Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 5/4/2018 στις 2:23 ΠΜ, dabla είπε

Καλησπερα,
....
Ο ηλεκτρολογος εχει βαλει παροχη για εικονα-ρευμα.
.....

Μιλάμε όλοι εδώ για ip κάμερες αλλά ο Ηλεκτρολόγος τι σου έχει βάλει ; Ομοαξονικό ( για Αναλογικές) , utp ( για IP ) ή και τα δύο ; Οι περισσότεροι βάζουν το πρώτο αν δεν τους πεις

4 ώρες πριν, pavloa είπε

....

Αλλά θα πρέπει να κάνεις ένα domain, 30 ευρώ το χρόνο και μπορείς να βάλεις μέχρι 30 domain.

.....

Το καταγραφικό που έχεις δώσει λέει ότι υποστηρίζει δωρεάν ddns. Λογικά υποστηρίζει και no-ip

Έχω κάνει και γω εγκατάσταση με κάμερες μόνος μου, το σίγουρο που έχω να σου πω είναι ότι θα σου φάνε πολύ χρόνο και πιθανών θα κάνεις και κάποια γκάφα.
Θα σου πρότεινα να ψάξεις αναλυτικά στο internet  όλα τα χαρακτηριστικά. 3D DNR , PoE , αισθητήρας, κτλ για να ξέρεις όταν βλέπεις τι βλέπεις και να καταλάβεις γιατί μια κάμερα που έχει ίδια ανάλυση και βλέπει το ίδιο μακρυά είναι πιο ακριβή και αν την χρειάζεσαι
Όσο για τα 300 Ευρώ όντως είναι λίγο μικρό το budget. Αξιόλογα καταγραφικά θα βρεις στα 100+ και μην ξεχνάς ότι θες και σκληρό δίσκο ο οποίος θα πρέπει να έχει προδιαγραφές για κάτι τέτοιο για να μην καεί στο 3μηνο πχ WD Purple

Δημοσ.
5 ώρες πριν, manolis940 είπε

Το καταγραφικό που έχεις δώσει λέει ότι υποστηρίζει δωρεάν ddns. Λογικά υποστηρίζει και no-ip

Ναι τώρα το είδα στο δικό μου.. υποστηρίζει no-ip.

Δημοσ.
6 ώρες πριν, manolis940 είπε

Μιλάμε όλοι εδώ για ip κάμερες αλλά ο Ηλεκτρολόγος τι σου έχει βάλει ; Ομοαξονικό ( για Αναλογικές) , utp ( για IP ) ή και τα δύο ; Οι περισσότεροι βάζουν το πρώτο αν δεν τους πεις

Έχω κάνει και γω εγκατάσταση με κάμερες μόνος μου, το σίγουρο που έχω να σου πω είναι ότι θα σου φάνε πολύ χρόνο και πιθανών θα κάνεις και κάποια γκάφα.
Θα σου πρότεινα να ψάξεις αναλυτικά στο internet  όλα τα χαρακτηριστικά. 3D DNR , PoE , αισθητήρας, κτλ για να ξέρεις όταν βλέπεις τι βλέπεις και να καταλάβεις γιατί μια κάμερα που έχει ίδια ανάλυση και βλέπει το ίδιο μακρυά είναι πιο ακριβή και αν την χρειάζεσαι
Όσο για τα 300 Ευρώ όντως είναι λίγο μικρό το budget. Αξιόλογα καταγραφικά θα βρεις στα 100+ και μην ξεχνάς ότι θες και σκληρό δίσκο ο οποίος θα πρέπει να έχει προδιαγραφές για κάτι τέτοιο για να μην καεί στο 3μηνο πχ WD Purple

Σε ευχαριστω για την επισημανση , θα τον ρωτησω αν εχει μονο ομοαξονικο η και τα δυο(ο ανθρωπος βαζει συστηματα ασφαλειας χρονια...οποτε ελπιζω να μην εχει κανει μαλ@κια) 
Αν ειναι και τα 2 παλι εχω το διλλημα καταγραγικο η ip.
Τα λεφτα οκ να ανεβουμε.
Απο εταιριες  τι κοιταω?hikvision -dahua?
Ολες τις καμερες που κοιταζα τις εβλεπα και μεσω youtube για να δω εικονα(η αληθεια ειναι οτι ολα τα χαρακτηριστικα που λεει η καμερα οχι δεν τα ξερω)
Αλλα δεν θελω και κατι τρελο ρε φιλε high end  και να μην ειναι 1080 και να ειναι 720 δεν με πειραζει.
Εγω θελω να ριχνω μια ματια που και που και αν ειναι να γινει κατι να το εχω καταγραφημενο.
Αν θες δωσε μου καποιες προτασεις
Αν δεν κανω λαθος βεβαια η Ip σου στελνει και mail σε αν δει κινηση πολι καλο feature 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
56 λεπτά πριν, dabla είπε

Σε ευχαριστω για την επισημανση , θα τον ρωτησω αν εχει μονο ομοαξονικο η και τα δυο(ο ανθρωπος βαζει συστηματα ασφαλειας χρονια...οποτε ελπιζω να μην εχει κανει μαλ@κια) 
Τα λεφτα οκ να ανεβουμε.
Ολες τις καμερες που κοιταζα τις εβλεπα και μεσω youtube για να δω εικονα(η αληθεια ειναι οτι ολα τα χαρακτηριστικα που λεει η καμερα οχι δεν τα ξερω)
Αλλα δεν θελω και κατι τρελο ρε φιλε high end  και να μην ειναι 1080 και να ειναι 720 δεν με πειραζει.
Εγω θελω να ριχνω μια ματια που και που και αν ειναι να γινει κατι να το εχω καταγραφημενο.
Αν δεν κανω λαθος βεβαια η Ip σου στελνει και mail σε αν δει κινηση πολι καλο feature 

Κοίτα καλό είναι να έχει ομοαξονικό. Αν έχει utp θα πρέπει να βάλεις ballum σε κάθε καλώδιο.

Για μένα hikvision και πάλι hikvision δεν τις αλλάζω με τίποτα.

Οι συγκεκριμένες που σου είπα να πάρεις έχουν και ενσωματομένο μενου που μπορείς να αλλάξεις την φωτεινότητα, μπορείς να το βράδυ να το κάνεις ασπρόμαυρο ή  έγχρωμο. 

Σε αυτά τα λεφτά είναι πολύ καλές αυτές που σου πρότεινα και δεν αξίζει να πάρεις 720p.

Θα κοιτάξεις να πάρεις με 2,8 φακό και όχι 3,6

Ο 2,8 (γωνία θέασης 103,5°), έχει πιο πολύ άνοιγμα οπότε θα καλύπτει περισσότερο χώρο, ενώ ο 3,6 (γωνία θέασης 82.6°), είναι πιο στενός φακός οπότε δεν θα καλύπτεις όλο τον χώρο.

όπως σου είπα καλύτερα καταγραφικό με 1TB δίσκο ή αν βάλεις 2 κάμερες 500GB ΔΊΣΚΟ ώστε να μπορείς να πηγαίνεις μέχρι 8 μέρες πίσω για να δεις κάτι.

ΤΟ καταγραφικό μπορεί να σου στείλει email.

Εγώ έχω κάνει το εξής. Στο καταστημα μου επειδή είναι περιφραγμένο έχω βάλει εξωτερικά ραντάρ και τα έχω συνδέσει με το καταγραφικό, μόλις ανιχνεύσει κάτι με ειδοποιεί στο σπίτι στο pc, μέσω του προγράμματος της hikvision. 

Μην βιαστείς να πάρεις κάτι.. ΜΕλετησε το και μετά κάνε την κίνηση.. 

Εχω ξοδέψει αρκετά λεφτά σε κάμερες, καταγραφικά και καλώδια, και ξέρω...Μην πάρεις κάτι και το μετανιώσεις.

Αν θέλεις μπες και εδώ http://www.hlektronika.gr/forum/forumdisplay.php?f=357 να πάρεις καμιά γνώμη παραπάνω.

Επεξ/σία από pavloa
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ή

21 ώρες πριν, dabla είπε

Τα λεφτα οκ να ανεβουμε.

Είναι πάρα πολλές οι επιλογές και μιας και ασχολήθηκα πριν πολύ καιρό δεν ξέρω να σου πω τι παίζει στην αγορά. Από χαρακτηριστικά πρέπει όμως να μάθεις και εσύ λίγο γιατί δεν είναi plug and play οι κάμερες. Θέλουν διάφορες ρυθμήσεις που αν τις κάνεις θα έχεις, καλύερη εικόνα, θα πιάνουν λιγότερο χώρο στο δίσκο τα αρχεία τους, θα κάνουν με μικρότερη ταχύτητα streaming  έτσι ώστε να μπορείς να τις βλέπεις από παντού χωρίς να σου τρώνε ένα σωρό δεδομένα κτλ κτλ.

Το βασικό που μπορώ να σου προτείνω είναι να μην πάρεις Anga. Είναι πιο φθηνές αλλά η καθεμιά έχει διαφορετικό λογισμικό για να την χρησιμοποιήσεις ή μια μου έχει bug στο SMTP και δεν στέλνει mail το motion detection ακόμη δεν έχω καταφέρει σε καμία τους να το ρυθμήσω αξιοπρεπώς, ενώ σε προηγούμενες αναλογικές μέσα σε 2 - 3 δοκιμές δούλευε άψογα, Η μια ενώ έγραφε ότι είχε PoE τελικά ο καταστευαστής έστειλε μια παρτίδια χωρίς. Γενικά είναι κινεζικές με την πολύ κακή έννοια, μόνο ο φακός τους δεν με έχει απογοητεύσει ( ακόμα :P )

Οι dahua απ όσο έχω παρατηρήσει έχουν δύο ποιότες και μπορεί να την πατήσεις. Συνήθως οι κακές δεν γράφουν καν την μαρκα αλλά καμιά φορά πρέπει να τα δεις από κοντά αυτά. Εγώ αν άλλαζα θα πήγαινα σε hickvision. Βέβαια είναι πιο ακριβές ;) 

EDIT: Μην αγνοήσεις επίσης το θέμα του καταγραφικού. Το καταγραφικό πρέπει να μπορεί να βάλει τις όσες κάμερες θες και να μπορεί να υποστηρίξει και την ανάλυση τους. Αν πχ βάλεις μια 1080p ( ή 2MP) κάμερα σε ένα καταγραφικό που δέχεται max 720p τότε θα στην πετάει έξω και θα αναγκαστείς να της ρίξεις την ανάλυση.

Επεξ/σία από manolis940
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...