BritGreek Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Χαιρετώ τους φίλους του insomnia. Νοικιάσαμε δοκιμαστικά τρια πολύ ωραία Polo MPI για να δούμε αν μας εξυπηρετούν για τις ανάγκες της εταιρείας, οι οποίες απαιτούν αρκετά ταξίδια στην Ελλάδα. Τα αυτοκίνητα ήταν σαν καινούργια, με περίπου 20000-25000 χιλιόμετρα το καθένα και μας άρεσαν πάρα πολύ. Στο δρόμο ήταν άψογα για την κατηγορία τους, με ωραίο πάτημα και κρατήματα, αλλά διαπιστώσαμε πολύ μεγάλη απόκλιση στην κατανάλωση του trip computer της οθόνης αφής που είχαν, και της πραγματικής. Σχεδόν η διπλάσια. Κάνοντας το πρώτο μας ταξίδι (τρία ίδια τέτοια αυτοκίνητα μαζί και δύο από αυτά που έχουμε ήδη) από Αθήνα στην Τρίπολη και πίσω, τηρώντας τα όρια ταχύτητας και κινούμενοι ομαλά, το κάθε αυτοκίνητο χρειάστηκε 50 ευρώ καύσιμα. Στο επόμενο ταξίδι μας, πάλι από Αθήνα για Πύργο Ηλείας και πίσω, το κάθε αυτοκίνητο έκαψε 70 ευρώ βενζίνη. Φουλάραμε όλοι από εταιρικό πρατήριο με το οποίο συνεργαζόμαστε, με τιμή 1,50 το λίτρο. Η ερώτησή μου είναι η εξής. Είναι φυσιολογική αυτή η κατανάλωση η οποία δεν έχει καμία σχέση με τα 4,3l/100 - 4,7l/100 που έγραφε το trip; Στην ουσία τα αυτοκίνητα αυτά έκαψαν σημαντικά περισσότερο καύσιμο από τα παλιά, άλλης μάρκας που έχουμε ήδη στην εταιρεία. Γενικότερα, ποια βενζινοκίνητα αυτοκίνητα κατηγορίας polo θεωρούνται οικονομικά στην κατανάλωση; Μας είπαν να δοκιμάσουμε τα νέα Micra για την χαμηλή κατανάλωσή τους, αλλά θα ήθελα και τις εμπειρίες των μελών εδώ. Σας ευχαριστώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Τα 4,3-4,7l/100 που λες, ήταν ένδειξη μέσης κατανάλωσης για όλη τη διαδρομή, ή στιγμιαία κατανάλωση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Εσείς πόσο την υπολογίσατε την κατανάλωση ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 5 λεπτά πριν, phanispal είπε Τα 4,3-4,7l/100 που λες, ήταν ένδειξη μέσης κατανάλωσης για όλη τη διαδρομή, ή στιγμιαία κατανάλωση; Μέσης. Έχει τρεις επιλογές, μαζί με αυτήν της κατανάλωσης από το τελευταίο γέμισμα. 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Εσείς πόσο την υπολογίσατε την κατανάλωση ; 7,5-8.0 τουλάχιστον. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από BritGreek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Αθήνα-Τρίπολη πήγαινε-έλα είναι 400 χιλιόμετρα, και Αθήνα-Πύργος πήγαινε-έλα είναι 600. 33 λίτρα και 8,25l/100 κάψατε στην πρώτη περίπτωση, 47 και 7.8l/100 στη δεύτερη, χοντρικά. Ή το βενζινάδικο σας κατακλέβει, ή το trip computer είναι για τα μπάζα και μη δίνετε καμία βάση. Εκτός κι αν συντρέχουν άλλοι λόγοι, π.χ. χαμηλή πίεση στα ελαστικά, ευθυγράμμιση κ.λπ., που δεν υπολογίζονται απ' το trip computer. Αλλά και πάλι, η απόκλιση είναι πολύ μεγάλη. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 8 lt Αθήνα Τρίπολη με χαμηλές ταχύτητες ; Ή τα αυτοκίνητα είχαν θέμα ή σας φάγανε άσχημα στο βενζινάδικο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) To βενζινάδικο εγγυημένα δεν μας γέλασε και τα γέμισα ο ίδιος μέχρι επάνω (τα πήραμε για δοκιμή). Τα αυτοκίνητα, μου φαίνεται δύσκολο να είχαν όλα θέμα, γιατί δεν συνέβη μόνο σε ένα. Μήπως όντως καίνε τόσο; Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι το πώς ένας πιο σύγχρονος κινητήρας καίει περισσότερο από έναν παλιό και μάλιστα μεγαλύτερου κυβισμού. Πολλοί δεν αλλάζουν αυτοκίνητο για να πάρουν κάποιο νεώτερης τεχνολογίας για να καίει λιγότερο; Τα getz 1.4 της εταιρείας που καίνε αρκετά, έκαψαν λιγότερο και είναι και 100 άλογα. Ο υπάλληλος της εταιρείας ενοικιάσεων μου είπε όταν τα επέστρεψα ότι του το έχουν πει κι άλλοι πελάτες για την κατανάλωση των polo. Αλλά η τιμή που μας έχουν κάνει για leasing είναι τόσο δελεαστική που μας έβαλε στον πειρασμό να τα δοκιμάσουμε. Και η αλήθεια είναι ότι σε όλα τα άλλα μας ενθουσίασαν. Αλλά ποιο το νόημα του να υπάρχει trip computer όταν δεν γράφει σωστές μετρήσεις ή αν έχει τόσο μεγάλη απόκλιση; Αυτό μπορεί να σε αφήσει στον δρόμο αν το κοιτάζεις και είσαι στο πουθενά. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από BritGreek 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Είπες ότι τηρούσατε τα όρια ταχύτητας, απ' όσο ξέρω έχει αλλάξει σε 130 χλμ/ώρα. Αν πηγαίνατε με 130, στη θέση σας δε θα είχα απαίτηση να κάψουν 5 λίτρα στα εκατό, και τα 7-8 που κάψατε φαντάζουν πιο ρεαλιστικά. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 4 λεπτά πριν, phanispal είπε Είπες ότι τηρούσατε τα όρια ταχύτητας, απ' όσο ξέρω έχει αλλάξει σε 130 χλμ/ώρα. Αν πηγαίνατε με 130, στη θέση σας δε θα είχα απαίτηση να κάψουν 5 λίτρα στα εκατό, και τα 7-8 που κάψατε φαντάζουν πιο ρεαλιστικά. Με 100-120 πηγαίναμε. Το trip γιατί έγραφε τα μισά σε σχέση με την πραγματικότητα; Δεν νομίζω ότι είναι ρεαλιστική η κατανάλωση για σύγχρονο μικρό κινητήρα τα 7-8, αφού τα παλαιότερα καίνε λιγότερο. Εγώ έτσι το καταλαβαίνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NT1G Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Τον κινητήρα των 1000 κυβικών είχαν; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτός είπε ότι ήταν 1.2, αλλά απ' ότι βλέπω στο internet, είναι χιλιάρης ο MPI. Πάντως, τα αυτοκίνητα δεν ήταν αργά. Μια χαρά πήγαιναν. Το χαρτί που μας έδωσαν έγραφε μόνο Polo MPI αλλά η κατηγορία που πληρώσαμε δεν ήταν για χιλιάρι. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από BritGreek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Αν φοράνε τον 1000άρη και είσασταν στα 100-120 στις 3.500-4.000 στροφές, δε μου φαίνεται παράλογη αυτή η κατανάλωση. Βέβαια και έτσι να είναι, παραμένει το θέμα με την αξιοπιστία του trip computer, που είναι απαράδεκτο κατά τη γνώμη μου για αυτοκίνητο τελευταίας τεχνολογίας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BritGreek Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Μόλις μίλησα με την εταιρεία. Επιμένουν ότι είναι 1.2. Τώρα, πού τα βρήκαν αφού δεν υπάρχουν στην αγορά, απ' ότι βλέπω, 1.2 MPI, δεν ξέρω. Μάλλον κάνει λάθος ο υπάλληλος και μιλάμε για τα 1000ρια. Θα ήθελα προτάσεις για μακροχρόνια μίσθωση σε εταιρεία, για αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας, με γνώμονα δύο παράγοντες. Καλή οδική συμπεριφορά και χαμηλή κατανάλωση. Μόνο σε βενζίνη. @phanispal Νομίζω ότι δεν ήταν τόσες οι στροφές στα 100-120. Λιγότερες ήταν, αν δεν κάνω λάθος. Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από BritGreek Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
AristidisZ Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 17 λεπτά πριν, phanispal είπε Αν φοράνε τον 1000άρη και είσασταν στα 100-120 στις 3.500-4.000 στροφές, δε μου φαίνεται παράλογη αυτή η κατανάλωση. 1200 Ibiza με 60 άλογα (το 2006, τώρα ούτε 50 δε θα είναι) πάει Τρίπολη με 6 lt στα 100 χλμ (βία 6.5), και πάμε 120~130 8 λίτρα στα 100 χλμ έχει μικτό κύκλο BMW X1 φίλου, που ανεβοκατεβαίνει τη Μεσογείων κάθε μέρα για να έρθει στη δουλειά Για να μη σου πω ότι με 8.5 lt / 100 ανεβοκατέβαινα Λαμία με 150~180 με άσο του 2008... Η κατανάλωση μου φαίνεται εξωπραγματική για καινούριο αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας και με τέτοια οδήγηση 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 συμφωνω η καταναλωση εξωπραγματική... 9 εχω εντος πολης με τον ασσο και εγω, εκτος πολης με 120-130 ειμαι στα 5,κατι ή με 110 στα 4.3 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα