Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα κινητό παλιό: Samsung Galaxy Trend+ GT-S7580

Το Android του είναι 4.2.2

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου και θα ήθελα να απεγκαταστήσω το Galaxy Apps, μια και μου δεσμεύουν και χώρο.

Μπορώ να το κάνω; Ή θα δημιουργήσω πρόβλημα σε άλλες λειτουργίες στο κινητό;

Να προχωρήσω ή να το αφήσω ήσυχο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπορείς να την απενεργοποιήσεις όπως και πολλές άλλες άχρηστες εφαρμογές όπως το Music Google Play,Βιβλία Google Play κλπ.Εχω απενεργοποιήσει 43 εφαρμογές.Δεν δεσμεύουν μνήμη αλλά επειδή δεν γίνονται απεγκατάσταση δεσμεύουν κάποιον χώρο,όμως πολύ λιγότερο από οτι αν ήταν ενεργοποιημένες γιατί υπάρχουν χωρίς το update.

Για να απεγκατασταθούν θα πρέπει να γίνει root.Αν θες μπορώ να σου γράψω ποιες να απενεργοποιήσεις τις οποίες δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις.Υπάρχουν κάποιες που αν απενεργοποιηθούν θα δημιουργήσουν πρόβλημα,αν και για τις συγκεκριμένες δεν σου δίνει επιλογή.

Επεξ/σία από AntiCambeR
Δημοσ.
14 ώρες πριν, johnyb98 είπε

Έχω ένα κινητό παλιό: Samsung Galaxy Trend+ GT-S7580

Το Android του είναι 4.2.2

Δεν χρησιμοποιώ καθόλου και θα ήθελα να απεγκαταστήσω το Galaxy Apps, μια και μου δεσμεύουν και χώρο.

Μπορώ να το κάνω; Ή θα δημιουργήσω πρόβλημα σε άλλες λειτουργίες στο κινητό;

Να προχωρήσω ή να το αφήσω ήσυχο;

Ευχαριστώ για το χρόνο σας!

Αφού είναι παλιό μπορείς από εδώ να δεις τι κάνει η κάθε μία εφαρμογή και να την απεγκαταστήσεις με ασφάλεια

Δημοσ.
Στις 4/30/2018 στις 5:17 ΠΜ, AntiCambeR είπε

Μπορείς να την απενεργοποιήσεις όπως και πολλές άλλες άχρηστες εφαρμογές όπως το Music Google Play,Βιβλία Google Play κλπ.Εχω απενεργοποιήσει 43 εφαρμογές.Δεν δεσμεύουν μνήμη αλλά επειδή δεν γίνονται απεγκατάσταση δεσμεύουν κάποιον χώρο,όμως πολύ λιγότερο από οτι αν ήταν ενεργοποιημένες γιατί υπάρχουν χωρίς το update.

Για να απεγκατασταθούν θα πρέπει να γίνει root.Αν θες μπορώ να σου γράψω ποιες να απενεργοποιήσεις τις οποίες δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις.Υπάρχουν κάποιες που αν απενεργοποιηθούν θα δημιουργήσουν πρόβλημα,αν και για τις συγκεκριμένες δεν σου δίνει επιλογή.

a. Ναι, θα ήθελα και θα ήταν μεγάλο βοήθημα να μου τις γράψεις.

b. Θα δω, φυσικά, τη λίστα που θα μου γράψεις. Πριν από αυτό, όμως, μία ακόμη ερώτηση:τη συγκεκριμένη (Galaxy Apps), όταν πατάω "Ανενεργό", πριν την απενεργοποιήσει, εμφανίζει μήνυμα "Η απενεργοποίηση μιάς ενσωματωμένης εφαρμογής, ενδέχετε να δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλες εφαρμογές. Επίσης, θα διαγραφούν τα δεδομένα.". Ποιά είναι αυτά τα δεδομένα;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, johnyb98 είπε

a. Ναι, θα ήθελα και θα ήταν μεγάλο βοήθημα να μου τις γράψεις.

b. Θα δω, φυσικά, τη λίστα που θα μου γράψεις. Πριν από αυτό, όμως, μία ακόμη ερώτηση:τη συγκεκριμένη (Galaxy Apps), όταν πατάω "Ανενεργό", πριν την απενεργοποιήσει, εμφανίζει μήνυμα "Η απενεργοποίηση μιάς ενσωματωμένης εφαρμογής, ενδέχετε να δημιουργήσει πρόβλημα σε άλλες εφαρμογές. Επίσης, θα διαγραφούν τα δεδομένα.". Ποιά είναι αυτά τα δεδομένα;

Εννοεί τις αποθηκευμένες ρυθμίσεις και τον πρόσθετο χώρο λόγω updates.Οταν την απενεργοποιείς,σβήνονται και η εφαρμογή πιάνει πολύ λιγότερο χώρο.Ολες οι εφαρμογές που σε αφήνει να τις απενεργοποιήσεις μπορείς όποτε θες να τις ενεργοποιήσεις και να κάνεις το update τους.Για να φύγουν τελείως από το κινητό,πρέπει να γίνει root.

Σε Android 4.4.4 (Kit Kat) απενεργοποίησα αυτές:

3D Tour viewer,Αγαπημένες επαφές,Αναζήτηση Google,Βασικό Daydreams,Βιβλία Google Play,Γλυκό,Διπλό ρολόι,Εγχειρίδιο χρήσης,Κλασσική,Λογισμικό ουράς εκτύπωσης,Μετάδοση φάσης,Μηχανή κείμενο σε ομιλία της Google,Μουσική Google Play,Παράγοντας σχολίων market,Περίπτερο Google Play,Προσθήκη υπηρεσίας εκτύπωσης,Προστασία οθόνης με φωτογραφία,Ρολόι ψηφιακό(Και τα 2),Συγχρονισμός ημερολογίου,Ταινίες Google Play,Υπηρεσίες χρέωσης Samsung,Φούσκες,Φυσικό,Χειροτεχνία,Chrome,Com.samsung.android.sdk.spenv 10,Drive,Dropbox,Epson Print Service,Flipboard,Galaxy apps,Galaxy EssentialsWidget,Google+,Hangouts,MobilePrintSvc_CUPS_Backend,PageBuddyNotiSvc,Svoice,Samsung Print Service Plugin,Start widget,Talk Back,Unified Damon.

*Πριν τις απενεργοποιήσεις δες τον χώρο στην μνήμη της συσκευής(Πάρε screenshot με home+power) και μετά ξαναδές,λογικά θα ελευθερωθεί χώρος.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Thanks 1
Δημοσ.

Το μόνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι πως, εάν κάνεις επανεκκίνηση στο κινητό, πρέπει να τις απενεργοποιήσεις ξανά. Με επιφύλαξη το λέω.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnyb98 είπε

Το μόνο για το οποίο δεν είμαι σίγουρος είναι πως, εάν κάνεις επανεκκίνηση στο κινητό, πρέπει να τις απενεργοποιήσεις ξανά. Με επιφύλαξη το λέω.

Γιαυτο και βαζεις να μην κανουν αυτοματα αναβαθμιση οι εφαρμογες απο το play store ;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 5/8/2018 στις 12:05 ΜΜ, CyberKid είπε

Γιαυτο και βαζεις να μην κανουν αυτοματα αναβαθμιση οι εφαρμογες απο το play store ;)

Αυτό το έχω κάνει ήδη, και μέχρι τώρα δουλεύει. Χωρίς να θέλω, φυσικά, να αμφισβητήσω αυτά που μου λέτε, δεν ξέρω εάν το galaxy app μετά κάθε επανεκκίνηση θα αρχίσει πάλι τα κόλπα της αναβάθμισης, μέχρι να την απενεργοποιήσω manually. Αυτό θα το δω, και δεν είναι και τίποτα. Αλλού είναι το πρόβλημα. Το ίδιο το Play Store, εδώ και 1 - 1,5 χρόνο, δεν ζήταγε αναβάθμιση. Τον τελευταίο 1 - 1,5 μήνα, χωρίς να πειράξω κάτι στις ρυθμίσεις του, και έχοντάς το απενεργοποιημένο το update, άρχισε και αυτό το ίδιο τα κόλπα να ζητάει update. Απλά, λόγω τού ότι δεν έχω χώρο στο κινητό, σκαλώνει.

Εάν με το να απενεργοποιήσω το update τού galaxy apps, κερδίσω το χώρο που μου λέτε, θα είναι πολύ χρήσιμος αυτό ο χώρος, αλλά πολύ φοβάμαι πως, εάν είναι αρκετός για το play store, μην πάει και τον φάει αυτό. Το play store δεν θα ήθελα να το απενεργοποιήσω με το ίδιο τρόπο με το galaxy apps. Δεν ξέρω μήπως γυρίζοντας πίσω, μου τα κάνει αχταρμά στις εφαρμογές. Καλύτερα να το αφήσω έτσι, και ελπίζω να μην κάνει τίποτα self-update.

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή είχα παρόμοιο κινητό (S-7582, το δίκαρτο), ψάξε πως θα εγκαταστήσεις μια custom rom (κατά προτίμηση cm11 βασισμένη σε Kitkat). Υπάρχει πλήρης οδηγός στο xda developers ή και στο youtube. Αν μπορείς να ζήσεις και χωρίς playstore (και βολευτείς με yalp store ή aptoide store), δηλαδή αν δεν βάλεις καθόλου google apps, θα τρίβεις τα μάτια σου με την διαφορά στις επιδόσεις του κινητού. Αν χρειάζεσαι καθοδήγηση με κάποιους οδηγούς, ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Δες το παρακάτω βίντεο με τη διαδικασία εν συντομία και το πως λειτουργεί το τηλέφωνο στο τέλος (χωρίς lag και σου μένει πολύ περισσότερος αποθηκευτικός χώρος μιας και δεν έχεις φορτωμένες τις βλακείες της samsung και της google).

Επεξ/σία από jp77s

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...