ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Παλαιότερα εφαρμόζαμε ένα σύστημα διαχείρισης σε εξωτερικό NAS με 2 δίσκους σε Mirror. Από το συγκεκριμένο NAS με Mapping στα μηχανήματα των end users υπήρχε παράλληλα και η πρόσβαση στα αρχεία (τιμοκατάλογοι , προσφορές , πελατολόγια κλπ) Το συγκεκριμένο NAS στα τέλη του 2016 μετά από άνοιγμα zip αρχείου από έναν χρήστη κοπανήθηκε ασύστολα από Ramsonware . Το backup που γινόταν τότε ήταν σε έναν εξωτερικό δίσκο ο οποίος χειροκίνητα έμπαινε σε ένα pc και γινόταν ένα χειροκίνητο backup των δεδομένων. Είχε να γίνει backup 15-20 μέρες τότε Το τελευταίο διάστημα και με την αγορά νέου server προς τα τέλη του 2016 πάλι , το NAS καταργήθηκε και πλέον η διαχείριση των κοινόχρηστων φακέλων γίνεται από τον server με mapping Πάλι. Το backup αυτή την στιγμή γίνεται με 2 τρόπους. Με συγχρονισμό στο google drive (έχουμε αγοράσει χώρο 100GB) και μια φορά στις 5 μέρες στον εξωτερικό σκληρό. Το θέμα είναι ότι χρειαζόμαστε κάποιου είδους ιστορικό ( πχ μπορεί ένας χρήστης να σβήσει καταλάθος ένα φάκελο) και εγώ δεν μπορώ να παρακολουθώ συνέχεια τον server με τα μηνύματα που βγάζει το sync (πχ οτι σβήστηκε ο φάκελος και αν θέλω να ενημερώσει το sync χωρίς αυτόν τον φάκελο). Να μπορεί να κρατάει πχ ιστορικό αλλαγών . 4-5 διαφορετικά backup το μήνα κλπ κλπ Τι εφαρμόζετε εσείς; Ποια είναι η καλύτερη λύση; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Το synology DSM με το cloud station backup κρατάει ιστορικό με την μορφή versions των αρχείων και σου δίνει μάλιστα την δυνατότητα να ορίσεις πόσες versions θες να κρατήσεις...νομίζω max 256. Επεξ/σία 28 Απριλίου 2018 από dimoskoutr 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Το Synology το είχα ξανακούσει αλλά δεν είχα ασχοληθεί με το θέμα. Βλέπω ότι είναι "απλά" ένα NAS με Linux Και φαντάζομαι ότι θα πρέπει να αγοράσεις έξτρα δίσκους και κάποιο χώρο σε cloud για αποθήκευση. Επειδή μπορείς να κρατήσεις versions φαντάζομαι ότι θα πρέπει να πάρεις και ειδικό cloud από την εταιρία . Δηλαδή δεν νομίζω να συνεργάζεται με googledrive, onedrive κλπ. Εμείς θέλουμε ένα καλό , να βάλουμε 2 δίσκους 1TB πάνω η και λιγότερο δεν μας πειράζει. Τα αρχεία αυτή την στιγμή ειναι στα 30-40GB που είναι κοινόχρηστα. Πόσο θα πάει να πάρουμε και ενα cloud πχ με 500GB να κρατάει πχ 10-15 versions maximum Ερώτηση. Σε περίπτωση που γίνει πάλι καμία πατατιά. Μπορείς να επαναφέρεις φαντάζομαι το τελευταίο version από το cloud. Γενικά ειναι ασφαλή αυτά τα synology από θέμα ramsonwares? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Αν θες ντε και καλά cloud αποθήκη όντως πρέπει να αγοράσεις χώρο κάπου... Τα versions δεν είναι απαραίτητο να τα κρατήσεις κάπου στο cloud. Μπορείς και στον ίδιο δίσκο ακόμη. Αν μιλάμε για δεδομένα κάτω από 1tb υπάρχει λόγος να πάρεις και χώρο στο cloud; Πάρε ένα nas ρίξε δύο δίσκους επάνω σε raid1 πάρε και δύο εξωτερικούς από 2tb τον κάθε ένα για εξτρα backup και είσαι αρχηγός. Το πόσο ασφαλές είναι το synology εξαρτάται από τους ρημαδοχρήστες και το τι πετάνε στους κοινόχρηστους φακέλους... Επίσης και από το antivirus της εταιρείας και από τα δικαιώματα που δίνει ο admin στο δίκτυο και στους φακέλους του nas... Και από πολλά άλλα...α και είναι πολλά περισσότερα από απλά ένα nas με linux. Επεξ/σία 30 Απριλίου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ΜΑΝΩΛΗΣ1 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Σίγουρα μιλάμε για κάτω από 30GB αρχείων. Τα versions που δημιουργεί το Synology είναι σε μορφή αρχείου κρυπτογραφημένα; Δηλαδή μπορεί να πάρει όλους τους φακέλους από μέσα και να δημιουργήσει ένα αρχείο και μόνο με κρυπτογράφηση και να το σώσει σε άλλο χώρο του δίσκου ; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M@dB0x Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 SQL υπαρχει? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Ναι έχει sql server με την μορφή εφαρμογής από το "store" του synology... Φυσικά θες ένα σεβαστό μηχάνημα για sql ε... Όχι τίποτα σάπια atom... Πάντως στην περίπτωση που δεν μιλάμε για εταιρεία μπορεί κανείς κάλλιστα να χρησιμοποιήσει ένα παλιό του μηχάνημα και με xpenology να περάσει πάνω synology και να κάνει δουλειά άψογα... Εγώ έχω έναν q6600 με 4gb ram που είναι και overkill εδώ και 3 μήνες στην αποθήκη χωρίς κάρτα γραφικών και πάει τρένο το nas με synology... Δεν θέλει κανείς να μπλέκει με "ημιπαράνομες" μεθόδους; Πετάει ένα από τα εξαιρετικά free nas λογισμικά που υπάρχουν και πάει πάλι τρένο... Έχει ένα Τσικ περισσότερη δουλίτσα από το να πάρει έτοιμο nas αλλά είναι σχεδόν πάντα πιο φθηνό και με καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τα έτοιμα nas σε φυσιολογικές τιμές. Με αρνητικό την κατανάλωση σε σχέση με ένα έτοιμο nas και τον χώρο που θα πιάνει... Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M@dB0x Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Την βαση πως θα την παιρνεις αυτοματα backup? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δεν έχω στήσει το sql κομμάτι του synology όμως την βάση backup δεν την παίρνεις μέσω της εφαρμογής που την χρησιμοποιεί; Από εκεί πιθανόν να μπορείς να την παίρνεις και μέσα σε κάποιον δίσκο του synology...θεωρώ απίθανο να μην υπάρχει πάντως implementation για backup και στην εφαρμογή του sql server...γενικά οι εφαρμογές είναι εξαιρετικά καλοφτιαγμένες...το πολύ πολύ μπορείς να την βάλεις να την παίρνει αυτόματα extra backup σαν αρχείο από το backup disk station επίσης της synology που το κάνει σίγουρα για οποιοδήποτε αρχείο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
M@dB0x Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Εκει που θελω να καταληξω, ειναι οτι πρεπει να βρεθει ενας τροπος να παιρνονται αυτοματα ολα αυτα backup. Επεξ/σία 8 Μαΐου 2018 από M@dB0x Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Ψάξε λιγάκι στο internet μήπως βρεις περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή sql της synology και πως παίρνει backup... Εγώ πάντως τα backup από τους υπολογιστές τα παίρνω όλα αυτόματα.. Και από τα κινητά, φωτογραφίες, βίντεο κλπ... Δεν πιστεύω ότι δεν θα γίνεται με την sql... Έχει μεγάλη αυτοματοποίηση το DSM της synology. Ψαξτο λίγο... Ως τώρα δεν μου χρειάστηκε sql και δεν έβαλα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
prometheas Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 8 Μαΐου 2018 Νομίζω οτι το syncbackpro εχει όλα όσα χρειάζεσαι. (pro version) https://www.2brightsparks.com/syncback/compare.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
[email protected] Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 Share Δημοσ. 21 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Νομίζω ότι μια καλή πρόταση είναι αυτό: https://www.backup-experts.gr/ Δωρεάν τοπικό και cloud backup με ιστορικότητα. Επεξ/σία 21 Αυγούστου 2018 από [email protected] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα