Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 01/05/2018 στις 12:19 ΜΜ, Heybro είπε

Λογικο ειναι ρε συ 100αρια βαραει. Το θεμα ειναι οτι με καρτα 460 στο origins παιζει παντου με very high καθαρο 30αρι και δεν καταλαβαινεις οτι ειναι 30αρι ειναι αρκετα smooth. Το εβαλα για να δουμε οτι οι επεξεργαστες δεν παθαινουν τιποτα και στα 90 95 να παιζουν συνεχεια για χρονια. 

Ναι αμέ, εξαρτάται τα nm όμως.

Σου έχω και θεματαρα να περάσεις να ρίξεις και από εκεί καμιά ατάκα.

• Απαντ. 101
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Ναι αμέ, εξαρτάται τα nm όμως.

Σου έχω και θεματαρα να περάσεις να ρίξεις και από εκεί καμιά ατάκα.

Κοιτα εχει φαει κραξιμο η intel με το συγκεκριμενο θεμα κανεις δεν γραφει το αντιθετο. Χωρις delid θα παιξεις μεχρι 1.3 4.9 5 και με delid θα πας στα 5.2 5.3. Λυνεται το θεμα ομως με 15 ευρω και μετα στα 5.2 δεν εχει αντιπαλο ακομα και σε multithread εφαρμογες. Ειναι γυφτια της intel και ειναι απαραδεκτη σε αυτο.

Δημοσ.
35 λεπτά πριν, Heybro είπε

Κοιτα εχει φαει κραξιμο η intel με το συγκεκριμενο θεμα κανεις δεν γραφει το αντιθετο. Χωρις delid θα παιξεις μεχρι 1.3 4.9 5 και με delid θα πας στα 5.2 5.3. Λυνεται το θεμα ομως με 15 ευρω και μετα στα 5.2 δεν εχει αντιπαλο ακομα και σε multithread εφαρμογες. Ειναι γυφτια της intel και ειναι απαραδεκτη σε αυτο.

5.2 παίζουν το 10% και αυτό με απαγορευτικά ρεύματα για 24/7 μην μου γράφεις πράγματα που δεν στέκουν. Ακόμη και το 1.4 που τόσο πολύ παινεύεις είναι ΠΟΛΥ για 24/7.

Αυτό δεν θέλεις να το καταλάβεις ή από εγωισμό ή από άγνοια.

Ελπίζω να είναι το δεύτερο, οπότε πας μια βόλτα από overclockers και αρχίζεις το διάβασμα. Εάν μετά μου γράφεις τα ίδια θα ισχύει το πρώτο οπότε και δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Δεν μου είπες ποιο νόμισμα σκάβεις;

Γιατί τα βλέπω (την αγορά γενικά)

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ~Palpatin~ είπε

5.2 παίζουν το 10% και αυτό με απαγορευτικά ρεύματα για 24/7 μην μου γράφεις πράγματα που δεν στέκουν. Ακόμη και το 1.4 που τόσο πολύ παινεύεις είναι ΠΟΛΥ για 24/7.

Αυτό δεν θέλεις να το καταλάβεις ή από εγωισμό ή από άγνοια.

Ελπίζω να είναι το δεύτερο, οπότε πας μια βόλτα από overclockers και αρχίζεις το διάβασμα. Εάν μετά μου γράφεις τα ίδια θα ισχύει το πρώτο οπότε και δεν έχει νόημα να το συζητάμε.

Δεν μου είπες ποιο νόμισμα σκάβεις;

Γιατί τα βλέπω (την αγορά γενικά)

1.4 με max 70 βαθμους ειναι απαγορευτικο? Zoin σε cpu mining και dnr σε gpu mining αυτη τη στιγμη.Ελπιζω να ανεβουν να παρουμε καμια 1180 οταν με το καλο βγουν γιατι στις καρτες ειναι το προβλημα οι επεξεργαστες σκυλια ειναι.

Δημοσ.

Για να πάρεις μια ιδέα

https://siliconlottery.com/collections/coffeelake

Γιατί μάλλον δεν στα έχουν πει καλά

Πρόσεξε τι λέει και πως παίζει

1 λεπτό πριν, Heybro είπε

1.4 με max 70 βαθμους ειναι απαγορευτικο? Zoin σε cpu mining και dnr σε gpu mining αυτη τη στιγμη.Ελπιζω να ανεβουν να παρουμε καμια 1180 οταν με το καλο βγουν γιατι στις καρτες ειναι το προβλημα οι επεξεργαστες σκυλια ειναι.

Απαγορευτικό ρεύμα ναι, θερμοκρασία ιδανική, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο έκτος αν μου λες σε παιχνίδια συγκεκριμένα και αφορά τον μ.ο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, ~Palpatin~ είπε

Για να πάρεις μια ιδέα

Τη γνωριζω τη συγκεκριμενη σελιδα και ειχα δει και ποσο % των cpu πανε μεχρι καποια συχνοτητα. Το 22% των 8700k παει μεχρι 5.2 Με 1.38 παιζω στα 5.2 και απολυτα stable ειμαι στα 1.4 αλλα με υψηλες θερμοκρασιες. 5.3 δεν παει ουτε με 1.47. Delid θελει σιγουρα για τετοια volt.

3 λεπτά πριν, ~Palpatin~ είπε

Για να πάρεις μια ιδέα

Απαγορευτικό ρεύμα ναι, θερμοκρασία ιδανική, αλλά μάλλον δεν είναι τόσο έκτος αν μου λες σε παιχνίδια συγκεκριμένα και αφορά τον μ.ο.

Nαι για παιχνιδια μιλαω που και στα 5 δεν βλεπεις τοσο μεγαλες θερμοκρασιες. Εχουν κανει αρκετοι delid στο forum με αψογα αποτελεσματα αλλα πρωτη φορα το φοβαμαι λιγο μην γινει καμια βλακεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μάλλον οι περισσότεροι εδώ δεν έχετε καταλάβει τι είναι το TDP αλλά και το τι είναι και πως δουλεύουν τα Turbo.

Ααα και για να μην το ξεχάσω, η Intel λέει “up to 4.7GHz” για τον 8700K και αναφέρει και τα base αλλά και το Turbo frequency.  Σε default λοιπόν το TDP του 8700Κ είναι 95W, με ένα 95W TDP Rated Heat-sink θα μπορείς να πάρεις “up to 4.7GHz turbo” σε Single core όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

https://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/8th-gen-processor-family-s-platform-datasheet-vol-1.html

Επεξ/σία από Aten-Ra
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

Ααα και για να μην το ξεχάσω, η Intel λέει “up to 4.7GHz” για τον 8700K και αναφέρει και τα base αλλά και το Turbo frequency.  Σε default λοιπόν το TDP του 8700Κ είναι 95W, με ένα 95W TDP Rated Heat-sink θα μπορείς να πάρεις “up to 4.7GHz turbo” σε Single core όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν.

Δηλαδη οταν δεν εχει αναδρομο ο Ερμης και η σχετικη υγρασια στην Γουαδελουπη ειναι 37.3% σε υψομετρο 3 χιλιοστα απο το επιπεδο της θαλασσας.

Αν εγραφε απ' εξω up to 4.7GHz single core performance with aftermarket cooler το βλεπαμε. Αλλ ειπαμε, adsl up to 24Mbits πουλανε και αυτοι

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, narta είπε

Δηλαδη οταν δεν εχει αναδρομο ο Ερμης και η σχετικη υγρασια στην Γουαδελουπη ειναι 37.3% σε υψομετρο 3 χιλιοστα απο το επιπεδο της θαλασσας.

Αν εγραφε απ' εξω up to 4.7GHz single core performance with aftermarket cooler το βλεπαμε. Αλλ ειπαμε, adsl up to 24Mbits πουλανε και αυτοι

Στο έδωσα και  παραπάνω το link αλλά δεν σε βλέπω να θέλεις να μάθεις παρά μόνο να το παίζεις πονηρός.

https://www.intel.com/content/www/us/en/processors/core/8th-gen-processor-family-s-platform-datasheet-vol-1.html

3.3.2.PNG.4e4cb8a5635c19b50ff094f8d2bb16ff.PNG

3.3.2.1.PNG.48287badd5010c7c2cfb2d0eca9f3a29.PNG

5.1.PNG.6a4660fb7563843fb95794da3a78deff.PNG

5.1.1.PNG.5790ad97762afffbbaae5b7e18cf0993.PNG

5.1_1a.PNG.bfcd4fbe7025670ce7ed80dd81f6e1ea.PNG

image.png.068436d23451bffad50d36d1de746a8f.png

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Aten-Ra είπε

Στο έδωσα και  παραπάνω το link αλλά δεν σε βλέπω να θέλεις να μάθεις παρά μόνο να το παίζεις πονηρός.

Λεει πουθενα οτι ολα αυτα ισχυουν με την ψυκτρα που δινουμε; Παντού λεει αν και εφοσον και αμα και πιθανως και χεσε ψηλα κι αγναντευε. Ειδαμε πουθενα κανενα τεστ με στοκ ψυκτρα να τρεχει ενα rendering στο 100% ποσο throttling τρωει; Οχι. Ολες οι παρουσιασεις ειναι με γομαροψυκτρες και AIO. Αρα καλα θα ειναι να γραφει απ εξω,  3,7GHz εγγυημενα και μετα οτι ελεήσει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Aten-Ra είπε

3.3.2.PNG.4e4cb8a5635c19b50ff094f8d2bb16ff.PNG

3.3.2.1.PNG.48287badd5010c7c2cfb2d0eca9f3a29.PNG

5.1.PNG.6a4660fb7563843fb95794da3a78deff.PNG

5.1.1.PNG.5790ad97762afffbbaae5b7e18cf0993.PNG

5.1_1a.PNG.bfcd4fbe7025670ce7ed80dd81f6e1ea.PNG

image.png.068436d23451bffad50d36d1de746a8f.png

Aten  ο natra απ` ότι κατάλαβα δεν έχει ενστάσεις στον τρόπο λειτουργίας του chip.

Εκεί που έχει ένσταση είναι στο γεγονός πως ο επεξεργαστής που βλέπεις στα review και τρέχει με γομάρια ψύκτρες έχει άλλη συμπεριφορά και βγάζει άλλα νούμερα από αυτά που βγάζει με μια μαμά 95watt ψύκτρα.

Και σου λέει λοιπόν, πως από την μια μου προμοτάρεις τις Α επιδόσεις και από την άλλη μου λες πως το CPU τις βγάζει με 95watt θερμικό φορτίο ?

Η το ένα θα ισχύει (TDP) ή οι διαφημιζόμενες επιδόσεις των REVIEWS.

Διαφορετικά θα έπρεπε να παίρνω τα διαφημιζόμενα νούμερα με ψύκτρα την

51DlWkf64QL._SL500_AC_SS350_.jpg

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

Τα αποτελέσματα των reviews σε στοκ ρυθμίσεις, ισχύουν κανονικά (και στα σενάρια που επικαλείται ο narta, οι σοβαροί reviewers σημειώνουν και ότι είτε είναι κοντά, είτε αρχίζει το throttling, πράγμα λογικό αν μιλάμε για rendering).

Σε OC αλλάζει το πράγμα, αλλά στους ξεκλείδωτους οι μεν δεν δίνουν καν ψύκτρα, οι δε δίνουν ψύκτρες που σε πλήρες φορτίο τα βρίσκουν σκούρα. Βέβαια ως γνωστόν, σε OC/OV, το TDP πάει περίπατο ούτως ή άλλως.

Έχω επισημάνει πολλές φορές ότι τα reviews γενικότερα πάσχουν, ακόμα και από sites/reviewers που θεωρούνται αξιόπιστα, όχι απαραίτητα γιατί υπάρχει δόλος, αλλά ελλείψει χρόνου ο κάθε reviewer κάπου θα "κόψει", για να προλάβει deadlines κτλ, οπότε θα χάσει και κάποιες λεπτομέρειες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...