minim3 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 καλησπερα, εχω το subject modem για νορμαλ adsl εως 24 με wind [11 πιανω]. τελικα δεχτηκα προσφορα για αναβαθμιση σε 50αρα οπτικη ινα? μου ειπε οτι δεν ειναι vdsl. και θα μου στειλουνε ενα modem της wind δωρο. αλλα δεν ηξερε να μου πει πιο ειναι. αυτο που εχω να υποθεσω δεν κανει? αλλα φοβαμαι το αλλο θα εχει χαλια wifi, οποτε θα πρεπει να το κανω gateway τελικα? ξερει κανεις ποιο Modem δινει τελικα η wind? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Παραμύθια της Wind και έπεσες μέσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
minim3 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 οποτε τι ειναι αυτο το 50αρι που μου λενε? προλαβαινω να το ακυρωσω. να μεινω με τα 11 mbits τελικα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NikosKallithea Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Ειναι ΜΕΧΡΙ 50 vdsl αν και εφόσον εχεις κοντά σου καμπίνα vdsl, καλό χαλκό κλπ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
minim3 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 θα το ρωτησω αυριο, ο πωλητης μου ειπε οπτικη και οχι vdsl. με τα 50/5 εγγυημενα. τωρα αμα λενε τοσο ψεματτα στη ψυχρα μεσα στη μουρι μου, θα ακουσουνε πολλα καντηλια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 23 hours ago, minim3 said: καλησπερα, εχω το subject modem για νορμαλ adsl εως 24 με wind [11 πιανω]. τελικα δεχτηκα προσφορα για αναβαθμιση σε 50αρα οπτικη ινα? μου ειπε οτι δεν ειναι vdsl. και θα μου στειλουνε ενα modem της wind δωρο. αλλα δεν ηξερε να μου πει πιο ειναι. αυτο που εχω να υποθεσω δεν κανει? αλλα φοβαμαι το αλλο θα εχει χαλια wifi, οποτε θα πρεπει να το κανω gateway τελικα? ξερει κανεις ποιο Modem δινει τελικα η wind? δεν κανει για vdsl αν στο kv σου εχει ενεργοποιηθει το vectoring εκτος αν περασεις Open wrt που νομιζω ετσι θα παιξει vectoring.το 9980 δεν υποστηριζει g.vector απο default.παλια εδιναν zyxel αλλα παιζει τωρα να παρεις κανα technicolor 789.αν δεν σε καλυψει το δικο τους σαν wifi μπορεις να βαλεις το tp link σαν access point μονο για το wireless ή και σαν router.πιο ευκολο ειναι σαν access point.αν και το νεο technicolor που δινουν αν ειναι το 789 ειναι 802.11ac.αν ειναι το 788v3 ειναι 2,4 ghz μονο 17 hours ago, minim3 said: θα το ρωτησω αυριο, ο πωλητης μου ειπε οπτικη και οχι vdsl. με τα 50/5 εγγυημενα. τωρα αμα λενε τοσο ψεματτα στη ψυχρα μεσα στη μουρι μου, θα ακουσουνε πολλα καντηλια. παμε απο την αρχη για 100η φορα .το 50 αρι το 100 αρι το 200 που ακους και λενε Fiber δεν ειναι Fiber.ειναι fiber μεχρι το dslam το οποιο ειναι στο Kv και μετα παιζεις με vdsl.το fiber που λες εσυ μεχρι το σπιτι μεσα που κουμπωνεις ινα μεχρι μεσα ειναι αλλη υπηρεσια που δινει η Inalan Και η Forthnet Στην νεα σμυρνη.επισης δεν ειναι εγγυημενο το 50/5,ναι μεν λογικα θα παιρνεις απο kv και για αυτο σου ειπαν 50/5 αλλα ειναι μεχρι 50. το να μην πιασεις 50 εξαρτατε απο δυο παραγοντες.ο ενας ειναι η αποσταση του σπιτιου σου μεχρι το kv που αμα ειναι μεγαλη μπορει να μην παιξεις 50.για αθηνα πχ και σε μερη που τα καφαο ειναι πολλα και κοντα το ενα στο αλλο ναι ειναι λιγο δυσκολο να μην πιασεις 50 αλλα δεν σημαινει οτι δεν μπορει να μην σου τυχει.βεβαια ειτε βαλεις wind ειτε οτε ειτε forthnet ειτε voda απο το ιδιο Kv θα παρεις οποτε αυτο θα ειναι και η μεγιστη ταχυτητα σου.σιγουρα θα ειναι αρκετα καλυτερα απο τα 11 πουεχεις τωρα.επισης παιζει ρολο η καλωδιωση σου που θα πρεπει να ειναι η παρακατω για να παρεις τα μεγιστα https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Από τα λεγόμενα καταλαβαίνω ότι σου είπαν για υπηρεσία VDSL από καμπίνα, οπότε σε αυτή την περίπτωση το 9980 που έχεις μάλλον δεν θα παίξει. Ο λόγος είναι ότι αν και παίζει σε VDSL δεν είναι συμβατό με το Vectoring που παρέχεται από τις καμπίνες και το κατάλαβαν πολλοί χρήστες που ξάφνου σταμάτησε να λειτουργεί σε VDSL. Μπορείς όμως να το βάλεις ως κανονικό router πίσω από την συσκευή που θα σου δώσει ο πάροχος, αν την γυρίσεις σε bridge mode ώστε να δουλεύει μόνο ως modem. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 7 minutes ago, jkoukos said: Από τα λεγόμενα καταλαβαίνω ότι σου είπαν για υπηρεσία VDSL από καμπίνα, οπότε σε αυτή την περίπτωση το 9980 που έχεις μάλλον δεν θα παίξει. Ο λόγος είναι ότι αν και παίζει σε VDSL δεν είναι συμβατό με το Vectoring που παρέχεται από τις καμπίνες και το κατάλαβαν πολλοί χρήστες που ξάφνου σταμάτησε να λειτουργεί σε VDSL. Μπορείς όμως να το βάλεις ως κανονικό router πίσω από την συσκευή που θα σου δώσει ο πάροχος, αν την γυρίσεις σε bridge mode ώστε να δουλεύει μόνο ως modem. στο 9980 αν θυμαμαι καλα αν περασεις Open wrt δεν υποστηριζει vectoring?απλα χανει τα 5ghz.σωστα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Σωστά! Υποστηρίζεται το vectoring αλλά δεν λειτουργεί (ακόμη) η μπάντα των 5GHz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
minim3 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 ευχαριστω για τις απαντησεις, θα το κρατησω το 9980 γιατι το wifi με εχει βολεψει αφανταστα. ολα ειναι εκει πανω [εκτυπωτης, chromecast, λαπτοπ κλπ κλπ]. οποτε θα βαλω το του παροχου σε bridge mode? προτιμω να περνανε ολα [ethernet και wifi] απο 9980. μπορεις να κανεις λινκ το open wrt? εχουμε ελπιδες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 32 minutes ago, minim3 said: ευχαριστω για τις απαντησεις, θα το κρατησω το 9980 γιατι το wifi με εχει βολεψει αφανταστα. ολα ειναι εκει πανω [εκτυπωτης, chromecast, λαπτοπ κλπ κλπ]. οποτε θα βαλω το του παροχου σε bridge mode? προτιμω να περνανε ολα [ethernet και wifi] απο 9980. μπορεις να κανεις λινκ το open wrt? εχουμε ελπιδες κονσολα μεσα θελει.ολα τα αλλα γινοντε.μπορεις να το κανεις router μπορεις να το κανεις και σκετο access point χωρις να βαλεις δηλαδη του παροχου σε bridge που σε καποιες περιπτωσεις δεν ειναι ευκολο.αν ηταν cosmote θα παιζε και pppoe passthrough αν και λενε οτι σε kv του οτε για καποιο λογο περναει το passthrough και για αλλους παροχους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 to link https://wiki.openwrt.org/toh/tp-link/td-w9980 βεβαια θα χασεις τα 5ghz οποτε δεν ξερω αν αξιζει για σενα μεχρι να παιξουν τα 5ghz. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Επίσης στο link που δίνει ο poulinos πιο πάνω, έχει και μια ενότητα Web Interface Hack (Install OpenWrt without opening the case). Εγώ ακολούθησα αυτή τη μέθοδο και το brickάρισα. Δεν μπορώ καν να πω τι πήγε λάθος, γιατί ακολούθησα κατά γράμμα τις οδηγίες και οι αντιδράσεις του ρούτερ ήταν ότι ακριβώς λέει. Και μόλις φτάνω στο τέλος, εκεί που λέει Reboot the router, it will come up as OpenWrt, απλά δεν ξανάκανε boot. Τώρα περιμένω να μου έρθει ένα UART να δοκιμάσω αν θα το επαναφέρω ή θα το στείλω να το φαν τα ψάρια. Η συμβουλή μου είναι λοιπόν να μην ακολουθήσεις αυτή τη μέθοδο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Θέλει αρκετή προσοχή, διάβασμα και φιλτράρισμα πριν προχωρήσουμε στην αλλαγή του firmware βάζοντας εναλλακτικό λογισμικό. Προφανώς δεν το γνωρίζεις αλλά έχει αλλάξει το OpenWRT έχοντας ενωθεί με το LedeWRT και απλά κράτησε το όνομα, αλλά όλες οι άλλες πληροφορίες πλέον βρίσκονται στο δεύτερο. Το αναφέρει η αρχική επίσημη σελίδα, αλλά και αυτή με τις οδηγίες που ακολούθησες στην οποία πάνω-πάνω σε κόκκινο πλαίσιο αναφέρει ότι το άρθρο είναι μόνο για ιστορικούς/αρχειακούς λόγους και σε κατευθύνει στο νέο αντίστοιχο wiki, όπου απουσιάζει η συγκεκριμένη παράγραφος. Είσαι σίγουρος ότι έχει μπρικάρει ή λειτουργεί και απλά δεν έχει qui; Προσωπικά το έχω κάνει σε ένα 8970 και 8890 με UART και βάζοντας κατευθείαν το Lede (stable). Υπόψη ότι για το 9980 δεν θα βρεις stable έκδοση ούτε και Snapshots, αλλά μπαίνει αυτή του 8980 (αφού οι 2 συσκευές είναι ακριβώς οι ίδιες, Με μόνη διαφορά την υποστήριξη του VDSL στο firmware της εταιρείας). Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από jkoukos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dj_takis Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Όχι, δεν είμαι σίγουρος ότι έχει μπρικάρει. Αλλά δεν μπαίνει στην ip του, το reset δεν ανταποκρίνεται, αλλά τα ethernet όμως βλέπουν κανονικά αν έχει μπει καλώδιο και πού. Για τα λαμπάκια μιλάω φυσικά. Λες να το βάλω στην γραμμή να δω αν θα συγχρονίσει; Και είναι αναμένο το wi-fi. Όχι, δεν γνώριζα για την αλλαγή σε LEDE, και δεν μπήκα ποτέ στην αρχική. Το κόκκινο πλαίσιο το είδα αλλά θεώρησα ότι είναι απλά για να αποποιηθούνε οποιαδήποτε ευθύνη. Πάντως όταν μου έρθει το UART να είσαι σίγουρος ότι θα σ' ενοχλήσω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα