Προς το περιεχόμενο

Speedport Plus (OTE)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 18/12/2024 στις 3:19 ΜΜ, scarface5323 είπε

υπάρχει τρόπος να βρούμε στο speedport plus , τους κωδικούς pppoe? αυτό που τελειώνει σε @otenet.gr και το password, ευχαριστώ

Νομίζω τους ζητάς και στους στέλνουν με sms , και μέσα από εφαρμογή τους ζητάς

• Like 1
  • Απαντ. 838
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
  Στις 18/12/2024 στις 4:22 ΜΜ, stefanidisg είπε

Νομίζω τους ζητάς και στους στέλνουν με sms , και μέσα από εφαρμογή τους ζητάς

χωρίς να γίνει η γνωστή διαδικασία, της αίτησης αλλαγής εξοπλισμού κτλπα? θέλω να συνεχίσει να εχει ευθύνη ο οτε,οχι να κάνω την δήλωση για αλλαγή εξοπλισμού..

Δημοσ.

υπάρχει τρόπος να βρούμε στο speedport plus , τους κωδικούς pppoe? αυτό που τελειώνει σε @otenet.gr και το password, ευχαριστώ

τους έχει στην σελίδα του ρουτερ σου. κοίταξες?

• Like 1
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλημέρα σας,

ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση στο Speedport Plus (του ΟΤΕ) να μπορέσω σηκώσω κάποια υπηρεσία όπως το NextCloud (ψάχνω αντικατάσταση του Dropbox για τα δεδομένα μου), και καθώς έχει μια θύρα USB το Speedport σκέφτηκα να καρφώσω εκεί ένα USB και να γίνει το προσωπικό μου cloud.

Αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία, παρακαλώ ας γράψει εδώ.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα..

Έχω το speedport entry 2i.Είχα αρκετές αποσυνδέσεις τις τελευταίες μέρες και μου είπαν να αλλάξω ρούτερ για αρχή επειδή είναι πολύ παλιό το entry (έτσι μου είπαν από τον ΟΤΕ)..Πήρα από Γερμανό το Plus.Οι αποσυνδέσεις όμως δεν σταμάτησαν.

Επίσης βλέπω ότι στο entry 2i έχω attenuation 22.2/9.4 ενώ στο νέο Plus 43.6/16...κάπου διάβασα ότι όσο χαμηλά τα νούμερα τόσο καλύτερα σωστά?

Και επίσης το κουλο...αφού έφυγα Άπτον Γερμανό και έφτασα σπίτι παρατηρώ στο κουτί του Plus ένα αυτοκόλλητο που λέει ανακαινισμένο..

Την Δευτέρα το επιστρέφω και βλέπουμε..

Επεξ/σία από daPro
Δημοσ.
  Στις 12/4/2025 στις 10:53 ΜΜ, daPro είπε

Καλησπέρα..

Έχω το speedport entry 2i.Είχα αρκετές αποσυνδέσεις τις τελευταίες μέρες και μου είπαν να αλλάξω ρούτερ για αρχή επειδή είναι πολύ παλιό το entry (έτσι μου είπαν από τον ΟΤΕ)..Πήρα από Γερμανό το Plus.Οι αποσυνδέσεις όμως δεν σταμάτησαν.

Επίσης βλέπω ότι στο entry 2i έχω attenuation 22.2/9.4 ενώ στο νέο Plus 43.6/16...κάπου διάβασα ότι όσο χαμηλά τα νούμερα τόσο καλύτερα σωστά?

Και επίσης το κουλο...αφού έφυγα Άπτον Γερμανό και έφτασα σπίτι παρατηρώ στο κουτί του Plus ένα αυτοκόλλητο που λέει ανακαινισμένο..

Την Δευτέρα το επιστρέφω και βλέπουμε..

Επέκταση  

Αν το αυτοκόλλητο σου λέει κάτι τέτοιο τότε είναι μεταχειρισμένο. Όσον άφορα το line attenuation όσο χαμηλότερα είναι σε τόσο υψηλότερες ταχύτητες θα κλειδώνει το ρουτερ το ότι ανέβηκε τόσο πολύ οφείλεται σε πιθανό πρόβλημα στη γραμμή κάτι που γίνεται αυτόματα για να μην έχεις αποσυνδέσεις υποτίθεται, με αποτέλεσμα η ταχύτητα συγχρονισμού  να μειώνεται.Το line attenuation δείχνει την την απόσταση που έχεις από την καμπίνα δεν μπορεί να διπλασιάστηκε χωρίς βλάβη εκτός και αν μένεις σε τροχόσπιτο  και αυξήθηκε η απόσταση. κοίταξε να δεις και το   Noise Margin αν πέφτει κάτω από 6db γιατί θα σου κάνει αποσυνδέσεις.

Δημοσ.
  Στις 23/3/2025 στις 7:37 ΠΜ, zen3gr είπε

Καλημέρα σας,

ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση στο Speedport Plus (του ΟΤΕ) να μπορέσω σηκώσω κάποια υπηρεσία όπως το NextCloud (ψάχνω αντικατάσταση του Dropbox για τα δεδομένα μου), και καθώς έχει μια θύρα USB το Speedport σκέφτηκα να καρφώσω εκεί ένα USB και να γίνει το προσωπικό μου cloud.

Αν έχει κάποιος σχετική εμπειρία, παρακαλώ ας γράψει εδώ.

Αμα ήταν τόσο εύκολο να έχουμε personal cloud ( direct πρόσβαση απο internet) δεν θα είχαμε ανάγκη της υπηρεσίες cloud. 

Γινεται αυτό που θες αλλα ο  ασφαλέστερος τρόπος,  είναι μέσο VPN tunnel ή δικό σου internet site.

Δημοσ.

εχεις την καλοσυνη να μου πεις  για ποιο  λογο θες να το κανεις ?

Δημοσ.
  Στις 13/4/2025 στις 7:07 ΠΜ, btcminer22 είπε

Αν το αυτοκόλλητο σου λέει κάτι τέτοιο τότε είναι μεταχειρισμένο. Όσον άφορα το line attenuation όσο χαμηλότερα είναι σε τόσο υψηλότερες ταχύτητες θα κλειδώνει το ρουτερ το ότι ανέβηκε τόσο πολύ οφείλεται σε πιθανό πρόβλημα στη γραμμή κάτι που γίνεται αυτόματα για να μην έχεις αποσυνδέσεις υποτίθεται, με αποτέλεσμα η ταχύτητα συγχρονισμού  να μειώνεται.Το line attenuation δείχνει την την απόσταση που έχεις από την καμπίνα δεν μπορεί να διπλασιάστηκε χωρίς βλάβη εκτός και αν μένεις σε τροχόσπιτο  και αυξήθηκε η απόσταση. κοίταξε να δεις και το   Noise Margin αν πέφτει κάτω από 6db γιατί θα σου κάνει αποσυνδέσεις.

Entry 2i

Downstream

16704 kbps

Upstream

1725 kbps

SNR(Down/Up)

9.4/9.1 dB

Attenuation(Down/Up)

22.2/9.4 dB

Και του Plus

Οι ταχύτητες πάνω κάτω ίδιες 

Snr 9.1/9.3

Attenuation 43.5/16

Οι μετρήσεις έγιναν την ίδια ώρα γι'αυτό μου έκανε εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά στο attenuation..

Τα έχω και τα δύο ρούτερ αυτή την στιγμή αλλά μέχρι Πέμπτη πρέπει να παραδώσω το ένα για να μην χρεωθώ.

Δημοσ.
  Στις 13/4/2025 στις 9:55 ΠΜ, daPro είπε

Entry 2i

Downstream

16704 kbps

Upstream

1725 kbps

SNR(Down/Up)

9.4/9.1 dB

Attenuation(Down/Up)

22.2/9.4 dB

Και του Plus

Οι ταχύτητες πάνω κάτω ίδιες 

Snr 9.1/9.3

Attenuation 43.5/16

Οι μετρήσεις έγιναν την ίδια ώρα γι'αυτό μου έκανε εντύπωση η τόσο μεγάλη διαφορά στο attenuation..

Τα έχω και τα δύο ρούτερ αυτή την στιγμή αλλά μέχρι Πέμπτη πρέπει να παραδώσω το ένα για να μην χρεωθώ.

Επέκταση  

Τι σύνδεση έχεις 24 mbs η vdsl 50mbs?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
  Στις 13/4/2025 στις 10:11 ΠΜ, btcminer22 είπε

Τι σύνδεση έχεις 24 mbs η vdsl 50mbs?

Cosmote double play 24 XL γράφει ο λογαριασμός ενώ στο 192.168.1.1 γράφει 

Transmission mode

VDSL2

Επεξ/σία από daPro
Δημοσ.

Υπάρχει περίπτωση να φτιάξω με κάποιον τρόπο το wifi?

Σε σπίτι 60τμ στο δίπλα δωμάτιο δεν πιάνει καθόλου, οι τοίχοι δεν είναι χοντροί. 

Δημοσ.
  Στις 13/4/2025 στις 1:32 ΜΜ, Betman13 είπε

Υπάρχει περίπτωση να φτιάξω με κάποιον τρόπο το wifi?

Σε σπίτι 60τμ στο δίπλα δωμάτιο δεν πιάνει καθόλου, οι τοίχοι δεν είναι χοντροί. 

https://www.skroutz.gr/s/22704481/TP-LINK-TL-WA850RE-v7-WiFi-Extender-Single-Band-2-4GHz-300Mbps.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...