Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 1/5/2018 στις 3:44 ΜΜ, GeorgeSmirlis είπε

Όπου και να πας, προτού φυγεις, θα κάνεις έναν πάρα πολύ καλό έλεγχο στο αυτοκίνητο. Υγρά, φρένα, αέρα στα λάστιχα κτλ

Επίσης να ελέγξεις και την ασφάλειά σου γιατί δεν καλύπτουν οι περισσότερες ταξίδια στο εξωτερικό...

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν δεν κάνω λάθος καλύπτεσαι σε όλη την Ευρώπη. Αν διασχίζεις χώρες εκτός Ευρώπης πρέπει να ενημερώσεις την ασφάλεια για να σου δώσει ένα επιπλέον χαρτί που πρέπει να έχεις μαζί σου 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/5/2018 στις 1:44 ΜΜ, papoys1 είπε

:blink:

Υπάρχουν δηλαδή και περισσότερο άναρχοι οδηγοί από εμάς.;)

Αν κάνεις τη διαδρομή Τίρανα-Shkoder σε μπροστινή θέση ιχ ή λεωφορείου (για να μπορείς να βλέπεις μπροστά) θα δεις τον χάρο αρκετές φορές, αν είσαι τυχερός, ή μόνο μία, αν δεν είσαι 😊

Επεξ/σία από haris_216
  • Like 3
  • 10 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 20/5/2018 στις 10:10 ΠΜ, Tsino είπε

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλες.

Τελικά πήγα μέσω Ανκόνα - Πάτρα.

Όλα πήγανε καλά. Αρκετά κουραστικό το ταξίδι το οδικό κομμάτι. Πολλές στάσεις να ξεπιαστώ και καφέ.

Έξω από την Ελβετία πήρα τη Βινιεττα (39.5 ευρώ). Τα διόδια της Ιταλίας ήτανε κανονικά. το μεγαλύτερο 3.20. 3 πέρασα στο τμήμα από σύνορα Ελβετίας-Ιταλίας μέχρι Ανκόνα. όλα με κάρτα.

Το καράβι ήτανε σχεδόν άδειο. Ήμουνα με καπίνα και έριξα ύπνους τρελούς. Πέρασε γρήγορα και ξεκούραστα,

Καλησπερα Tsino,

σκεφτομαι να κάνω το ταξίδι και εγω από Dusseldorf Ανκονα για να παρω το καραβι μετα (Λογικα Ηγουμενιτσα γιατι κανει πιο λιγες ωρες). Θα ηθελα να σου κανω μερικες ερωτησεις
- Το πηγες χωρις να μεινεις καπου? σε καποιο hotel? και ποσες ωρες εκανες? (να φανταστω τυπικος με το οριο ταχυτητας)

- οταν μπαινεις στην Ελβετια θα σε σταματησουν καπου (κατι σαν συνορα) ετσι ωστε να καταλαβεις οτι πρεπει να αγορασεις το παραβολο?

- εχει 2 εταιριες για καραβι, υπαρχουν διαφορες η οποιο απο τα 2 μας βολευει (φευγουν με μιση ωρα διαφορα). τα tickets ειναι καλο να τα εχεις κλεισει πολυ καιρο πριν?

σε ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Στα σύνορα Γερμανίας-Ελβετίας είναι πολύ πιθανό να μη σε σταματήσουν για έλεγχο, άλλωστε χιλιάδες αυτοκίνητα περνάνε καθημερινά. Ωστόσο ελέγχουν τη βινιέττα με κάμερες (το ίδιο κι οι Αυστριακοί) και σου έρχεται ραβασάκι σπίτι μετά. 

Μπορείς να πας και μέσω Βαυαρίας αποφεύγοντας τελείως την Ελβετία και να μπεις Ιταλία απο Αυστρία. 

Εννοείται με διανυκτέρευση και μάλιστα κάπου κοντά στην Ανκόνα. Εκτός απο το θέμα της κούρασης (που είναι σημαντικό εκτός αν μοιράζεστε το τιμόνι), υπάρχει κι ο απρόβλεπτος παράγοντας. Έστω ντελαπάρει μια νταλίκα στην Autostrada και πας σημειωτον για 5χλμ. Ή έχει έργα στη Γερμανία. Πρέπει να είσαι άνετος με το χρόνο, αν οδηγήσεις 13ω (μαζί με τις στάσεις 14-15) και είσαι και 3-4ω νωρίτερα στην Ανκόνα (γιατί αλλιώς ρισκάρεις να το χάσεις), θα κοιμηθείς τελικά πάνω στο τιμόνι.

Βρες κάπου κοντά στην Ανκονα (έστω στα 150χλμ) ενα ξενοδοχείο, ξεκίνα απο Γερμανία για εκεί (που και συμβει η στραβομάρα δε σε επηρεάζει εν τέλει), να κοιμηθείς και την επόμενη μέρα να σηκωθείς κύριος να πας στο καράβι με την άνεσή σου. Είναι μεγάλη η κούραση και το ρίσκο για 50-60€ που θα γλιτώσεις αν δε κάνεις διανυκτέρευση. 

Δημοσ.
Στις 19/4/2019 στις 12:34 ΜΜ, nikapost είπε

Καλησπερα Tsino,

σκεφτομαι να κάνω το ταξίδι και εγω από Dusseldorf Ανκονα για να παρω το καραβι μετα (Λογικα Ηγουμενιτσα γιατι κανει πιο λιγες ωρες). Θα ηθελα να σου κανω μερικες ερωτησεις
- Το πηγες χωρις να μεινεις καπου? σε καποιο hotel? και ποσες ωρες εκανες? (να φανταστω τυπικος με το οριο ταχυτητας)

- οταν μπαινεις στην Ελβετια θα σε σταματησουν καπου (κατι σαν συνορα) ετσι ωστε να καταλαβεις οτι πρεπει να αγορασεις το παραβολο?

- εχει 2 εταιριες για καραβι, υπαρχουν διαφορες η οποιο απο τα 2 μας βολευει (φευγουν με μιση ωρα διαφορα). τα tickets ειναι καλο να τα εχεις κλεισει πολυ καιρο πριν?

σε ευχαριστω πολυ

Τι εκανα δεκάδες φορές, από Κολωνία,αργά μεσημέρι εφευγα,την 3 για Passau,μετα Αυστρία, στο τελευταίο βενζινάδικο στο Nickelsdorf εφτανα γύρω στις 3 τα ξημερώματα,ύπνος στο αμάξι ενα 4ωρο,το πρωι καφέ, πρωινό, τουαλέτες άδειες και πεντακάθαρες,και μετα Horgos,ή Tomba το καλοκαίρι που έχει μηδέν ΙΧ,όλοι οι Τούρκοι Horgos πάνε,μετα Σερβία και νωρίς το απόγευμα περνούσα τους Ευζώνους.

Δημοσ.

Την έχω κάνει πέντε φορές οδικώς την διαδρομή Πάτρα Ντισελντορφ μέσω Ανκόνας,μεγάλη προσοχή θέλει στο όριο ταχύτητας στην Ελβετία γιατί οι Ελβετοί δεν αστειεύονται έχουν κάμερες παντού το καλό είναι ότι μπορείς να κοιμηθείς λίγο στην Ελβετία μέσα σε κανά πάρκινγκ με σχετική ασφάλεια το αντίθετο ισχύει για την Ιταλία

Αναφορά σε κείμενο

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Φέτος θα το ξανακάνω το ταξιδάκι 

Αυτή τη φορά σκέφτομαι να πάω μέσω Αυστρίας... 

Τι λέτε μέσω Ελβετίας είναι καλύτερα ή μέσω Αυστρίας?? 

Αυστρία έχει Βινιέτα ?

Επισκέπτης
Δημοσ.

Γούστα είναι αυτά.Αυστρια ή Ελβετία.

Βινιετες έχουν και οι δύο.

Κοντά στα 10 ευρώ η Αυστρία για 10 μέρες,

36 ευρώ η Ελβετία για όλο το χρόνο.Δεν έχει λιγότερο.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

καλησπερα παιδια. σκεφτομαι να κανω το ταξιδι φετος θεσσαλονικη ντισελντορφ οδικως μεσω βενετιας. το κανω πιο πολυ γιατι θελω να μεταφερω καποια πραγματα απο ελλαδα προς γερμανια και απο γερμανια προς ελλαδα. οχι για εμποριο απλα εχω δικους μου πανω που θελουν καποια πραγματα. το θεμα ειναι οτι εχω ενα πεζο 206 1.1124 κυβικα. δεν το εχω παει ακομα στον μηχανικο κτλ γιατι σκεφτομαι να το κανω πιο αργα το ταξιδι νεομβριο/δεκεμβριο. ενας νταλικερης φιλος απο γερμανια μου ειπε πως το ταξιδι γινεται με το αυτοκινητο μου αν κανω και στασεις. μου προτεινε την διαδρομη μεσω αυστριας και επισης μου ειπε να το περασω ενα σερβις πολυ καλο πριν ερθω. να τα φτιαξω ολα και να βαλω αλλα λαστιχα αν δεν εχω καινουργια. εγω θελω να μου πειτε αν αξιζει να το κανω το ταξιδι με αυτο το αυτοκινητο. απο βενετια για γερμανια δεν ειναι μακρυα. συγκεκριμενα βγαινει 10-11 ωρες. δεν θα ειμαι μονος στο ταξιδι και επισης θα εχω και το σκυλακι μου μαζι. πρεπει να γνωριζω κατι και γιαυτο? γενικα θεώ να μου πειτε τι πρεπει να προσεχω σε αυτο το ταξιδι για την βενετια το λιμανι και τους δρομους. ευχαριστω εκ των προτερων.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 17/8/2019 στις 1:27 ΠΜ, Tatiana1983 είπε

Κάποιος να πηγαίνει Ελλάδα με αυτοκίνητο αυτές τις μέρες??? Βάζω τα μισά έξοδα εγώ.. 

Απο οπουδήποτε στη Γερμανία; Είτε Ροστόκ είτε Φράιμπουργκ το ίδιο; :P 

Πέρα απο πλάκα, μπες σε σελίδες στο FB ελλήνων της Γερμανίας και πόσταρε το εκεί. Μπορεί και κάποιος να βρεθεί. 

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδιά επαναφέρω το θέμα.. σχεδιάζω να πάω οδικώς Φρανκφούρτη αρχές Δεκέμβρη.. Θα έχω πρόβλημα στο δρόμο λέτε με χιόνια κτλ; Τους κρατάνε καθαρούς τους δρόμους; Σκέφτομαι διαδρομή Σκόπια, Σερβία, Κροατία, Αυστρία, ...

Έχω λάστιχα 4 εποχών με το σηματάκι του χιονιού και θα έχω μαζί μου και πανιά για κάθε ενδεχόμενο.. 

Δημοσ.

Τους δρομους τους καθαρίζουνε από χιόνι πολύ καλύτερα από εμάς.Εκτος αν πέσει φοβερή χιονοθυελλα,όποτε μπορεί να κλείσουν.Γενικα σπάνια κλείνουν,αλλά μπορεί να συμβεί,τώρα για αρχές Δεκεμβρίου λίγο δύσκολα.Αλλα δεν μπορούμε να προβλέψουμε,η πιθανότητα υπάρχει.

Καλύτερα πάνε από Σερβία,Ουγγαρία,Αυστρία και μπες Γερμανία από το Passau,έτσι δεν μπλέκεις καθόλου με Άλπεις.Ολο κάμπος.

Μέσω Κροατίας,Σλοβενίας,πας μέσα από τις Άλπεις,έστω και χαμηλά,είτε μέσω Salzburg,είτε μέσω Graz,πολύ πιο όμορφη διαδρομή σίγουρα.

Δημοσ.

Και όμως,τους δρόμους τους καθαρίζουνε όταν φτάσουν στο αμήν.Πιο πριν δεν έχει σχεδόν τίποτα λόγω οικονομίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...