osfpgk7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Καλησπερα,μετα απο την εγκατασταση ενος samsung 850 Evo 500 gb,εχω καποιες ερωτησεις 1. Πριν τον ssd ειχα boot στα 40 sec συμφωνα με το Advanced system care.(εγω πιστευω οτι ηταν λιγοτερο) Με τον SSD εχω τωρα κεντρικη οθονη των windows στα 28 sec και shut down στα 7 sec,χωρις κανενα βαρυ προγραμμα εγκατεστημενο.Ακουγωντας αλλους για boot στα 10 και 15 μηπως κατι εχει παει στραβα? (ACHI MODE ειναι ενεργοποιημενο και ο ssd ειναι 1ος στην σειρα για boot). 2. Mεταφορα απο τον παλιο HDD στον SSD (Aρχειο 110GB με ταχυτητα μεσο ορο 207mb/sec)περιπου σε 9` 3. Στο Magician της Samsung φαινονται τα εξεις στην αρχικη οθονη :DRIVE CONDITION GOOD---- INTERFACE SATA3.0Gb/sec -----ACHI MODE ACTIVATED -----TRIM STATUS ENABLED-----RAPID MODE OFF ειναι οπως πρεπει? ξεχασα να αναφερω το συστημα που εχω,ειναι με asrock-960GM-VGS3 FX-3,CPU AMD FX-4300 3.8GHZ 4-CORE BOX,Asus Radeon R7 250 2GB (R7250-OC-2GD3) και 8gb ram. ειναι αργος η ειναι η ιδεα μου? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Θα σου πω για το 2 που ρωτάς. Η ταχύτητα περιορίζεται από την μέγιστη ταχύτητα του hdd... Και τα 209mb/sec είναι υπερβολικά πολλά... Δεν υπάρχει νομίζω συμβατικός δίσκος που πιάνει τόσο... Απλά ενεργοποίησε το rapid mode...ο δίσκος είναι σούπερ μην κοιτάς τι λέει ο καθένας για το σε πόσα δευτερόλεπτα μπαίνει στα windows... Για να σιγουρευτείς τρέξε κανένα benchmark για ssd και πόσταρε αποτελέσματα να σου πούμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 τι πλεονεκτημα παρεχει το rapid mode? λιγο που το κοιταξα τιποτα σε real life χρηση και μπορει να προκαλεσει instability. μονο τα benchmark φουσκωνει. και δεν ειδα κανενα να το προτεινει. μια χαρα μου ακουγονται αυτα τα νουμερα. αν εχεις 10αρια δες κιαυτο. κανονικα ειναι ενεργο αλλα μιας και ειναι παλια εγκατασταση δεν ξερω https://lifehacker.com/enable-this-setting-to-make-windows-10-boot-up-faster-1743697169 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
fujitsuA530 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Για να κάνεις boot σε 15'' θέλεις σύγχρονο υπολογιστή. Tα 28'' είναι μια χαρά κατά τη γνώμη μου. Η ταχύτητα του δίσκου σου περιορίζεται από το SATA2. Αν θέλεις για δοκιμή να ενεργοποιήσεις το Rapid mode, κάνε το, εφόσον έχεις 8GB RAM. Ίσως δεις πιο άμεση ανταπόκριση στις καθημερινές εργασίες, ίσως όχι. Εσύ όμως,δεν έχεις συνολικά καλύτερη εμπειρία από τον υπολογιστή σου σε σχέση με πριν; Αυτό έχει σημασία. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
osfpgk7 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Εδω ειναι και τα αποτελεσματα του benchmark.Απλα περιμενα καλυτερο boot για να πω την αληθεια.Με την χρηση του ssd εγινε απλα 5-6 sec γρηγοροτερος στο boot. Σιγουρα οπως εγραψε και ο φιλος fujitsuA530 έχω συνολικά καλύτερη εμπειρία από τον υπολογιστή μου σε σχέση με πριν,απλα δεν ειναι η τρομερη διαφορα που περιμενα ευχαριστω παντος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Μια χαρά τερματίζει την sata2 ο δίσκος. Δεν πάει παραπάνω. Είσαι εντάξει μην σκας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Το rapid mode να είναι off. Sata drivers έχεις περάσει? Τρέξε ένα AS SSD Bench και ανέβασε ένα screenshot. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
osfpgk7 Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 16 ώρες πριν, BlueBlood7 είπε Το rapid mode να είναι off. Sata drivers έχεις περάσει? Τρέξε ένα AS SSD Bench και ανέβασε ένα screenshot. Τους sata drivers της καρτας τους εχω περασει,εβαλα το RAPID MODE στο OFF και ετρεξα το AS SSD Bench. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rofl Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) αποδεκτα ειναι. επειδη εχω τον δισκο επισης σε συστημα με bios, μια χαρα μου ακουγονται τα 27. αφου μεχρι να φυγει απο το post και να φορτωσει sata, θελει γυρω στα 15-20 sec. που ο δισκος δεν παιζει κανενα ρολο. να μη θελει κι ενα 10αρι μετα να φορτωσουν τα windows? https://imgur.com/a/cX08Vwy αυτα παιρνω εγω σε σατα2. λιγο καλυτερα. σε παλιο ηυ μεινε με τον sata driver που εχεις. tip οπως βλεπεις απο κατω τρεχω και prime σε 1-2 πυρηνες το κανω γιατι αν εχεις power savings επεξεργαστη ριχνουν το benchmark. και βαριεμαι να τα αφαιρεσω γιατι δεν επηρεαζουν σε κανονικη χρηση αλλα ριχνουν απο λιγο ως αρκετα το benchmark. μπορεις να κανεις δοκιμη με κατι αναλογο αν σε τρωει. για μενα μεινε ως εχει. δεν φαινεται να υπαρχει καποιο θεμα Επεξ/σία 29 Απριλίου 2018 από rofl Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 29 Απριλίου 2018 Στις ρυθμίσεις των windows στην παροχή ενέργειας δες άν είναι σε εξοικονόμηση ενέργειας και άλλαξέ το σε samsung μπλα μπλα ή σε high performance. Επίσης δες στο bios για fast boot και ενεργοποίησε ή απενεργοποίησέ το Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
osfpgk7 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 19 ώρες πριν, radiohead είπε Στις ρυθμίσεις των windows στην παροχή ενέργειας δες άν είναι σε εξοικονόμηση ενέργειας και άλλαξέ το σε samsung μπλα μπλα ή σε high performance. Επίσης δες στο bios για fast boot και ενεργοποίησε ή απενεργοποίησέ το Στην παροχή ενέργειας είναι σε BALANCED (recommended) Στο bios που αναφερεσαι γραφει την ωρα που φορτωνει "Press X to enable x-boost" Το δοκιμασα μια φορα και τα windows κολλησαν στο φορτωμα,δεν ξαναφορτωσαν ποτε ουτε με επιδιωρθωση,αναγκαστhκα και εκανα format.Μηπως δεν δουλευει το x-boost με τον ssd? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Άλλαξε το balanced σε high performance στανταρακι θα ανοιγοκλείνει πιο γρήγορα. Το fast boot ασ´το disable Δεν το περίμενα το φορματ όμως ρε φίλε sorry Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα