Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Alex_36 είπε

Το πιατο ειναι αυτο που φοραει η νοβα. Απο το κλασσικο.στριψιμο προς τα που?? σε σχεση απο εκει που βλεπει τωρα λιγο αριστερα και λιγο πανω ας πουμε?

Αν δεν ειχα δει το πως επαιζε η 9005 θα σου ελεγα οτι η 7096 τα σπαει για τα λεφτα της...και ισως και ενα με δυο κλικ καλυτερη απο αυτο που το υπολογιζα. 

Η αλλη ομως ειναι σε αλλο επιπεδο...στα παντα!! Φαντασου οτι πριν απο αυτες ειχα μια 40'' LCD FHD 12ετιας

ετσι απο κει που ειναι λιγο αριστερα σε πρωτη φαση μην πειραζεις τη κλιση κανεις μια μικρη περιστροφη προς τα αριστερα..δε βλεπεις καθολου σημα ξανα πισω οπου ησουν και λιγο ενα κλικ κατεβασμα γιατι υποτιθεται οτι οσο φευγεις απο το νοτο δεξια η αριστερα η κλιση του πιατου πεφτει

• Απαντ. 637
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Είμαι κάτοχος μιας 55αρας 8096 αλλά διαβάζω με προσοχή το παρόν θέμα και ιδιαίτερα τα τελευταία ποστ σχετικά με τις ρυθμίσεις του motionflow καθώς και η δικιά μου έκανε σπασίματα στην κίνηση και έψαχνα να βρω την ιδανική ρύθμιση για να εξαλειφθούν. Αρχικά είχα το motionflow στη θέση "όχι" και μου έκανε τα σπασίματα, στην συνέχεια στη θέση "χρήστης" με ομαλότητα 2 ενω ήταν καλύτερα τα πράγματα πάλι έκανε κάποια σπασίματα. Χθες το βράδυ λοιπόν έκανα δοκιμές και κατέληξα στο 4 όπου πλέον βλέπω πολύ ομαλότερη την κίνηση, χωρίς το παραμικρό σπάσιμο. 

Χαρακτηριστική σκηνή για δοκιμές είναι στον Μονομάχο, αφού ο Ράσελ Κρόου σκοτώσει τους πραιτωριανους και περνει τα 2 άλογα, στην αμέσως επόμενη σκηνή όπου γενικεύει το πλάνο και τον δείχνει να τρέχει στο δάσος (στο netflix είναι στο 1:53:30 από το τέλος). Σε αυτή τη σκηνή με την κινηση της κάμερας προς τα αριστερά φαίνονται έντονα τα σπασίματα στα δέντρα.

Για πείτε καμιά σκηνή από κάποια άλλη ταινία να συνεχίσουμε τις δοκιμές!

Δημοσ.

ναι φυσικα αν τερματισεις το motion flow η καλυτερα απο το 3 κ μετα η κινηση ειναι απιστευτα ρευστη κ χωρις ιχνος σπασιματος κλπ

το ζητημα ειναι οτι η αισθηση ειναι απιστευτα ψευτικη κ σιγουρα οχι οπως θα ηθελε ο εκαστοτε κινηματογραφιστης 

καποιους τους ενοχλει πολυ αλλους καθολου ,παιζουμε με το motion flow k βλεπουμε ,εννοειται πειραζουμε μονο την ρυθμιση ομαλοτητα

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Alex_36 είπε

Btw...η διαφορα αναμεσα στην 7096 και την 9005 ειναι χαωτικη. Δεν το περιμενα τοσο πολυ.

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ? Είδες δίπλα δίπλα να παίζουν οι δύο 55άρες ταυτόχρονα το ίδιο υλικό ?

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dess είπε

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένος ? Είδες δίπλα δίπλα να παίζουν οι δύο 55άρες ταυτόχρονα το ίδιο υλικό ?

Πηρα και τις δυο. Σε ενα δωματιο η μια, σε αλλο η αλλη. Καταρχας γι ακαποιο λογο εμενα προσωπικα η 9005 στο ματι μου φαινεται μεγαλυτερη. Ισως να φταιει η ευκρινεια?? Δεν ξερω. Στο διαταυτα. Εχωντας σαν reference 4Κ υλικο σε διαφορα FPS που ειχα σε φλασακι, και βαζωντας τις διπλα διπλα πριν τις τοποθετησω στο χωρο τους την καθεμια, η διαφορες ηταν χαοτικες. Και χωρις HDR και με. Χρωματα, ευκρινεια, κινηση, αντιθεση. Στα παντα αδελφε.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Alex_36 είπε

Πηρα και τις δυο. Σε ενα δωματιο η μια, σε αλλο η αλλη. Καταρχας γι ακαποιο λογο εμενα προσωπικα η 9005 στο ματι μου φαινεται μεγαλυτερη. Ισως να φταιει η ευκρινεια?? Δεν ξερω. Στο διαταυτα. Εχωντας σαν reference 4Κ υλικο σε διαφορα FPS που ειχα σε φλασακι, και βαζωντας τις διπλα διπλα πριν τις τοποθετησω στο χωρο τους την καθεμια, η διαφορες ηταν χαοτικες. Και χωρις HDR και με. Χρωματα, ευκρινεια, κινηση, αντιθεση. Στα παντα αδελφε.

Προφανώς θα είναι καλύτερη (περίπου διπλά χρήματα), και σίγουρα πολύ καλύτερο HDR.

To HDR της 7096 δεν είναι το δυνατό της σημείο.

Σε 1080 Digea υπάρχει χαώδης διαφορά? 

Επεξ/σία από dess
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, dess είπε

Προφανώς θα είναι καλύτερη (περίπου διπλά χρήματα), και σίγουρα πολύ καλύτερο HDR.

To HDR της 7096 δεν είναι το δυνατό της σημείο.

Σε 1080 Digea υπάρχει χαώδης διαφορά? 

Στα επιγεια μεχρι 720p, διαφορες τεραστιες δε βλεπεις. Χωρις βεβαια να πειραξω τις ρυθμισεις καθολου σε καμια απο τις δυο. Δεν ξερω αν κανω tweaking τι θα γινει. Θελω καποια στιγμη αφου ρυθμισω το πιατο να δω τις διαφορες στα δορυφορικα που εκπεμπουν δοκιμαστικα UHD. Εκει φανταζομαι πως θα εχει διαφορες. Στα 1080p στα δικα μου ματια, εχει διαφορες στην ομαλοτητα της κινησης και στα χρωματα.

Η 7096 εχει ταβανι 370 nits, και η αλλη ειναι στα 1000

Επεξ/σία από Alex_36
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Alex_36 είπε

Στα επιγεια μεχρι 720p, διαφορες τεραστιες δε βλεπεις. Χωρις βεβαια να πειραξω τις ρυθμισεις καθολου σε καμια απο τις δυο. Δεν ξερω αν κανω tweaking τι θα γινει. Θελω καποια στιγμη αφου ρυθμισω το πιατο να δω τις διαφορες στα δορυφορικα που εκπεμπουν δοκιμαστικα UHD. Εκει φανταζομαι πως θα εχει διαφορες. Στα 1080p στα δικα μου ματια, εχει διαφορες στην ομαλοτητα της κινησης και στα χρωματα.

Ναι δεν έχει μεγάλη φωτεινότητα και να φανταστείς βλέπουμε με ενεργοποιημένο το eco mode (ακόμη λιγότερο back light). Προσωπικά αν ανέβαινα στα 1000+ ευρώ θα κοιτούσα 65 ίντσες. Μάλλον τη σειρά 8500 σε 65'. Για τα 564 ευρώ που κόστισε η 7096, είναι πολύ ικανοποιητική η απόδοσή της. Εξ' αρχής ζητούσα μια budget/value αγορά.

Επεξ/σία από dess
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 λεπτά πριν, dess είπε

Ναι δεν έχει μεγάλη φωτεινότητα και να φανταστείς βλέπουμε με ενεργοποιημένο το eco mode (ακόμη λιγότερο back light). Προσωπικά αν ανέβαινα στα 1000+ ευρώ θα κοιτούσα 65 ίντσες. Μάλλον τη σειρά 8500 σε 65'. Για τα 564 ευρώ που κόστισε η 7096 είναι πολύ ικανοποιητική η απόδοσή της, εξ' αρχής ζητούσα μια budget/value αγορά.

Για την ιστορια, την 9005 την πηρα απο Sony Center κι εκει εκανα και το καλυτερο παζαρεμα. Μου την αφησαν 100 ευρωπουλα κατω απο την αρχικη της τιμη που ηταν 1199 και με δωρο την 5ετη επεκταση απο την ιδια τη Sony.

Επεξ/σία από Alex_36
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Alex_36 είπε

Για την ιστορια, την 9005 την πηρα απο Sony Center κι εκει εκανα και το καλυτερο παζαρεμα. Μου την αφησαν 100 ευρωπουλα κατω απο την αρχικη της τιμη που ηταν 1199 και με δωρο την 5ετη επεκταση απο την ιδια τη Sony.

Παρομοίως,  μου έκαναν price match στην τιμή public που έτρεχε εκείνη την περίοδο.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, dess είπε

Παρομοίως,  μου έκαναν price match στην τιμή public που έτρεχε εκείνη την περίοδο.

Παντως επειδη εκανα εκτενη ερευνα αγορας σε ολα τα μεγαλα καταστηματα, τα καλυτερα deal,  αν επιμενεις και ξερεις και δυο τρια πραγματα για να τους παραθεσεις και δεν εισαι προβατο, η Σονυ, κανει μακραν τις καλυτερες τιμες

Επεξ/σία από Alex_36
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Alex_36 είπε

Σίγουρα η 9005 είναι ανώτερη και μόνο από τις τεχνολογίες που έχει καταλαβαίνεις τις διαφορές αλλά αξίζει να αναφέρω ότι οι ρυθμίσεις που έχει από το εργοστάσιο είναι σωστότερες σε σχέση με την 7096. Στην δεύτερη δηλαδή πρέπει να δουλέψεις περισσότερο για να βρεις τις κατάλληλες.

Τώρα σε ότι αφορά το Motion εγώ έχω καταλήξει στην ρύθμιση ''Ήπια'' έχει ομαλή κίνηση ενώ όταν το βάζω στον Χρήστης έχει πολλά σπασίματα

Δημοσ.

Μια ερώτηση αν κάποιος ξέρει. Η 55χε7096 έχει πιο ζωντανά χρώματα από την UE55Μυς400? Ειδα σε κάποια video στο youtube η 55χε7096 δείχνει να έχει πιο ζωντανά αλλα και πιο καθαρή εικόνα με καλύτερη λεπτομέρεια. Είναι όντως έτσι?

Δημοσ.

οταν λετε στη γρηγορη κινηση κανει σπασιματα τι εννοειται??

εγω και φορμουλα1 και Motogp στη γρηγορη κινηση δε εχει σπασιματα με καμμια ρυθμιση στο motion flow

κυριως στο ποδοσφαιρο δορυφορικα 4κ αλλα και ρολαν γκαρος που κοιταζα επαθα πλακα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, aetos1988 είπε

Σίγουρα η 9005 είναι ανώτερη και μόνο από τις τεχνολογίες που έχει καταλαβαίνεις τις διαφορές αλλά αξίζει να αναφέρω ότι οι ρυθμίσεις που έχει από το εργοστάσιο είναι σωστότερες σε σχέση με την 7096. Στην δεύτερη δηλαδή πρέπει να δουλέψεις περισσότερο για να βρεις τις κατάλληλες.

Τώρα σε ότι αφορά το Motion εγώ έχω καταλήξει στην ρύθμιση ''Ήπια'' έχει ομαλή κίνηση ενώ όταν το βάζω στον Χρήστης έχει πολλά σπασίματα

Σπασιματα η 9005???? 

38 λεπτά πριν, asdfaster είπε

Μια ερώτηση αν κάποιος ξέρει. Η 55χε7096 έχει πιο ζωντανά χρώματα από την UE55Μυς400? Ειδα σε κάποια video στο youtube η 55χε7096 δείχνει να έχει πιο ζωντανά αλλα και πιο καθαρή εικόνα με καλύτερη λεπτομέρεια. Είναι όντως έτσι?

Ακριβως ετσι!!!

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...