Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

ειχα αμισθη αδεια ολο αυτον τον καιρο, και μουχαν δωσει ντεντλαιν ως αρχες μαιου να απαντησω. νιωθω απαισια και μονο που σκεφτομαι οτι πρεπει να ξαναπαω

Πραγματικά η θέση σου είναι δύσκολη, αλλά έχεις άλλες επιλογές; Αν πραγματικά δεν έχεις άλλες επιλογές δε θα έπρεπε να αισθάνεσαι άσχημα.

• Like 1
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Lelouch είπε

Πραγματικά η θέση σου είναι δύσκολη, αλλά έχεις άλλες επιλογές; Αν πραγματικά δεν έχεις άλλες επιλογές δε θα έπρεπε να αισθάνεσαι άσχημα.

Αυτο

Κανε τη καρδια σου πετρα και πηγαινε. Ενω εισαι εργαζομενη ψαχνε και για δουλεια στην Ελλαδα, στελνε βιογραφικα κλπ.

ΜΗΝ παρατησεις την δουλεια στην Αγγλια μεχρι να βρεις υπογεγραμμενο συμβολαιο για δουλεια στην Ελλαδα. Ακομα και αν βρεις δουλεια στην Ελλαδα, μην παραιτηθεις απο την Αγγλικη, παρε 3 βδοαμδες "αδεια" για να δεις πως ειναι η δουλεια στην Ελλαδα.

Δεν ειναι καιρος για ρισκα, ιδιως αν εχεις αρρωστους γονεις που περιμενουν να στηριχτουν απο εσενα

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Lelouch είπε

παντα υπαρχει η επιλογη να μεινω εδω και να ψαξω να βρω κατι και αν δεν βρω να ξαναφυγω. φυσικα ποτε δεν ξερεις ΑΝ θα βρεις κατι και αν θα μπορεσεις να ξαναφυγεις κτλ. 

1 ώρα πριν, Que sera sera είπε

Αυτο

Κανε τη καρδια σου πετρα και πηγαινε. Ενω εισαι εργαζομενη ψαχνε και για δουλεια στην Ελλαδα, στελνε βιογραφικα κλπ.

ΜΗΝ παρατησεις την δουλεια στην Αγγλια μεχρι να βρεις υπογεγραμμενο συμβολαιο για δουλεια στην Ελλαδα. Ακομα και αν βρεις δουλεια στην Ελλαδα, μην παραιτηθεις απο την Αγγλικη, παρε 3 βδοαμδες "αδεια" για να δεις πως ειναι η δουλεια στην Ελλαδα.

Δεν ειναι καιρος για ρισκα, ιδιως αν εχεις αρρωστους γονεις που περιμενουν να στηριχτουν απο εσενα

ο λογος που δεν θελω να φυγω ειναι οι γονεις. πως να το εξηγησω..νιωθω τυψεις και μου ρχετε να κλαψω στην ιδεα οτι τους ξανα αφηνω

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, xoriatisa είπε

ο λογος που δεν θελω να φυγω ειναι οι γονεις. πως να το εξηγησω..νιωθω τυψεις και μου ρχετε να κλαψω στην ιδεα οτι τους ξανα αφηνω

να δεις κλαμα που θα ριχνετε και οι τρεις αν δεν φτανουν τα λεφτα για φαρμακα κλπ.

οσο εισαι ελλαδα μπορεις να βρεις μια καλη κυρια να τους περιποιειται. Κανα 400ρη το μηνα να υπολογιζεις. £350. Καλυτερα στελνε αυτα απο την Αγγλια, παρα να κλαιτε ολοι μαζι την μοιρα σας.

Και η Aegean βγαζει φτηνα εισητηρια καθε τρεις και λιγο

• Like 1
Δημοσ.
20 ώρες πριν, xoriatisa είπε

οχι, αλλα ειχα εξαποστασεως απτο καποδιστριακο κατι μαθηματα μισθοδοσιας και λογιστικης. ειχε και εχει αρκετες θεσεις με μισθοδοσια εδω θεσνικη. ειχα στειλει σε ολες. αλλα νομιζω το θεμα ειναι οτι το πρωτο μου πτυχιο δεν ειναι θετικων επιστημων. πιστευω ειναι ενας απτους λογους που δεν βρισκω εδω δουλεια

Θεσσαλονικη (και γενικα βορεια Ελλαδα) τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, και εγω στην Θεσσαλονικη ειμαι και εχω τελειωσει πληροφορικη στο ΑΠΘ αλλα δουλεια δεν βρισκω με τιποτα, για τις καπως σοβαρες δουλειες θελει πολυ γερο βυσμα ή παρα πολυ τυχη, ακομα και για δουλειες ανειδικευτου εργατη θελει βυσμα ή λιγη τυχη, πολυ απλα οι δουλειες ειναι λιγες.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tsioulak είπε

Θεσσαλονικη (και γενικα βορεια Ελλαδα) τα πραγματα ειναι πολυ δυσκολα, και εγω στην Θεσσαλονικη ειμαι και εχω τελειωσει πληροφορικη στο ΑΠΘ αλλα δουλεια δεν βρισκω με τιποτα, για τις καπως σοβαρες δουλειες θελει πολυ γερο βυσμα ή παρα πολυ τυχη, ακομα και για δουλειες ανειδικευτου εργατη θελει βυσμα ή λιγη τυχη, πολυ απλα οι δουλειες ειναι λιγες.

ειναι πολυ λιγες οι δουλειες ναι, και πολλες ουτε καν τις δημοσιοποιουν. εγω βρηκα βισμα να μπω τηλεφωνητρια καπου και ουτε εκει δεν μπορεσα να μπω λολ. οποτε για δουλειες που δινουν πανω απο 600ε δεν μπορω να φανταστω τι σφαγη γινεται απο πισω. παντως καλη επιμονη και επιτυχια σου ευχομαι και σε εσενα. 

Δημοσ.
6 ώρες πριν, tsioulak είπε

Μου είχε πει ένας φίλος οτι στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν δουλειές με μισθό πάνω από 800-850ευρώ. Δεν τον πολυπίστεψα βέβαια. Γνωρίζεις αν παίζει αυτό; 

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Μου είχε πει ένας φίλος οτι στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχουν δουλειές με μισθό πάνω από 800-850ευρώ. Δεν τον πολυπίστεψα βέβαια. Γνωρίζεις αν παίζει αυτό; 

Υποθετω οτι εννοεις 800-850 καθαρα.
Για παλιους εργαζομενους δεν ξερω, για νεους εργαζομενους ναι ισχυει, πρεπει να εχεις δουλεψεις αρκετα χρονια πριν ο μισθος εχει πιθανοτητα να φτασει σε αυτα τα επιπεδα αλλα αν μετρησεις και τις απληρωτες υπερωριες το πραγμα ξανα αλλαζει. Τοσα λεφτα ουτε καινουριος ΠΕ στο δημοσιο δεν παιρνει (εκτος αν εχει μεταπτυχιακα και διδακτορικα, και παλι ισως) το οποιο ειναι αναγκασμενο να δινει συγκεκριμενο μισθο και να αναγνωριζει (με τα καινουρια μισθολογικα κλιμακια) την εκπαιδευση και καταρτιση του εργαζομενου, υπηρχε περιπτωση να τα δωσει ο ιδιωτικος τομεας ο οποιος δεν ειναι αναγκασμενος να αναγνωρισει τιποτα και υπαρχει τοσο μεγαλη ανεργια; σε μια πολη (και χωρα γενικοτερα) που οι ανεργοι ειναι τοσοι πολλοι; που ακομα και σοβαρες επιχειρισεις μειωνουν τους εργαζομενους (χωρις να μειωνουν την δουλεια που πρεπει να γινει, συνηθως και χωρις να πληρωνουν υπερωριες) και ισως και να διωξουν παλιος εργαζομενους με 10+ χρονια εμπειρια και να προσλαβουν εναν νεο απειρο με 600-650 ευρω καθαρα.

Τα παραπανω ειναι γενικα, υπαρχουν και εξαιρεσεις αλλα ο κανονας ειναι οτι ο νεος εργαζομενος παρα πολυ δυσκολα θα εχει τοσα καθαρα με 40-45 ωρες την εβδομαδα, με καμια 60αρια ωρες ισως και να βγαινουν τοσα.

Δημοσ.

Για καθαρά μιλάω, αυτός μου είπε γενικώς για όλες τις περιπτώσεις εργαζομένων ασχέτως εμπειρίας ηλικίας και προσόντων οτι ο μισθός δεν υπερβαίνει αυτά τα όρια και δεν το πίστεψα. 

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Για καθαρά μιλάω, αυτός μου είπε γενικώς για όλες τις περιπτώσεις εργαζομένων ασχέτως εμπειρίας ηλικίας και προσόντων οτι ο μισθός δεν υπερβαίνει αυτά τα όρια και δεν το πίστεψα. 

Αποκλείεται να ισχύει αυτό. Γενικά δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι καθολικά σε κανένα μέρος.

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, zio10 είπε

Αποκλείεται να ισχύει αυτό. Γενικά δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι καθολικά σε κανένα μέρος.

Ναι και εγώ αυτό λέω. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, zio10 είπε

11 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε

Ναι και εγώ αυτό λέω. 

Ναι ρε παιδες, και εγω αυτο ειπα, δεν ισχυει καθολικα αλλα ειναι ο γενικος κανονας.

Π.χ. στα discount markt ο Α' υπευθυνος (ουσιαστικα ο διευθυντης του καταστηματος) παιρνει 900 ευρω και 100 discount ευρω εκτος και αν εχει καμια συμβαση 10ετιας, αλλα μην φανταστειτε οτι δουλευει μονο 40 ωρες την εβδομαδα (αναλογα το καταστημα αλλα ενας μεσος ορος πρεπει να ειναι οι 55) και εχει τεραστιες ευθυνες κυριως γιατι συνηθως αυτος εχει να κανει με τις εισπραξεις του μαγαζιου, και κανει και χειρωνακτικη δουλεια. Στον νομο Θεσσαλονικης υπαρχουν καμια 30αρια discount, το οποιο σημαινει οτι υπαρχουν αυτοι οι 30 που παιρνουν πανω απο 850 ευρω καθαρα, σιγουρα υπαρχουν και αλλοι αλλα ειναι σταγονα στον ωκεανο.

Δημοσ.
Στις 4/30/2018 στις 1:43 ΜΜ, cpc464 είπε

Οταν όμως είναι 2 χρόνια απο την σύνταξη, έχει νόημα, γιατί τον πληρώνεις χρυσό ενώ μπορείς να πάρεις μικρότερο σε ηλικία με ίδια προσόντα.

Ή καλύτερα...

20 ώρες πριν, xoriatisa είπε

ειχα αμισθη αδεια ολο αυτον τον καιρο, και μουχαν δωσει ντεντλαιν ως αρχες μαιου να απαντησω. νιωθω απαισια και μονο που σκεφτομαι οτι πρεπει να ξαναπαω

Έχεις σκεφτεί να αλλάξεις δουλειά; Ίσως βρεθεί κάτι πιο ικανοποιητικό για την καθημερινότητα σου και να μπορείς να στηρίξεις γονείς και εσένα. Στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα και πολύ πιθανόν να φας τα μούτρα σου. Έχεις άλλους ρυθμούς τα 10 χρόνια που ήσουν εκεί και αν έρθεις Ελλάδα πραγματικά άλλος πλανήτης. Μακάρι να βρεθεί λύση και να μπορείς να είσαι δίπλα στους γονείς σου.

Επιπλέον, έχεις κοιτάξει μήπως υπάρχει κάποια αγγλική εταιρία που να προσλαμβάνει άτομα για Ελλάδα; Ως αντιπρόσωποι ή υπάλληλο εξωτερικού; Ίσως υπάρχει κάτι για να έχεις συνδέσεις με Αγγλία, έναν καλύτερο μισθό απ' τον μέσο μισθό Ελλάδας και θα σαι και κοντά στην οικογένεια σου.

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Adanos είπε

Ή καλύτερα...

Έχεις σκεφτεί να αλλάξεις δουλειά; Ίσως βρεθεί κάτι πιο ικανοποιητικό για την καθημερινότητα σου και να μπορείς να στηρίξεις γονείς και εσένα. Στην Ελλάδα είναι δύσκολα τα πράγματα και πολύ πιθανόν να φας τα μούτρα σου. Έχεις άλλους ρυθμούς τα 10 χρόνια που ήσουν εκεί και αν έρθεις Ελλάδα πραγματικά άλλος πλανήτης. Μακάρι να βρεθεί λύση και να μπορείς να είσαι δίπλα στους γονείς σου.

Επιπλέον, έχεις κοιτάξει μήπως υπάρχει κάποια αγγλική εταιρία που να προσλαμβάνει άτομα για Ελλάδα; Ως αντιπρόσωποι ή υπάλληλο εξωτερικού; Ίσως υπάρχει κάτι για να έχεις συνδέσεις με Αγγλία, έναν καλύτερο μισθό απ' τον μέσο μισθό Ελλάδας και θα σαι και κοντά στην οικογένεια σου.

οοοο τοχω σκεφτει λεει! εχω κανει certificates σε μαρκετινγκ....μισθοδοσια...hr...κεφαλαιο......για ναχω επιλογες ελλαδα! και αναλογα τη θεση βαζω και τα πτυχια...τωρα πηγα αλφα μπανκ να δωσω νεα ταυτοτητα...και τους ρωτησα ευθεως..παιδια λεω θελω να προσληφθω εδω, τι γινετε? και γελουσανε. μου λενε φυγε οπως εισαι εξω... :(

ρε νιωθω οτι εχω δοκιμασει τα παντα για να μεινω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...