johnyb98 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Σε ένα Ethernet Switch VLAn, φτιάχνεις διαφορετικά (separated) VLANs, και σε κάθε VLAN ορίζεις πόρτες, και τοποθετείς την κάθε συσκευή (pc, printer, κ.λπ.) που θέλεις, σε πόρτες των VLANs. Πρόκειται για το (ας πούμε) H/W VLAN (δεν υπάρχει τέτοιος όρος, αλλά ας το πούμε έτσι). Ok μέχρι εδώ. Τώρα, εν αντιθέσει με το H/W VLAN, στο S/W VLAN Mode 2 (δηλαδή, εγκατάσταση Virtualization S/W σε O/S, και εκεί να φτιάξεις τα VMs), αυτό, εκτός από το να κάνεις στο pc πειράματα δικτύου μεταξύ των VMs που θα φτιάξεις, μπορεί να βοηθήσει κάπου αλλού; Μπορεί, για λόγους να μπει το συγκεκριμένο pc με τα πολλά VMs που έχεις φτιάξει σε αυτό, να το κάνεις για να βάλεις το pc (ή κάποιο/κάποια από τα VMs) στο πραγματικό δίκτυο; Ή για κάτι άλλο; Για ποιό λόγο, εκτός από τα πειράματα, να κάνεις το Type-2 Virtualization;
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Καταρχάς όλη σχεδόν η ορολογία που χρησιμοποιείς (εκτός type 2 virtualization) δεν υπάρχει, όπως και η συσχέτιση που κάνεις με δικτυακούς όρους (vlan). Τώρα γιατί να κάνει κάποιος virtualization type 2 (VMware workstation, virtual box eg): - Για πρακτικούς λόγους, ενδεικτικά πχ δεν θέλω να δουλεύω με Windows αλλά δυστυχώς υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που δεν δουλεύουν διαφορετικά και δεν γίνεται να έχω πχ dual boot ή παραπάνω από 1 συσκευές (άρα virtualization είναι μια λύση). Θα μπορούσα επίσης για πρακτικούς λόγους να θέλω να τρέξω κάποια security tests με tools από Kali Linux, χωρίς να χρειάζεται να έχω παραπάνω συσκευές από το laptop μου. Παραδείγματα και εφαρμογές υπάρχουν αρκετές. - Για λόγους εξομοίωσης, πχ θέλω να δω αν θα έχει κάποιο impact κάποιο ACL που θέλω να βάλω σε έναν DNS server έτσι ώστε να δω πως θα το κάνω σε production περιβάλλον χωρίς να έχω προβλήματα. Θα μπορούσα επίσης να κάνω εξομοίωση ενός δικτύου στο οποίο θέλω να κάνω αλλαγές κλπ κλπ. Παραδείγματα και εφαρμογές υπάρχουν επίσης αρκετές. - Για εκπαιδευτικούς λόγους, να μάθω ένα νέο λειτουργικό, να μάθω νέες εφαρμογές, να μάθω πώς να δημιουργώ ένα site σε έναν web server, να μάθω προγραμματισμό κλπ κλπ. Γενικά τρέχοντας κάποιο virtualization s/w στο PC ή στο laptop, σου δίνει την δυνατότητα να μάθεις νέα πράγματα. Για type-1 virtualization πάμε σε άλλες καταστάσεις και επίπεδα που ξεφεύγουν από το απλό PC και τις σχετικές του τεχνολογίες που συναντά κανείς.
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Μπορείς να βάλεις τα VM στο δίκτυο αν ο φυσικός adapter βγαίνει στο δίκτυο με trunk πόρτα στα VLAN που βρίσκονται στα VM. Τώρα για το Type2 σήμερα θα έλεγα πως ο λόγος είναι πως χρησιμοποιείς ήδη Type1 HV από την ίδια εταιρεία και δεν έχει αντίστοιχο προιόν για clients. Αν έχεις Windows 10 Pro τότε έχεις HyperV οπότε είσαι ήδη σε Type1 HV, δε χρειάζεσαι κάποιο άλλο software για το virtualization.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα