kleo1 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 να σας εξηγήσω τι θέλω. έχει πάρει ένας φίλος μου ένα extender και θέλει να το συνδέσει. (είναι τελείως άσχετος με τεχνολογία) το extender για να ρυθμιστεί πρέπει να συνδεθεί πρώτα σε ethernet για να περαστούν οι ρυθμίσεις (πχ κωδικός). αν ο φίλος μου συνδεθεί στο internet μεσω του wifi που έχει και συνδέσει στην ethernet του laptop και το extender θα μπορέσω εγώ να μπω μέσω teamviewer και να ρυθμίσω το extender, ή θα γίνει μπέρδεμα με τα δίκτυα; η απόσταση είναι μεγάλη και δε με παίρνει να πάω από εκεί. οπότε ψάχνω μήπως βρω καμια λύση έτσι.
poulinos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 On 27/4/2018 at 19:23, kleo1 said: να σας εξηγήσω τι θέλω. έχει πάρει ένας φίλος μου ένα extender και θέλει να το συνδέσει. (είναι τελείως άσχετος με τεχνολογία) το extender για να ρυθμιστεί πρέπει να συνδεθεί πρώτα σε ethernet για να περαστούν οι ρυθμίσεις (πχ κωδικός). αν ο φίλος μου συνδεθεί στο internet μεσω του wifi που έχει και συνδέσει στην ethernet του laptop και το extender θα μπορέσω εγώ να μπω μέσω teamviewer και να ρυθμίσω το extender, ή θα γίνει μπέρδεμα με τα δίκτυα; η απόσταση είναι μεγάλη και δε με παίρνει να πάω από εκεί. οπότε ψάχνω μήπως βρω καμια λύση έτσι. αν δωσει καρφωτα ip στην ενσυρματη καρτα και δεν δωσει gateway και ειναι στο ιδιο δικτυο παιζει.ή διπλη Ip στο tcp ip.εκτος αν σου λεει τι βγαζει και του λες τι να κανει με βαση το manual.ειδικα αμα ειναι tp link ειναι ευκολο.δευτερη λυση τα ενωνει με wps. τριτη λυση βαζει το repeater με καλωδιο πανω στο router και αν ειναι με dhcp θα παρει αποο τον dhcp του ρουτερ.και θα πρεπει να το δεις μεσα απο το ρουτερ. και χαζη λυση.ανοιγει καμερα απο το κινητο και σου δειχνει τι βλεπει.
kleo1 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 πρόκειται για ένα tp-link BL-DA01. να του λέω εγώ και να κάνει το ξεχνάμε. ή το κάνω με teamviewer ή πάω από εκεί (ελπίζω όχι). βασικά έχει γίνει ήδη η σύνδεση, το tp-link δουλεύει αλλά δεν έχει βάλει κωδικό και εγώ αυτό που θέλω είναι απλά να βάλω έναν κωδικό. Οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν (φωτό από το Manual) είναι αυτές: το θέμα είναι αν γίνουν αυτές αν θα υπάρξει κανένα confilct και δε θα έχω πρόσβαση στο tp-link λόγω της σύνδεσης με το wifi. μια λύση είναι να το δοκιμάσω και βλέπουμε. κάτι σχετικό. οι ρυθμίσεις στο DNS που έχει βάλει είναι τυχαίες ή πρέπει να γίνουν οι συγκεκριμένες, αυτό δε ξέρω
jkoukos Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Φαντάζομαι το ΑΡ είναι συνδεδεμένο στον router. Αν ναι, είναι εύκολο αρκεί να ορίσεις στην κάρτα δικτύου του laptop να έχει 2 ΙΡ, μία στο υποδίκτυο του router και η άλλη σε αυτό που θέλει το ΑΡ. Π.χ. αν ο router έχει 192.168.1.1, τότε όρισε ως κύρια ΙΡ 192.168.1.100 με Gateway και DNS του router (192.168.1.1) και Subnet 255.255.255.0. Ως δεύτερη ΙΡ θα ορίσεις αυτή της εικόνας, δηλαδή 192.168.16.100 και Subnet 255.255.255.0. Τώρα απλά πληκτρολογώντας την ΙΡ που ακούει το ΑΡ (φαντάζομαι είναι η 192.168.16.1), θα μπεις στο μενού να το ρυθμίσεις. Μετά απλά γυρίζεις την κάρτα δικτύου στις προηγούμενες ρυθμίσεις.
poulinos Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 On 7/5/2018 at 10:47, kleo1 said: πρόκειται για ένα tp-link BL-DA01. να του λέω εγώ και να κάνει το ξεχνάμε. ή το κάνω με teamviewer ή πάω από εκεί (ελπίζω όχι). βασικά έχει γίνει ήδη η σύνδεση, το tp-link δουλεύει αλλά δεν έχει βάλει κωδικό και εγώ αυτό που θέλω είναι απλά να βάλω έναν κωδικό. Οι ρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν (φωτό από το Manual) είναι αυτές: Reveal hidden contents το θέμα είναι αν γίνουν αυτές αν θα υπάρξει κανένα confilct και δε θα έχω πρόσβαση στο tp-link λόγω της σύνδεσης με το wifi. μια λύση είναι να το δοκιμάσω και βλέπουμε. κάτι σχετικό. οι ρυθμίσεις στο DNS που έχει βάλει είναι τυχαίες ή πρέπει να γίνουν οι συγκεκριμένες, αυτό δε ξέρω lb link Οχι tp link.επισης το εχει σαν Repeater ή σαν access point.που πανε και τις βρισκουν αυτες τις μαρκες.αν το εχει βαλει σαν repeater μου φαινεται δυσκολο να μην εχει μπει κωδικος στο Wifi αφου κανει Repeater το υπαρχον δικτυο.εκτος αν το εχει βαλει access point που απλα θα πρεπει να μπεις μεσα και να το κλειδωσεις εσυ.επισης τι Ip εχει το lb link?μπηκε καθολου στο Interface?για να παιξει σαν Repeater θα πρεπει να το σεταρει εκτος αν το εβαλε σαν access point δηλαδη με ethernet πανω στο modem/router.
poulinos Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 Δημοσ. 18 Μαΐου 2018 On 7/5/2018 at 13:01, jkoukos said: Φαντάζομαι το ΑΡ είναι συνδεδεμένο στον router. Αν ναι, είναι εύκολο αρκεί να ορίσεις στην κάρτα δικτύου του laptop να έχει 2 ΙΡ, μία στο υποδίκτυο του router και η άλλη σε αυτό που θέλει το ΑΡ. Π.χ. αν ο router έχει 192.168.1.1, τότε όρισε ως κύρια ΙΡ 192.168.1.100 με Gateway και DNS του router (192.168.1.1) και Subnet 255.255.255.0. Ως δεύτερη ΙΡ θα ορίσεις αυτή της εικόνας, δηλαδή 192.168.16.100 και Subnet 255.255.255.0. Τώρα απλά πληκτρολογώντας την ΙΡ που ακούει το ΑΡ (φαντάζομαι είναι η 192.168.16.1), θα μπεις στο μενού να το ρυθμίσεις. Μετά απλά γυρίζεις την κάρτα δικτύου στις προηγούμενες ρυθμίσεις. εκτος αν το εχει βαλει σαν dhcp και για αυτο παιζει ηδη οπως λεει και απλα θελει κλειδωμα το Wifi. και β.η λυση να το βαλει μονο του στο pc να του αλλαξει την Ip στο ιδιο δικτυο ή να το βαλει με dhcp και μετα να το συνδεσει πανω στο Router.απλα ετσι θα πρεπει να τον βοηθησει τηλεφωνικος. μαρκα καψε με με site της συμφορας https://www.lb-link.cn/ η κινεζια στο μεγαλειο της. μέχρι και το site timeout κανει και ψαχνεις το μοντελο και δεν το βρισκεις. specs http://p.globalsources.com/IMAGES/PDT/SPEC/239/K1059158239.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα