Προς το περιεχόμενο

tp linκ 9980 kai wind optic fiber?

minim3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

On 11/5/2018 at 17:28, dj_takis said:

Ναι, όταν είχα γράψει το post καταλάβαινε τα ethernet. Τώρα δεν καταλαβαίνει τίποτα. Λογικά το χαιρέτησα.:P

δεν χαιρετανε τοσο ευκολα. κατσε να ερθει το Uart και πιστευω οτι θα καταφερεις να κανεις δουλεια.δυσκολο να το φτασεις σε σημειο χωρις επιστροφη οχι μονο για αυτην την συσκευη αλλα γενικα οταν μιλαμε για serial και uart και τετοια.

On 15/5/2018 at 19:58, minim3 said:

καλησπερα. ενεργοποιηθηκε το 50αρι.

ακολουθησα αυτον το οδηγο για να βαλω σε bridge to W9980:

ολα φαινονται να δουλευουν κανονικα φτου φτου.

δεν εχω καταλαβει γιατι να βαλω το W9980 ip address 192.168.1.2, το εκανα. το νεο μοντεμ ειναι 192.168.1.254 οποτε λογικα δεν θα παιζει conflict?

image.png.7e6fa6ccad75af631e0f234ea35b08c3.png

επισης πως θα μπορουσα να απενεργοποιησω το wifi του technicolor? εχει ενα κουμπακι πανω αλλα το πατησα και δεν εκανε τιποτα. στο μενου δεν μπορω να κλικαρω τιποτα επισης.

ακυρο, επρεπε να κανω sign in. το απενεργοποιησα το wifi. αν υπαρχει κανενα αλλο tip πειτε μου. αξιζει να ζητησω fastpath για gaming? να πεσει το ping. ακομα γυρω στο 85ms ειναι. ιδιο με πριν.

α.οπως βλεπεις το video δεν λεει bridge αλλα λεει access point.αλλο το bridge αλλο το access point.εξαρτατε τι θες να κανεις.
οι πιθανοι τροποι που μπορεις να παιξεις ειναι οι παρακατω:
α.το technicolor μπροστα σαν modem/router και το tp link σαν access point.
β.το Technicolor μπροστα σαν Modem/router και το tp link σαν router με pppoepasstrough αν το αφηνει η wind.
γ.το technicolor μπροστα σαν bridge αν σε αφηνει να το γυρισεις και απο πισω σαν router το tp link.
δ.το tp link μπροστα(δεν υποστηριζει vectoring παρα μονο με Open wrt και απο πισω για την τηλεφωνια το technicolor αν εχεις voip τηλεφωνια και αν σε αφηνουν να παιξει σαν wan).
δεν θυμαμαι να ξεχασα κατι.αναλογως τον τροπο μπορεις να εχεις και τα 2 wifi ανοιχα ή μονο το 1.

β.τα νεα technicolor σε αντιθεση με τα παλια οταν μπεις και δεν κανεις sign in σε βαζουν σε status/view mode να το πω ετσι.
οταν κανεις login βγαινει το γραναζι διπλα στο καθε tab για να το πειραξεις.
αν το tp link το εχεις μονο για το wifi τοτε αυτο που εκανες ειναι το πιο απλο.
στο tp link καλο ειναι να εχεις το τελευταιο Firmware update.
γ.οταν κανεις access point μια συσκευη απλα κλεινεις τον Dhcp και δινεις μια Ip στο ιδιο δικτυο που ειναι το adsl/vdsl router.
οπως ειπε ο jkoukos θα  πρεπει η Ip αυτη να μην ειναι στο ευρος του dhcp του technicolor για να μην γινει κανα conflict.
οποτε ή θα δωσεις μια Ip εκτος ευρους ή θα αλλαξεις το τι Ip μοιραζει ο Dhcp.εγω αυτο που κανω το οποιο ειναι ευκολο ειναι παντα να δινω ip στις υπολοιπες συσκευες(Repeater/powerlines,access point) στο τελος του δικτυου οποτε και μεσα στο ευρος να ειναι του dhcp να μην υπαρχει περιπτωση σε νορμαλ συνθηκες να φτασει ο Dhcp εκει.
δηλαδη αν το router ειναι 192.168.1.1 δινω Ip στο access poing 192.168.1.254.οποτε ο Dhcp για να με φτασει ακομα και αν υποθεσουμε οτι δινει απο 1.2 εως 1.254 θα πρεπει να δωσει 250+ ip's που σε Home use δεν γινεται.
αν το router ειναι τωρα 192.168.1.254 τοτε δινω 192.168.1.253.αν εχω και αλλη συσκευη μετα παω 192.168.1.252 και παει λεγοντας.
το κουμπακι πανω ισως να χρειαστει να το πατησεις παρατεταμενα.

On 15/5/2018 at 21:13, minim3 said:

ναι σωστα για το fastpath. εννοουσα απο παροχο wind. δεν θα εχω καποιο μειονεκτημα οπως εχεις με απλες adsl?

ευχαριστω για την εξηγηση για το DHCP, θα το αλλαξω σε .201

αν τo attainable σου ειναι αρκετα μεγαλυτερο απο 50 πχ 70 τοτε δεν θα χασεις σε ταχυτητα και απλα θα χασεις λιγο απο το attainable.πχ απο 70 θα γινει 65  που δεν σε νοιαζει.δεν ξερω αν μπορεις να δεις το attainable μεσα στο ρουτερ.αν εχεις οριακα το attainable τοτε θα χασεις σε ταχυτητα συγχρονισμου.και στις 2 περιπτωσεις θα κερδισεις στο Ping βεβαια. στις adsl επειδη ελαχιστοι επαιζαν 24/1 και ακομα και αυτοι δεν ειχαν περιθωριο για αυτο οταν εβαζες Fast εχανες απευθειας 1-2 Mbit αναλογως.

Θεωρητικα το attainable θα πρεπει να το βλεπεις αφου πατησεις το γραναζι στο broadband και μετα πας advanced.δεν ξερω αν θα σε αφηνουν με τα στοιχεια που μπαινεις αλλα μπορεις να το δοκιμασεις.εχω 788v3 αλλα κατι σαν demo οποτε δεν εχω το Firmware που εχεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 2 μήνες μετά...
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Παιδιά γεια σας. Και εγώ εχω το TP-LINK W9980 και σε λίγες μέρες πρόκειται να συνδεθώ σε Wind 50/5. Εάν, αντί να κάνω αυτό που έκανε ο φίλος πιο πάνω, αγοράσω το TP-LINK ARCHER VR400 AC1200 και συνδέσω το τηλ. καλώδιο, θα παίξει αμέσως ?

Στις 1/5/2018 στις 10:07 ΜΜ, NikosKallithea είπε

Ειναι ΜΕΧΡΙ 50 vdsl αν και εφόσον εχεις κοντά σου καμπίνα vdsl, καλό χαλκό κλπ.

Αυτό το ΜΈΧΡΙ  ισχύει σε όλους τους providers όταν μιλάμε για FTTC. 

Στις 1/5/2018 στις 11:03 ΜΜ, minim3 είπε

θα το ρωτησω αυριο, ο πωλητης μου ειπε οπτικη και οχι vdsl. με τα 50/5 εγγυημενα. τωρα αμα λενε τοσο ψεματτα στη ψυχρα μεσα στη μουρι μου, θα ακουσουνε πολλα καντηλια.

Οι πωλητές όλων των εταιριών λένε ότι τους κατέβει στο κεφάλι. Δεν χρειάζεται να τους πιστεύουμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 ώρες πριν, minim3 είπε

@BetaTester7

θα χρειαστεις τα login απο τη wind, πρεπει να παρεις να στα δωσουν.

Αυτό το ξέρω και εννοείται. Εγώ μιλάω από την άποψη ως προς το «Κουμπώνω το τηλ. καλώδιο και κλειδώνω αμέσως στα 50/5» χωρίς κανένα πρόβλημα και όχι χαμηλότερα όπως έχουν πει και αλλα παιδιά π.χ 12/1. 

Επεξ/σία από BetaTester7

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, BetaTester7 είπε

Αυτό το ξέρω και εννοείται. Εγώ μιλάω από την άποψη ως προς το «Κουμπώνω το τηλ. καλώδιο και κλειδώνω αμέσως στα 50/5» χωρίς κανένα πρόβλημα και όχι χαμηλότερα όπως έχουν πει και αλλα παιδιά π.χ 12/1.  

κοιτα που ειναι το καφαο και ποση αποσταση ειναι απο το σπιτι σου. Εδω να ξερεις ακους μονο τα παραπονο, κανεις δεν μπαινει να πει: παιδια! πηρα οτι μου υποσχεθηκανε. οποτε ειναι λιγο biased σχολια. εμενα το καφαο ειναι λιγοτερο απο 300 μετρα και ειμαι στα 50/5, οποτε δεν ξερω τι αλλο να προσθεσω. απο τα 8/1 (εως 24) που ειχα πριν αξιζει με 1000.

Επεξ/σία από minim3

• 2 μήνες μετά...
On 29/07/2018 at 14:45, BetaTester7 said:

Παιδιά γεια σας. Και εγώ εχω το TP-LINK W9980 και σε λίγες μέρες πρόκειται να συνδεθώ σε Wind 50/5. Εάν, αντί να κάνω αυτό που έκανε ο φίλος πιο πάνω, αγοράσω το TP-LINK ARCHER VR400 AC1200 και συνδέσω το τηλ. καλώδιο, θα παίξει αμέσως ?

υποστηριζει vectoring οποτεθα πρεπει να παιξει χωρις προβλημα.firmware update παντα να κοιτας αν εχει βγει.

On 31/07/2018 at 20:05, minim3 said:

@BetaTester7

θα χρειαστεις τα login απο τη wind, πρεπει να παρεις να στα δωσουν.

@prometheas

επαιξα και κερδισα μαλλον, αφου τα πιανω καμπανα.

η wind δεν εχει Radius οποτε λογικα οτι και να βαλει θα πρεπει να παιξει.

On 01/08/2018 at 17:18, BetaTester7 said:

κανεις δεν μπορει να στο πει αυτο.καταρχην πρεπει και η καλωδιωση σου να ειναι σωστη.

https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf

On 01/08/2018 at 19:58, minim3 said:

κοιτα που ειναι το καφαο και ποση αποσταση ειναι απο το σπιτι σου. Εδω να ξερεις ακους μονο τα παραπονο, κανεις δεν μπαινει να πει: παιδια! πηρα οτι μου υποσχεθηκανε. οποτε ειναι λιγο biased σχολια. εμενα το καφαο ειναι λιγοτερο απο 300 μετρα και ειμαι στα 50/5, οποτε δεν ξερω τι αλλο να προσθεσω. απο τα 8/1 (εως 24) που ειχα πριν αξιζει με 1000.

και η αποσταση ειναι παντα σχετικη.ειναι και η ποιοτητα του χαλκου οπως και πολυ βασικο η καλωδιωση μεσα στο σπιτι μας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...