσωπικό για τη διαχείριση των επιβατών.

Όταν οι επιβάτες παραδίδουν τις αποσκευές τους σε ειδικά κιόσκια, λαμβάνεται η φωτογραφία τους η οποία ταυτοποιείται με αυτήν του διαβατηρίου. Στις αυτόματες πύλες ασφαλείας, λαμβάνεται άλλη μία λήψη και χρησιμοποιείται για να ταυτοποιήσει την ταυτότητα του επιβάτη στην πύλη επιβίβασης.

Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Changi εξετάζουν τον τρόπο εφαρμογής της τεχνολογίας και στα υπόλοιπα τρία τέρμιναλ, στην παράδοση αποσκευών και τη διέλευση από το τμήμα αλλοδαπών. Όπως σημειώνουν, ενώ κάποτε χρειαζόταν να δείξει κάποιος το διαβατήριο, το πρόσωπό του και το boarding pass, τώρα χρειάζεται μόνο το πρόσωπο.

BBC

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Στο back-end του συστήματος, δυο analysts:

- Πωπω! Καλό γκομενάκι!

Μπιπ (πέρασε)

- Ρε μεγάλε, τι σκυλόφατσα είσαι συ;

Μπιιιιιιιιιπ (περάστε στο γραφειάκι παρακαλώ)

- Ωχ! Αυτή είναι η πεθερά μου!

Μπιιιιιιιιιπ-Μπιιιιιιιιιπ! (Ώξω!)

:)

• Sad 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, spectaculator είπε

- Πωπω! Καλό γκομενάκι!

Μπιπ (πέρασε)

Αγνέ νέε μου... ανάποδα γίνεται... ;)

• Like 2
  • Thanks 2
  • Moderators
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, spectaculator είπε

- Πωπω! Καλό γκομενάκι!

Μπιπ (πέρασε)

Το γκομενάκι περνάει και ο άσχημος πάει στο γραφείο; Χμμ...

Δημοσ.

Καλή φάση!

Η τεχνολογία μπορεί να καταπολεμήσει την διαφθορά, την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία και τον παρασιτισμό. 

Δημοσ.
55 λεπτά πριν, skiabox είπε

Καλή φάση!

Η τεχνολογία μπορεί να καταπολεμήσει την διαφθορά, την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία και τον παρασιτισμό. 

Αυτο φοβούνται οι σοσιαλιστές και οι πέριξ ... ο φόβος ομως ειναι πραγματικός καθώς μονο οποιος τηρεί τα του συστήματος θα ειναι ευπρόσδεκτος να τις χρησιμοποιήσει . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σιγά την πρωτοτυπία. Ήδη το 2009 που είχα πάει στο Λονδίνο, διαπίστωσα στον έλεγχο του αεροδρομίου (ακόμα τότε η  Μπριτάνια στην ΕΕ, ναι;) γιατί πήγαινα πενθήμερη διακοπούλα με αφορμή μια συναυλία του αγαπημένου μου Ίαν Άντερσον, με την ταυτότητα να με καρφώνει η κάμερα του γκισέ στο Χίθροου. Με άφησαν ελεύθερο αμέσως μετά, δεν ήμουν καταχωρημένος τρομοκράτης.

Επεξ/σία από Vangelis_D9
Δημοσ.

Αυστραλια τα τελευταια 10 χρονια που πηγαινοερχομαι μονος μπαινω μονος βγαινω απλα βαζω το διαβατηριο στο σκανερ κοιταζω απεναντι οπου εχουν βγει οι φωτο ,βγαζει αλλη μια ανοιγει τη πορτα και αντε γεια στις εσωτερικες πτησεις μονο με το αποτυπωμα 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AtiX είπε

Έλα να βλέπω ποστ για φακέλωμα, bigbrother και λοιπές ανησυχίες... σκ είναι... 

Εσένα αγόρι μου να σου βάλουμε μια ετικετούλα με bar code στο αυτάκι όπως οι αγελαδίτσες ?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, skiabox είπε

Καλή φάση!

Παντα η εγκληματικοτητα είναι ενα βήμα μπροστά από  την εφαρμόσιμη τεχνολογια στους πολίτες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...