gakos1112 Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) οι αντικειμενικοι γνωστες του αθληματος λενε οτι η εκδοση 6 σε θεματα συμβατοτητας ειναι στα επιπεδα του Office 2007 ισως και του 2010. Υπαρχουν παρα πολλοι που υποστηριζουν οτι η εκδοση 6 ειναι ανωτερη σε πολλα τεχνικα χαρακτηριστικα σε συγκριση με το Office. Στο ματι ειναι πολυ σενιο, το θεμα ειναι αν γινεται η δουλεια σου. Με τις παραπανω εντολες προσθεσες δυο πηγες λογισμικου και ετσι θα εχεις παντα τις τελευταιες σταθερες εκδοσεις για wine και LibreOffice. Τελειως υποκειμενικα προτεινω να δοκιμασεις στο λαπτοπ με LiveUSB η LiveDVD το Ubuntu Mate 18.04 LTS. Το βρισκω ιδανικο για αρχαριους χρηστες. https://ubuntu-mate.org/about/ Επεξ/σία 5 Μαΐου 2018 από gakos1112 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
manolis940 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Όσον αφορά το Office ένα μεγάλο πρόβλημα στις συμβατότητες είναι η γραμματοσειρά. Αν ο windoσάκιας φτιάξει με γραμματοσειρά calibri ένα έντυπο μην περιμένεις να το layout να μείνει το ίδιο. Εγκαθιστώντας τις γραμματοσειρές, έλυσα αρκετά προβλήματα. Δεν το χω κάνει ποτέ σε Ubuntu αλλά λογικά αυτό θα σε βοηθήσει Στις 5/4/2018 στις 10:18 ΜΜ, Lside είπε Έχω 16.04 LTS. Το 18.04 το έβαλα στο laptop μου και δεν μου αρέσει καθόλου... Τι γνώμη έχετε για τις εκδόσεις? Θα έχω θέμα με 16.04? Τώρα που τα έστρωσα όλα δεν θέλω να τα χαλάσω για να βάλω 18.04..... Wine 1.6.2 (!) δεν το χρησιμοποιώ προσπαθώ να βάζω software που υπάρχει για linux Θα σου έλεγα να αλλάξεις γραφικό περιβάλλον αλλά αν είσαι δύο εβδομάδων χρήστης ίσως σε δυσκολέψει. Μπορείς να δοκιμάσεις να εγκαταστήσεις μερικά extensions στο gnome(To GUI των 18,04) τα οποία το κάνουν πιο λειτουργικό. Μερικά από αυτά που προτείνω είναι το Dash to panel ή Dash to Dock, Alt Tab Workspace. Χρήσιμα επίσης μπορεί να φανούν τα notifications alert αλλά και το GSConnect για αν συνδέσεις το κινητό σου με το PC Ίσως και θέματα όπως το Unity Gnome να σου φανούν ωραία. ( Διάβασε τις οδηγίες πριν από οτιδήποτε ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aypnia Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Στις 4/5/2018 στις 10:18 ΜΜ, Lside είπε Έχω 16.04 LTS. Το 18.04 το έβαλα στο laptop μου και δεν μου αρέσει καθόλου... Τι γνώμη έχετε για τις εκδόσεις? Θα έχω θέμα με 16.04? Τώρα που τα έστρωσα όλα δεν θέλω να τα χαλάσω για να βάλω 18.04..... Από τα καλά του Gnome είναι ότι είναι πολύ πιο παραμετροποιήσιμο σε αντίθεση με το Unity. Αν θέλεις να το κάνεις σε windows layout, με taskbar μπορείς με το Dash to Panel, αν θέλεις να το κάνεις να συμπεριφέρεται όσο το δυνατόν περισσότερο σαν το Unity μπορείς με το Unite extension. Μπορείς να βρεις τα extensions και να τα δοκιμάσεις στο software. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Lside Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Ευχαριστώ για τα windows fonts τα έβαλα! Δεν είμαι και τόσο αρχάριος χρήστης είχα πάντα VM με linux γιατί όλα τα εργαλεία που δουλεύω τρέχουν μόνο σε linux. Απλά συνειδητοποίησα ότι κρατάω το σύστημά μου σε windows (10) μόνο για το office και απο συνήθεια επειδή όλοι έχουν windows.... Τον τελευταίο καιρό είχα πάρα πολλά κρασαρίσματα από το τελευταίο update (θα έχετε ακούσει για το "random freeze" που είχαν οι περισσότεροι χρήστες μαζί και εγώ) σε σημείο που δεν μπορούσα να δουλέψω, ε και τα ξήλωσα...! Κρατάω ένα VM μόνο με windows για λόγους συμβατότητας με το office επειδή μου στέλνουν αρχεία με endnote refs και mathtype. Ωστόσο το libre το βρίσκω πολύ ωραίο και ψήνομαι να το μάθω. Ουσιαστικά αυτό που βλέπω είναι αν κάτσει κανείς να αλλάξει τις συνήθειές του μπορεί να έχει ένα πολύ δυνατό σύστημα στο linux. Αν και νιώθω μια μικρή ανασφάλεια ακόμη πιστεύω θα μου φύγει με τον καιρό..! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nik16v Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Καλημέρα, χρησιμοποιώ και εγώ το Libre με 16.04. Πρόσφατα ανακάλυψα μία λειτουργία του M$Excel σε ένα webinar που αναφέρεται ως "tables". Η ευκολία που προσφέρει είναι ότι αν από τα δεδομένα (ποσά) των κελιών Α2:Α10 βγάζουμε ένα σύνολο SUM (σε διπλανό κελί για να μπορούμε να προσθέσουμε και άλλα ποσά από κάτω), φτιάχνοντας ένα "table" και το SUM με βάση το "table" τότε ότι προσθέσουμε από κάτω Α11, Α12 κλπ περιλαμβάνεται αυτόματα στο SUM χωρίς να χρειαστεί να μεταβάλουμε κάτι. Απ' όσο έψαξα δεν υπάρχει στο libre κάτι αντίστοιχο. Γνωρίζει κανείς κάτι διαφορετικό; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
neverme Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Εγώ απλά να προσθέσω ότι αν δεν ενδιαφέρεσαι για τις πιο advanced λειτουργίες του Office, τα Office online (ή ακόμη και τα Google Docs) είναι αξιοπρεπέστατα και κάνεις τη δουλειά σου με 100% συμβατότητα με τα stand-alone Office Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 12 ώρες πριν, neverme είπε Εγώ απλά να προσθέσω ότι αν δεν ενδιαφέρεσαι για τις πιο advanced λειτουργίες του Office, τα Office online (ή ακόμη και τα Google Docs) είναι αξιοπρεπέστατα και κάνεις τη δουλειά σου με 100% συμβατότητα με τα stand-alone Office Εμένα το office online μου ζητάει συνδρομή για να το τρέξω, ενώ έχω microsoft account. Τέλος πάντων, σοβαρότατη η έλλειψη του Microsoft Office για Linux, και τουλάχιστον σε εταιρικό περιβάλλον αυτό αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα χρήσης του Linux (και δεν φταίει το Linux, προφανώς). Χωρίς Access και χωρίς την έτη φωτός καλύτερη παρουσίαση που μπορεί να φτιαχτεί σε Powepoint σε σχέση με το impress, τα πράγματα είναι δύσκολα για εταιρείες που χρειάζονται τα προγράμματα αυτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
aypnia Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 9 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, BritGreek είπε Εμένα το office online μου ζητάει συνδρομή για να το τρέξω, ενώ έχω microsoft account. Τέλος πάντων, σοβαρότατη η έλλειψη του Microsoft Office για Linux, και τουλάχιστον σε εταιρικό περιβάλλον αυτό αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα χρήσης του Linux (και δεν φταίει το Linux, προφανώς). Χωρίς Access και χωρίς την έτη φωτός καλύτερη παρουσίαση που μπορεί να φτιαχτεί σε Powepoint σε σχέση με το impress, τα πράγματα είναι δύσκολα για εταιρείες που χρειάζονται τα προγράμματα αυτά. O μόνος τρόπος να δούμε Microsoft Office για Linux είναι να βγάλει η Microsoft δικιά της linux διανομή. Για Mac έβγαλε μετά από μήνυση που της είχε κάνει η Apple και αναγκάστησε να βγάλει μετά από απόφαση δικαστηρίου. Ποιός να της κάνει μήνυση για να βγάλει για Linux; Μάλλον στο τέλος θα αναγκαστεί να κάνει μήνυση στον ευατό της λόγω Azure Sphere OS. Nαι είναι η linux διανομή που ετοιμάζει η Microsoft για IoT, τα ύστερα του κόσμου Επεξ/σία 9 Μαΐου 2018 από aypnia 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα