Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ειμουν νοτια αφρικη, 85-90 δεν θυμαμαι ακριβος ποτε αλλα τοτε προτοειδα το σπεκτρουμ σε ενα φιλο στιν πολυκατοικια. 

ο φιλος με περναγε αρκετα χρονια γιατι εκανα και παρεα με τον μικροτερο αδερφο του.

μπαινο στο δωματιο και βλεπω 3-4 ατομα πανω απο ενα κουτι μαυρο με χρωματα και στην τηλεοραση βλεπω ποδοσφαιρο. τρελαθηκα! αυτο ηταν ερωτευτικα τοτε ειχα αταρι μονο.

παω στην μανα τις λεω θελω...καλα μου λεει 8α σου παρουμε. τελικα με πηραν ICL 8086 4.77 και ενα ζχ80 λολ

πικρα

αλλα πηγαινα συχνα στον φιλο μου και παιζαμε. φυσικα οταν ειδα commodore 64 καταλαβαινετε τι επα8α. και οταν ειδα amiga τα εχασα....

• Like 1
Δημοσ.

Τρελες αναμνήσεις με τον ZX Spectrum. Τον είχαμε μετά από πρόταση από τον δασκαλο του φροντηστηριου αγγλικων. Επρεπε λεει όλοι να εχουν επαφή με υπολογιστή. Και πόσο δίκιο είχε. Ο spectrum αγοραστηκε γυρω στο 1985-1986. Εγώ τον επιασα αργότερα. Θυμαμαι καθόμουν και δοκίμασα τα προγραμματακια που είχε το βιβλιο που ερχοταν με τον υπολογιστή. Ατελείωτες ώρες στην αναμονή για να φορτώσουν παιχνίδια από κασέτα.

Και ο δικός μου στην αποθήκη είναι. Κάπου στο πατρικό. Τελευταια φορά που τον είχα δεί πριν 2 χρόνια είχα βγάλει τις παρακάτω.

DSC00534.JPG.5fdc5072c4bb93eff6ef3c696e7cd7c2.JPGDSC00533.JPG.651c2b9c819118b5f66df99af690a398.JPG

DSC00550.JPG

DSC00545.JPG

• Like 9
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ ξεκίνησα με commodore 64 και μετά πήγα σε amstrad 6128.

Είχε το ίδιο και ένα φιλαράκι γείτονας και συμμαθητής μετά στο Γυμνάσιο.

Το είχαμε τερματίσει το πράγμα.

Από επαφές με Ολλανδό πειρατή, περιοδικά ελληνικά και ξένα φυσικά, μέχρι που είχαμε πάρει ένα εξάρτημα για τον amstrad που λέγονταν multiface και πάγωνε το παιχνίδι καθώς έπαιζες και μπορούσες να κάνεις hacking τον κώδικα για ζωές.

Κάποιος πειρατής μας είχε στείλει κασέτα η οποία είχε γραφτεί με τέτοιο τρόπο που φόρτωνε τα παιχνίδια σε 3-4 δευτερόλεπτα!

Δεν ξέρω πως το είχαν κάνει αυτό!

Μη μιλήσω για το discology που έφερνε το drive πέρα από τα όριά του και φοβόσουνα μη χαλάσει κιόλας!

Επεξ/σία από skiabox
  • Like 3
Δημοσ.
2 ώρες πριν, butcher13 είπε

Ακόμα θυμάμαι τις εποχές που ηθελα να παιξω saboteur το μεσημερακι και ξυπναγα τον πατερα μου απο το loading της κασετας. 

Ακόμη έχω στο μυαλό μου την μουσική του σαμποτέρ 

• Like 7
Δημοσ.
50 λεπτά πριν, Acmilangr2 είπε

Για λίγο τρόμαξα. Διάβασα Bruce dickinson 

Ειχα Amstrad 6128 αλλα σεβομουνα spectrum γιατι ειχαν την "ευλογία" των Iron Maiden (τουλαχιστον ετσι νόμιζα) :blink:

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μεγαλείο εκείνης της εποχής, ήταν ότι η ενασχόληση με τους υπολογιστές ήταν λίγο "ελιτίστικη" και δεν ήταν της μόδας. Κατά συνέπεια κρετίνοι και χαζογκόμενες, έμεναν μακριά.

Αυτό το άλλαξε  σε μεγάλο ποσοστό η επάρατη apple και η κινητή τηλεφωνία μετά τα idiot smartphones , που ένωσε τους 2 κόσμους.

Αιωνία η μνήμη στον αποθανόντα. Οι περισσότεροι άγγλοι πρωταγωνιστές της εποχής , βλέπουμε , δυστυχώς ότι πεθαίνουν νωρίς και μάλλον φτωχοί .

Επεξ/σία από Dr_73
  • Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.

Πρώτη φορά σε υπολογιστή το 1984 με ORIC ATMOS ενός καλού φίλου, ο πρώτος μου υπολογιστής amstrad cpc 6128 το 1986 και το 1988 atari 1040 stf.  Απο το 1995 και μετά στο κόσμο των pc, το συγκινητικό όμως δεν είναι το γεγονός οτι όλα αυτά τα μηχανήματα ακόμα ζούνε και δουλεύουν αλλα οτι το μικρόβιο ήταν τόσο ισχυρό που πολύ απο εμάς αποφασίσαμε να πάμε σε τμήματα πληροφορικής μετά τα 30 αλλά και το οτι και τα παιδιά μας κόλλησαν το ίδιο μικρόβιο και ακολούθησαν τα βήματά μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο σε αυτούς τους ανθρώπους-επιστήμονες πρωτοπόρους της εποχής εκείνης όσο και στους εκδότες των περιοδικών (pixel, ram, computer για όλους, interface κ.λ.π.) που μας επηρέασαν τόσο βαθιά και γίναμε αυτό που είμαστε σήμερα.   

• Like 3
Δημοσ.

Να μην ξεχνάμε και το κατσαβιδάκι με το βέλος για τη ρύθμιση αζιμούθιου στην κεφαλή...

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, mants118 είπε

λυπάμαι που θα στο πω αλλά όπως έχει συμβεί και σε μένα πολλές φορές όταν δε βρίσκω κάτι τέτοιο στο πατρικό μου λογικά το έχει πετάξει/δώσει κάπου η μάνα μου. :(

Αμ' δε.

Εγω τον ειχα στο γραφείο μου μεχρι πριν παντρευτώ. Μετά τον έχασα κανοντας τη μ@λ@κι@ να τον παω στο σπίτι μας.

Ο πεθεροςμου (θεός σχορεσ' τον) κάπου τον τρυπωσε (σε κατι αποθήκες στην ταράτσα) και δεν μπορεσα να τον ξαναβρώ.

Θα τον βρουν οι κληρονόμοι μου!!!!

7 λεπτά πριν, adi32 είπε

Το πιο φρικτο μηνυμα της ζωης μας

tapeloaderror.jpg

το 1985 ειχα κανει το θέμα οδοποιϊας όλο σε basic. Δουλευα 5 μερες χωρις να το κλείσω απο φοβο του κασετόφωνου. Απιθανη δουλειά και εβγαζε τα παντα αυτοματα και με γραφικά και σχέδια!!

Τελικά οταν τελείωσα και πήγα να το σώσω πηρα το μηνυμα!!!

Τον ξανα ανοιξα μετά απο κανα τρίμηνο!!1

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Raid Over Moscow/Saboteur/Great Escape/Gunfright/Way of the Exploding Fist/Highway Encounter/HyperSports/Daley Thompson's Decathlon/Abu Simbel

Στο spectrumακι εφτιαξα το πρωτο προγραμματάκι μου basic .Το Κολούμπια να εκτοξεύεται

ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ!!

RIP στον ανθρωπο που μας χάρισε αυτές τις υπέροχες στιγμές

Ειμαι στη δουλειά,θα μπω το απόγευμα να βάλω like σε όποιον έχει ποστάρει σε αυτο το θεμα

Επεξ/σία από bakalex
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...