kanesaxo Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Προς τυχον συνφορουμίτες θερμο/υδραυλικους, μηχανολόγους μηχανικούς... Συντόμως θα μετακομίσω στη 2η οικία, η οποία έχει εγκατάσταση καλοριφερ, αλλα όχι καλοριφερ/λεβητοκαυστήρα. Επίσης δεν υφίσταται ηλιακός. Οπότε (μέχρι να μπει κεντρικη θέρμανση και ΖΝΧ) τι να προτιμήσω ανάμεσα απο ταχυθερμανήρα και θερμοσίφωνα; 1) Ταχυθερμοσίφωνας: απ'οσο διαβαζω, ξεκινά να λειτουργεί με το που ανοίγουμε τη βρύση ή το ντούζ. Εν γένει ΟΠΟΤΕ ζητήσουμε το ζεστό νερο. Οπότε στα θετικα του ειναι η αμεσότητα και καταναλώνει ρεύμα για όσο το χρειαζόμαστε. 2) Θερμοσίφωνας: Κρίνοντας απ'το πατρικο μου, τον ανοίγεις να ζεστανει το νερό αλλα εφόσον δε το χρησιμοποιήσεις ολο, σε καποιες ώρες κρυώνει και ειναι αχρηστη ολη αυτη η ενεργεια που ξοδεψε. Δηλ αν χρειαστουμε νερο να πλύνουμε ενα πιατο 5 ωρες μετα, δε θα εχουμε ζεστο νερό... Επίσης, δε γνωριζω τα KW που χρειαζομαστε για το κεντρικο ταχυθερμαντηρα. Ο θερμοσίφωνας που εχουμε σπιτι ειναι 4KW. (Εννοω για τη σύγκριση μεταξύ των). Τι λέτε σεις; Υ.Γ. ο ηλιακος σιγουρα ειναι η σωστή απάντηση, αλλα δε μπορει να μπει στη παρουσα φαση. Υ.Γ.2 παράδειγμα: https://www.alphaclimagr.gr/product/1234378/aeg-ddle-compact-11-13-5-kw-kentrikos-taxythermantiras.html
Zerg13 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Απεφυγε την ΑΕG ειναι παλιοεταιρεια. Για κουζινα λεει αυτο που εβαλες,οχι για ολο το σπιτι. Κατι λεγαν για τριφασικο, για αυτα. Tankless(tank less) water heater τα λενε στον εξωτερικο, εξω τα εχουν 20+ χρονια τωρα ξυπνησαμε εμεις. Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από Zerg13
NikosKallithea Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Μακρυά απο ταχυθερμοσιφωνες, για κύριο λόγο το λογαριασμός της δεη και αν μιλάμε και για κεντρικό άστα να πάνε
boltsis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο!Λοιπόν μόλις αγοράσαμε εξοχικό , γκαρσονιέρα και θα ξεκινήσουμε σύντομα μια ανακαίνιση..Το εξοχικό βρίσκεται στη Βελίκα 45 λεπτά έξω απο τη Λάρισα.Η γκαρσονιέρα είναι του 90 και είναι ακατοίκητη εδω και χρόνια , έχει ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για τον οποίο δε ξέρω αν δουλεύει καν , είναι όμως λογικά 80l με ότι συνεπάγεται αυτό για την καλωδίωσή του. Για ηλιακό δε γίνεται μου είπε ο διαχειριστής, δεν έχει βάλει κανένας και δεν γίνεται γιατί έχει κάτι συγκεριμένα κεραμίδια.Τέλος πάντων στην αρχή έλεγα για ταχυθερμαντήρα κεντρικό, έχω διαβάσει και ακούσει για αυτόν της Clage https://www.skroutz.gr/s/2697474/Clage-CEX-6-9.html , λειτουργεί με τεσσάρι καλώδιο στα 6,6KW!Ο ηλεκτρολόγος μου είπε πως είμαστε οριακά για τα 6,6KW καθώς αν λειτουργεί αυτό το σύστημα δε θα πρέπει να είναι σε λειτουργία κάτι άλλο εκείνη την ώρα (σκούπα, κουζίνα, γκριλιέρα κτλπ).Όμως είναι inverter και καις ρεύμα για όσο χρειαστεί και γενικά το διαφημίζουν πιο οικονομικό απο εναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που είναι συνήθως κλάσης D!Τέλος υπάρχει και σε τιμή 250 ευρώ σε άλλα καταστήματα.. Η δεύτερη λύση είναι κάποιοι ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες της Ariston που έχω δει 1.https://www.skroutz.gr/s/17718456/Ariston-Θερμοσίφωνας-Lydos-Eco-80lt-2kW-Κάθετος.html 2.https://www.skroutz.gr/s/10724734/Ariston-Θερμοσίφωνας-Velis-Evo-80-EU-80lt-1-5kW-Κάθετος.html Δουλεύουν με λίγα Watt , εχουνε οθόνη και κάποιες έξυπνες λειτουργίες , ακόμη και αν δε χρησιμοποιηθούν για κάποιο καιρό κάνει μόνο του έναν κύκλο θέρμανσης!Αλλά βλέπω ότι για να ζεσταθεί πλήρως χρειάζεται πάνω απο ώρα, όμως μπορείς να το προγραμμτίσεις η καταλαβαίνει ακόμη πότε θες να έχεις ζεστό νερό!Δεν το έχω καταλάβει ακόμη καλά.. Οπότε τι να κάνω?Για λεβητάκι υγραερίου το αποκλείω καθώς θέλει εγκατάσταση για τις φιάλες , αποθήκευση για τις φιάλες χώρια που δεν έχω χώρο και θα πρέπει να τα βγάλω έξω στη βεράντα.Θέλω κάτι όσο πιο οικονομικό , δε με πειράζει να δώσω και 300 ευρώ αρχικά αρκεί να τα βγάλω στη πορεία.Επίσης αφορά χρήση μόνο το καλοκαίρι με ότι συνεπάγεται αυτό για τα άλατα και θα το χρησιμοποιούμε 2 με 3 άτομα το πολύ..
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 3 ώρες πριν, boltsis είπε Επαναφέρω το θέμα για να μην ανοίγω καινούργιο!Λοιπόν μόλις αγοράσαμε εξοχικό , γκαρσονιέρα και θα ξεκινήσουμε σύντομα μια ανακαίνιση..Το εξοχικό βρίσκεται στη Βελίκα 45 λεπτά έξω απο τη Λάρισα.Η γκαρσονιέρα είναι του 90 και είναι ακατοίκητη εδω και χρόνια , έχει ένα ηλεκτρικό θερμοσίφωνα για τον οποίο δε ξέρω αν δουλεύει καν , είναι όμως λογικά 80l με ότι συνεπάγεται αυτό για την καλωδίωσή του. Για ηλιακό δε γίνεται μου είπε ο διαχειριστής, δεν έχει βάλει κανένας και δεν γίνεται γιατί έχει κάτι συγκεριμένα κεραμίδια.Τέλος πάντων στην αρχή έλεγα για ταχυθερμαντήρα κεντρικό, έχω διαβάσει και ακούσει για αυτόν της Clage https://www.skroutz.gr/s/2697474/Clage-CEX-6-9.html , λειτουργεί με τεσσάρι καλώδιο στα 6,6KW!Ο ηλεκτρολόγος μου είπε πως είμαστε οριακά για τα 6,6KW καθώς αν λειτουργεί αυτό το σύστημα δε θα πρέπει να είναι σε λειτουργία κάτι άλλο εκείνη την ώρα (σκούπα, κουζίνα, γκριλιέρα κτλπ).Όμως είναι inverter και καις ρεύμα για όσο χρειαστεί και γενικά το διαφημίζουν πιο οικονομικό απο εναν ηλεκτρικό θερμοσίφωνα που είναι συνήθως κλάσης D!Τέλος υπάρχει και σε τιμή 250 ευρώ σε άλλα καταστήματα.. Η δεύτερη λύση είναι κάποιοι ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες της Ariston που έχω δει 1.https://www.skroutz.gr/s/17718456/Ariston-Θερμοσίφωνας-Lydos-Eco-80lt-2kW-Κάθετος.html 2.https://www.skroutz.gr/s/10724734/Ariston-Θερμοσίφωνας-Velis-Evo-80-EU-80lt-1-5kW-Κάθετος.html Δουλεύουν με λίγα Watt , εχουνε οθόνη και κάποιες έξυπνες λειτουργίες , ακόμη και αν δε χρησιμοποιηθούν για κάποιο καιρό κάνει μόνο του έναν κύκλο θέρμανσης!Αλλά βλέπω ότι για να ζεσταθεί πλήρως χρειάζεται πάνω απο ώρα, όμως μπορείς να το προγραμμτίσεις η καταλαβαίνει ακόμη πότε θες να έχεις ζεστό νερό!Δεν το έχω καταλάβει ακόμη καλά.. Οπότε τι να κάνω?Για λεβητάκι υγραερίου το αποκλείω καθώς θέλει εγκατάσταση για τις φιάλες , αποθήκευση για τις φιάλες χώρια που δεν έχω χώρο και θα πρέπει να τα βγάλω έξω στη βεράντα.Θέλω κάτι όσο πιο οικονομικό , δε με πειράζει να δώσω και 300 ευρώ αρχικά αρκεί να τα βγάλω στη πορεία.Επίσης αφορά χρήση μόνο το καλοκαίρι με ότι συνεπάγεται αυτό για τα άλατα και θα το χρησιμοποιούμε 2 με 3 άτομα το πολύ.. Και εγω το σκεφτομουν αλλα φοβάμαι το ρεύμα οτι δε θα φτάνει για τοσα που θέλω 5 κλιματιστικα + αυτο πχ. Ακομα και τα τριφασικα εχουν περιορισμενη ροη
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Για 6.6kw θελεις νέα γραμμή με σύνδεση κατευθείαν στον γενικό. Καλά σου είπε ο ηλεκτρολόγος ότι δεν θα πρέπει να λειτουργεί τίποτε άλλο αν η παροχη που έχεις με τον ΔΕΔΔΗΕ είναι 8kVA.
boltsis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Ναι αν εχει 4άρι καλώδιο κάνει για 6.6Kw , αν θες 8Kw πρέπει να βάλω 6άρι καλώδιο.Αυτο δεν είναι δύσκολο μιας και θα κάνω ολική ανακάινιση μπάνιου. Το θέμα είναι αν είναι αντοχής που θα κάθεται τόσο καιρό αδούλευτο, μιλάω και για τις δ'υο συσκευές!Κλίνω πρός το θερμοσίφωνα της Ariston μιας και έχει διάφορες λειτουργίες αλλά δε ξέρω αν ζεσταίνει γρήγορα το νερό με τόσα λίγα Kw.. Δε μπορώ να καταλάβω, λέει εδω στα χαραχτηριστικά https://www.varelas-shop.gr/-iliaka/10706-ariston-lydos-eco-80v-80lt-2kw-.html?skr_prm=WyI0ODJiMzQ2Mi03OGZmLTQyNjctYjhjZi1mMjViYmM1NjQ5NTgiLDE2MDI2OTQ3MDg0ODYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJzbGtlIn1d χρόνος θέρμανσης στους 45 βαθμούς 1 και 58 λεπτα η κάνω λάθος , τόσο πολύ?Επίσης απο κάτω λέει διασπορά θέρμανσης , τι εννοεί με αυτή τη μονάδα?
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 13 λεπτά πριν, boltsis είπε Ναι αν εχει 4άρι καλώδιο κάνει για 6.6Kw , αν θες 8Kw πρέπει να βάλω 6άρι καλώδιο.Αυτο δεν είναι δύσκολο μιας και θα κάνω ολική ανακάινιση μπάνιου. Το θέμα είναι αν είναι αντοχής που θα κάθεται τόσο καιρό αδούλευτο, μιλάω και για τις δ'υο συσκευές!Κλίνω πρός το θερμοσίφωνα της Ariston μιας και έχει διάφορες λειτουργίες αλλά δε ξέρω αν ζεσταίνει γρήγορα το νερό με τόσα λίγα Kw.. Δε μπορώ να καταλάβω, λέει εδω στα χαραχτηριστικά https://www.varelas-shop.gr/-iliaka/10706-ariston-lydos-eco-80v-80lt-2kw-.html?skr_prm=WyI0ODJiMzQ2Mi03OGZmLTQyNjctYjhjZi1mMjViYmM1NjQ5NTgiLDE2MDI2OTQ3MDg0ODYseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJzbGtlIn1d χρόνος θέρμανσης στους 45 βαθμούς 1 και 58 λεπτα η κάνω λάθος , τόσο πολύ?Επίσης απο κάτω λέει διασπορά θέρμανσης , τι εννοεί με αυτή τη μονάδα? Αν εχεις μονοφασικο στη καλη περιπτωση να εχεις 50Α ασφάλεια και τα 35 θα στα τρώει ο θερμοσίφωνας αν καιει 8kw. Αν αναψεις φουρνο θα εισαι οριακά μετα..
Βασίλης_29 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 (επεξεργασμένο) 35Α είναι η μέγιστη ένταση ρεύματος που μπορεί να διαρρεύσει τον γενικό αγωγό στα 8kVA, και αυτό εφόσον δεν μιλάμε για γηρασμενη εγκατάσταση με φθορες, 50Α ασφάλεια δεν βάζεις σε καμία περίπτωση καθώς τέτοια μπαίνει μόνο σε ενισχυμένο μονοφασικο 12 kVA η ενισχυμένο τριφασικό. Όσο για τον χρόνο θέρμανσης του θερμοσίφωνα, υπάρχει μαθηματικός τύπος που μπορεί να υπολογίσεις χρόνο εφόσον γνωρίζεις την θερμοκρασία του νερού μέσα στο θερμοσίφωνο και την επιθυμητη θερμοκρασία που θέλεις στο νερό σου. Επεξ/σία 14 Οκτωβρίου 2020 από Βασίλης_29 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 2 λεπτά πριν, Βασίλης_29 είπε 35Α είναι η μέγιστη ένταση ρεύματος που μπορεί να διαρρεύσει τον γενικό αγωγό στα 8kVA, και αυτό εφόσον δεν μιλάμε για γηρασμενη εγκατάσταση με φθορες, 50Α ασφάλεια δεν βάζεις σε καμία περίπτωση καθώς τέτοια μπαίνει μόνο σε ενισχυμένο μονοφασικο 12 kVA η ενισχυμένο τριφασικό. Όσο για τον χρόνο θέρμανσης του θερμοσίφωνα, υπάρχει μαθηματικός τύπος που μπορεί να υπολογίσεις χρόνο εφόσον γνωρίζεις την θερμοκρασία του νερού μέσα στο θερμοσίφωνο και την επιθυμητη θερμοκρασία που θέλεις στο νερό σου. Εννοω στο πινακα να εχει 50ρα στη καλη περιπτωση
safridia Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Εχω ταχυθερμοσιφωνο στο μπανιο. Οντως εχει καταναλωση οταν δουλευει αλλα εχει το πολυ θετικο οτι εαν θες 30λιτρα για να κανεις μπανιο θα πληρωσεις για να ζεστανεις 32 λιτρα, 30 που χρειαζεσαι και αλλα δυο που θα μεινουν μεσα στον σωληνα του ντουζ. Ο κλασικος θερμοσιφωνας θα τον αναψεις 30λεπτα και θα ζεστανεις το συνολο των λιτρων του θερμοσιφωνα ειτε το χρειαστεις τελικα ειτε οχι. Στην θεωρια εαν θελησεις να ζεστανεις συγκεκριμενα λιτρα νερο απο μια θερμοκρασια σε μια αλλη, εαν το κανεις γρηγορα θα καταναλωσεις περισσοτερη ενεργεια. Δηλαδη εαν θες ακριβως 120 λιτρα νερο και μπορεις να τα εχεις αυτα τα λιτρα ειτε σε 30 λεπτα με τον κλασικο θερμοσιφωνα ειτε αμεσα με τον ταχυθερμοσιφωνα τοτε η δευτερη λυση θελει περισσοτερη ενεργεια. Δεν εχω δει κατι συγκλονιστικο στον λογαριασμο ρευματος. 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 5 λεπτά πριν, safridia είπε Εχω ταχυθερμοσιφωνο στο μπανιο. Οντως εχει καταναλωση οταν δουλευει αλλα εχει το πολυ θετικο οτι εαν θες 30λιτρα για να κανεις μπανιο θα πληρωσεις για να ζεστανεις 32 λιτρα, 30 που χρειαζεσαι και αλλα δυο που θα μεινουν μεσα στον σωληνα του ντουζ. Ο κλασικος θερμοσιφωνας θα τον αναψεις 30λεπτα και θα ζεστανεις το συνολο των λιτρων του θερμοσιφωνα ειτε το χρειαστεις τελικα ειτε οχι. Στην θεωρια εαν θελησεις να ζεστανεις συγκεκριμενα λιτρα νερο απο μια θερμοκρασια σε μια αλλη, εαν το κανεις γρηγορα θα καταναλωσεις περισσοτερη ενεργεια. Δηλαδη εαν θες ακριβως 120 λιτρα νερο και μπορεις να τα εχεις αυτα τα λιτρα ειτε σε 30 λεπτα με τον κλασικο θερμοσιφωνα ειτε αμεσα με τον ταχυθερμοσιφωνα τοτε η δευτερη λυση θελει περισσοτερη ενεργεια. Δεν εχω δει κατι συγκλονιστικο στον λογαριασμο ρευματος. Απο ροή πως είσαι και ποσα βατ ειναι;
safridia Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 8 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε Απο ροή πως είσαι και ποσα βατ ειναι; Ο δικος μου εχει δυο σκαλες λειτουργιας. Εχει μπει με 6μμ^2 καλωδιο, δεν τον βαζουμε γενικα ευκολα στην δευτερη και πιο δυνατη σκαλα. Στην πρωτη η ροη δεν ειναι η πιο πλουσια που υπαρχει αλλα κανεις ανετα μπανιο. Οκ δεν ειμαι η Κλεοπατρα, δεν εχω μεγαλυτερες απαιτησεις αλλα μπανιο τις συννεφιασμενες μερες κανω. Οποτε θελω εγω και δεν περιμενω ουτε λεπτο. 1
boltsis Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2020 Μου είπε κάποιος υπεύθυνος απο τη GENEM πως θέλει 25άρα ασφάλεια για τα 6,6Kw και 32άρα για τα 8.8Kw. Έχεις κεντρικό ταχυθερμαντήρα η μόνο για το ντούς?Επίσης πόσο καιρό το έχεις και αν είσαι ευχαριστημένος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα