Fabricated Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Καλησπερα , υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου μου ; Το χρειάζεται μια εφαρμογή για να υπολογίσω το κόστος βενζίνης. Ευχαριστώ
georgeγ Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 γεμιζεις εντελως το ρεζερβουαρ διανυεις αρκετα χιλιομετρα μεχρι να σου αναψει η ρεζερβα π.χ. 700 χλμ πας και το ξαναγεμιζεις τωρα γεμισε με 50 λιτρα στα 700 καιει 50 λιτρα στα 100 ποσα καιει 50/7= 7,14 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα 1 1
Fabricated Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, georgeγ είπε γεμιζεις εντελως το ρεζερβουαρ διανυεις αρκετα χιλιομετρα μεχρι να σου αναψει η ρεζερβα π.χ. 700 χλμ πας και το ξαναγεμιζεις τωρα γεμισε με 50 λιτρα στα 700 καιει 50 λιτρα στα 100 ποσα καιει 50/7= 7,14 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα Τέλεια thanks, αυτό θα κάνω. 4 λεπτά πριν, georgeγ είπε 50 λιτρα Γιατί 50 βασικά ;
georgeγ Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, Fabricated είπε Τέλεια thanks, αυτό θα κάνω. εγω το κανω συνεχως ειναι ενας τροπος να ελεγχω ποιο βενζιναδικο με κλεβει και ποιο ειναι τιμιο
Fabricated Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 9 λεπτά πριν, georgeγ είπε τωρα γεμισε με 50 λιτρα στα 700 καιει 50 λιτρα Εδώ σε έχασα λίγο. Αν ξέρω ότι με φουλ κάνω 700χλμ γιατί με 50 κάνω πάλι 700; Η το φουλ είναι τα 50; Είμαι εντελώς νέος οδηγός δεν έχω ιδέα 1
georgeγ Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 4 λεπτά πριν, Fabricated είπε Εδώ σε έχασα λίγο. Αν ξέρω ότι με φουλ κάνω 700χλμ γιατί με 50 κάνω πάλι 700; Η το φουλ είναι τα 50; Είμαι εντελώς νέος οδηγός δεν έχω ιδέα το γεμιζεις μηδενιζεις τον χιλιομετρητη διανυεις 700 χιλιομετρα ξαναγεμιζεις για να γεμισει χρειαστηκε 50 λιτρα αρα για να κανεις τα 700 χιλιομετρα χρειαστηκες 50 λιτρα
Fabricated Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 1 λεπτό πριν, georgeγ είπε το γεμιζεις μηδενιζεις τον χιλιομετρητη διανυεις 700 χιλιομετρα ξαναγεμιζεις για να γεμισει χρειαστηκε 50 λιτρα αρα για να κανεις τα 700 χιλιομετρα χρειαστηκες 50 λιτρα Ααα εννοείς γεμίζω από το μηδέν ώστε να δω με πόσα λίτρα γεμίζει. Ευχαριστώ και πάλι
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Για να το πω πιο απλα...Φουλαρεις ..Κανεις 200-300 χλμ.Ξαναφουλαρεις στο ιδιο πρατηριο Λιτρα που εβαλες Χ 100 : διανυθεντα χιλιομετρα = μεση καταναλωση. 1
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Η πιο απλα γεμιζεις και στο 100ο χιλιομετρο ξανα γεμιζεις. Το κοντερ της αντλιας θα γραψει πχ 8 λιτρα ε τοσα καιει το αμαξι σου ανα 100 χιλιομετρα. Και αν θες να βγαλεις και μια μεση καταναλωση για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα το κανεις 2-3 φορες
mp123 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Η καταναλωση εχει πολλες παραμετρους. Το βασικο ειναι αν εισαι σε κινηση η σε ανοιχτο δρομο και το αλλο το οδηγηκο στυλ. Δεν θα κατσουμε να το αναλυσουμε τωρα απλως πληροφοριακα. Ασε να αναψει το λαμπακι της βενζινης (ρεζερβα) και βαλε οσο θες (20, 30, 40 ευρω,) δες ομως και ποσα λιτρα εχεις βαλει. Με το που αναψει ομως το λαμπακι της βενζινης ως το βενζιναδικο δες ποσα χλμ εχεις κανει. Στο επομενο παλι λαμπακι βενζινης ( συν τα οποια χλμ εχεις κανει απο πριν που γεμισες) δες ποσα χλμ εχεις κανει. Τωρα πια ειναι ευκολο. Μια απλη μεθοδο των τριων ειναι και βρισκεις και λιτρα και κοστος. Απλο ειναι. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2018 από mp123 2
Γιάννης Platano Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 6 λεπτά πριν, mp123 είπε Η καταναλωση εχει πολλες παραμετρους. Το βασικο ειναι αν εισαι σε κινηση η σε ανοιχτο δρομο και το αλλο το οδηγηκο στυλ. Δεν θα κατσουμε να το αναλυσουμε τωρα απλως πληροφοριακα. Ασε να αναψει το λαμπακι της βενζινης (ρεζερβα) και βαλε οσο θες (20, 30, 40 ευρω,) δες ομως και ποσα λιτρα εχεις βαλει. Με το που αναψει ομως το λαμπακι της βενζινης ως το βενζιναδικο δες ποσα χλμ εχεις κανει. Στο επομενο παλι λαμπακι βενζινης ( συν τα οποια χλμ εχεις κανει απο πριν που γεμισες) δες ποσα χλμ εχεις κανει. Τωρα πια ειναι ευκολο. Μια απλη μεθοδο των τριων ειναι και βρισκεις και λιτρα και κοστος. Απλο ειναι. Αυτο ειναι το σημαντικο ! 9 λεπτά πριν, Spect~ είπε Η πιο απλα γεμιζεις και στο 100ο χιλιομετρο ξανα γεμιζεις. Το κοντερ της αντλιας θα γραψει πχ 8 λιτρα ε τοσα καιει το αμαξι σου ανα 100 χιλιομετρα. Και αν θες να βγαλεις και μια μεση καταναλωση για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα το κανεις 2-3 φορες 100 χλμ μπορει να ειναι λιγα...Οσο πιο πολλα τοσο πιο αξιοπιστη η μετριση.
Moderators Spect~ Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Moderators Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 για αυτο ειπα να το κανεις 2-3 φορες για ΜΟ.
nik0laus Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν το αυτοκίνητο είναι σύγχρονο (πενταετίας) ο υπολογιστής ταξιδίου βγάζει ακριβώς τη μέση κατανάλωση που έχεις. Σε παλαιότερα ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής : Ξεκινάς με τίγκα φούλ γεμάτο ρεζερβουάρ , κάνεις χιλιόμετρα (όσο περισσότερα είναι τόσο πιο ακριβής θα είναι και η μέτρηση) έστω Χ χιλιόμετρα , την στιγμή που θες να τελειώσεις τη μέτρηση ξαναγεμίζεις τίγκα το ρεζερβουάρ. Τότε όπως είπε και ο Γιάννης (χαιρέτα μου τον) Platano πιο πάνω: Λιτρα που εβαλες Χ 100 : διανυθεντα χιλιομετρα = μεση καταναλωση σε lt/100 χλμ Αν θες να βγάλεις μέση κατανάλωση σου συνιστώ να κάνεις τη μετρηση για 1000 με 1500 χλμ περίπου ώστε να έχεις δείγμα και από κάποιο ταξίδι και σε αστικό κύκλο Με τον ίδιο τρόπο μπορεις να δεις πόσο σου καίει αντίστοιχα σε ταξίδι ήρεμο , σε ταξίδι πλακωμένος , μόνο στη πόλη κλπ κλπ Πάντα όταν ξεκινάς και όταν τελειώνεις θα είσαι φουλαρισμένος από κάυσιμο αν θες να βγάλεις όσο το δυνατόν σωστότερο αποτέλεσμα. Με μεθόδους του τύπου "ανάβει λαμπάκι και βάζω πενήντα και περιμένω να ξαναανάψει λαμπάκι κλπ" δεν θα βγάλεις σωστά αποτελέσματα... Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από nik0laus 1
mp123 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 13 λεπτά πριν, nik0laus είπε Αν το αυτοκίνητο είναι σύγχρονο (πενταετίας) ο υπολογιστής ταξιδίου βγάζει ακριβώς τη μέση κατανάλωση που έχεις. Σε παλαιότερα ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής : Ξεκινάς με τίγκα φούλ γεμάτο ρεζερβουάρ , κάνεις χιλιόμετρα (όσο περισσότερα είναι τόσο πιο ακριβής θα είναι και η μέτρηση) έστω Χ χιλιόμετρα , την στιγμή που θες να τελειώσεις τη μέτρηση ξαναγεμίζεις τίγκα το ρεζερβουάρ. Τότε όπως είπε και ο Γιάννης (χαιρέτα μου τον) Platano πιο πάνω: Λιτρα που εβαλες Χ 100 : διανυθεντα χιλιομετρα = μεση καταναλωση σε lt/100 χλμ Αν θες να βγάλεις μέση κατανάλωση σου συνιστώ να κάνεις τη μετρηση για 1000 με 1500 χλμ περίπου ώστε να έχεις δείγμα και από κάποιο ταξίδι και σε αστικό κύκλο Με τον ίδιο τρόπο μπορεις να δεις πόσο σου καίει αντίστοιχα σε ταξίδι ήρεμο , σε ταξίδι πλακωμένος , μόνο στη πόλη κλπ κλπ Πάντα όταν ξεκινάς και όταν τελειώνεις θα είσαι φουλαρισμένος από κάυσιμο αν θες να βγάλεις όσο το δυνατόν σωστότερο αποτέλεσμα. Με μεθόδους του τύπου "ανάβει λαμπάκι και βάζω πενήντα και περιμένω να ξαναανάψει λαμπάκι κλπ" δεν θα βγάλεις σωστά αποτελέσματα... 1 Fabricated αντέδρασε σ'αυτό Τι 100 χλμ κανεις τι 1500 σχεδον τα ιδια θα βγαλεις. Ολα ειναι θεμα φορτιου του κινητηρα. Αμα περιμενω 1 μηνα να βγαλω καταναλωση καληνυχτα. Εδω συζηταμε μια γρηγορη λυση και με 10 ευρω βενζινη να βαλεις σε αμαξι χωρις υπολογιστη ταξιδιου.
nik0laus Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 2 λεπτά πριν, mp123 είπε Αμα περιμενω 1 μηνα να βγαλω καταναλωση καληνυχτα. Εδω συζηταμε μια γρηγορη λυση και με 10 ευρω βενζινη να βαλεις σε αμαξι χωρις υπολογιστη ταξιδιου. Καλό ξημέρωμα που θα βγάλεις μέση κατανάλωση σε λτ/100χλμ με 10 ευρώ βενζίνα..... 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα