Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω την κατανάλωση καυσίμου του αυτοκινήτου μου ; Το χρειάζεται μια εφαρμογή για να υπολογίσω το κόστος βενζίνης. Ευχαριστώ 

• Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γεμιζεις εντελως το ρεζερβουαρ

διανυεις αρκετα χιλιομετρα μεχρι να σου αναψει η ρεζερβα π.χ. 700 χλμ

πας και το ξαναγεμιζεις

τωρα γεμισε με 50 λιτρα

στα 700 καιει 50 λιτρα

στα 100 ποσα καιει

50/7= 7,14 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, georgeγ είπε

γεμιζεις εντελως το ρεζερβουαρ

διανυεις αρκετα χιλιομετρα μεχρι να σου αναψει η ρεζερβα π.χ. 700 χλμ

πας και το ξαναγεμιζεις

τωρα γεμισε με 50 λιτρα

στα 700 καιει 50 λιτρα

στα 100 ποσα καιει

50/7= 7,14 λιτρα ανα 100 χιλιομετρα

Τέλεια thanks, αυτό θα κάνω. 

4 λεπτά πριν, georgeγ είπε

50 λιτρα

Γιατί 50 βασικά ; 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Fabricated είπε

Τέλεια thanks, αυτό θα κάνω. 

εγω το κανω συνεχως :D

ειναι ενας τροπος να ελεγχω ποιο βενζιναδικο με κλεβει και ποιο ειναι τιμιο 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, georgeγ είπε

τωρα γεμισε με 50 λιτρα

στα 700 καιει 50 λιτρα

Εδώ σε έχασα λίγο. Αν ξέρω ότι με φουλ κάνω 700χλμ γιατί με 50 κάνω πάλι 700;

Η το φουλ είναι τα 50; Είμαι εντελώς νέος οδηγός δεν έχω ιδέα 

• Confused 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Fabricated είπε

Εδώ σε έχασα λίγο. Αν ξέρω ότι με φουλ κάνω 700χλμ γιατί με 50 κάνω πάλι 700;

Η το φουλ είναι τα 50; Είμαι εντελώς νέος οδηγός δεν έχω ιδέα 

το γεμιζεις

μηδενιζεις τον χιλιομετρητη

διανυεις 700 χιλιομετρα

ξαναγεμιζεις

για να γεμισει χρειαστηκε 50 λιτρα

αρα για να κανεις τα 700 χιλιομετρα χρειαστηκες 50 λιτρα

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, georgeγ είπε

το γεμιζεις

μηδενιζεις τον χιλιομετρητη

διανυεις 700 χιλιομετρα

ξαναγεμιζεις

για να γεμισει χρειαστηκε 50 λιτρα

αρα για να κανεις τα 700 χιλιομετρα χρειαστηκες 50 λιτρα

Ααα εννοείς γεμίζω από το μηδέν ώστε να δω με πόσα λίτρα γεμίζει. Ευχαριστώ και πάλι 

Δημοσ.

Για να το πω πιο απλα...Φουλαρεις ..Κανεις 200-300 χλμ.Ξαναφουλαρεις στο ιδιο πρατηριο 

Λιτρα που εβαλες Χ 100 : διανυθεντα χιλιομετρα = μεση καταναλωση.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.

Η πιο απλα γεμιζεις και στο 100ο χιλιομετρο ξανα γεμιζεις. Το κοντερ της αντλιας θα γραψει πχ 8 λιτρα ε τοσα καιει το αμαξι σου ανα 100 χιλιομετρα. Και αν θες να βγαλεις και μια μεση καταναλωση για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα το κανεις 2-3 φορες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καταναλωση εχει πολλες παραμετρους. Το βασικο ειναι αν εισαι σε κινηση η σε ανοιχτο δρομο και το αλλο το οδηγηκο στυλ. Δεν θα κατσουμε να το αναλυσουμε τωρα απλως πληροφοριακα. 

Ασε να αναψει το λαμπακι της βενζινης (ρεζερβα) και βαλε οσο θες (20,  30, 40 ευρω,) δες ομως και ποσα λιτρα εχεις βαλει. Με το που αναψει ομως το λαμπακι της βενζινης ως το βενζιναδικο δες ποσα χλμ εχεις κανει. 

Στο επομενο παλι λαμπακι βενζινης ( συν τα οποια χλμ εχεις κανει απο πριν που γεμισες) δες ποσα χλμ εχεις κανει. 

Τωρα πια ειναι ευκολο. Μια απλη μεθοδο των τριων ειναι και βρισκεις και λιτρα και κοστος. Απλο ειναι. 

Επεξ/σία από mp123
  • Like 2
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, mp123 είπε

Η καταναλωση εχει πολλες παραμετρους. Το βασικο ειναι αν εισαι σε κινηση η σε ανοιχτο δρομο και το αλλο το οδηγηκο στυλ. Δεν θα κατσουμε να το αναλυσουμε τωρα απλως πληροφοριακα. 

Ασε να αναψει το λαμπακι της βενζινης (ρεζερβα) και βαλε οσο θες (20,  30, 40 ευρω,) δες ομως και ποσα λιτρα εχεις βαλει. Με το που αναψει ομως το λαμπακι της βενζινης ως το βενζιναδικο δες ποσα χλμ εχεις κανει. 

Στο επομενο παλι λαμπακι βενζινης ( συν τα οποια χλμ εχεις κανει απο πριν που γεμισες) δες ποσα χλμ εχεις κανει. 

Τωρα πια ειναι ευκολο. Μια απλη μεθοδο των τριων ειναι και βρισκεις και λιτρα και κοστος. Απλο ειναι. 

Αυτο ειναι το σημαντικο !

9 λεπτά πριν, Spect~ είπε

Η πιο απλα γεμιζεις και στο 100ο χιλιομετρο ξανα γεμιζεις. Το κοντερ της αντλιας θα γραψει πχ 8 λιτρα ε τοσα καιει το αμαξι σου ανα 100 χιλιομετρα. Και αν θες να βγαλεις και μια μεση καταναλωση για να εχεις καλυτερα αποτελεσματα το κανεις 2-3 φορες

100 χλμ μπορει να ειναι λιγα...Οσο πιο πολλα τοσο πιο αξιοπιστη η μετριση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν το αυτοκίνητο είναι σύγχρονο (πενταετίας) ο υπολογιστής ταξιδίου βγάζει ακριβώς τη μέση κατανάλωση που έχεις.

Σε παλαιότερα ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής : Ξεκινάς με τίγκα  φούλ γεμάτο ρεζερβουάρ , κάνεις χιλιόμετρα (όσο περισσότερα είναι τόσο πιο ακριβής θα είναι και η μέτρηση)  έστω Χ χιλιόμετρα ,  την στιγμή που θες να τελειώσεις τη μέτρηση ξαναγεμίζεις τίγκα το ρεζερβουάρ. 

Τότε όπως είπε και ο Γιάννης (χαιρέτα μου τον) Platano   :P   πιο πάνω:   Λιτρα που εβαλες Χ 100 : διανυθεντα χιλιομετρα = μεση καταναλωση      σε lt/100 χλμ

Αν θες να βγάλεις μέση κατανάλωση σου συνιστώ να κάνεις τη μετρηση για  1000 με 1500 χλμ περίπου ώστε να έχεις δείγμα και από κάποιο ταξίδι και σε αστικό κύκλο

Με τον ίδιο τρόπο  μπορεις να δεις πόσο σου καίει αντίστοιχα  σε ταξίδι ήρεμο , σε ταξίδι πλακωμένος , μόνο στη πόλη κλπ κλπ

Πάντα όταν ξεκινάς και όταν τελειώνεις θα είσαι φουλαρισμένος  από κάυσιμο αν θες να βγάλεις όσο το δυνατόν σωστότερο αποτέλεσμα. Με μεθόδους του τύπου  "ανάβει λαμπάκι και βάζω πενήντα και περιμένω να ξαναανάψει λαμπάκι κλπ"   δεν θα  βγάλεις  σωστά αποτελέσματα...

Επεξ/σία από nik0laus
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 λεπτά πριν, nik0laus είπε

Αν το αυτοκίνητο είναι σύγχρονο (πενταετίας) ο υπολογιστής ταξιδίου βγάζει ακριβώς τη μέση κατανάλωση που έχεις.

Σε παλαιότερα ο καλύτερος τρόπος είναι ο εξής : Ξεκινάς με τίγκα  φούλ γεμάτο ρεζερβουάρ , κάνεις χιλιόμετρα (όσο περισσότερα είναι τόσο πιο ακριβής θα είναι και η μέτρηση)  έστω Χ χιλιόμετρα ,  την στιγμή που θες να τελειώσεις τη μέτρηση ξαναγεμίζεις τίγκα το ρεζερβουάρ. 

Τότε όπως είπε και ο Γιάννης (χαιρέτα μου τον) Platano   :P   πιο πάνω:   Λιτρα που εβαλες Χ 100 : διανυθεντα χιλιομετρα = μεση καταναλωση      σε lt/100 χλμ

Αν θες να βγάλεις μέση κατανάλωση σου συνιστώ να κάνεις τη μετρηση για  1000 με 1500 χλμ περίπου ώστε να έχεις δείγμα και από κάποιο ταξίδι και σε αστικό κύκλο

Με τον ίδιο τρόπο  μπορεις να δεις πόσο σου καίει αντίστοιχα  σε ταξίδι ήρεμο , σε ταξίδι πλακωμένος , μόνο στη πόλη κλπ κλπ

Πάντα όταν ξεκινάς και όταν τελειώνεις θα είσαι φουλαρισμένος  από κάυσιμο αν θες να βγάλεις όσο το δυνατόν σωστότερο αποτέλεσμα. Με μεθόδους του τύπου  "ανάβει λαμπάκι και βάζω πενήντα και περιμένω να ξαναανάψει λαμπάκι κλπ"   δεν θα  βγάλεις  σωστά αποτελέσματα...

Fabricated αντέδρασε σ'αυτό

Τι 100 χλμ κανεις τι 1500 σχεδον τα ιδια θα βγαλεις. Ολα ειναι θεμα φορτιου του κινητηρα. Αμα περιμενω 1 μηνα να βγαλω καταναλωση καληνυχτα. Εδω συζηταμε μια γρηγορη λυση και με 10 ευρω βενζινη να βαλεις σε αμαξι χωρις υπολογιστη ταξιδιου. 

Δημοσ.

2 λεπτά πριν, mp123 είπε

Αμα περιμενω 1 μηνα να βγαλω καταναλωση καληνυχτα. Εδω συζηταμε μια γρηγορη λυση και με 10 ευρω βενζινη να βαλεις σε αμαξι χωρις υπολογιστη ταξιδιου. 

Καλό ξημέρωμα  που θα βγάλεις μέση  κατανάλωση σε λτ/100χλμ με 10 ευρώ βενζίνα.....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...