Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

φιλε για να το κανεις αυτο προυποθετει να εχεις το μυαλο να το υποστηριξεις ,θεωρω οτι στα 33 οριακα το εχει.Πρεπει να ειναι τελειως τεχνοκρατης κανεις για να το κανει και να μην εχει αφησει καμια λεπτομερεια να κρεμεται,πρεπει να εχεις ολες τις απαντησεις απο πριν,αρα προυποθετει υψηλο επιπεδο εκπαιδευσης για τη θεση που κυνηγας,δηλαδη πολλα simulation πριν το πραξεις ,ωστε οταν παρεις τη δουλεια να βλεπουν οι αλλοι οτι οντως εισαι κορυφαιος και ανταγωνιστικος.

Επεξ/σία από 3DJIN
  • Απαντ. 78
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ σε κάτι από αυτά που γράφεις στο τελευταίο μήνυμα. Και σίγουρα χρειάζεται μυαλό και σχέδιο για να μπορέσεις να το υποστηρίξεις. Εγώ εστίασα την κριτική μου στο θέμα των ψεμμάτων στο βιογραφικό, δεν αμφισβητώ οτι αν το κάνεις μπορεί να πάρεις την δουλειά και αυτό έχει συμβεί και σε άτομα που γνωρίζω, παρόλα αυτά συνιστώ να μην γράφονται ψέμματα και ειδικά αν μιλάμε για εργασιακή εμπειρία, το λέω από προσωπική εμπειρία επειδή ετοιμαζόμουν να το κάνω και εγώ κάποτε αλλά μου είχε συμβεί ένα περιστατικό, έκανα κάποιες διαπιστώσεις στο μυαλό μου και μετά από σκέψεις βγάζω το συμπέρασμα οτι δεν σε συμφέρει να το κάνεις καθώς ο ίδιος μπορεί να φανερώσεις άθελά σου το ψέμα σου. Την κλασσική περίπτωση να ψάξει ο εργοδότης την εταιρεία δεν την αναφέρω καν.

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα να στείλεις βιογραφικά σε τράπεζες της Ελλάδας,πχ υπάρχει το mail  human-resources@piraeusbank.gr  και το [email protected] για την Πειραιώς που ξέρω απο συνεργασία που είχα παλιά πως ζητάνε συνέχεια κόσμο.

5 ώρες πριν, 3DJIN είπε

Φτιαξε ψευτικες συστατικες και καθαρισες

Αυτό το κάνεις μόνο εάν δέν θέλεις να δουλέψεις ποτέ ξανα,η ρετσινιά έτσι και σε τσακώσουν θα σε ακολουθεί στον αιώνα τον άπαντα, ξέρω άτομο που στον τομέα του έδωσε ψεύτικη συστατική και είναι άνεργος 10 χρόνια.

Δημοσ.

Μην χάνεις χρόνο! Όταν βάλεις κάτι στο μυαλό σου ξεκίνα το άμεσα χωρίς δεύτερη σκέψη. Τα σχέδια τα κάνεις στο διάβα. Διαφορετικά, δε θα κάνεις ποτέ τίποτα και θα σου μείνει η γεύση του όταν ήθελες και μπορούσες (λόγω του νεαρού της ηλικίας) δεν το έκανες!

Τράβα μπρός και μη σε μέλει...

Δημοσ.
4 ώρες πριν, cpc464 είπε

Εγώ θα σου πρότεινα να στείλεις βιογραφικά σε τράπεζες της Ελλάδας,πχ υπάρχει το mail  human-resources@piraeusbank.gr  και το [email protected] για την Πειραιώς που ξέρω απο συνεργασία που είχα παλιά πως ζητάνε συνέχεια κόσμο.

Αυτό το κάνεις μόνο εάν δέν θέλεις να δουλέψεις ποτέ ξανα,η ρετσινιά έτσι και σε τσακώσουν θα σε ακολουθεί στον αιώνα τον άπαντα, ξέρω άτομο που στον τομέα του έδωσε ψεύτικη συστατική και είναι άνεργος 10 χρόνια.

ξερεις ποσα χρονια στελνω και εγω και οι γνωστοι μου ολοι στις τραπεζες ελλαδα? ξερεις τι θεσεις ειχαμε εξω? ανθρωποι που στα 25 γινανε VP σε αμερικανικες τραπεζες, και δεν ειχαν ουτε απαντηση απο ελληνικη τραπεζα η εταιρια. νεοι με μεταπτυχιακα σε μεγαλα πανεπιστημια. και ακομα και τα ιδια τα υποκατοιστηματα οταν ρωταω οτι θελω να ερθω να δουλεψω γιαυτους μου λενε ευθεως...κοπελια τρεξε φυγε, εδω μονο με χοντρο βισμα.

μονο με βισμα εδω βρισκεις σε τραπεζα. και μαλιστα χοντρο βισμα, διοτι ειχα βισμα στις προσληψεις και παλι δεν μπορεσε να κανει τπτ. 

Δημοσ.

Σε καταλαβαίνω. Και εγώ παράτησα την δουλειά μου στο εξωτερικό για την μητέρα μου με καρκίνο. Κάθισα βέβαια μερικούς μήνες για να στηρίξω οικονομικά και μετά γύρισα στην Ελλάδα. Και ακόμα, 4 χρόνια μετά, στριφογυρνάω στα σοκάκια της Αθήνας για μια αξιοπρεπή δουλειά και ασφάλεια. Το να ξαναφύγω μου είναι δύσκολο αλλά προς τα εκεί οδεύω πάλι.

Το ΙΕΚ ξέχνα το. Έχεις επίπεδο αρκετά υψηλότερο. Το ΙΕΚ είναι καλό για άλλες περιπτώσεις.
Προγραμματισμό επίσης. Κάνε μια προσπάθεια βέβαια, αλλά είναι δύσκολο αντικείμενο.

Δουλειά δύσκολα θα βρεις, αλλά αργά ή γρήγορα θα βρεις. Πιστεύω όμως πως η καλύτερη λύση είναι να μείνεις εξωτερικό και να στέλνεις κάποια χρήματα και να προσπαθείς να τους βλέπεις τακτικά. Πρόκειται για την ζωή σου και είναι κρίμα να τα παρατήσεις όλα. Στην Ελλάδα δεν θα μπορέσεις να στηρίξεις εσένα οικονομικά, πόσο μάλλον να στηρίξεις τους γονείς σου;

Είναι δύσκολο, και πρέπει να σκεφτείς καλά τι θα κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

πανε για ενα < καφε > αφου παρεις τηλ για ραντεβου στο γραφειο διασυνδεσης απθ

δε λεω πως θα σου βρουν εργασια αλλα θα σου πουν μια μεθοδολογια

για το πως να κινηθεις που εμενα με ειχε βοηθησει αρκετα

δυστυχως β Ελλάδα θελει πολυ υπομονη στο εργασιακο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, 3DJIN είπε

φτιαξε το βιογραφικο σου με βαση την εργασιακη εμπειρια που ειχες εξω,βαλε ψεματα οτι δουλεψες σε 2-3 εταιρειες για 5-6 χρονια ενω θα εχεις δουλεψει μονο σε μια η δυο.Φτιαξε ψευτικες συστατικες και καθαρισες,αυτο χρειαζεσαι στην Ελλαδα για να επιβιωσεις στον εργασιακο χωρο οπου επικρατει αναξιοκρατια.

Σχεδόν σε όλες τις σοβαρές αγγελίες γίνεται εξονυστικό ψάξιμο των στοιχείων που αναφέρονται στα βιογραφικά. Είναι πολύ εύκολο πλέον..

Μην δίνετε αβίαστα συμβουλές που μπορεί να δημιουργήσσυν μεγάλο πρόβλημα σε όποιον κάνει το λάθος να τις ακούσει.

Οσο για δουλειά σε τράπεζα Ελληνική, μάλλον ως ανέκδοτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Ολες οι τραπεζές μας έχουν φιλόδοξους στόχους μείωσης προσωπικού (με εθελουσίες) και συρρίκνωσης καταστημάτων. Οι ελάχιστες νέες θέσεις που θα ανοίγουν θα θέλουν μέσο για 600-700 Ευρώ το μήνα

Θα συμφωνήσω οτι η καλύτερη λύση είναι να μείνεις εξωτερικό και να βοηθάς από εκει που θα είσαι οικονομικά. Η τεχνολογία πλέον μηδενιζει τις αποστάσεις και θα μπορεις να τους βλέπεις (π.χ με Skype) κάθε μέρα.  Πριν κάμποσα χρόνια είχα αντιστοιχο δίλημμα με σένα, επέλεξα τελικά να γυρίσω Ελλάδα και το μετάνοιωσα όσο δεν φαντάζεσαι.

Ότι και αν αποφασίσεις πάντως σου εύχομαι καλή τύχη και να σου πάνε όλα καλά.

Επεξ/σία από prometheas
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Lanike71 είπε

Νομίζω ότι περισσότερο θα βοηθούσες αν έμενες εκεί και έστελνες χρήματα να τους προσέχει κάποιος εδώ. Αυτό θα έκανα εγώ.

Αυτό. Μην κάνεις κάνα αστείο και γυρίσεις Ελλάδα χωρίς έτοιμη Εργασία να σε περιμένει. Κάτσε Αγγλία και στέλνε βιογραφικά Ελλάδα.  Όταν βρεις δουλειά γυρνάς πίσω 

Καλή τύχη σε ότι τελικά αποφασίσεις 

Επεξ/σία από Que sera sera
  • Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα δεν θα πρέπει να κοιτάξεις κάποιο άλλο αντικείμενο. Για ποιο λόγο να ξεκινήσεις από το μηδέν;

Εαν έχεις προϋπηρεσία στην Αγγλία αυτό μετράει πάρα πολύ.  Με τα προσόντα σου θα πρέπει να κοιτάξεις σε κάποια πολυεθνική η μεγάλη εταιρία γενικότερα.

Καλύτερα να σκεφτείς πιο ψύχραιμα τις επιλογές σου. Ενδεχομένως να μιλήσεις με κάποιον που γνωρίζει την αγορά και να σου υποδείξει κάποια πρακτικά πράγματα.

Δημοσ.

Και εγώ θεωρώ ότι η καλύτερη λύση είναι η παραμονή στο εξωτερικό και η οικονομική στήριξη στους γονείς με μέρος του μισθού. Σε διαφορετική περίπτωση, θα αναγκάζεσαι για ένα άγνωστο (και πιθανόν μεγάλο) χρονικό διάστημα να χρησιμοποιείς εσύ λεφτά από τη σύνταξη που παίρνουν (ή να εξαντλήσεις τις οικονομίες που τυχόν έχεις).

Πτυχίο και 2 μεταπτυχιακά είναι καλά προσόντα, αλλά δυστυχώς πλέον ο ανταγωνισμός έχει ξεφύγει και πάρα πολύς κόσμος έχει αποκτήσει 2 ή και 3 μεταπτυχιακά (πριν 10 χρόνια ελάχιστοι το έκαναν). Η πιθανότητα εργασίας στις ελληνικές τράπεζες είναι απλώς ανέκδοτο, δεν υπάρχει σχεδόν καμία περίπτωση να βρει κάποιος εργασία εκεί εν έτει 2018, χωρίς πολύ δυνατό βύσμα.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

γύρισα από Λονδίνο πριν 1 μήνα και ψάχνω δουλειά στην Ελλάδα γιατί δεν μ άρεσε καθόλου η εκεί δουλειά μου. Το μόνο που μπορώ να σε βοηθησω είναι να σου πω ότι και γω έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα , δηλ δεν βρισκω δουλειά με καλό  παν/κό πτυχίο. Και θα συμφωνήσω με κάποιον παραπάνω που λέει να κάνεις αιτήσεις σε πολυεθνικές εδώ, σίγουρα θα μετρήσουν την προυπηρεσία στο UK.

Από κει και πέρα, σ αυτή τη χώρα όλοι δίνουν συμβουλές, αλλά καλύτερα αντί να παίρνεις τοις μετρητοίς τον κάθε π@π@ρα - και εμού συμπεριλαμβανομένου - άκου τις διάφορες απόψεις αλλά  at the end of the day κανε ό,τι σε φωτίσει ο Θεός και ό,τι νομίζεις εσύ καλύτερο.

• Like 2
Δημοσ.
3 ώρες πριν, xoriatisa είπε

ξερεις ποσα χρονια στελνω και εγω και οι γνωστοι μου ολοι στις τραπεζες ελλαδα?

Εγώ μία πρόταση έκανα, και ξέρω οτι θα βοηθούσε να έχεις ένα γνωστό να μιλήσει για εσένα, και εγώ έχω ψάξει για δουλειά και έχω πάει μόνο και μόνο για να μου πούν ότι είμαι overqualified, εάν δέν έχεις στείλει κάντο, ίσως να καλύψεις κάποια θέση απο αυτούς που κάνουν εθελουσία έξοδο.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, cpc464 είπε

Εγώ μία πρόταση έκανα, και ξέρω οτι θα βοηθούσε να έχεις ένα γνωστό να μιλήσει για εσένα, και εγώ έχω ψάξει για δουλειά και έχω πάει μόνο και μόνο για να μου πούν ότι είμαι overqualified, εάν δέν έχεις στείλει κάντο, ίσως να καλύψεις κάποια θέση απο αυτούς που κάνουν εθελουσία έξοδο.

Μα το όλο νοημα της εθελούσιας εξόδου είναι ότι πρόκειται για υπεράριθμους υπαλλήλους.

Δεν έχει νόημα να πληρώνεις και ουσιαστικα να παρακαλάς κάποιον για να παραιτηθεί για να προσλάβεις άλλον, έτσι δεν είναι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι ελληνικές τράπεζες για κάθε 10 που φεύγουν , προσλαμβάνουν 1 και με σφικτό προγραμματισμό να μειώνουν σημαντικά το προσωπικό τους και τα επόμενα χρόνια. Μόνο άτομα με "θεικό" βύσμα μπορούν να προσληφθούν.

Μεγάλες επιχειρήσεις που κάνουν ευρεία χρήση τραπεζικών διευκολύνσεων θα μπορούσαν να είναι μια καλή αρχή γιατί θα μπορούσες να προσφέρεις στην οικονομική διεύθυνση. Εγώ θα έστελνα σε όλες τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις τις ευρύτερης περιοχής CV ανεξαρτήτως αντικειμένου.

Επεξ/σία από jgeorgiou

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...