Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, zio10 είπε

Λογικά δίνει επίσημες μετρήσεις το site. Είναι λίγο μακριά από τις πραγματικές.

στο δικο μου πεφτει ακριβως,δεν ξερω.να μας απαντησει ο πλατανος :D

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, georgeγ είπε

στο δικο μου πεφτει ακριβως,δεν ξερω.να μας απαντησει ο πλατανος :D

Εμένα πέφτει 1 - 1.5 λίτρο έξω. Στου Γιάννη πρέπει να πέφτει πάνω από 5 λίτρα έξω!

• Like 1
Δημοσ.

Καλα ειπε καποιος οτι το καναμε πυρινηκη φυσικη την καταναλωση. Αυτο το αμαξι εχουμε τελος, τοσο καιει. Αν καιει πολυ τι θα κανετε. Θα αλλαξετε αυτοκινητο; 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mp123 είπε

Καλα ειπε καποιος οτι το καναμε πυρινηκη φυσικη την καταναλωση. Αυτο το αμαξι εχουμε τελος, τοσο καιει. Αν καιει πολυ τι θα κανετε. Θα αλλαξετε αυτοκινητο; 

Έτσι είναι. Αυτό το κοιτάς πριν το πάρεις αν σε ενδιαφέρει!

• Like 1
Δημοσ.

15 λεπτά πριν, djkostas84 είπε

Πραγματικές καταναλώσεις πραγματικών αυτοκινήτων.

https://www.spritmonitor.de/en/

ενα μεσο ορο θα δεις τιποτα παραπανω.

αφου διαφερει η καταναλωση αναλογως της συνθηκες του δρομου , το καυσιμο την συντηρηση  λαστιχα κτλπ     

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρτε το ιδιο αμαξι. Αλλα θα καψει καινουργιο αλλα μετα απο 50000, 100000 χλμ. Ειναι πολλες οι παραμετροι. Και ολα αυτα για 1 λιτρο στα 100χλμ.να σας πω τι να κανετε για οικονομια. Βαλτε πεταλια. Ελεος πια με το ποσο καιει. Μηχανη ειναι θα καψει. Δεν θες να καιει οκ, παρε λεωφορειο η ποδηλατο, αεροστατο. 

Επεξ/σία από mp123
Δημοσ.

Το πιο σημαντικό είναι ο τρόπος οδήγησης πιστεύω. Έχω δει μέχρι και διπλάσια κατανάλωση για το ίδιο ταξίδι ανάλογα πως το πάω.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, georgeγ είπε

Καμμια απολυτως σχεση  .Εντος πολης γυρω στα 15 λιτρα και εκτος στα 11 λιτρα.Με πολυ ελαφρυ ποδι.Ειναι με αυτματο κιβωτιο 

Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εντός πόλης 10.4 λ./100 χλμΕπεξεργασία των δεδομένων αυτού του αυτοκίνητου
Κατανάλωση καυσίμου - Κύκλος εκτός πόλης 6.7 λ./100 χλμΕπεξεργασία των δεδομένων αυτού του αυτοκίνητου
Κατανάλωση καυσίμου - Μικτός κύκλος 8.1 λ./100 χλμ

Στο C1 αυτοματοτης κορης μου καλα τα λεει 

https://www.auto-data.net/gr/citroen-c1-i-phase-ii-2008-1.0i-68hp-automatic-27406 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, NickTG είπε

Αν εκτός πόλης σε ταξίδι καίει 11 λίτρα με πολύ ελαφρύ πόδι κάτι πάει στραβά με το αμάξι. 

Ασε το εχω ψαξει πολυ...Ολα τα SUV Honda ετσι καινε.Τοσο εκαιγε απο την αρχη και το ειχα παρει καινουργιο . Για αυτο εχω βαλει υγραεριο .

Επεξ/σία από Γιάννης Platano
Δημοσ.

Τα πιο καινούρια μοντέλα αυτοκινήτων καίνε λιγότερο σε σχέση με πιο παλιά δεκαετίας ακόμα και από τα πενταετίας;Συγκρίνοντας πχ 2 αυτοκίνητα ίδιας εταιρείας,κυβισμού,βάρους και ίππων.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Γιάννης Platano είπε

Για να δοκιμασω εγω. Honda CRV 2000 κυβικα του 2008 με αυτοματο κιβωτιο .Θα πεσεις εξω νομιζω.

8,66-14,72. Μέσος όρος μικτή 10,49. Από αυτό το site μπορεί και ο OP να βρει το δικό του μοντέλο πόσα καίει σε πραγματικές συνθήκες.

Δημοσ.

Εγώ στο δικό μου το έχω υπολογίσει ως εξής :

Αρχικά πας με άδειο ντεπόζιτο σε ένα βενζινάδικο και γεμίζεις όση βενζίνα θες και απλά σημειώνεις πριν φύγεις τα συνολικά χιλιόμετρα που έχεις κάνει.

Κάθε φορά που πας και βάζεις βενζίνη κρατάς την απόδειξη που γράφει πάνω ακριβώς πόσα λίτρα έβαλες.

Μετά από πχ ένα μήνα (ή και περισσότερο) και 4-5 γεμίσματα (ή όσα τέλος πάντων κάνει ο καθένας) , σημειώνεις πάλι τα συνολικά χιλιόμετρα που έχεις κάνει όταν το ντεπόζιτο ξανααδειάσει και βρίσκεις την κατανάλωση με μια απλή μέθοδο των τριων.

Η πραγματική κατανάλωση του αυτοκινήτου με αυτή τη μέθοδο εμπεριέχει 2 σφάλματα : Το ένα είναι το κατά πόσο τα λίτρα που αναγράφει η απόδειξη είναι και τα πραγματικά που έριξε στο ντεπόζιτο η αντλία , και το άλλο είναι η κατανάλωση βενζίνης που χάνεις όταν το αυτοκίνητο είναι αναμένο και σε στάση.Πχ σε κίνηση.

Εγώ έτσι το έχω μετρήσει στο δικό μου αλλά σε βάθος ενός χρόνου και όχι ενός μήνα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...