Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα.
2-3 βδομαδες παλευω με το μηχανημα γιατι ΤΥΧΑΙΑ μου βγαζει μπλε οθονες..

Δεν εχω κουραγια αλλα πραγματικα. 

Αποτελειται απο

AMD 1700x 
ASUS heroes x370 VI
2x8 DDR4 3200mhz corsair
2 x 1070 ASUS strix ROG
1x850 evo 500GB
1x850 evo 250GB
1x830 evo 250GB
1x500 HDD
1x1TB HDD
CORSAIR RM 750x

Εχω τεσταρει τις μνημες με memtest ( bootable ) για κανα 3ωρο. Κανενα προβλημα.
Εχω τεσταρει τις καρτες γραφικων(μαζι) σε full stress με 3D rendering , benchmarks(valley supernova πως λεγεται, 3dmark) , με overclocking και χωρις και κανενα προβλημα.
Εχω τεσταρει τον επεξεργαστη σε full stress παλι στα 3D rendering χωρις κανενα προβλημα.
Εχω τεσταρει με ενα project μου επεξεργαστη, 90% RAM , 100% καρτες και καμμια 35GB page file χωρις κανενα προβλημα.
Εχω κανει 2 φορματ με ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ οδηγους σε ολα..
Εχω κανει BIOS update.
Εχω δοκιμασει και default το μηχανημα.
Εχω δοκιμασει SFC.exe /scannow και λεει οτι διορθωσε κατι. (ανοιγω το log και διορθωσε μονο το .lnk απο το onedrive. Μας υποχρεωσε)
Το event viewer ΔΕΝ δειχνει κατι.
Το memory.dmp ειναι 500-800ΜΒ και δε ξερω πως να το ανοιξω και τι να κοιταξω.
τα BSOD γραφουν καθε φορα διαφορετικο μηνυμα. STOP code και απο κατω μερικες φορες η αρχεια συστηματος η κατι πιο γενικο.(Δε θυμαμαι παιδια το μυαλο μου ειναι σουπα)
Eχω πρηξει τηλεφωνικως τον @tommybertsen για ηθικη συμπαρασταση.
Εχω χασει τον υπνο μου.

ΔΕΝ μπορω να ξανα κανω φορματ. Ειναι το 2ο που κανω σε 2 μερες και περναω ΠΟΛΛΑ προγραμματα και υπο προγραμματα για την δουλεια μου..
ΔΕΝ ξερω τι αλλο να κανω.

Εκει που λεω οτι παει καλα το μηχανημα, τσουπ πεταει μπλε οθονη.
Η σημερινη (μη μου πειτε τι εγραφε, ΔΕΝ θυμαμαι γιατι οταν την ειδα, εβαλα τα γελια) μου εμφανιστηκε οταν εκανα SFC.exe /scannow και ανοιξα τον chrome.

Επισης ο chrome νωριτερα ειχε κρασαρει οσο χαζευα στο FB.

Faulting application name: chrome.exe, version: 66.0.3359.139, time stamp: 0x5ae13bcc
Faulting module name: chrome_child.dll, version: 66.0.3359.139, time stamp: 0x5ae13ba0
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x00000000006f18c6
Faulting process id: 0x27d8
Faulting application start time: 0x01d3e35763e68317
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\66.0.3359.139\chrome_child.dll
Report Id: 9587b84a-88ec-430b-a3e9-0de88ce0f13c
Faulting package full name: 
Faulting package-relative application ID: 

Καταλαβαινω οτι πρεπει να γνωριζετε τι γραφει η μπλε οθονη, αλλα μου ειναι αδυνατον να θυμηθω τωρα. Στην επομενη (ευχομαι not )θα βγαλω φωτογραφια. ΑΝ θελετε ομως εχω ΠΑΛΙΕΣ πριν των 2 φορματ που εχω κανει)
Προ φορματ εποχη που με ειχε ταραξει, ειχα σβησει drivers, τους ξανα περασα ολους κλπ και σταματησαν. Δλδ περασαν 3-4 μερες χωρις BSOD. Οποτε λεω θα ηταν το λειτουργικο. Βγαινει το spring update και λεω να τα κανω ολα απο την αρχη ελπιζοντας οτι θα φτιαξουν ολα. Αμ δε..

Δωστε καμμια αλλη ιδεα γιατι δεν αντεχω αλλο.

Καλημερα.

Μιας και εχω κανει θεμα και σε άλλο φορουμ, η bluescreen κατεγραψε αυτό ανοίγοντας τον viewer

bsod1.thumb.png.783ae03daab3da65916c62bd045fa825.png

Δημοσ.

Θελω να το αποφυγω γιατι δουλευω και θα μεινω χωρις μηχανημα. Επισης προσπαθω μονος μου και με την βοηθεια σας μηπως μπορούμε να βρουμε τι φταιει..
Δε μπορει ολο και καποιος θα δωσει μια ιδεα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θερμοκρασίες (cpu)εχεις ελεγξει;

ΕΠισης το chrome οπως κ αλλοι browsers σε μερικα sites maxaroun to usage της cpu και αυτο μπορει να σου ανεβαζει την θερμοκρασια και να σου βγαζει bsod.τι ψυξη εχεις;

Επεξ/σία από Evansuelos
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, GoMaR είπε

υδροψυξη. nzxt kraken x62.
Πιανω μεχρι 65 μαξ.

6 λεπτά πριν, GoMaR είπε

υδροψυξη. nzxt kraken x62.
Πιανω μεχρι 65 μαξ.

Αν λειτουργει η αντλια σωστα δεν θ ειναι αυτο . To chrome το εκανες full uninstall k clear install χωρίς κανενα extension;

Γιατι το dump report δειχνει οτι το chrome σου δημιουργει το προβλημα.

Δημοσ.

Λειτουργουν όλα κανονικα. Αντλιες και ανεμιστήρες.
Τον ξηλωσα τον chrome τελειως και δοκιμασα με τον edge να δω.
Αποτέλεσμα μετα από λιγη ωρα ηταν να κολλησει το youtube, να "ψιλοπαγωσει" το μηχανημα, να μη λειτουργουν όλα τα εικονιδεια σωστα (κλικς κλπ) και ο task manager να μη ανανεωνει το %usage της CPU.
Κανω ρεσταρτ και αρνιοταν. Επαιρνε πολύ ωρα για ρεσταρτ μεχρι που το εκανα force εγω.

Δημοσ.

Μετά από όλα όσα έγιναν, δοκίμασε 1-1 μνήμες (μεμτεστ, άφησε μερικά passes, σε πολύ παλιότερο μηχάνημα ήθελε 2-3 τουλάχιστον), δοκίμασε μία μία κάρτες, αλλά αρχίζω και πιστεύω ότι είναι μητρική. Θα σκεφτόμουν μέχρι και PSU (ότι δε δίνει σωστά ρεύματα), αλλά αμφιβάλλω. Αν πάντως θεωρήσεις ότι θες να το δοκιμάσεις, έχω ένα για δοκιμή.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αφαίρεσαι καταρχήν μερικούς από τους δίσκους που έχεις επάνω και την 1 κάρτα γραφικών έτσι ώστε να χαλαρώσει λίγο το τροφοδοτικό και δοκίμασε το μηχάνημα για 1-2 μέρες.
Αν δεν παρουσιάσει τίποτα τότε μάλλον είναι τροφοδοτικό.

Αν συνεχίσει το πρόβλημα τότε άλλαξε τα SATA καλώδια.
Έτσι όπως περιγράφεις τα κολλήματα μπορεί να φταίει κάποιο καλώδιο.

Ή κάνε πρώτα την δοκιμή με τα καλώδια και μετά αφαίρεσε συσκευές.
Άσχετο αλλά γιατί τόσοι πολλοί SSD ;;;

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 2
Δημοσ.

Αν δεν είναι τίποτα από όλα τα παραπάνω (εγώ ποντάρω σε μητρική), του δίνω το δικό μου για όσο χρειαστεί. Έχω ένα xfx ts 550, και αυτό της υπογραφής. Έχω και ένα xfx 650 αλλά παίρνει αυτιά :P σε άλλο PC. 

• Like 1
Δημοσ.

Λοιπον εβγαλα μια καρτα, την αφησα στο 2ο σλοτ και αφησα έναν SSD (λειτουργικο) και έναν HDD με τα project μου.
Αν ηταν πρόβλημα το οποιο εμφανιζοταν ανα μια ωρα, θα τον εβγαζα..Αλλα επειδή βλεπω ότι θα τραβηξει αρκετα η βαλιτσα, αναγκαστικα τον αφησα.

Τα καλωδια των SATA, είναι καινουργια σχετικα. Βεβαια αυτό δεν εχει να λεει..Αλλα ένα ένα θα παμε :)

• Like 1
Δημοσ.

Δοκιμασε ολο το σετ χωρις κουτι γιατι αν υπαρχει βραχυκυκλωμα και ακουμπαει καπου η μητρικη δε θα βρεις ποτε λυση. Αυτο που σου ειπα δοκιμασε το αφου κανεις οσα σου ειπαν τα παιδια

• Like 2
Δημοσ.

Πρίν καιρό ειχα και εγώ θέμα σε ενα pc δέν εβρησκα με τιποτα τι φταίει, αλλάζα ποντίκι ελεγα το βρήκα δουλευε 1-2 μέρες μετα πάλι τα ιδια,πληκτρολόγιο, ακουστικά, τροφωδοτικό μνήμες σκληρό εκανα format 2-3 φορές, ειχα 2 pc σκέψου και άλλαζα απο το ένα στο άλλο για να δώ αν μεταφερθεί το πρόβλημα, τιποτα πάντα η ιδια μπλέ οθόνη..και ξανά φορμάτ...αλλαγή καλωδίων σάτα αλλαξα κυριολεκτικά τα πάντα απο το ενα pc  στο άλλο και συνέχιζε να βγάζει μπλέ οθόνη, μέχρι και καλώδια ρευματος άλλαξα και μπρίζα που παίρνει ρευμα τιποτα τα ιδια, το ιδιο pc πάντα μπλέ οθόνη! μέχρι που μια μέρα απο να νέυρα μου άλλαξα και μητρική την εκανα τράμπα με το άλλο pc που άλλαζα τα εξαρτήματα αλλά πρόσεξε μόνο την μητρική ουτε κάν το ηχειάκι της μητρικής τα ξύλωσα όλα και τα εκανα τράμπα και φαντάστικα οτι το πρόβλημα θα μεταφερθεί....

εδώ και περίπου 2 χρόνια δέν ξανα έβγαλε μπλέ οθόνη ουτε το ένα ουτε το άλλο....τι ευταιγε δεν θα μάθω ποτέ.

Δημοσ.

Μαλιστα...
Μιας εχω κανει δοκιμες...
Η πρωτη δοκιμη ηταν να ξηλωσω τον chrome γιατι υπαρχει bug με την καινουργια εκδοση των windows.
Επισης ειχα βγαλει την καρτα και 3 δισκους και επαιζε μια χαρα.
Αλλαξα καλωδια, εβαλα παλι ολα τα πραγματα, αλλαξα και σε παλιοτερη εκδοση του CAM (εχω την kraken X62 και η τελευταια εκδοση δημιουργει πολλα προβληματα) και 2-3 μερες παει καλα το μηχανημα (μη το γκαντεμιασω..) 
Για να δουμε..

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...