Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Que sera sera είπε

κουτες ολοκληρες απο spiderman, xmen, ολα τα ειδη marvel , συλλογη απο 4τροχους, Pixel, computer για ολους, RAM, κοκομπιλ, μιλαμε για στιβες απο τα τελη του 1970 μεχρι τα μεσα της δεκαετιας του 90 πεταχτηκαν οταν πηγα φανταρος διοτι η μανα ηθελε " να δημιουργησει λιγο χωρο στην αποθηκη που εδειχνε γεματη και ακαταστατη"

κλασικά σε όλους μας έχει συμβεί αυτό... :(

• Sad 1
  • Απαντ. 85
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που θα τον σκεπαζει...αν δεν τον καψουν που πλεον τους καινε.....μπρρρρ στα της εκεινης της εποχης θυμαμαι τον εαυτο μου παρεα με τον κολητο να παιζουμε στον spectrum plus 2 ναι με το ενσωματομενο κασετοφωνο και να εχω το pixel απο διπλα μαζι με το hemo χαχσχα saboteur 2 χαρτης και καλο ξημερωμα.....!!!!

Επεξ/σία από doctorser
  • Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, LLLEFTERIS είπε

Ωραιες εποχες.

Ολοι οι κωλογεροι εδω εχουμε μαζευτει; :lol:

εεεε μου εχεις χαλασει την μερα! εσωτερικα και πνευματικα 25 ειμαι¨)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν πρόλαβε καν να δει το ολοκληρωμένο Spectrum Next. Rest In Peace.

Το Zx Specrum o C64  και η Amiga μου έδωσαν τα φώτα στην τεχνολογία πριν 32 χρόνια

Επεξ/σία από Antiriad
  • Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδιά τον newbrain τον είχε κανείς; Ήταν της ίδιας εποχής με τον spectrum τον oric και άλλους. Επεξεργαστής z80, γλώσσα basic αλλά μπορούσες να προγραμματίσεις και σε assembly αν ήθελες.

Δημοσ.

spectrum με microdrives ομως δεν ειχε κανεις σας

φορτωνες το psion chess σε δευτερολεπτα ενω κοιταζες υποτιμητικα τον commodore 64 κ αργοτερα τον amstrad cpc 464 k 6128 που ηταν τα αντιπαλα δεη 

• Like 3
Δημοσ.

Ακόμα θυμάμαι τις εποχές που ηθελα να παιξω saboteur το μεσημερακι και ξυπναγα τον πατερα μου απο το loading της κασετας. 

• Like 3
Δημοσ.

Ότι και να πούμε για τη μαγεία εκείνης της εποχής είναι λίγο.

Τα σβησμένα γράμματα από τα πλήκτρα λόγω ιδρώτα και χρήσης.

Κυρίως όμως ήταν νομίζω ο δικός μας ενθουσιασμός ότι ένας καινούργιος μαγικός κόσμος ανοίγεται μπροστά μας και αυτά που πρόκειται να δούμε στο μέλλον δεν έχουν ταβάνι.

Πάντως όπως έχει πει και κάποιος σοφότερος, δεν νοσταλγούμε  σε τέτοια άρθρα την εποχή αυτή και τα επιτεύγματα της, κυρίως νοσταλγούμε τη νιότη μας, με τον ενθουσιασμό και την ξεγνοιασιά που τη συνόδευε...

• Like 3
  • Thanks 2
Δημοσ.

Φεύγουν σιγά-σιγά οι πρωτοπόροι του home computing. Όπως και να το δεις, σου μένει μια πικρόχολη δόση από εκείνα που αγάπησες και τώρα σβήνουν για πάντα.

10 ώρες Manic Miner προς τιμή του! Είχα καμπόσους μήνες να βγάλω τον ΖΧ 48Κ + από το κουτί του.

Αιωνία η μνήμη!

• Like 4
Δημοσ.

Ξεκίνησα με τον Amstrad 6128 (το Atari δεν μετράει ε ; :P) αλλά ακόμα θυμάμαι όταν ο ξάδερφος μου (μεγαλύτερος) έφερε τον πρώτο Spectrum στο σπίτι για να με «διδάξει» ιστορία :P «Έλα μου λέει να δεις τον Μπαμπά του υπολογιστή σου»).

Τρομερή εντύπωση τα λαστιχένια πλήκτρα και το όλο setup τότε στα νιάτα μου :P

R.I.P. 

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, NewGascp είπε

Απίστευτες εποχές για όσους τις ζήσαμε.

Μετά από τόσα χρόνια και ακόμη νιώθω νοσταλγία για τον Spectrum 48+ μου.

Περιμένω πώς και πώς να κυκλοφορήσει αντίστοιχο των Nes.

Rip Rick Dickinson

48k+.jpg

Για τσέκαρε αυτά:

https://www.indiegogo.com/projects/sinclair-zx-spectrum-vega#/

https://www.indiegogo.com/projects/the-sinclair-zx-spectrum-vega-plus-console#/

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...