Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από ζημιά που έγινε στο redmi note 3 μου (σταμάτησε να φορτίζει ενώ ήταν συνδεδεμένο στο φορτιστή του αυτοκινήτου, και δεν ξαναφόρτισε ποτέ) γνωστός μου ηλεκτρονικός  επιμένει ότι δεν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό (ειδικά τα τελευταίας τεχνολογίας που είναι πιο ευαίσθητα) στο αυτοκίνητο, καθώς η τάση που δίνεται δεν είναι σταθερή. Κάνει διακυμάνσεις και μπορεί και στιγμαία να ξεπερνάει τα 5 volt. 
Τι γνώμη έχετε γι αυτό; Μπορεί ένας ποιοτικός φορτιστής αυτοκινήτου να εξασφαλίσει ποιοτική και σταθερή φόρτιση παρόμοια με τη φόρτιση από πρίζα;

Δημοσ.
29 λεπτά πριν, challenger_4 είπε

Μετά από ζημιά που έγινε στο redmi note 3 μου (σταμάτησε να φορτίζει ενώ ήταν συνδεδεμένο στο φορτιστή του αυτοκινήτου, και δεν ξαναφόρτισε ποτέ) γνωστός μου ηλεκτρονικός  επιμένει ότι δεν πρέπει να φορτίζουμε το κινητό (ειδικά τα τελευταίας τεχνολογίας που είναι πιο ευαίσθητα) στο αυτοκίνητο, καθώς η τάση που δίνεται δεν είναι σταθερή. Κάνει διακυμάνσεις και μπορεί και στιγμαία να ξεπερνάει τα 5 volt. 
Τι γνώμη έχετε γι αυτό; Μπορεί ένας ποιοτικός φορτιστής αυτοκινήτου να εξασφαλίσει ποιοτική και σταθερή φόρτιση παρόμοια με τη φόρτιση από πρίζα;

είναι σίγουρα ηλεκτρονικός ?... η τάση από μπαταρία του αυτοκίνητου είναι σταθερή ενώ στα σπίτια μα στις πρίζες είναι μεταβαλλόμενη

Δημοσ.

Κοίτα έχει τύχει απο συσκευή που έχει βάλει ο πατέρας μου να κάψει ασφάλεια. Αντίστροφα δεν είχε ποτέ θέμα. Παίζει ρόλο να μην είναι της πλάκας ο φορτιστής. Για την σταθερότητα παίζεται γιατί θεωρητικά είναι για να δουλεύει αντίσταση για να ανάβεις το χαρμάνι σου και όχι για την φόρτιση του κινητού. Από εκεί και πέρα μπορείς να δοκιμάσεις να πάρεις ένα usb https://goo.gl/images/exusJ6 να το βάλεις ενδιάμεσα στο μπριζάκι και το καλώδιο και να παρακωλουθήσεις σαν συνοδηγός τι συμπεριφορά έχει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω αυτόν τον φορτιστή. Δεν ξέρω πόσο ποιοτικός θεωρείται.  Να προτιμήσω έναν Blitzwolf?
Όταν έγινε η ζημιά χρησιμοποιούσα αυτό το καλώδιο... Μπορεί να φταίει κι αυτό;

Επεξ/σία από challenger_4
Δημοσ.
Στις 3/5/2018 στις 7:52 ΜΜ, challenger_4 είπε

Ολα εξαρτώνται απο τον φορτιστή και ... τον οδηγό. Δεν υπάρχει γενικός κανονας. Το προβλημα υφίσταται κυρίως όταν "βάζεις μπρος τη μηχανή" ή όταν σκερτσάρει (θέλει 2α και βάζεις 4η και το αμαξι κανει τιναγματα πριν σβήσει). Γενικά ποτέ συνδεμένα κινητά οταν βάζεις μπρος τη μηχανή. Βάλε μπρος και μετά συνδεση κινητου. Αν σου σβήσει το αμαξι, βγαζεις κινητό, βαζεις μπρος το αμαξι και μετα συνδεεις κινητό.

Άλλη περιπτωση είναι το αμαξι να εχει προβληματικά ηλεκτρικά και οταν ζητάς/κόβεις πολύ ρεύμα να επηρεάζει έντονα την έξοδο (π.χ. αναβεις aircondition, αναβοσβήνεις μεγάλη σκάλα φώτα, κλπ)

Σε όλες τις αλλες περιπτώσεις η παροχή ισχύος/ρευματος ειναι σταθερή.

Απο εκει και πέρα ένας ποιο ποιοτικός φορτιστής (οχι αυτους του ευρω) θα εχει και κάποιο παραπάνω πυκνωτη για ελαφρα εξομάλυνση της τάσης, αλλά μην περιμένεις και πολλά.

Πάντως μου έδωσες ιδεα για δοκιμή. Πολύμετρο και φορτίο στον φορτιστή και δοκιμές σε διαφορες συνθήκες.

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...