Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας :) 

Το motherboard μου είναι σχετικά παλιό (P45TS της Asrock) (socket 775) λειτουργικό Win 7 64bit και υποστηρίζει DDR2 έως 16 GB και DDR3 έως 8 GB

Δηλαδή επι της ουσίας έχει 2 slots για DDR3 και 4 slots για DDR2

Επειδή τα οικονομικά δεν πάνε καλά και δεν έχω χρήματα να πάω σε ένα mobo που να φοράει i5 ή i7 θα ήθελα να βάλω 16 GB μνήμη έτσι ώστε να σηκώνει και ποιο καινούριες εφαρμογές και φυσικά να έχει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, καθως οι νεότερες εφαρμογές ή παιχνίδια απαιτούν ολοένα και περισσότερη μνήμη

Τώρα το πρόβλημά μου είναι το εξής: Ψάχνοντας κυρίως στο ebay για 4X4GB DDR2 δεν βρήκα καθόλου σε 1066 Mhz παρά μονάχα σετ των τεσσάρων (4GB η καθεμιά) σε 800 Mhz

Μήπως για κάποιον λόγο δεν υπάρχουν καθόλου modules των 4GB σε DDR2 (1066 Mhz δηλαδη PC2-8500) ?

Δηλαδη τώρα ή βάζω 800αρες DDR2 η καθεμιά 4 GB και πάω συνολο 16 GB ή θα πρέπει απλως να αρκεστώ σε 2 4αρες DDR3 που όμως θα μου δώσουν μονάχα 8GB σύνολο

Βρήκα και κάτι DDR2 1200 Mhz αλλα δεν ξερω αν παίζουν μιας και σύμφωνα με το manual ο μέγιστος χρονισμός για DDR2 είναι 1066Μhz

Μηπως να έβρισκα ενα μεταχειρισμένο socket 775 που να υποστηρίζει DDR3 έως 16 GB? (Aν και λίγο δύσκολο να βρεθει κατι τετοιο)

Μπορει κάποιος ψαγμένος να μου πει μια γνώμη;

Με εκτίμηση

Εξωθεσμικός Παράκεντρος

:-)

Δημοσ.

Για 4x4=16g σε intel 775, ξεχνάς τις ddr2. Οι περισσότερες 4άρες μνήμες ddr2 δεν είναι συμβατές με μητρικές intel. Τα τσιπάκια τους είναι συμβατά μόνο με μητρικές AMD. Αν τυχόν γίνει κάποιο λάθος και βρεθεί κάποια, θα είναι μέχρι 800 Mhz, θα είναι πανάκριβη και πάλι δεν θα είσαι σίγουρος για 100% συμβατότητα.

Ψάξε να βρεις κάποια μητρική Ρ45 ddr3, όπως η κλασική asus P5Q3. Είναι δύσκολο, αλλά είναι η μόνη λύση για 16g μνήμη σε intel 775...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

8 ώρες πριν, blitzNikos είπε

Για 4x4=16g σε intel 775, ξεχνάς τις ddr2. Οι περισσότερες 4άρες μνήμες ddr2 δεν είναι συμβατές με μητρικές intel. Τα τσιπάκια τους είναι συμβατά μόνο με μητρικές AMD. Αν τυχόν γίνει κάποιο λάθος και βρεθεί κάποια, θα είναι μέχρι 800 Mhz, θα είναι πανάκριβη και πάλι δεν θα είσαι σίγουρος για 100% συμβατότητα.

Ψάξε να βρεις κάποια μητρική Ρ45 ddr3, όπως η κλασική asus P5Q3. Είναι δύσκολο, αλλά είναι η μόνη λύση για 16g μνήμη σε intel 775...

Σε ευχαριστώ φίλε μου για την σαφή σου απάντηση ☺. Θα το κοιτάξω αυτό που είπες μήπως αλλάξω μητρική

Επεξ/σία από eksw8esmikos_parakentros

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...