kraken666 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Απιστευτες εποχες οπως λεει ο φιλος ποιο κατω πραγματι..RIP...... 1
zevage Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 2 ώρες πριν, bakalex είπε Raid Over Moscow/Saboteur//Daley Thompson's Decathlon Αυτα ηταν παιχνιδια!!!! 2
doctorser Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 6 ώρες πριν, TEOKOS είπε Ακόμη έχω στο μυαλό μου την μουσική του σαμποτέρ και γω του νο 2 απιστευτη μουσικη .... 1 1
bilythekid Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Mια βδομαδα εκλαιγα,για να μου το αγορασει ο πατερας μου,που τωρα θα είναι μαζι με τον RICK.Μονο στη ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ υπηρχε νομιζω από cosmodata 40 χιλιαδες,1983. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από bilythekid 3
adi32 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Θυμάμαι όταν το πήρα ήταν χαλασμένο και μόλις ζεσταίνοταν έκανε ρεσετ και δεν πρόλαβανα να φορτώσω την κασέτα. Οπότε το έβαζα στην κατάψυξη για να προλάβω να παίξω. Μετα μου το άλλαξαν και θυμάμαι ότι όταν το άναβα στην ασπρόμαυρη τηλεόραση έκανε παράσιτα στην τηλεόραση του πατέρα μου στο άλλο δωμάτιο και φώναζε. Τα παιχνίδια ήταν παράδεισος για μας τότε. Έπρεπε να πάρεις δύο τρία λεωφορεία να πας στουρναρη να αγοράσεις κασέτα ή σε κάποιο πειρατή από αγγελία και γυρίζες όλο χαρά αλλά και αγωνία αν θα φορτώνει. Με το decathlon daley thompson κάναμε κόντρες με τους φίλους για το ποιος θα κάνει καλύτερο ρεκόρ. 1
bakalex Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Εμένα με είχε ενθουσιάσει πως γίνεται από μια κασέτα που συνήθως ακούμε μουσική να τη βάζεις στο κασετόφωνο και αντί για μουσική να βγάζει κάτι παράξενους ήχους και ταυτόχρονα η τηλεόραση να βγάζει κάτι παραληλλες μωβ-μπλέ χοντρες γραμμες,μετά κατι κιτρινομπλέ λεπτες γραμμες και στήν οθονη να εμφανιζεται ενα παιχνιδι. Τελείως γκάου
what_if Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 διπλα κασετοφωνα, κακοαντιγραμενες κασετες κ να παλευεις να ισιωσεις την κεφαλι μπας κ φορτωσει το παιχνιδι που ειχες αντιγραψει απο τον φιλο σου αλλα η μαγεια εκει ,δυσκολα ομορφα χρονια τωρα ολα ειναι ευκολα στο πιατο κ ετοιματζιδικα 1
ndial7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Jet Set Willy και τα μυαλά στα κάγκελα! Τι απίστευτες εποχές Θεέ μου! Εγώ ξεκίνησα με CPC 464 και πολύ αργότερα απεκτεισα και έναν ZX 48+ μονο και μονο για την ιστορία των Spectrums. Η Amiga και ο ST τα άλλαξαν όλα στα μεσα του 80 βέβαια... RIP mr Dickinson. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από ndial7 2
fingolfingr Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αυτά από εμένα. Και φυσικά saboteur 2. Θυμάμαι ότι είχα και χάρτη από κάποιο περιοδικό. Και φυσικά.... thro the wall. Πόσες ώρες σε αυτό το παιχνίδι. Ειδικά για να φας αυτό το τελευταίο μικρό κομματάκι στην γωνία. Τι ωραίες εποχές!!! Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από fingolfingr 3
skiabox Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 11 ώρες πριν, marmarinos2006 είπε Πρώτη φορά σε υπολογιστή το 1984 με ORIC ATMOS ενός καλού φίλου, ο πρώτος μου υπολογιστής amstrad cpc 6128 το 1986 και το 1988 atari 1040 stf. Απο το 1995 και μετά στο κόσμο των pc, το συγκινητικό όμως δεν είναι το γεγονός οτι όλα αυτά τα μηχανήματα ακόμα ζούνε και δουλεύουν αλλα οτι το μικρόβιο ήταν τόσο ισχυρό που πολύ απο εμάς αποφασίσαμε να πάμε σε τμήματα πληροφορικής μετά τα 30 αλλά και το οτι και τα παιδιά μας κόλλησαν το ίδιο μικρόβιο και ακολούθησαν τα βήματά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο σε αυτούς τους ανθρώπους-επιστήμονες πρωτοπόρους της εποχής εκείνης όσο και στους εκδότες των περιοδικών (pixel, ram, computer για όλους, interface κ.λ.π.) που μας επηρέασαν τόσο βαθιά και γίναμε αυτό που είμαστε σήμερα. Ισχύει ναι.Και μάλιστα βρίσκεσαι στην πιο εχθρική στην πληροφορική χώρα μιας και όλη η ιδέα του μεταπολιτευτικού ελληνικού έθνους βασίζεται στην έλλειψη της πληροφορικής. Δεν είναι τυχαίο ότι η Ελλάδα βγάζει τους λιγότερους προγραμματιστές στην Ευρώπη. 1
gordonas Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Πραγματικά συγκινήθηκα διαβάζοντας για τον τύπο που δημιούργησε τον Spectrum. Είναι από τις ελάχιστες φορές που μου έχει συμβεί διαβάζοντας άρθρο τεχνολογίας... Για εμένα ο ΖΧ Spectrum όρισε ένα κομμάτι της νεότητάς μου. Ο πρώτος υπολογιστής, η ιστορία με το φόρτωμα από την κασέτα, το κόλλημα με παιχνίδια. Θυμάμαι ένα Ghostbusters σε συνδυασμό με την ταινία, ένα με MotoGP και πόσα έχω ξεχάσει και που είναι σίγουρα ότι αν τα θυμηθώ θα συγκινηθώ ακόμα περισσότερο. Ανεπανάληπτο gaming, το ίδιο αργότερο σε Amstrad κολλητού. Τελευταία φορά που ευχαριστήθηκα παίζοντας παιχνίδια ήταν στην γενιά των RTS και PRO/FIFA. Εδώ και μια δεκαετία δεν με συγκινεί τίποτα για να κολλήσω. Το online μπορεί να σε κάνει να κολλήσεις αλλά η καθημερινότητα το καθιστά απαγορευτικό. Πέρα από απαγορευτικό μετά τα 40 συνειδητοποιείς ότι έχουν άλλα πράγματα μεγαλύτερη αξία. Α ρε Spectrum...Η σπανιότητα της ομορφιάς όταν δημιουργείται κάτι. Η αυγή της ψηφιακής εποχής στα σπίτια. Υ.Σ. Άφαντος και εμένα ο Spectrum. Θα ρωτήσω την μητέρα μου και ελπίζω να μην πάρω την ίδια απάντηση. Ελπίζω να είναι κρυμμένος σε κάποιο πατάρι. Επεξ/σία 1 Μαΐου 2018 από gordonas 3
nik0laus Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 Δημοσ. 1 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Μεγαλώσαμε αλλά δεν ξεχνάμε RIP Rick Dickinson Κι όπως είπε και ο φίλος παραπάνω , ένα δεκάωρο manic miner τουλάχιστον ως ελάχιστος φόρος τιμής από μένα Πάω γρήγορα στο υπόγειο πρωινιάτικα να βγάλω τον spectrum από τον ύπνο του.... (+2 , τον αυθεντικό τον πούλησα το 1986 για να πάρω τον "καινούργιο" , μικρος ήμουν τότε δεν ήξερα ,δεν ρώταγα κιόλας) Μήπως έχει κάποιος φίλος τίποτε llistings από κανά Pixel ; Επεξ/σία 1 Μαΐου 2018 από nik0laus 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα