poulinos Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 12 hours ago, Warzycha said: Νεος με speedport plus και ξεκινησα με θεματακια.Για την ωρα κλειδωσα στα 18000 αντι για 50000 και εχω ηδη δηλωσει βλαβη. Εχω μια απορια.Καλα εκανα κι εβαλα το δικτυο 5ghz και το 2.4ghz με το ιδιο ακριβως ονομα και κωδικο;Τωρα φαινονται σαν ενα και το εκανα για να γινεται η εναλλαγη αυτοματα.Εκανα καλα ή πατατα; καντο κανα hard reset για να δεις αν θα παιξει στα 50.αν εγινε μετα την αλλαγη Router ή εχει μεινει καμια ρυθμιση ή κλειδωσε σε adsl2+ και οχι σε vdsl οποτε ξετσεκαρε τα adsl πρωτοκολλα και αμα θες τυπικα και το sra.εκτος αν εβαλες πανω adsl εξοπλισμο πριν το speedport και γυρισε την πορτα σε adsl. ναι με το ιδιο ονομα κανει αυτοματα εναλλαγη και θεωρητικα(δεν ξερω αν τα κανει αυτο το ρουτερ) οταν τα εχεις με ιδιο ονομα μπορεις να κανεις band steering και διαφορα αλλα για καλυτερη λειτουργια του δικτυου.
Warzycha Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2019 Βασικα δεν το εξηγησα σωστα @poulinos ,εγω φταιω. Απο Nova VDSL 50 που ειχα (παρολη την βοηθεια που μου εδωσες και τοτε,δεν εμεινα ικανοποιημενος),πηγα σε Cosmote VDSL 50 ή fiber 50 το λεει,δεν ειμαι σιγουρος. Εμαθα πως ως την καμπινα που ειναι 1 στενο μακρια εχω οπτικη ινα,αλλα οχι μεχρι το σπιτι μου.Γενικα ειμαι καλυτερα τωρα στο συνολο της μερας αλλα το μοντεμ δεν κλειδωνει σταθερα στο download.Αν το παρακολουθεις αν μια ωρα αλλαζει ημετρηση. Δυο απο αυτες τις μετρησεις ειναι αυτη που σου ποσταρω. Απο το hard reset που εκανα το μεσημερι κλειδωνει απο 41000 ως 48000 περιπου. Να τους παρω τηλεφωνο ή ειναι νορμαλ;
vsk Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Είναι φυσιολογικό να έχω στην γραμμή μου, σύμφωνα με το Speedport Plus, μόνο (λίγα) CRC errors και καθόλου FEC; Η γραμμή σχεδόν τερματίζει τα 50/5 και δεν έχει θέματα, απλά μου κάνει εντύπωση ότι ο αριθμός των FEC είναι πάντα μηδέν.
SeXBOX Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 26 Οκτωβρίου 2019 8 hours ago, vsk said: Είναι φυσιολογικό να έχω στην γραμμή μου, σύμφωνα με το Speedport Plus, μόνο (λίγα) CRC errors και καθόλου FEC; Η γραμμή σχεδόν τερματίζει τα 50/5 και δεν έχει θέματα, απλά μου κάνει εντύπωση ότι ο αριθμός των FEC είναι πάντα μηδέν. Εντάξει είσαι, ένας νορμάλ αριθμός CRC είναι 400-600 24ωρο και FEC 0, δεν τρέχει τπτ. Απλά να ξέρεις ότι ίσως αν μαζέψει πολλά κάποια στιγμή κάνει αποσύνδεση ή πέφτει η ταχύτητα, αλλά δεν σε ξεκινά από την αρχή, μένεις με τα στατιστικά τα ίδια οπότε κανε manually restart κάθε εβδομάδα.
poulinos Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 29 Οκτωβρίου 2019 On 26/10/2019 at 13:03, vsk said: Είναι φυσιολογικό να έχω στην γραμμή μου, σύμφωνα με το Speedport Plus, μόνο (λίγα) CRC errors και καθόλου FEC; Η γραμμή σχεδόν τερματίζει τα 50/5 και δεν έχει θέματα, απλά μου κάνει εντύπωση ότι ο αριθμός των FEC είναι πάντα μηδέν. αν εισαι Fast path δεν εχεις Fec αφου δεν διορθωνει errors>και μετα υπαρχει περιπτωση για χ ψ λογο(bug ή δεν ξερω τι) Να μην μετραει τα errors ή να εμφανιζει λαθος οπως σε thomson που εχω δει.αν παιζεις μια χαρα λιγο σε νοιαζει.συνηθως απο Default στο up εισαι Fast path On 25/10/2019 at 20:16, Warzycha said: Βασικα δεν το εξηγησα σωστα @poulinos ,εγω φταιω. Απο Nova VDSL 50 που ειχα (παρολη την βοηθεια που μου εδωσες και τοτε,δεν εμεινα ικανοποιημενος),πηγα σε Cosmote VDSL 50 ή fiber 50 το λεει,δεν ειμαι σιγουρος.Εμαθα πως ως την καμπινα που ειναι 1 στενο μακρια εχω οπτικη ινα,αλλα οχι μεχρι το σπιτι μου.Γενικα ειμαι καλυτερα τωρα στο συνολο της μερας αλλα το μοντεμ δεν κλειδωνει σταθερα στο download.Αν το παρακολουθεις αν μια ωρα αλλαζει ημετρηση.Δυο απο αυτες τις μετρησεις ειναι αυτη που σου ποσταρω.Απο το hard reset που εκανα το μεσημερι κλειδωνει απο 41000 ως 48000 περιπου.Να τους παρω τηλεφωνο ή ειναι νορμαλ; εχεις vdsl που σημαινει Fttc.οπτικη μεχρι το kv εκει μεσα ειναι το dslam και χαλκος μεχρι εσενα.οτι παροχο και να βαζες απο το ιδιο κv και απο τον ιδιο χαλκο θα παρεις. βλεπω οτι στην δευτερη εικονα κλειδωσες 19mbit vdsl.νομιζα οτι ηταν adsl οταν το ειπες αλλα ειναι vdsl.αυτο σημαινει οτι η γραμμη κανει πολλα τρελλα.αν πιανουν τα χερια σου δοκιμασε κατανεμητη να δεις εκει ποσο συγχρονιζεις και αν ειναι σταθερο. επισης ειναι Must αυτο για να μην εχεις bridge taps. https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf αλλιως μετα παει για βλαβη στον οτε για να δει μηπως ειναι θεμα χαλκου.αν δεν πιανουν τα χερια σου για κατανεμητη πηγαινε στο κεντρικο πριζακι αποσυνδεσε ολα τα ζευγαρια και κρατα μονο αυτο που ερχεται απο τον κατανεμητη. (ειναι το ζευγαρι που θα σου δωσει ΣΩΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ).kai δες αν μονο με αυτο εισαι ενταξει.
dchatz Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2019 Μου έδωσαν το speedport plus σε αντικατάσταση του speedport entry χωρίς να το ζητήσω. Τέλος πάντων καλύτερο φαίνεται. Που δείχνει την ταχύτητα συγχρονισμού; Στο Internet -> Connection -> status δε τη βλέπω. Στραβωθηκα ρε γμτ. Επίσης παρατηρώ ότι όταν δίνω ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών στο τοπικό δίκτυο, μετά από μία μέρα τα χάνει. τι παίζει Ευχαριστώ
filipN Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Στις 31/10/2019 στις 5:15 ΜΜ, dchatz είπε Μου έδωσαν το speedport plus σε αντικατάσταση του speedport entry χωρίς να το ζητήσω. Τέλος πάντων καλύτερο φαίνεται. Που δείχνει την ταχύτητα συγχρονισμού; Στο Internet -> Connection -> status δε τη βλέπω. Στραβωθηκα ρε γμτ. Επίσης παρατηρώ ότι όταν δίνω ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών στο τοπικό δίκτυο, μετά από μία μέρα τα χάνει. τι παίζει Ευχαριστώ Δεν έχω απάντηση, γιατί δεν το έχω, έχω όμως ένα ερώτημα. Από αυτά που είδες έως τώρα το speedport plus έχει παρόμοια ή υψηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού από το speedport entry;
dchatz Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Αν την έβλεπα θα σου έλεγα. Δε τη βρίσκω όπως θα δεις από το post μου. Αλλά έτσι όπως το βλέπω από την ταχύτητα του internet ίδια είναι. Δεν έχω βάλει vdsl και νομίζω η μόνη ουσιαστική διαφορά του modem είναι η συχνότητα 5 στο wifi και η δυνατότητα vdsl. Επεξ/σία 1 Νοεμβρίου 2019 από dchatz
SeXBOX Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 12 hours ago, filipN said: Δεν έχω απάντηση, γιατί δεν το έχω, έχω όμως ένα ερώτημα. Από αυτά που είδες έως τώρα το speedport plus έχει παρόμοια ή υψηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού από το speedport entry; 7 hours ago, dchatz said: Αν την έβλεπα θα σου έλεγα. Δε τη βρίσκω όπως θα δεις από το post μου. Αλλά έτσι όπως το βλέπω από την ταχύτητα του internet ίδια είναι. Δεν έχω βάλει vdsl και νομίζω η μόνη ουσιαστική διαφορά του modem είναι η συχνότητα 5 στο wifi και η δυνατότητα vdsl. Το Entry είναι για μέχρι 100mbps σύνδεση ενώ το plus 1gbps. 1
Brainmorf Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 (επεξεργασμένο) Στις 31/10/2019 στις 5:15 ΜΜ, dchatz είπε Μου έδωσαν το speedport plus σε αντικατάσταση του speedport entry χωρίς να το ζητήσω. Τέλος πάντων καλύτερο φαίνεται. Που δείχνει την ταχύτητα συγχρονισμού; Στο Internet -> Connection -> status δε τη βλέπω. Στραβωθηκα ρε γμτ. Επίσης παρατηρώ ότι όταν δίνω ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών στο τοπικό δίκτυο, μετά από μία μέρα τα χάνει. τι παίζει Ευχαριστώ Στο status information θα δεις την ταχύτητα συγχρονισμού ( firmware .021 ) DSL Downstream, είναι στην αρχική σελίδα και δεν χρειάζεται να γίνει login. Στο Entry 2i ήταν 49999/4999 και στο Plus έχει πάει 54250/5495. Επεξ/σία 2 Νοεμβρίου 2019 από Brainmorf 1
filipN Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2019 Η προηγούμενη απάντηση ήταν πολύ χρήσιμη και μου επιτρέπει να κάνω δύο νέες ερωτήσεις: 1. Ξέρει κάποιος που παίρνει VDSL από αστικό κέντρο αν υπάρχει και εκεί η ίδια (ή παρόμοια) διαφορά συγχρονισμού μεταξύ των Entry 2i και του Plus; 2. Αν η συμπεριφορά αυτή δεν είναι μόνο φαινομενική αλλά υπάρχει και αντίστοιχη αύξηση στην ταχύτητα κατεβάσματος (download);
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 On 31/10/2019 at 17:15, dchatz said: Μου έδωσαν το speedport plus σε αντικατάσταση του speedport entry χωρίς να το ζητήσω. Τέλος πάντων καλύτερο φαίνεται. Που δείχνει την ταχύτητα συγχρονισμού; Στο Internet -> Connection -> status δε τη βλέπω. Στραβωθηκα ρε γμτ. Επίσης παρατηρώ ότι όταν δίνω ονόματα των συνδεδεμένων συσκευών στο τοπικό δίκτυο, μετά από μία μέρα τα χάνει. τι παίζει Ευχαριστώ ειναι Dual band + 35b .καποιοι αναφερουν battery drain. On 01/11/2019 at 17:40, filipN said: Δεν έχω απάντηση, γιατί δεν το έχω, έχω όμως ένα ερώτημα. Από αυτά που είδες έως τώρα το speedport plus έχει παρόμοια ή υψηλότερη ταχύτητα συγχρονισμού από το speedport entry; καποιοι ειχαν δει διαφορα.οπως και μερικοι ειδαν διαφορα ξετσεκαροντας το sra(seamless rate adaptation) On 01/11/2019 at 22:11, dchatz said: Αν την έβλεπα θα σου έλεγα. Δε τη βρίσκω όπως θα δεις από το post μου. Αλλά έτσι όπως το βλέπω από την ταχύτητα του internet ίδια είναι. Δεν έχω βάλει vdsl και νομίζω η μόνη ουσιαστική διαφορά του modem είναι η συχνότητα 5 στο wifi και η δυνατότητα vdsl. ta 5ghz ειναι καλη αναβαθμιση ειδικα οταν πας vdsl On 02/11/2019 at 06:02, SeXBOX said: Το Entry είναι για μέχρι 100mbps σύνδεση ενώ το plus 1gbps. ειναι g.fast??? On 02/11/2019 at 15:17, filipN said: Η προηγούμενη απάντηση ήταν πολύ χρήσιμη και μου επιτρέπει να κάνω δύο νέες ερωτήσεις: 1. Ξέρει κάποιος που παίρνει VDSL από αστικό κέντρο αν υπάρχει και εκεί η ίδια (ή παρόμοια) διαφορά συγχρονισμού μεταξύ των Entry 2i και του Plus; 2. Αν η συμπεριφορά αυτή δεν είναι μόνο φαινομενική αλλά υπάρχει και αντίστοιχη αύξηση στην ταχύτητα κατεβάσματος (download); αν δεις διαφορα στο Sync θα την δεις και στην πραξη.
SeXBOX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 1 hour ago, poulinos said: ειναι g.fast??? Δεν νομίζω απλά ξέρω ότι όλες οι ethernet είναι 1000ρες για την ταχύτητα VDSL δεν ξέρω, στην αρχή είχα entry αλλά με έκοβε και μου δώσανε το Plus για να μπορώ να είμαι πάνω από τα 100mbp/s.
poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 23 minutes ago, SeXBOX said: Δεν νομίζω απλά ξέρω ότι όλες οι ethernet είναι 1000ρες για την ταχύτητα VDSL δεν ξέρω, στην αρχή είχα entry αλλά με έκοβε και μου δώσανε το Plus για να μπορώ να είμαι πάνω από τα 100mbp/s. οπως το γραψες On 02/11/2019 at 06:02, SeXBOX said: Το Entry είναι για μέχρι 100mbps σύνδεση ενώ το plus 1gbps. νομιζα οτι εννοουσες στο κομματι του wan ενω εσυ το εννοεις στο κομματι του Lan.Οτι το ενα πχ εχει gigabit ethernet και το αλλο fast ethernet.
SeXBOX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2019 7 minutes ago, poulinos said: οπως το γραψες On 02/11/2019 at 06:02, SeXBOX said: Το Entry είναι για μέχρι 100mbps σύνδεση ενώ το plus 1gbps. νομιζα οτι εννοουσες στο κομματι του wan ενω εσυ το εννοεις στο κομματι του Lan.Οτι το ενα πχ εχει gigabit ethernet και το αλλο fast ethernet. Έπρεπε να γράψω ότι είναι για Lan, ξεχάστηκα. Sorry!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα