deligkos Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Το αεροδρόμιο της Σιγκαπούρης Changi δοκιμάζει ένα σύστημα αναγνώρισης προσώπου, μέσω του οποίου αναμένεται να επιταχύνει διαδικασίες ελέγχου των επιβατών. Στόχος είναι να καταργηθεί ο χρονοβόρος έλεγχος διαβατηρίων με την επέκταση της χρήσης των «έξυπνων» συστημάτων ταυτοποίησης (ID system) που υπάρχουν ήδη στο αεροδρόμιο. Σύμφωνα με το Reuters, εντούτοις, οι προτάσεις να ενσωματωθούν κάμερες στα φωτιστικά σώματα, μέσω των οποίων θα «σκανάρονται» και θα ταυτοποιούνται οι επιβάτες, εγείρει ζητήματα πιθανής παραβίασης των προσωπικών δεδομένων, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της διοίκησης του αεροδρομίου. Πάντως, μία ενδεχομένως ευπρόσδεκτη εφαρμογή του συστήματος αναγνώρισης προσώπου αφορά τον εντοπισμό επιβατών που χάνουν την τελευταία αναγγελία για την πτήση. Στο νέο τέρμιναλ του Changi, το Τ4, ήδη χρησιμοποιείται η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου ως προαιρετική επιλογή για το check-in, την παράδοση των αποσκευών, τη διέλευση από το τμήμα αλλοδαπών (immigration) και την επιβίβαση. Αυτό σημαίνει μικρότερες ουρές και λιγότερο προσωπικό για τη διαχείριση των επιβατών. Όταν οι επιβάτες παραδίδουν τις αποσκευές τους σε ειδικά κιόσκια, λαμβάνεται η φωτογραφία τους η οποία ταυτοποιείται με αυτήν του διαβατηρίου. Στις αυτόματες πύλες ασφαλείας, λαμβάνεται άλλη μία λήψη και χρησιμοποιείται για να ταυτοποιήσει την ταυτότητα του επιβάτη στην πύλη επιβίβασης. Οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Changi εξετάζουν τον τρόπο εφαρμογής της τεχνολογίας και στα υπόλοιπα τρία τέρμιναλ, στην παράδοση αποσκευών και τη διέλευση από το τμήμα αλλοδαπών. Όπως σημειώνουν, ενώ κάποτε χρειαζόταν να δείξει κάποιος το διαβατήριο, το πρόσωπό του και το boarding pass, τώρα χρειάζεται μόνο το πρόσωπο. BBC Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Έλα να βλέπω ποστ για φακέλωμα, bigbrother και λοιπές ανησυχίες... σκ είναι... 1
spectaculator Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Στο back-end του συστήματος, δυο analysts: - Πωπω! Καλό γκομενάκι! Μπιπ (πέρασε) - Ρε μεγάλε, τι σκυλόφατσα είσαι συ; Μπιιιιιιιιιπ (περάστε στο γραφειάκι παρακαλώ) - Ωχ! Αυτή είναι η πεθερά μου! Μπιιιιιιιιιπ-Μπιιιιιιιιιπ! (Ώξω!) 1
AtiX Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, spectaculator είπε Στο back-end του συστήματος, δυο analysts: - Πωπω! Καλό γκομενάκι! Μπιπ (πέρασε) - Ρε μεγάλε, τι σκυλόφατσα είσαι συ; Μπιιιιιιιιιπ (περάστε στο γραφειάκι παρακαλώ) - Ωχ! Αυτή είναι η πεθερά μου! Μπιιιιιιιιιπ-Μπιιιιιιιιιπ! (Ώξω!) Αγνέ νέε μου... ανάποδα γίνεται... 2 2
Moderators Kercyn Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 5 λεπτά πριν, spectaculator είπε Στο back-end του συστήματος, δυο analysts: - Πωπω! Καλό γκομενάκι! Μπιπ (πέρασε) - Ρε μεγάλε, τι σκυλόφατσα είσαι συ; Μπιιιιιιιιιπ (περάστε στο γραφειάκι παρακαλώ) - Ωχ! Αυτή είναι η πεθερά μου! Μπιιιιιιιιιπ-Μπιιιιιιιιιπ! (Ώξω!) Το γκομενάκι περνάει και ο άσχημος πάει στο γραφείο; Χμμ...
thleorasakias Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 22 λεπτά πριν, stryder είπε χαχαχα φανταστειτε να ειναι πρησμενοι απο αλλεργια γελαμε τωρα η μετα? 1
skiabox Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Καλή φάση! Η τεχνολογία μπορεί να καταπολεμήσει την διαφθορά, την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία και τον παρασιτισμό.
stryder Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 39 λεπτά πριν, thleorasakias είπε γελαμε τωρα η μετα? τώρα τώρα που είναι ζεστό
fsbmaniac Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 55 λεπτά πριν, skiabox είπε Καλή φάση! Η τεχνολογία μπορεί να καταπολεμήσει την διαφθορά, την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία και τον παρασιτισμό. Αυτο φοβούνται οι σοσιαλιστές και οι πέριξ ... ο φόβος ομως ειναι πραγματικός καθώς μονο οποιος τηρεί τα του συστήματος θα ειναι ευπρόσδεκτος να τις χρησιμοποιήσει .
Vangelis_D9 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Σιγά την πρωτοτυπία. Ήδη το 2009 που είχα πάει στο Λονδίνο, διαπίστωσα στον έλεγχο του αεροδρομίου (ακόμα τότε η Μπριτάνια στην ΕΕ, ναι;) γιατί πήγαινα πενθήμερη διακοπούλα με αφορμή μια συναυλία του αγαπημένου μου Ίαν Άντερσον, με την ταυτότητα να με καρφώνει η κάμερα του γκισέ στο Χίθροου. Με άφησαν ελεύθερο αμέσως μετά, δεν ήμουν καταχωρημένος τρομοκράτης. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από Vangelis_D9
kostasbm Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Αυστραλια τα τελευταια 10 χρονια που πηγαινοερχομαι μονος μπαινω μονος βγαινω απλα βαζω το διαβατηριο στο σκανερ κοιταζω απεναντι οπου εχουν βγει οι φωτο ,βγαζει αλλη μια ανοιγει τη πορτα και αντε γεια στις εσωτερικες πτησεις μονο με το αποτυπωμα
ethereum Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 3 ώρες πριν, AtiX είπε Έλα να βλέπω ποστ για φακέλωμα, bigbrother και λοιπές ανησυχίες... σκ είναι... Εσένα αγόρι μου να σου βάλουμε μια ετικετούλα με bar code στο αυτάκι όπως οι αγελαδίτσες ?
whiteman7 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 4 ώρες πριν, skiabox είπε Καλή φάση! Η τεχνολογία μπορεί να καταπολεμήσει την διαφθορά, την εγκληματικότητα, την τρομοκρατία και τον παρασιτισμό. Παντα η εγκληματικοτητα είναι ενα βήμα μπροστά από την εφαρμόσιμη τεχνολογια στους πολίτες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα