Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα: εγκατάσταση Multisim σε Ubuntu μέσω Wine


George Karagiannis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα, συνφορουμίτες! Θέλω να εγκαταστήσω το Multisim σε ubuntu μέσω Wine, αλλά έχω κάποια προβλήματα. Από την βάση δεδομένων αξιολογήσεων του Wine λέει ότι πολύ καλά τρέχει η έκδοση 14.1 του Multisim σε Wine 2.5 https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=4010 Κατέβασα την Wine 2.0. Αρχικά, μου λέει να εγκαταστήσω το .NET framework 4.6 και για να το κάνω αυτό πρέπει εγκατασταθεί το mono-devel. To συγκεκριμένο πρόγραμμα το εγκατέστησα ακολουθώντας τις οδηγίες από το επίσημο site, . Έπειτα, πάω να εγκαταστήσω το .NET framework μέσω winetricks και μου λέει ότι ίσως το mono να μην είναι εγκατεστημένο. Ανοίγω το synaptic και εγκαθιστώ ό,τι πακέτο έχει να κάνει με το mono, αλλά και πάλι μου βγάζει το παραπάνω μήνυμα, όταν πάω να το εγκαταστήσω (.NET framework).

Για να εγκαταστήσω το .NET framework ακολούθησα και αυτό: https://askubuntu.com/questions/881435/problem-to-install-net-4-6-using-wine?utm_medium=organic&utm_source=google_rich_qa&utm_campaign=google_rich_qa αλλά τίποτα. 

Επίσης, για να εγκαταστήσω το Wine2.0 ακολούθησα και αυτό http://ubuntuhandbook.org/index.php/2017/01/install-wine-2-0-ubuntu-16-04-14-04-16-10/ αλλά μάλλον η έκδοση 2.0 δεν υπάρχει. Αυτή την στιγμή έχω την έκδοση 3.0.

Προσπάθησα να το εγκαταστήσω και σε Linux Mint και πάλι τα ίδια. Εκεί μου έβγαζε και άλλα παράθυρα αποτυχίας.

Γενικά, έχω δοκιμάσει Wine 1.8 και 3.0 απ' ό,τι θυμάμαι.

Τέλος, δοκίμασα να τρέξω το setup από την έκδοση 11 του Multisim. Άνοιξε μπορώ να πω, πάτησα μερικά «Επόμενο», αλλά δεν μπόρεσε να κάνει εγκατάσταση.

Μπορείτε να με βοηθήσετε; 

Επεξ/σία από George Karagiannis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 4 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...