Προς το περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ SSD M.2 (Type 2280)

basilisgate13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλημερα παιδια ψαχνω να βρω εναν καινουριο ssd,τωρα εχω τον patriot blast 120gb και μου κανει κατι κολληματα αν και μου δειχνει οτι εχει 100% υγεια.Επεσα πανω στους ssd m2  και σκεφτομαι να τους δοκιμασω καθως δεν με παιρνει για αλλα καλωδια μεσα στο pc .Υπαρχει καποιος αξιολογος μεχρι 60 ευρω στα 128gb (τον θελω μονο για το λειτουργικο καθως εχω αλλους 3 δισκους για παιχνιδια και προγραμματα)

ΜΗΤΡΙΚΗ : ASROCK AB350 GAMING K4 , CPU:RYZEN 5 1600

Ακομα στο συστημα εχω πανω αυτες HyperX Fury 8GB DDR4-2400MHz (HX424C15FBK2/8) και επειδη τα 8 gb μου ειναι λιγα για την χρηση που κανω σκεφτομαι να βαλω αλλα 4 για αρχη HyperX Fury 4GB DDR4-2400MHz (HX424C15FB/4) .Αν βαλω αυτην την μνημη σε αυτες που εχω θα υπαρχει προβλημα συμβατοτητας η θα τρεχει κανονικα ?

Επεξ/σία από basilisgate13
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, γιατι δεν εχω δοκιμασει M.2, εχω διαβασει σε forum οτι παροτι ειναι θεωριτικα λιγο πιο γρηγοροι θερμαινονται στη χρηση και αν δεν βαλεις ψυκτρα γινονται ισως και λιγο πιο αργοι απο ssd. 

Οσο για τις ram, δεν θα εχει καποιο θεμα.

1 ώρα πριν, emperor4her είπε

Χωρις να ειμαι 100% σιγουρος, γιατι δεν εχω δοκιμασει M.2, εχω διαβασει σε forum οτι παροτι ειναι θεωριτικα λιγο πιο γρηγοροι θερμαινονται στη χρηση και αν δεν βαλεις ψυκτρα γινονται ισως και λιγο πιο αργοι απο ssd. 

ποσο μπορει να θερμανθει ενας δισκος μονο με τα windows  μεσα. τον ssd  που εχω ηδη και τους αλλους 2 δισκους που εχω ειναι παντα σταθερα στα 30 βαθμους .

με τις ραμ πιστευω και εγω δεν θα εχω προβλημα αλλα η αληθεια ειναι οτι με τις ραμ παντα τζογαρεις δεν ξερεις τι θα σου τυχει

αυτή την στιγμή είμαι έτσι... 

όπως βλέπεις ο M.2 έχει ίδια θερμοκρασία με τον κανονικό ssd ενώ ο hdd της seagate είναι 5 βαθμούς κάτω 

Screenshot_1.png

1 ώρα πριν, madnifestah είπε

αυτή την στιγμή είμαι έτσι... 

όπως βλέπεις ο M.2 έχει ίδια θερμοκρασία με τον κανονικό ssd ενώ ο hdd της seagate είναι 5 βαθμούς κάτω 

Screenshot_1.png

μια χαρα δεν βλεπω να υπαρχει προβλημα με θερμοκρασιες.Ο evo να υποθεσω θα ειναι γυρω στο 100αρικο στα 60€ θα υπαρχει κατι αξιολογο οπως ο evo

85 με τα μεταφορικά είχα δώσει για τον 860.

μπορείς να πας σε κάτι τέτοιο... σχετικά αξιόπιστος, έχει και 5 χρόνια εγγύηση..

https://www.skroutz.gr/s/11916975/Adata-XPG-SX7000-128GB.html

3 ώρες πριν, emperor4her είπε

Έχεις μπερδευτεί και νομίζεις ότι Μ.2 σημαίνει Nvme. Το Μ.2 είναι απλά η σύνδεση στην μητρική. Ένας Μ.2 μπορεί να είναι sata όπως οι 2.5" ssd που είχαμε τόσα χρόνια, οπότε δεν έχει διαφορά σε ταχύτητα ή θερμοκρασίες (εκτός αν η θέση Μ.2 της μητρικής είναι σε ζεστό σημείο, δίπλα από κάρτα γραφικών πχ) ή μπορεί να είναι Nvme που χρησιμοποιεί 4 pci-e lanes απευθείας και είναι πιο γρήγοροι αλλά και πιο ζεστοί σε σχέση με τους sata. 

• Like 2

4 ώρες πριν, basilisgate13 είπε

καλημερα παιδια ψαχνω να βρω εναν καινουριο ssd,τωρα εχω τον patriot blast 120gb και μου κανει κατι κολληματα αν και μου δειχνει οτι εχει 100% υγεια.Επεσα πανω στους ssd m2  και σκεφτομαι να τους δοκιμασω καθως δεν με παιρνει για αλλα καλωδια μεσα στο pc .Υπαρχει καποιος αξιολογος μεχρι 60 ευρω στα 128gb (τον θελω μονο για το λειτουργικο καθως εχω αλλους 3 δισκους για παιχνιδια και προγραμματα)

45 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Εγω παντως θα σου λεγα να μην παρεις ο,τι πιο φτηνο εχεις.

παρε τον 960 evo που χει πεσει αρκετα μιας και βγηκε ο 970΄.

αφού είναι μόνο για τα windows όπως είπε ο TS προς τι οι Nvme?

ποιες θα  είναι οι διαφορές με έναν απλό ssd/m.2??  1 δεύτερό λιγότερο στο start up? 

και όταν μπορεί να δώσει μέχρι 60 ευρώ, άντε να προτείνεις έναν το πολύ στα 70-80 αν αξίζει, αλλά όχι στα 110+

PS μετά 2 ωρες στο BF1 ο m2 έχει 5 βαθμούς πάνω από τον ssd (το παιχνίδι είναι στον ssd) αλλά όπως πολύ σωστά είπε ο @mindtrapper έχει να κάνει και με την θέση του στην μητρική ακόμη και με το case.. εγώ είμαι σε mini itx (core v1) και είναι δίπλα ακριβός από gpu.. τελείως φυσιολογικές θερμοκρασίες ακόμη και έτσι...

Screenshot_1.png

IMG_20180430_170402529.jpg

• Like 1

17 λεπτά πριν, madnifestah είπε

ποιες θα  είναι οι διαφορές με έναν απλό ssd/m.2??  1 δεύτερό λιγότερο στο start up? 

και όταν μπορεί να δώσει μέχρι 60 ευρώ, άντε να προτείνεις έναν το πολύ στα 70-80 αν αξίζει, αλλά όχι στα 110+

PS μετά 2 ωρες στο BF1 ο m2 έχει 5 βαθμούς πάνω από τον ssd (το παιχνίδι είναι στον ssd) αλλά όπως πολύ σωστά είπε ο @mindtrapper έχει να κάνει και με την θέση του στην μητρική ακόμη και με το case.. εγώ είμαι σε mini itx (core v1) και είναι δίπλα ακριβός από gpu.. τελείως φυσιολογικές θερμοκρασίες ακόμη και έτσι...

Screenshot_1.png

εχω ηδη ssd και εχω προβλημα στα windows μου κανει πολλα freezarismata ειναι ο δισκος που εχω γραψει παραπανω.Επειδη ομως δεν ειανι τελειως χαλια ο δισκος ελεγα να τον αφησω να εχω προγραμματα και κανα γαμε που θελω να ανοιγει γρηγορα.Ξερω οτι σε αυτην την τιμη και για τα windows μονο δεν θα δω διαφορα απο οτι εναν κανονικο σσδ απλα θελω να γλιτωσω απο τα καλωδια και δεν εχω και αλλο χωρο για να τον βαλω τον σσδ και ελεγα να παρω μ2 .Κοιταω σε αυτα τ λεφτα με λιγα gb γτ τον θελω μονο για τα windows εχω αλλους δισκους για τα προγραμματα και για τα παιχνιδια.Απλα σε αυτην την τιμη δεν ξερω ποιος δισκος ειναι αξιοπιστος εστω και μονο για windows.Ελεγα να παρω τον intel 600p 

η παράθεση στο μήνυμα σου ήταν για να τονίσω πράγματα που είπες ώστε να  μην σου προτείνουν πράγματα +50 ευρώ από το budget σου...  

μια χαρά είναι ο 600p...  

29 λεπτά πριν, madnifestah είπε

Screenshot_1.png

Ο χρονος για το boot ειναι ο πιο ασημαντος σε σχεση με τα υπολοιπα.

Loading time σε παιχνιδια, αποκριση συστηματος, ανοιγμα σελιδων και πολλα αλλα.

μπορει να πουλησει τον ssd που εχει, και να παρει εναν μεταχειρισμενο 960 evo κατω απο 100 ευρω.

απο το να εχει 2 αργους ssd 120ρηδες...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

σίγουρα ένας καλός ssd είναι καλύτερος από 2 αργούς (όσο αργός μπορεί να είναι ο 600p Με 770/450) αλλά και πάλι... 

δεν πιστεύω να υπάρχει διαφορά μεταξύ οποιουδήποτε ssd (2,5/m.2) και nvme σε απλή χρήση

@basilisgate13 είσαι σίγουρος ότι τα freeze στα κάνει λόγο ssd?

τι θερμοκρασίες έχεις?

πότε στα κάνει?

γράψε λίγο και το υπόλοιπο σύστημα (psu/gpu/case κλπ) 

Επεξ/σία από madnifestah
  • Like 1

33 λεπτά πριν, Ntinaras είπε

Ο χρονος για το boot ειναι ο πιο ασημαντος σε σχεση με τα υπολοιπα.

Loading time σε παιχνιδια, αποκριση συστηματος, ανοιγμα σελιδων και πολλα αλλα.

μπορει να πουλησει τον ssd που εχει, και να παρει εναν μεταχειρισμενο 960 evo κατω απο 100 ευρω.

απο το να εχει 2 αργους ssd 120ρηδες...

και να τον πουλησω δεν θα εχω κερδος ποσο να τον δωσω 20 ευρω? και οπως ειπα και πριν ο δισκος ειναι 2 χρονων και σιγα σιγα βλεπω οτι παρουσιαζει προβληματα και ειναι κριμα να τον παρει καποιος και να του χαλασει μετα απο λιγο

24 λεπτά πριν, madnifestah είπε

σίγουρα ένας καλός ssd είναι καλύτερος από 2 αργούς (όσο αργός μπορεί να είναι ο 600p Με 770/450) αλλά και πάλι... 

δεν πιστεύω να υπάρχει διαφορά μεταξύ οποιουδήποτε ssd (2,5/m.2) και nvme σε απλή χρήση

@basilisgate13 είσαι σίγουρος ότι τα freeze στα κάνει λόγο ssd?

τι θερμοκρασίες έχεις?

πότε στα κάνει?

γράψε λίγο και το υπόλοιπο σύστημα (psu/gpu/case κλπ) 

τα φρεεζαρισματα τα τρωω κυριως σε multitasking  και κατα βαση πιστευω φταιει η σσδ η windows 

θερμοκρασιες ειμαι στους 30 βαθμους σε ολα ειτε λιγο πανω ειτε λιγο κατω 

υπολοιπο συστημα ειναι :CPU: ryzen 5 1600 ,MOBO: ASRock Fatal1ty AB350 Gaming K4 , RAM:hyperX 2x4gb 2400mhz ,CASE: nzxt s340 elite, GPU: nvidia geforce gtx960 4gb, PSU: Seasonic M12II-520 Evo , SSD: patriot blast 120gb, HDD:WD 1TB BLUE , HDD:WD 500GB BLACK 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...