Προς το περιεχόμενο

update (KB4093105)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

εκανα ολα τα βηματα εκτος απο το 7 αλλα δεν εγινε τιποτα παλι τα ιδια υπαρχει περιπτωση να φταιει το dual boot που εκανα στο pc μου 1-2 μερες πριν βγει η αναβαθμιση ? (το λεω γτ πλεον οταν ανοιγω το pc αν δεν επιλεξω τα windows 10 με βαζει αυτοματα στα linux επισης οταν κανω επανεκκινηση αν δεν επιλεξω τα windows μπαινει παλι στα linux και εκει που παλια οταν δεν εκανα τπτ εμπαινε αυτοματα σε αναστολη λειτουργιας τωρα μπαινει απλως στα linux χωρις να το επιλεξω) 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, BokasJU είπε

εκανα ολα τα βηματα εκτος απο το 7 αλλα δεν εγινε τιποτα παλι τα ιδια υπαρχει περιπτωση να φταιει το dual boot που εκανα στο pc μου 1-2 μερες πριν βγει η αναβαθμιση ? (το λεω γτ πλεον οταν ανοιγω το pc αν δεν επιλεξω τα windows 10 με βαζει αυτοματα στα linux επισης οταν κανω επανεκκινηση αν δεν επιλεξω τα windows μπαινει παλι στα linux και εκει που παλια οταν δεν εκανα τπτ εμπαινε αυτοματα σε αναστολη λειτουργιας τωρα μπαινει απλως στα linux χωρις να το επιλεξω) 

Σε ίδια περίπτωση με τη δική σου, dual boot Windows 10 - Arch Linux,  δεν υπήρχε ορισμένο ως ενεργό το partition των Windows με αποτέλεσμα όλες οι μεγάλες ενημερώσεις των Windows να μην μπορούν να εγκατασταθούν. Αναφέρομαι στο partition των 500Μ περίπου και όχι στο φανερό parttion των windows.

Μέσα από την εφαρμογή "Διαχείρηση Δίσκων" των Windows 10 κάνε ένα έλεγχο αν είναι ενεργό το partition. Αν όχι, όρισέ το ενεργό (με δεξί κλικ), κάνε επανεκκίνηση και ξαναδοκίμασε να περάσεις την ενημέρωση.

Σε ότι αφορά την αυτόματη είσοδο σε linux, αυτό έχει να κάνει με τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει στο grub.

Επεξ/σία από Sant
  • Like 2
Δημοσ.

Αδερφέ ότι και να πω είναι λίγο χίλια μα χίλια ευχαριστώ μετά από άπειρες προσπάθειες να βρω λύση δοκιμάζοντας σχεδόν τα πάντα ήταν αυτό το απλό πραγματάκι ότι και να πω είναι λίγο χίλια ευχαριστώ <3 (#btw δεν νομίζω να έχω θέμα με μελλοντικές αναβαθμίσεις και θέλω να μου πεις αν μπορώ να αλλάξω κάπως τις ρυθμίσεις και να μπαίνει αυτόματα στα windows και οχι στα linux ? ) 

Δημοσ.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνεις αυτό.

Καταρχήν θα είσαι μέσα στο linux για να κάνεις τη ρύθμιση.

sudo nano /etc/default/grub

Μια επιλογή είναι : βρες το GRUB_DEFAULT= θα έχει και έναν αριθμό. Το 0 σημαίνει η πρώτη εγγραφή στο grub menu. Μπορείς να αλλάξεις τον αριθμό και να βάλεις τον αριθμό που αντιστοιχεί στα Windows.  πχ. αν τα Windows είναι τρίτα στη λίστα θα βάλεις τον αριθμό 2.

Μια δεύτερη επιλογή είναι να ορίσεις το GRUB_DEFAULT=saved  και GRUB_SAVEDEFAULT=true  Με αυτό το τρόπο κάθε φορά που κάνει εκκίνηση ο η/υ μέσω του grub θα φορτώνει αυτόματα το τελευταίο λειτουργικό που φορτώθηκε. Μπορείς να πατήσεις το ESC την ώρα που σου βγάζει μήνυμα "Welcome to Grub, Loading Grub κλπ.."και να επιλέξεις άλλο λειτουργικό. π.χ τελευταία φορά ήσουν windows. την επόμενη φορά θα εκκινήσει αυτόματα windows εκτός αν μέσω του ESC  επιλέξεις linux, θα φορτώσει linux και από εδώ και πέρα θα φορτώνει linux μέχρι να ξανααλλάξεις την επιλογή σου μέσω του ESC...

Να υποθέσω ότι δεν έχεις κάνεις custom εισαγωγές στο grub μέσω του αρχείου  /etc/grub.d/40_custom  Αν ναι τότε θα πρέπει να προσθέσεις savedefault (έτσι απλά) αμέσως μετά τη γραμμή που περιέχει τον τίτλο του custom λειτουργικού που έχεις ορίσει

Σε κάθε περίπτωση, όποια από τις 2 επιλογές διαλέξεις, αφού κάνεις τις όποιες αλλαγές στο αρχείο του grub θα χρειαστεί να ξαναχτίσεις το grub. Βρες την εντολή που υποστηρίζει η διανομή σου. 

Δημοσ.

εγινε φιλε σε ευχαριστω πολυ για τον χρονο αν και λιγο κινεζικα ολα αυτα θα το προσπαθησω :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα μπεις σε linux και θα ανοίξεις terminal.

Θα εκτελέσεις την παρακάτω εντολή  sudo nano /etc/default/grub

Από εδώ και πέρα επιλέγεις μια από τις δύο επιλογές που σου έγραψα.

Μόλις κάνεις τις ρυθμίσεις ανάλογα με ποια επιλογή θα διαλέξεις θα πρέπει να ξαναχτίσεις τον grub. 

Αν θες γράψε μου ποιά διανομή χρησιμοποιείς, για να σου γράψω με ποιά εντολή θα ξαναχτίσεις τον grub. 

Επεξ/σία από Sant
Δημοσ.

kali linux εχω.. και τωρα που το θυμηθηκα αντιμετωπιζω και ενα αλλο θεματακι οταν παταω τερματισμο λειτουργιας δεν κλεινει το pc πρεπει να κανω επανεκκινηση να μπω στα linux και να τον κλεισω απο εκει 

Δημοσ.

η εντολή είναι sudo update-grub για να ξανακτίσεις το grub μετά τις όποιες ρυθμίσεις κάνεις.

https://www.sajeeva.net/articles/change-default-boot-order-grub-kali-linux-dual-boot-system/

αυτό το link ανταποκρίνεται στην επιλογή-1 που σου έδωσα. Η εντολή leafpad /etc/default/grub είναι ίδια με τη nano /etc/default/grub (oi leafpad και nano είναι editors, μη σε μπερδεύουν).

Σε ότι αφορά αυτό που ανέφερες, ότι δεν κλείνει, γράψε μου περισσότερες λεπτομέρειες. 

Δημοσ.

απλως θελω να τον κλεισω τελειως παταω τερματισμο απλως μαυριζει για λιγο η οθονη περιμενω λιγο και τσακ ξανα ανοιγει ενω οταν παταω τερματισμο λειτουργιας απο τα linux κλεινει κατευθειαν (απλως νομιζω οτι στα windows δεν κλεινει γτ τρεχουν τα linux στο παρασκηνιο και οτι πιθανον να θελει να το ρυθμισω καπως αλλα δεν ξερω αν οντως ειναι ετσι ) 

Δημοσ.

Όπως το αναφέρεις θεωρώ ότι είναι κλασσικό conflict της γρήγορης εκκίνησης των Windows, για αυτό και προτείνεται η απενεργοποίησή της σε περιπτώσεις dual boot Windows-Linux

Μπορείς να δοκιμάσεις να την απενεργοποιήσεις ως εξής:

start/σύστημα των windows/πίνακας ελέγχου/σύστημα και ασφάλεια/επιλογές παροχής ενέργειας/επιλογή των ενεργειών των κουμπιών τροφοδοσίας/αλλαγή των ρυθμίσεων που δεν είναι διαθέσιμες αυτή τη στιγμή/ και απενεργοποίησε τη "γρήγορη εκκίνηση".

Με την ευκαιρία κάνε και ένα έλεγχο των ενεργειών "με μπαταρία" και "στη πρίζα".

Στη συνέχεια κάνεις επανεκκίνηση 

Δημοσ.

κομπλε αυτο ηταν ..!τωρα το μονο που μενει ειναι η αναστολη λειτουργιας η οποια δεν γινεται οπως πριν που οταν την εκανα εσβηνε το pc μεχρι να πατησω καποιο πληκτρο η να κουνησω το ποντικι για να ξανα ανοιξει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...