Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχαμε δεν είχαμε το κάναμε "σώβρακο" κι αυτό το θέμα .....

:D:D:D:D

Επεξ/σία από nik0laus
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω φταιω που απαντησα και σοβαρα στο δευτερο ποστ. αφου εχεις 2 σταθερα σημεια τι σε ενδιαφερουν  τα υπολοιματα που θα μεινουν μεσα? 

κανουμε πλακα μιλαμε και σοβαρα..

αμα δεν μπορεις να απαντησεις στα σοβαρα , κανεις "πλακιτσα" 

Επεξ/σία από christopher0016
Δημοσ.
Στις 28/4/2018 στις 7:18 ΜΜ, Fabricated είπε

Καλησπερα , υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου μου ; Το χρειάζεται μια εφαρμογή για να υπολογίσω το κόστος βενζίνης. Ευχαριστώ 

Θα φουλαρεις(σημαντικο μεχρι το στομιο)  Κανε οσα χλμ θες αλλα υπο τις ιδιες συνθηκες σε κινηση.. οπως και με την χιλιομετρικη αποσταση... και μετα ξαναφουλαρεις παλι μεχρι το στομιο απο το ιδιο βενζιναδικο..  να πληρωνεις με καρτα για να μην εχεις να κανεις με ψηλα...  Αυτο καντο 2-3 φορες για να εισαι σιγουρος..

Ενημερωτικα τον χειμωνα αν κανεις μικρα δρομολογια εως και 5χλμ μπορει η καταναλωση να ανεβει μεχρι και 1.5λ αναλογα το αυτοκινητο την ποιοτητα βενζινης-ποσοτητα!

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μηδενησε το μετρητη χιλιομέτρων

Γεμισε το ντεποζιτο μεχρι απάνω και ξεχασε ποσα λιτρα έβαλες

Κάνε τη διαδρομη που θες και σημειωσε τα χιλιόμετρα: πχ 170 χλμ

Στο τελος της διαδρομης ξαναφούλαρε το ντεπόζιτο και δες ποσα λίτρα έβαλες αυτη τη φορά, πχ 17 λιτρα

Η κατανάλωσή σου είναι λοιπόν 170/17= 10 χιλιομετρα ανά λίτρο

Το ξαναγράφω,  γιατί κάποιοι φίλοι εδώ μέσα επιμένουν να θέλουν να αδειάσουν το ντεπόζιτο τελείως!  Δεν χρειάζεται ρε μάγκες να αδειάσετε τό ντεπόζιτο τελείως, απλά να κάνετε μια σχετικά μεγάλη διαδρομή πάνω από 100 km για να έχετε στατιστικά ακριβεστερα αποτελέσματα. Να θυμάστε ότι όσοι αδειάζουν το ντεπόζιτο και μένουν από καύσιμα μπορεί να έχουν πρόβλημα με την αντλία καυσίμου και να τους στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

Αν τώρα κρατήσετε αυτή τη συνήθεια και τσεκάρετε το αυτοκίνητό σας σε 10-15 τέτοιου τύπου διαδρομές που περιλαμβάνουν κίνηση σε αστικό περιβάλλον- μεικτό κύκλο και εθνική θα έχετε την καλύτερη εκτίμηση για το τι καιει το αμάξι.

Όποιος θέλει να είναι ακόμα πιο ψείρας στην μέτρηση αλλά και να μην το πιάνουν κορόιδο οι βενζινοπώλες, παίρνει από το Πράκτικερ ή από άλλο κατάστημα μπιτόνι βενζίνης 10 l και γεμίζει μόνο αυτό στην αντλία του βενζινάδικου.

Στην πράξη από την προσωπική μου εμπειρία έχω βρει ότι ο πιο σημαντικός και απλος τρόπος για να κάνω οικονομία στο καύσιμο ειναι να κολλάω το δεικτη ταχύτητας στα 80 km/h που είναι η βέλτιστη τιμή ταχύτητας /οικονομίας καυσίμου, οταν ειμαι σε πορεία και να εχω ελαφρυ ποδι μεσα στην πολη, με το αδιακοπο σταματα-ξεκινα.

Επεξ/σία από Cro-Magnon
  • Thanks 1
Δημοσ.

https://www.spritmonitor.de/

Γράφτηκε και παραπάνω

Κάντε ένα account, και κάθε φορά που βάζετε βενζίνη γράφτε το εκεί

Για τη μηχανή έχω δεδομένα 31000 χλμ

'Ενα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό π.χ. που έχω καταγράψει, είναι πως πέφτει η κατανάλωση το καλοκαίρι...

• Like 1
  • 11 μήνες μετά...
Δημοσ.
Στις 3/5/2018 στις 9:29 ΠΜ, AristidisZ είπε

https://www.spritmonitor.de/

Γράφτηκε και παραπάνω

Κάντε ένα account, και κάθε φορά που βάζετε βενζίνη γράφτε το εκεί

Για τη μηχανή έχω δεδομένα 31000 χλμ

'Ενα πολύ ενδιαφέρον στατιστικό π.χ. που έχω καταγράψει, είναι πως πέφτει η κατανάλωση το καλοκαίρι...

Ωραίος!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...