Προς το περιεχόμενο

Access point

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα θέλω κάποιες πληροφορίες γιατί δεν έχω κ μεγάλες γνώσεις από αυτά... Στην δουλειά μου ο σταθερός υπολογιστής παίρνει ίντερνετ από καλώδιο Ethernet δεν έχω ιδέα από πού έρχεται το καλώδιο απο κάποιο άλλο κτήριο... Εγώ θέλω να κάνω hotspot δηλαδή να πάρω αυτό το καλώδιο Ethernet κ να το κάνω WiFi... Για να το κάνω αυτό νομίζω χρειάζομαι ένα Access Point αν δεν κάνω λάθος... Κ θέλω να ρωτήσω αν είναι έτσι όπως τα λέω με αυτό εδώ TP-LINK TL-WA901ND θα γίνει δουλειά? Ευχαριστώ για την απάντηση κ τον χρόνο σας...

Δημοσ.

μπορει να παιξει με access point μπορει και οχι αναλογως τι εχει κανει ο αλλος.σιγουρα θα παιξει με router γιατι θα παρει ip  στην wan θα κανει nat και μετα θα δινει ip αυτο.αλλιως δοκιμαζεις το 901 σαν ap με κλειστο dhcp βεβαια ωστε να μην δινει ip.το ιδιο το tp link ειτε θα παρει απο dhcp(recommended) ειτε του δινεις πχ την ip και το gateway που εχει πχ μια συσκευη που συνδεεται στο δικτυο αλλα εδω θελει προσοχη  γιατι αμα η αλλη συσκευη εχει static θα εχεις θεμα.θα πρεπει να βρεις μια να ειναι ελευθερη γιατι αμα κανεις conflict ειναι πρ9βλημα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Με ρούτερ δοκίμασα αλλά δεν τα κατάφερα δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος η δεν γίνεται... Με ένα Thomson tg585 δοκίμασα αλλά δεν κατάφερα κάτι... Θα κάνω άλλη μια δοκιμή με όσα κατάλαβα από την απάντηση που έχεις δώσει σε αυτό το post μήπως έκανα κάτι λάθος... (

)Με το καλώδιο Ethernet αν το βάλω σε λάπτοπ παίρνει κανονικά ιντερνέτ κ το λάπτοπ... Νόμιζα με ένα access point θα έκανα δουλειά αλλά από ότι μου λες παίζει και να μην... Ευχαριστώ για την απάντηση κ τον χρόνο σου!

Επεξ/σία από Alex7kkmx
Δημοσ.

αλλο modem router οπως το v7 και αλλο με router με wan υποδοχη.αν βαλεις καποιο adslrouter Θα πρεπει να κλεισεις τον Dhcp και να δεις τι Ip παιρνει το λαπτοπ σου οταν εισαι με καλωδιο και να βαλεις αυτην την Ip στο thomson.αν εχεις router με Wan θεωρητικα απλα συνδεεις το ethernet στην wan και μετα εισαι ετοιμος.θα παρει αυτοματα απο Dhcp και ολα μια χαρα.αν παρεις access point τωρα που να ειναι ομως access point και οχι adsl modem σαν access point μπορεις να του κλεισεις τον dhcp να μην μοιραζει Ip και επισης το ιδιο το access point να παρει απο dhcp(εκτος αν βαλεις static οπως ειπα πιο πανω για το v7). 

On 1/5/2018 at 07:56, Alex7kkmx said:

Με ρούτερ δοκίμασα αλλά δεν τα κατάφερα δεν ξέρω αν έκανα κάτι λάθος η δεν γίνεται... Με ένα Thomson tg585 δοκίμασα αλλά δεν κατάφερα κάτι... Θα κάνω άλλη μια δοκιμή με όσα κατάλαβα από την απάντηση που έχεις δώσει σε αυτό το post μήπως έκανα κάτι λάθος... (

)Με το καλώδιο Ethernet αν το βάλω σε λάπτοπ παίρνει κανονικά ιντερνέτ κ το λάπτοπ... Νόμιζα με ένα access point θα έκανα δουλειά αλλά από ότι μου λες παίζει και να μην... Ευχαριστώ για την απάντηση κ τον χρόνο σου!

Δημοσ.

Με αυτά που σου είπα υπάρχει σίγουρος τρόπος να το πετύχω με κάποιο εργαλείο χωρίς να βάλω ip χωρίς τίποτα δηλαδή να του συνδέσω το Ethernet όπως κάνω στο λάπτοπ κ να μου δώσει WiFi? Αν ναι τι προτείνεις? Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν δε βαλεις το modem-router στο υπαρχων υποδικτυο, προκοπη δε θα δεις. Και προσεξε μη κανεις κανα ip-conflict γιατι απο οτι καταλαβα θες να το κανεις στη δουλεια αυτο. Τρεξε netscan πριν, αλλα και παλι δε θα εισαι σιγουρος γιατι καποιο μηχανημα μπορει να ειναι κλειστο. Πες σε καποιον υπευθυνο να στο φτιαξει.

Δημοσ.
On 5/5/2018 at 18:47, Alex7kkmx said:

Με αυτά που σου είπα υπάρχει σίγουρος τρόπος να το πετύχω με κάποιο εργαλείο χωρίς να βάλω ip χωρίς τίποτα δηλαδή να του συνδέσω το Ethernet όπως κάνω στο λάπτοπ κ να μου δώσει WiFi? Αν ναι τι προτείνεις? Ευχαριστώ!

δεν μπορω να ξερω πως εχει φτιαξει καποιος το δικτυο σου για να δω αν εχει βαλει περιορισμους.θεωρητικα με ενα access point που θα παρει απο Dhcp θα πρεπει να παιξεις χωρις πολλα πολλα.το ιδιο και με ενα Router που θα εχει wan θυρα. και στις 2 περιπτωσεις θα παρει ip η συσκευη απο τον Dhcp οποτε δεν θα εχεις θεματα conflict.

On 7/5/2018 at 10:45, M@dB0x said:

Αν δε βαλεις το modem-router στο υπαρχων υποδικτυο, προκοπη δε θα δεις. Και προσεξε μη κανεις κανα ip-conflict γιατι απο οτι καταλαβα θες να το κανεις στη δουλεια αυτο. Τρεξε netscan πριν, αλλα και παλι δε θα εισαι σιγουρος γιατι καποιο μηχανημα μπορει να ειναι κλειστο. Πες σε καποιον υπευθυνο να στο φτιαξει.

μπορει  οπως ειπες ενα Pc Να ειναι κλειστο.και γενικα η Ip που θα  βαλει να χρησιμοποιηθει καποια στιγμη μελλοντικα.μαλλον αν ηταν να το ξερει ο υπευθυνος θα του το ειχε πει:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...