Προς το περιεχόμενο

Fritz7590 υποστηρίζεται κανονικά από Cosmote και για Voip

Alex Chalkidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

54 minutes ago, LionRulesGR said:

Πουλινε μπορεις να μου στειλεις το Link με τις οδηγιες για την Custom Ρυθμιση που χρειαζεται να κανω στο 7590 για να γλιτωσω απο τις αποσυνδεσεις οταν φουλαρει το DownLoad Speed ? Αντιμετωπιζω τεραστιο προβλημα και για καποιο λογο δεν βρισκω το Link με τα Instructions.

https://www.adslgr.com/forum/threads/990515-FritzBox-7490-Internet-connection-cleared

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, poulinos είπε

Πραγματικά σευχαριστώ … Επιτελους λυθηκε ! Cant believe it ! Thanks again man !

On 05/09/2018 at 21:00, LionRulesGR said:

Πραγματικά σευχαριστώ … Επιτελους λυθηκε ! Cant believe it ! Thanks again man !

απλα εχω στειλει και στην fritz οπως και ατομο απο το adslgr εχει στειλει μηπως και ενσωματωσουν αυτην την επιλογη στο Firmware η γενικως να το λυσουν σε firmware.ας ελπισουμε οτι τωρα που το δινει ο οτε να το κοιταξουν πιο σοβαρα.

• Like 2

• 2 μήνες μετά...
  • 1 μήνα μετά...
On 07/12/2018 at 08:04, SkyNet said:

Έχει καταφέρει κάποιος να το κάνει να λειτουργήσει με τον Wizard?

Προσπάθησα αλλά ανεπιτυχώς...

σε vdsl αμα τρεξεις τον wizard νομιζω το εχω γραψει και στο Review δεν θα σε ρωτησει για vlan id οποτε δεν θα περασει το τεστ για το ιντερνετ. οποτε στο τελος πρεπει να περασεις το vlan id.δεν ξερω αν το περναει αυτοματα αν διαλεξεις otenet.αυτο οσο αφορα το internet.το voip ειναι αλλη ιστορια αναλογως αν εχεις το 7590 απο οτε ή απο το εμποριο

Έχει παράξενη συμπεριφορά. Πλεον ανεξαρτήτως αν ειναι από ΟΤΕ ή εμπόριο το firmware ειναι το ίδιο το 7.01 το τελευταίο.

Στη δικιά μου περίπτωση δεν δουλεψε ο Wizard και επέλεξα μετά το προφίλ Cosmote και δούλεψαν όλα (και το VoIP)

Σε άλλη περίπτωση πήρε όλες τις ρυθμίσεις με τον Wizard από την αρχή.

όπως και να έχει λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και με VoIP. ίσως η καλύτερη αγορά Router αυτή τη στιγμή

12 hours ago, SkyNet said:

Έχει παράξενη συμπεριφορά. Πλεον ανεξαρτήτως αν ειναι από ΟΤΕ ή εμπόριο το firmware ειναι το ίδιο το 7.01 το τελευταίο.

Στη δικιά μου περίπτωση δεν δουλεψε ο Wizard και επέλεξα μετά το προφίλ Cosmote και δούλεψαν όλα (και το VoIP)

Σε άλλη περίπτωση πήρε όλες τις ρυθμίσεις με τον Wizard από την αρχή.

όπως και να έχει λειτουργεί χωρίς πρόβλημα και με VoIP. ίσως η καλύτερη αγορά Router αυτή τη στιγμή

αν δεν βαλεις Ote δεν θα παρει το vlan id σε vdsl οποτε δεν θα παιξει.σε adsl θα παιξει μια χαρα. μηπως παλια ειχες adsl? αν διαλεξεις οτε τοτε λογικα βαζει αυτοματα το vlan id 835 οποτε και παιζεις.μετα τραβαει και ρυθμισεις τηλεφωνιας. το firmware ειναι το ιδιο απλα ειχε πει και ο jkoukos οτι πιο παλια τουλαχιστον υπηρχαν μερικες μικρες διαφορες στο config. αλλα ναι καλη φαση που συνεργαζεται με cosmote και ελπιζω να γινει το ιδιο και με vodafone γιατι πλεον εχει και vodafone μεσα να διαλεξεις οσο θυμαμαι. (δεν το εχω δοκιμασει να δω αν θα παρει ρυθμισεις voip αυτοματα)

1 ώρα πριν, poulinos είπε

αν δεν βαλεις Ote δεν θα παρει το vlan id σε vdsl οποτε δεν θα παιξει.σε adsl θα παιξει μια χαρα. μηπως παλια ειχες adsl? αν διαλεξεις οτε τοτε λογικα βαζει αυτοματα το vlan id 835 οποτε και παιζεις.μετα τραβαει και ρυθμισεις τηλεφωνιας. το firmware ειναι το ιδιο απλα ειχε πει και ο jkoukos οτι πιο παλια τουλαχιστον υπηρχαν μερικες μικρες διαφορες στο config. αλλα ναι καλη φαση που συνεργαζεται με cosmote και ελπιζω να γινει το ιδιο και με vodafone γιατι πλεον εχει και vodafone μεσα να διαλεξεις οσο θυμαμαι. (δεν το εχω δοκιμασει να δω αν θα παρει ρυθμισεις voip αυτοματα)

Pouline αν μπορέσεις να επιβεβαιώσεις ότι λαμβάνει αυτόματα το VoIP σε Vodafone VDSL από KV (VLAN ID 835) είσαι Θεός!
Το αγόρασα χθες! :D^_^

Μόνο και μόνο για το τηλεφωνικό κέντρο και το 35b.
Κατά τα άλλα είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος από το H267A με τους root κωδικούς και το TR-069 απενεργοποιημένο! :P

2 minutes ago, rafa1919 said:

Pouline αν μπορέσεις να επιβεβαιώσεις ότι λαμβάνει αυτόματα το VoIP σε Vodafone VDSL από KV (VLAN ID 835) είσαι Θεός!
Το αγόρασα χθες! :D^_^

Μόνο και μόνο για το τηλεφωνικό κέντρο και το 35b.
Κατά τα άλλα είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ευχαριστημένος από το H267A με τους root κωδικούς και το TR-069 απενεργοποιημένο! :P

δυστυχως δεν εχω vodafone για να το δοκιμσω.απλα οσο θυμαμαι το ειχε σαν επιλογη μεσα. κατα τα αλλα και το 7590 και το 7530 τα σπανε.

και να αφησεις το tr069 ανοιχτο δεν ειναι κακο.και καποιο Firmware update να κανουν που μπορει να χρειαστει αλλα και να μπουν remotely αμα γινει κατι.τωρα αν παιξει το 7590 τοτε κρατας μονο αυτο και τερμα.

• Like 1

6 λεπτά πριν, poulinos είπε

δυστυχως δεν εχω vodafone για να το δοκιμσω.απλα οσο θυμαμαι το ειχε σαν επιλογη μεσα. κατα τα αλλα και το 7590 και το 7530 τα σπανε.

και να αφησεις το tr069 ανοιχτο δεν ειναι κακο.και καποιο Firmware update να κανουν που μπορει να χρειαστει αλλα και να μπουν remotely αμα γινει κατι.τωρα αν παιξει το 7590 τοτε κρατας μονο αυτο και τερμα.

Έχω κάνει άλλη "μαγκιά":
Έχω δύο PPPoE profiles, ένα με κλειστό το TR-069 που το χρησιμοποιώ το 99% το χρόνου κι εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα εκτός της πρόσβασής μου ενεργοποιώ το δεύτερο που έχει ανοικτό το TR-069 λίγο πριν καλέσω την εξυπηρέτηση πελατών. :P

Just now, rafa1919 said:

Έχω κάνει άλλη "μαγκιά":
Έχω δύο PPPoE profiles, ένα με κλειστό το TR-069 που το χρησιμοποιώ το 99% το χρόνου κι εάν προκύψει κάποιο πρόβλημα εκτός της πρόσβασής μου ενεργοποιώ το δεύτερο που έχει ανοικτό το TR-069 λίγο πριν καλέσω την εξυπηρέτηση πελατών. :P

καλα και στο ηδη υπαρχον να το ανοιγες δεν ηταν προβλημα.κατα τα αλλα και ανοιχτο μονιμα να το ειχες δεν λεει κατι περα απο τις θεωριες συνωμοσίας που βγαινουν κατα καιρους  που ο καθενας απλα πεταει μια βλακεια οτι μας παρακολοθουν κτλ.

Με τους root κωδικούς είναι καλό εργαλείο το H267A και πολύ αξιόπιστο μέχρι στιγμής.
Αλλά εννοείται ότι αν παίξει αυτόματα το VoIP με το 7590 έχει ήδη μπει στη γραμμή.
Αν έδινε τα SIP Credentials η Vodafone δεν το συζητούσα ούτε στιγμή.
Πάντως από την εμπειρία μου το H267A σε σχέση με το Speedport Plus είναι μέρα με τη νύχτα όσον αφορά firmware options, customization & stability.

Μόλις τώρα, poulinos είπε

καλα και στο ηδη υπαρχον να το ανοιγες δεν ηταν προβλημα.κατα τα αλλα και ανοιχτο μονιμα να το ειχες δεν λεει κατι περα απο τις θεωριες συνωμοσίας που βγαινουν κατα καιρους  που ο καθενας απλα πεταει μια βλακεια οτι μας παρακολοθουν κτλ.

Άσε τον κάθε υπνωτισμένο να ισχυρίζεται και να πιστεύει ό,τι θέλει.
Δε με απασχολεί φίλε μου, εγώ κάνω τη δουλειά μου και τους αφήνω στην κοσμάρα τους.
Εδώ και χρόνια έχω αποφασίσει πως δε θα χαλάσω τη ζαχαρένια μου με άτομα που δε θέλουν να ακούσουν την πλευρά της λογικής και λατρεύουν την παραλογική. ;)

Ο μόνος λόγος που έχω κλειστό το TR-069 στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι για να μην αναβαθμίσουν το firmware και μπλέκω μετά (όχι ότι είναι καμιά σπουδαία διαδικασία anyway) για να ξαναβρώ τα root credentials σε περίπτωση που τα αλλάξουν. ;)

12 minutes ago, rafa1919 said:

Με τους root κωδικούς είναι καλό εργαλείο το H267A και πολύ αξιόπιστο μέχρι στιγμής.
Αλλά εννοείται ότι αν παίξει αυτόματα το VoIP με το 7590 έχει ήδη μπει στη γραμμή.
Αν έδινε τα SIP Credentials η Vodafone δεν το συζητούσα ούτε στιγμή.
Πάντως από την εμπειρία μου το H267A σε σχέση με το Speedport Plus είναι μέρα με τη νύχτα όσον αφορά firmware options, customization & stability.

Άσε τον κάθε υπνωτισμένο να ισχυρίζεται και να πιστεύει ό,τι θέλει.
Δε με απασχολεί φίλε μου, εγώ κάνω τη δουλειά μου και τους αφήνω στην κοσμάρα τους.
Εδώ και χρόνια έχω αποφασίσει πως δε θα χαλάσω τη ζαχαρένια μου με άτομα που δε θέλουν να ακούσουν την πλευρά της λογικής και λατρεύουν την παραλογική. ;)

Ο μόνος λόγος που έχω κλειστό το TR-069 στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι για να μην αναβαθμίσουν το firmware και μπλέκω μετά (όχι ότι είναι καμιά σπουδαία διαδικασία anyway) για να ξαναβρώ τα root credentials σε περίπτωση που τα αλλάξουν. ;)

δυστυχως δεν τα δινουν.η cosmote μονο τα δινει.κανεις αλλος.

αν τα εδιναν θα ηταν ολα πιο ευκολα απλα και αυτο δημιουργει αλλα προβληματα μετα για αυτους.

για το τελευταιο ειναι δικοπο μαχαιρι.μπορει καποια αναβαθμιση να ειναι για θεματα ασφαλειας αλλο τοσο οταν τρεχει και τηλεφωνια πανω .επισης μπορει ανα πασα στιγμη να σταματησει να παιζει πχ η τηλεφωνια αν δεν μπορουν να μπουν μεσα στο ρουτερ σου για να κανουν μια αλλαγη που ενδεχομενως να χρειαζεται.πχ να αλλαξουν sip-server..

το καλο με τα στοιχεια ειναι οτι αργα η γρηγορα καπου τα βρισκεις. 

• Like 1

3 λεπτά πριν, poulinos είπε

δυστυχως δεν τα δινουν.η cosmote μονο τα δινει.κανεις αλλος.

αν τα εδιναν θα ηταν ολα πιο ευκολα απλα και αυτο δημιουργει αλλα προβληματα μετα για αυτους.

για το τελευταιο ειναι δικοπο μαχαιρι.μπορει καποια αναβαθμιση να ειναι για θεματα ασφαλειας αλλο τοσο οταν τρεχει και τηλεφωνια πανω .επισης μπορει ανα πασα στιγμη να σταματησει να παιζει πχ η τηλεφωνια αν δεν μπορουν να μπουν μεσα στο ρουτερ σου για να κανουν μια αλλαγη που ενδεχομενως να χρειαζεται.πχ να αλλαξουν sip-server..

το καλο με τα στοιχεια ειναι οτι αργα η γρηγορα καπου τα βρισκεις. 

I know, but I always like taking my chances... ^_^

13 minutes ago, rafa1919 said:

I know, but I always like taking my chances... ^_^

Καλα ναι αρκετοι το εχουν κανει.οπως και σε ρουτερ εχουν κοπει επιλογες πχ Parental control μετα απο firmware update.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...