Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας.

Θέλω την βοήθεια σας παρακαλώ.

Πρώτον, έχω κάνει ένα μοντάζ ένα βίντεο σε ανάλυση 1920 x 1080 με frame 25. Αν το εξάγω σε 4K τι θα γίνει? Θα χάλασει το βίντεο ή θα έχω καλύτερη ποιότητα?

Δεύτερον αν το μετατρέψω σε από Full HD 1080 σε 4K τι θα γίνει? Θα χάλασει το βίντεο ή θα έχω καλύτερη ποιότητα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το πρωτότυπο είναι 1080p, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το εξάγεις σε 1080p.
Τι εννοείς να το μετατρέψεις; Να το εξάγεις πρώτα σε 1080p και μετά να το κάνεις 4k? Αυτό είναι χειρότερο απ' το να το εξάγεις κατευθείαν σε 4k.

Επεξ/σία από CheOnWeb
Δημοσ.

Δεν μπορεις να κανεις ενα video 1080p σε 4κ. Λειπει η πληροφορια. Γινεται να το κανεις upscale σε 4κ αλλα δεν θα υπάρχει κερδος στην ποιοτητα.

• Like 2
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Αν το πρωτότυπο είναι 1080p, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να το εξάγεις σε 1080p.
Τι εννοείς να το μετατρέψεις; Να το εξάγεις πρώτα σε 1080p και μετά να το κάνεις 4k? Αυτό είναι χειρότερο απ' το να το εξάγεις κατευθείαν σε 4k.

Θέλω να πω ότι υπάρχουν προγράμματα που κάνεις μετατροπή τα βίνεο πχ απο Mp4 1080 σε mov 1080. Αν εγώ το κάνω από mp4 1080 σε mp4 4k τι θα γίενι?

Δημοσ.
1 minute ago, Spiros Vasilas said:

Θέλω να πω ότι υπάρχουν προγράμματα που κάνεις μετατροπή τα βίνεο πχ απο Mp4 1080 σε mov 1080. Αν εγώ το κάνω από mp4 1080 σε mp4 4k τι θα γίενι?

Καταρχάς, το mp4 1080 σε mov 1080 δεν είναι μετατροπή με την έννοια της επανασυμπίεσης, είναι ένα απλό re-wrap.

To 1080 σε 4k δεν έχει νόημα. Ακόμα κι αν βάλεις πολύ μεγαλύτερο bitrate σε σχέση με το 1080, στην καλύτερη περίπτωση θα πάρεις το ίδιο αποτέλεσμα. 

• Like 1
Δημοσ.
1 minute ago, Spiros Vasilas said:

Και το Freemake Video Converter τι είναι ακριβώς?

Ένα απ΄τα πολλά προγράμματα μετατροπής Video/Audio.

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Spiros Vasilas είπε

Αν εγώ το κάνω από mp4 1080 σε mp4 4k τι θα γίενι?

Με απλά λόγια, το μόνο που θα γίνει είναι να έχεις την ίδια ή ίσως και λίγο χαμηλότερη ποιότητα (λόγω επανασυμπίεσης) σε μεγαλύτερο σε μέγεθος αρχείο συν το χάσιμο χρόνου της μετατροπής. Το μόνο κέρδος που θα έχεις θα είναι το know-how ότι κάτι τέτοιο γίνεται αλλά δεν κερδίζεις τίποτα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...