Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, zio10 είπε Καλά κάνεις και το σκέφτεσαι έτσι. Αν έχεις λεφτά στην άκρη ψάξε μέχρι να βρεις κάτι που σε ικανοποιεί ενώ θα βοηθάς τους δικούς σου πρακτικά και συναισθηματικά. Αν δεν έχεις ψάξε οποιαδήποτε πρόχειρη δουλειά μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο. Και είσαι 33, νεότατη. Σιγά το θέμα να αλλάξεις δουλειά ή να ξεκινήσεις από την αρχή Περαστικά, να πάνε όλα καλά εύχομαι. ευχαριστω. ειναι δυσκολη αποφαση, αλλα ολα μια απλη επιλογη ειναι. οντας μεσα στην αναμπουμπουλα ολα φαινονται σαν αδιεξοδα 1 ώρα πριν, Miracle Worker είπε Εγω για προγραμματσμο το κοβω λιγο δυσκολο. Υπαρχουν δουλειες, αλλα υπαρχουν και αρκετοι υποψηφιοι με πτυχια πληροφορικης, προυπηρεσια και γνωστους. Για να κανεις κατι αξιολογο θες χρημα και χρονο. Με κατι light δεν ξερω κατα ποσο μπορεις να χωθεις. ισχυει. απλα ετσι ελεγα και για τα οικονομικα που τα εχω. και εκει θες γνωστους απλα ψαχνω να βρω και να εντοπισω τι μπορει ναναι αυτο το κατιτις που θα με βοηθησει εδω
papoys1 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, xoriatisa είπε καλησπερα, χρονια ζουσα εξω. δεν μου αρεσε, απλα λογο κρισης επρεπε..πριν 2 μηνες μου ειπαν πως πρεπει να κανω μια εγχειρηση οποτε παραιτηθηκα απτη δουλεια εξω και ηρθα πισω ελλαδα. στο μεσοδιαστημα διαγνωστηκε και ο πατερας μου με καρκινο. η μητερα μου εχει κινητικα προβληματα, ελαφρυα, και ειμαι μοναχοπαιδι. οποτε νιωθω οτι πρεπει να μεινω ελλαδα για να βοηθαω. αλλα εδω δεν εχω δουλεια, και φυσικα χρηματα δεν υπαρχουν. ειναι μια φαση μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..αλλα σκεφτομαι, αν μεινω ελλαδα τι μπορω να μαθω σε αυτην την ηλικια για να εχω καποια ελπιδα κατι να βρω? ναι εχω πτυχια μη ρωτησετε...απλα ειναι αχρηστα. να παω σε καποιο ιεκ? σκεφτομουν ισως αν πηγαινα σε κανα κεντρο εκπαιδευσης για προγραμματισμο ισως? Θα συμφωνήσω με τον gas7777 Δεν μπορείς να πάρεις 2 80χρονους και ειδικά στην κατάσταση που λες ότι είναι στο εξωτερικό.Θα τους ταλαιπωρήσεις αφάνταστα και θα τους στείλεις από τον καυμό τους μία ώρα αρχήτερα. Σίγουρα θα αντιμετωπίσεις πολλά προβλήματα τα οποία όμως δεν πρέπει να σε βάλουν κάτω.Να ξέρεις ότι οι περισσότεροι αντιμετωπίζουμε κάποιο μικρό ή μεγάλο πρόβλημα.Κανένας δεν τα έχει όλα λυμένα ακόμη και αυτοί που δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα. Ο άνθρωπος είναι το πιο προσαρμόσιμο ον της φύσης σε οποιεσδήποτε συνθήκες.Εγώ θα έλεγα καταρχήν να ψάξεις οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και άσχετη από αυτά που ξέρεις έστω και με λίγα χρήματα γιατί είναι πολύ άσχημο να κάθεσαι και να μην κάνεις τίποτε.Γίνεται χειρότερη η ψυχολογία σου.Η κόρη μου που είναι σχεδόν στην ηλικία σου ήταν για αρκετό καιρό άνεργη και πριν λίγο έπιασε δουλειά και περιμένω να πληρωθεί να ανασάνω και εγώ.Και η δουλειά που έπιασε δεν είναι πάνω στις σπουδές της αλλά είναι μία καλή δουλειά με ικανοποιητικό μισθό. Εύχομαι τα καλίτερα τόσο στην υγεία σου για το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις όσο και στους γονείς σου. 4
JohnTehGreek Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Να αφήσεις για αρχή την προοπτική να αλλάξεις τώρα επάγγελμα. Ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις, να αρχίσεις από το μηδέν σε μια χώρα που είναι η κόλαση του ανειδίκευτου. Να κοιτάξεις κάτι στον τομέα. Με πτυχίο + 2 μαστερ + εμπειρία σε τράπεζες όλο και κάτι θα βρεις και εδώ. 3
jgeorgiou Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 τα 2 μάστερ σε τι αντικείμενο είναι? σε ποια περιοχή είσαι ? είσαι σε μεγάλη πόλη ή επαρχεία?
skipperas Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 2 hours ago, xoriatisa said: καλησπερα, χρονια ζουσα εξω. δεν μου αρεσε, απλα λογο κρισης επρεπε..πριν 2 μηνες μου ειπαν πως πρεπει να κανω μια εγχειρηση οποτε παραιτηθηκα απτη δουλεια εξω και ηρθα πισω ελλαδα. στο μεσοδιαστημα διαγνωστηκε και ο πατερας μου με καρκινο. η μητερα μου εχει κινητικα προβληματα, ελαφρυα, και ειμαι μοναχοπαιδι. οποτε νιωθω οτι πρεπει να μεινω ελλαδα για να βοηθαω. αλλα εδω δεν εχω δουλεια, και φυσικα χρηματα δεν υπαρχουν. ειναι μια φαση μπρος γκρεμος και πισω ρεμα..αλλα σκεφτομαι, αν μεινω ελλαδα τι μπορω να μαθω σε αυτην την ηλικια για να εχω καποια ελπιδα κατι να βρω? ναι εχω πτυχια μη ρωτησετε...απλα ειναι αχρηστα. να παω σε καποιο ιεκ? σκεφτομουν ισως αν πηγαινα σε κανα κεντρο εκπαιδευσης για προγραμματισμο ισως? Σόρρυ αλλά μετά από 2 μάστερ (διοικηση/οικονομικά) και εμπειρία σε τράπεζες(;) στο εξωτερικό, σκέφτεσαι να πας σε ιεκ; να σου προσφέρει τι ακριβώς; Και όχι, δεν είναι άχρηστα. Έτσι όπως μας τα παρουσιάζεις φαίνεται να έχεις ένα "δυνατό" cv, οπότε δεν θα είναι και τρομερά δύσκολη η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα. Απλά θα χρειαστείς χρόνο, ίσως κανά 6μηνο.
totem_lost Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Επίσης παραιτήθηκες από τη δουλειά σου επείδη είχες να κάνεις μια εγχείρηση;
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 2 hours ago, totem_lost said: Επίσης παραιτήθηκες από τη δουλειά σου επείδη είχες να κάνεις μια εγχείρηση; ειχα να βγαλω ογκο, οποτε ναι...ηταν σημαντικη εγχειρηση για να αφησω δουλεια και να ερθω εδω οπου θα με βλεπανε κατευθειαν και οχι μετα απο μηνες....... 2 hours ago, skipperas said: Σόρρυ αλλά μετά από 2 μάστερ (διοικηση/οικονομικά) και εμπειρία σε τράπεζες(;) στο εξωτερικό, σκέφτεσαι να πας σε ιεκ; να σου προσφέρει τι ακριβώς; Και όχι, δεν είναι άχρηστα. Έτσι όπως μας τα παρουσιάζεις φαίνεται να έχεις ένα "δυνατό" cv, οπότε δεν θα είναι και τρομερά δύσκολη η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα. Απλά θα χρειαστείς χρόνο, ίσως κανά 6μηνο. κοιτα η αληθεια ειναι πως ψαχνω απο το 2006 που τελειωσα τη σχολη. εχω ομως τωρα πανω απο χρονο που εχω στειλει σε οτι εχει βγει και τζιφος. δωσανε σιβι μου και γνωστοι κτλ κτλ αλλα τπτ ακομα. θεσσαλονικη βρισκομαι. 2 hours ago, jgeorgiou said: τα 2 μάστερ σε τι αντικείμενο είναι? σε ποια περιοχή είσαι ? είσαι σε μεγάλη πόλη ή επαρχεία? θεσνικη ειμαι. ειναι διοικηση επιχ/σεων και οικονομετρια. 2 hours ago, totem_lost said:
totem_lost Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, xoriatisa είπε ειχα να βγαλω ογκο, οποτε ναι...ηταν σημαντικη εγχειρηση για να αφησω δουλεια και να ερθω εδω οπου θα με βλεπανε κατευθειαν και οχι μετα απο μηνες....... Δεν ξέρω καμία εταιρία του εξωτερικού που να μην δίνει αναρρωτική σε μια τέτοια περίπτωση για αυτό που φάνηκε παράξενο που αναγκάστηκες να παραιτηθείς.. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, 30+ και super junior και χωρίς εμπειρία δεν μου φαίνεται πως θα μπορείς να ανταγωνιστείς τους 20 άρηδες αποφοίτους των ΑΕΙ σχολών, δεν νομίζεις; 2
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, totem_lost είπε Δεν ξέρω καμία εταιρία του εξωτερικού που να μην δίνει αναρρωτική σε μια τέτοια περίπτωση για αυτό που φάνηκε παράξενο που αναγκάστηκες να παραιτηθείς.. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, 30+ και super junior και χωρίς εμπειρία δεν μου φαίνεται πως θα μπορείς να ανταγωνιστείς τους 20 άρηδες αποφοίτους των ΑΕΙ σχολών, δεν νομίζεις; αν και δεν εχω κανενα λογο να απολογουμαι...να σου πω πως ειχα μολις ξεκινησει,ειχα ενα μηνα και ημουν σε probation oποτε οχι....δεν περιμενουν σε αυτες τις περιπτωσεις. επισης, ο χρονος που χρειαστηκα για να συνελθω, και τα συναφη...ηταν βδομαδες. οσο για το αλλο, ναι εχεις δικιο. απλα νιωθω μια ελαφρυα απογνωση και προσπαθω να δω τι λυσεις εχω .
polaki Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, totem_lost είπε Δεν ξέρω καμία εταιρία του εξωτερικού που να μην δίνει αναρρωτική σε μια τέτοια περίπτωση για αυτό που φάνηκε παράξενο που αναγκάστηκες να παραιτηθείς.. Όσον αφορά τον προγραμματισμό, 30+ και super junior και χωρίς εμπειρία δεν μου φαίνεται πως θα μπορείς να ανταγωνιστείς τους 20 άρηδες αποφοίτους των ΑΕΙ σχολών, δεν νομίζεις; Θα συμφωνήσω. Επίσης @xoriatisa επειδή διδάσκω στους 20άρηδες που αναφέρει ο totem_lost, η όρεξη που έχουν για να μάθουν πράγματα και η σχεδόν απόλυτη ενασχόλησή τους με το αντικείμενο είναι κάτι που ένας άνθρωπος 30+ με 100 πράγματα στο μυαλό του πρέπει να έχει υπερβολικά μεγάλη δύναμη για να το ανταγωνιστεί. Συν το ότι, επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά με το αντικείμενο της πληροφορικής, για να μπορέσεις να είσαι παραγωγική στον προγραμματισμό και άρα να μπορείς να χτυπάς ένα μισθό ανώτερο από μισθό σουπερ-μαρκετ, θα πρέπει να έχεις κάποια χρόνια πρακτική εμπειρία. Δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον 3-4 χρόνια από τον επόμενο Οκτώβριο που ξεκινάει το ακαδημαϊκό έτος. Θεωρώ ότι στην θέση που βρίσκεσαι, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκέφτεσαι είναι η αλλαγή καριέρας αν αυτό δεν σημαίνει και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ εισόδημα από την αλλαγή αυτή. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, xoriatisa είπε αν και δεν εχω κανενα λογο να απολογουμαι...να σου πω πως ειχα μολις ξεκινησει,ειχα ενα μηνα και ημουν σε probation oποτε οχι....δεν περιμενουν σε αυτες τις περιπτωσεις. επισης, ο χρονος που χρειαστηκα για να συνελθω, και τα συναφη...ηταν βδομαδες. οσο για το αλλο, ναι εχεις δικιο. απλα νιωθω μια ελαφρυα απογνωση και προσπαθω να δω τι λυσεις εχω . Δεν έχεις λόγο να απολογείσαι αλλά απ' την άλλη εκθέτεις ένα δικό σου πρόβλημα και ζητάς από τους άλλους να σου δώσουν λύση για κάτι που πρωτίστως πρέπει να ψάξεις εσύ. Λοιπόν εγώ δεν θα σου πω πολλά γιατί λύση δεν μπορώ να δώσω στο πρόβλημά σου. Θα σχολιάσω όμως 2-3 πράγματα. Πρώτον ξέχνα την ενασχόληση με το ΙΕΚ, είναι κάτι παντελώς άχρηστο για εσένα. Και δεύτερον, ξέχνα τον προγραμματισμό για τον λόγο που ανέφερε η totem_lost. Με την εμπειρία και τις σπουδές που έχεις δεν αλλάζεις έτσι απλά προσανατολισμό, και σε οτι εταιρείες απευθυνθείς για δουλειά σε άλλο αντικείμενο, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα σε ρωτήσουν είναι γιατί επέλεξες να αλλάξεις τομέα, απαντήσεις του στυλ " ανακάλυψα οτι μου άρεσε κάτι άλλο ή δεν μου άρεσε αυτό που έκανα" δεν λαμβάνονται καν υπόψη. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από Βασίλης_29
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 1 ώρα πριν, polaki είπε Θα συμφωνήσω. Επίσης @xoriatisa επειδή διδάσκω στους 20άρηδες που αναφέρει ο totem_lost, η όρεξη που έχουν για να μάθουν πράγματα και η σχεδόν απόλυτη ενασχόλησή τους με το αντικείμενο είναι κάτι που ένας άνθρωπος 30+ με 100 πράγματα στο μυαλό του πρέπει να έχει υπερβολικά μεγάλη δύναμη για να το ανταγωνιστεί. Συν το ότι, επειδή ασχολούμαι επαγγελματικά με το αντικείμενο της πληροφορικής, για να μπορέσεις να είσαι παραγωγική στον προγραμματισμό και άρα να μπορείς να χτυπάς ένα μισθό ανώτερο από μισθό σουπερ-μαρκετ, θα πρέπει να έχεις κάποια χρόνια πρακτική εμπειρία. Δηλαδή μιλάμε για τουλάχιστον 3-4 χρόνια από τον επόμενο Οκτώβριο που ξεκινάει το ακαδημαϊκό έτος. Θεωρώ ότι στην θέση που βρίσκεσαι, το τελευταίο πράγμα που πρέπει να σκέφτεσαι είναι η αλλαγή καριέρας αν αυτό δεν σημαίνει και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ εισόδημα από την αλλαγή αυτή. καταλαβαινω...
gatokoritso Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε ανακάλυψα οτι μου άρεσε κάτι άλλο ή δεν μου άρεσε αυτό που έκανα" δεν λαμβάνονται καν υπόψη. θα πει ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα και θα ανοίξουν οι πόρτες
3DJIN Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 φτιαξε το βιογραφικο σου με βαση την εργασιακη εμπειρια που ειχες εξω,βαλε ψεματα οτι δουλεψες σε 2-3 εταιρειες για 5-6 χρονια ενω θα εχεις δουλεψει μονο σε μια η δυο.Φτιαξε ψευτικες συστατικες και καθαρισες,αυτο χρειαζεσαι στην Ελλαδα για να επιβιωσεις στον εργασιακο χωρο οπου επικρατει αναξιοκρατια. 1
Βασίλης_29 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, 3DJIN είπε φτιαξε το βιογραφικο σου με βαση την εργασιακη εμπειρια που ειχες εξω,βαλε ψεματα οτι δουλεψες σε 2-3 εταιρειες για 5-6 χρονια ενω θα εχεις δουλεψει μονο σε μια η δυο.Φτιαξε ψευτικες συστατικες και καθαρισες,αυτο χρειαζεσαι στην Ελλαδα για να επιβιωσεις στον εργασιακο χωρο οπου επικρατει αναξιοκρατια. Αυτή την συμβουλή συνιστώ να μην την ακολουθήσει κανένας. Το γράφω ως άτομο που σκεφτόμουν να πράξω κάτι παρόμοιο. Αφήστε τους κουτοπόνηρους να το κάνουν και να φάνε κάποια στιγμή τα μούτρα τους. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα