Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξέρει κανείς τι σκ@τά είναι αυτά που έχουν κολλήσει στην Αγγελικούλα μου; :angry:

Αγγελική-Ασθένεια.jpg

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Δεν έχει μυρμήγκια όχι. Έχουν κολλήσει πάνω στον κορμό και στα κλαδιά της αυτά τα λευκά υμένια, σαν να έχουν μέσα νύμφες που πρόκειται να ξεπροβάλλουν.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε θυμαμαι πως λεγεται, αλλα εαν ειναι αυτο που νομιζω οτι βλεπω ειναι πολυ δυσκολο στην αντιμετωπιση και θελει δυνατα φαρμακα. Καλυτερα να κοψεις ενα κλαδακι και να το πας σε καποιον γεωπονο / γεωργικα φαρμακα να σου πει πως να το αντιμετωπισεις.

Επεξ/σία από panoc
  • Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, zoranb είπε

Ξέρει κανείς τι σκ@τά είναι αυτά που έχουν κολλήσει στην Αγγελικούλα μου; :angry:

Αγγελική-Ασθένεια.jpg

Ψευδόκοκκος. Λογικά το pyriproxyfen (δραστική) σου κάνει. Θα το βρεις με διάφορες εμπορικές ονομασίες.

Για ν είμαστε και σιγουροι όμως γιατι καμμια φορα οι φωτογραφίες ξεγελάνε κόψε ένα μικρό τμήμα του βλαστού και δείξτο και στο γεωπόνο που θα πας για να πάρεις το σκεύασμα.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Βαμβακάδα μου φαίνεται 

http://www.cyprusalive.com/el/pseydokokkos-h-bambakada-h-bambakiash

Πέρσυ ειχα παρόμοιο. Ρωτα καποιο γεωπονο. Εβαλα chlorpyrifos με πολτό αλλά κανονικά απαγορευεται στον αστικό ιστό να βαλεις chlorpyrifos.

Απο οτι βλεπω ειναι σε προχωρημενο σταδιο.

Αν κοψεις με κλαδευτηρι απολυμανε το μετα μη το χρησιμοποιήσεις σε αλλο φυτο.

Επεξ/σία από ParhsG
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

9 ώρες πριν, zoranb είπε

Αγγελική-Ασθένεια.jpg

Κάτι παρόμοιο είχαν στον εξοχικό μου και πέρισυ μου ξεράθηκαν 3. Ευτυχώς υπάρχει πληθώρα και δεν ασχολήθηκα πολύ.Πιο χαμηλά ο κορμός τους σε τι κατάσταση είναι;;;; Έχουν αρχίσει να ξεραίνονται κλαδιά του.

Ανοίγει και τρέχει ένα πράγμα σαν σαπουνάδα που μυρίζει άσχημα;;;;  Είχα ρωτήσει παλιά δε βρήκα άκρη και το άφησα έτσι.Φέτος είδα ότι είχε σταματήσει και δεν πήγε σε άλλες. Πρόπερσι είχα πάει ελάχιστα στο εξοχικό υπήρχε πρόβλημα και με το νερό και είχαν μείνει απότιστες για μεγάλο διάστημα και φοβάμαι μήπως τις επηρέασε και αυτό.

Εσένα ποτίζεται κανονικά και συνέχεια.;;;;Πάντως τα φύλλα τα βλέπω ζωηρά και πράσινα.Αν βρεις κάποια άκρη ποστάρισε και εδώ να ξέρουμε και εμείς

Επεξ/σία από papoys1
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...