geogr13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Παιδια καλησπερα.. Χθες που ηρθε ο τεχνικος του ΟΤΕ μου ειπε οτι την Αθηνα την εχει αναλαβει για οπτικες ινες η Wind και μου ειπε μαλιστα οτι θα μπορεσουμε να αιτηθουμε πορτα για να αναβαθμισω την γραμμη μου.. Ισχυει κατι τετοιο?? Εγω ηξερα οτι ο ιδιωτης αιτειτε πορτες απ τον ΟΤΕ και οχι το αντιθετο.. Τις απαντησεις σας θα τις ηθελα οσο γινεται σε απλα Ελληνικα γιατι με την ορολογια δεν τα παω καλα..
infin1tyGR Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Πλέον έχουν αναλάβει και άλλοι πάροχοι εκτός από τον ΟΤΕ για κάποιες περιοχές και πρέπει ο ΟΤΕ να πάρει από αυτούς. 1
geogr13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 5 λεπτά πριν, infin1tyGR είπε Πλέον έχουν αναλάβει και άλλοι πάροχοι εκτός από τον ΟΤΕ για κάποιες περιοχές και πρέπει ο ΟΤΕ να πάρει από αυτούς. Ευχαριστω για την απαντηση.. Γνωριζουμε χρονοδιαγραμμα?? Θα αργισει??
jkoukos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 H Αθήνα έχει 10+ αστικά κέντρα. Κάποια τα ανέλαβε ο ΟΤΕ και άλλα Wind και Vodafone. Εσύ σε ποιο αστικό κέντρο ανήκεις για να σου πούμε χρονοδιάγραμμα;
jkoukos Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) To αστικό κέντρο Κεραμεικού, το έχει αναλάβει η Wind με ολοκλήρωση της αναβάθμισης των καμπίνων έως το τέλος του χρόνου. Ανάλογα σε ποια καμπίνα συνδέεσαι, μπορεί να έχεις VDSL ή ακόμη και FTTH. Για να δεις τον αριθμό της καμπίνας, κοιτάς στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής, όπου θα βρεις γραμμένο τον 3ψήφιο αριθμό και μετά τον ψάχνεις στην 4η στήλη ("Κωδικός ΥΚΕΕ/ΥΚΚ") του αρχείου. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2018 από jkoukos
poulinos Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 Δημοσ. 2 Μαΐου 2018 On 27/4/2018 at 16:16, jkoukos said: To αστικό κέντρο Κεραμεικού, το έχει αναλάβει η Wind με ολοκλήρωση της αναβάθμισης των καμπίνων έως το τέλος του χρόνου. Ανάλογα σε ποια καμπίνα συνδέεσαι, μπορεί να έχεις VDSL ή ακόμη και FTTH. Για να δεις τον αριθμό της καμπίνας, κοιτάς στον κεντρικό κατανεμητή της οικοδομής, όπου θα βρεις γραμμένο τον 3ψήφιο αριθμό και μετά τον ψάχνεις στην 4η στήλη ("Κωδικός ΥΚΕΕ/ΥΚΚ") του αρχείου. η αν ειναι μονοκατοικια η γενικα ανηκει σε box ακολουιει το καλωδιο μεχρι να βρει το box που εχει πανω αριθμους και για να το αναγνωρισει φευγει ενα μαυρο καλωδιο προς την γη μεσα σε σιδερενιο σωληνα(αυτο για να μην μπερδευτει με ενδιαμεσα box)
geogr13 Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 12 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 2/5/2018 στις 12:19 ΜΜ, poulinos είπε η αν ειναι μονοκατοικια η γενικα ανηκει σε box ακολουιει το καλωδιο μεχρι να βρει το box που εχει πανω αριθμους και για να το αναγνωρισει φευγει ενα μαυρο καλωδιο προς την γη μεσα σε σιδερενιο σωληνα(αυτο για να μην μπερδευτει με ενδιαμεσα box) Παιδια εχω καμπινα του ΟΤΕ στα 5 μετρα απ την εισοδο της πολυκατοικιας μου αλλα δεν γνωριζω αν τελικα παιρνω απο εκει.. Η αποσταση παντως απ το αστικο κεντρο ειναι περιπου 500-700 μετρα .. Λογικα ειμαι απο το αστικο κεντρο αφου δεν εχει αναβαθμιστει η καμπινα εδω.. Συμφωνα με το σχεδιαγραμμα του @jkoukos γραφει αυτο: VDSL_VECTORING/V.plus/G.fast.. Ο κατανεμητης μου ειναι στο υπογειο της πολυκατοικιας και απο κει φευγουν εντοιχισμενα τα καλωδια και προς τα εξω και προς τα διαμερισματα.. Υ.Γ Σε επικοινωνια που ειχα με την inalan μου ειπαν οτι δεν θα αργησουν να επεκταθουν στο κεντρο των Αθηνων αφου σε λιγο καιρο θα εχουν ΟΛΕΣ τις αδειες που χρειαζονται στα χερια τους + οτι θα βαλουν 2-3 συνεργεια ακομη να δουλευουν ταυτοχρονα.. Ο σχεδιασμος μου λοιπον μετα απο αυτη την επικοινωνια αλλαζει αρδην οπως καταλαβαινετε.. Επεξ/σία 12 Μαΐου 2018 από geogr13
jkoukos Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Δημοσ. 13 Μαΐου 2018 Όπως τα λέει ο divo είναι για την Inalan. Μην περιμένεις πριν τα 2 χρόνια (και λίγα λέω) να έρθει στον Κεραμεικό. Ζήτημα είναι αν θα καλύψει την Κυψέλη (Αθήνα είναι) και μάλιστα ένα τμήμα 200 μέτρων εκατέρωθεν του κεντρικού κορμού από τα σημεία που περνά και φαίνονται στον χάρτη μελλοντικής κάλυψης.
geogr13 Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 14 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, divo είπε geogr13 κεραμικος και καμπινα ΟΤΕ.....ΔΕ παιζει... Την εχει παρει η WIND αν δε κανω λαθος. Σε καφαο λογικα εισαι κοντα. Κοιτα ομως μηπως σε βολευει να παρεις vdsl απο το κεντρο Ναι μαλλον καφαο εχω απο κατω.. Εχω χασει την μπαλα με τις ορολογιες.. Αυτα θα αναβαθμιστουν με οπτικη ινα?? Λογικα απ το αστικο κεντρο μου δινουν γιατι οταν μιλησαμε με εναν τεχνικο στο τηλεφωνο πριν μερες οταν πηγε να σκαλισει κατι στη γραμμη μου και μου εδινε οδηγιες τι να κανω στο speedport βγηκα στο μπαλκονι και δεν ειδα κανεναν στο καφαο.. Επεξ/σία 14 Μαΐου 2018 από geogr13
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 On 12/5/2018 at 05:33, geogr13 said: Παιδια εχω καμπινα του ΟΤΕ στα 5 μετρα απ την εισοδο της πολυκατοικιας μου αλλα δεν γνωριζω αν τελικα παιρνω απο εκει.. Η αποσταση παντως απ το αστικο κεντρο ειναι περιπου 500-700 μετρα .. Λογικα ειμαι απο το αστικο κεντρο αφου δεν εχει αναβαθμιστει η καμπινα εδω.. Συμφωνα με το σχεδιαγραμμα του @jkoukos γραφει αυτο: VDSL_VECTORING/V.plus/G.fast.. Ο κατανεμητης μου ειναι στο υπογειο της πολυκατοικιας και απο κει φευγουν εντοιχισμενα τα καλωδια και προς τα εξω και προς τα διαμερισματα.. Υ.Γ Σε επικοινωνια που ειχα με την inalan μου ειπαν οτι δεν θα αργησουν να επεκταθουν στο κεντρο των Αθηνων αφου σε λιγο καιρο θα εχουν ΟΛΕΣ τις αδειες που χρειαζονται στα χερια τους + οτι θα βαλουν 2-3 συνεργεια ακομη να δουλευουν ταυτοχρονα.. Ο σχεδιασμος μου λοιπον μετα απο αυτη την επικοινωνια αλλαζει αρδην οπως καταλαβαινετε.. Οπως σου ειπα μπορεις να δεις τον αριθμο του καφαο και τον αριθμο στον κατανεμητη σου και να δεις αν παιρνεις απο εκει.αν βεβαια η καμπινα δεν ειναι ετοιμη τοτε απλα το καλωδιο σου περναει απο εκει απλα δεν παιρνεις vdsl ακομα.λογικα παντως απο εκει παιρνεις τωρα απερχομενο/κεντρικο και απο εκει θα παρεις vdsl οταν θα ειναι ετοιμη. επισης οταν λεμε για καμπινα εννοουμε για τις καινουριες και οχι για τα παλια καφαο.αν την περιοχη σου πχ την εχει παρει η wind οπως λενε τοτε το καφαο του οτε θα μεινει κανονικα εκει που ειναι και σε κοντικη αποσταση θα μπει το νεο Kv απο την wind. επισης πιο γρηγορα κοβω οτι θα μπει kv παρα οπτικη ινα απο την inalan. On 13/5/2018 at 09:50, divo said: Εγώ θα σου έλεγα να τους ρωτήσεις συγκεκριμένα για την περιοχή σου και όχι γενικά για Αθήνα. Γιατί Αθήνα είναι από τον Κηφισό τα Σεπόλια μέχρι και το κέντρο Αθήνας μέχρι και το Γαλάτσι για αυτούς Κάθε ένα όμως από αυτά είναι διαφορετικό αστικό κέντρο Όσο για τη Wind από ότι ξέρω έχει σταματήσει ο Μπόμπολας που αυτός έχει πάρει τις εργολαβίες γιατί Wind δεν τον πληρώνει και ήδη από ότι γνωρίζω Η Wind έχει πάρει τρίμηνη παράταση και το βασικο ειναι κατα ποσο θα τηρηθει το χρονοδιαγραμμα On 13/5/2018 at 16:09, jkoukos said: Όπως τα λέει ο divo είναι για την Inalan. Μην περιμένεις πριν τα 2 χρόνια (και λίγα λέω) να έρθει στον Κεραμεικό. Ζήτημα είναι αν θα καλύψει την Κυψέλη (Αθήνα είναι) και μάλιστα ένα τμήμα 200 μέτρων εκατέρωθεν του κεντρικού κορμού από τα σημεία που περνά και φαίνονται στον χάρτη μελλοντικής κάλυψης. και η αφασια ειναι οτι δεν εχει ουτε τελη διακοπης αν διακοψεις πχ στους 2 μηνες ουτε τιποτα. On 13/5/2018 at 23:09, divo said: geogr13 κεραμικος και καμπινα ΟΤΕ.....ΔΕ παιζει... Την εχει παρει η WIND αν δε κανω λαθος. Σε καφαο λογικα εισαι κοντα. Κοιτα ομως μηπως σε βολευει να παρεις vdsl απο το κεντρο λογικα ειναι το παλιο καφαο απεξω και πιο περα θα γινει εγκατασταση της wind On 14/5/2018 at 03:07, geogr13 said: Ναι μαλλον καφαο εχω απο κατω.. Εχω χασει την μπαλα με τις ορολογιες.. Αυτα θα αναβαθμιστουν με οπτικη ινα?? Λογικα απ το αστικο κεντρο μου δινουν γιατι οταν μιλησαμε με εναν τεχνικο στο τηλεφωνο πριν μερες οταν πηγε να σκαλισει κατι στη γραμμη μου και μου εδινε οδηγιες τι να κανω στο speedport βγηκα στο μπαλκονι και δεν ειδα κανεναν στο καφαο.. αν μπεις στο guide που εχω γραψει πως παιζει το adsl θα δεις και παλιο καφαο και νεο καφαο και θα λυσεις πολλες αποριες για τις ορολογιες.αμα την περιοχη σου την επερνε ο οτε τοτε θα αλλαζε το υπαρχον καφαο με νεο.επειδη ομως θα το παρει η wind τοτε θα παραμεινει το παλιο καφαο και απλα η wind θα βαλει νεο kv(καφαο) κοντα σε αυτο του οτε ωστε να ενωθει καλωδιακα με του οτε. η γραμμη σου περναει και απο το καφαο που εχεις κατω ετσι και αλλιως.και vdsl να βαλεις παλι απο εκει θα περναει. On 14/5/2018 at 21:42, divo said: Την περιοχη σου την εχει η Wind αν δε κανω λαθος οποτε ...αναμονη καποια στιγμη θα ερθει. απο φιλη που μενει πετραλωνα α/κ κεραμεικος δεν εχω δει κανενα νεο καφαο ακομα
geogr13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Εδω και 15-20 μερες εχω 30αρι.. Με την βοηθεια του jkoukos καταφερα και σεταρα τα καλωδια και το speedport με τον σωστο τροπο.. Απ τα σχεδιαγραμματα και τα πινακακια τα βρηκα ολα.. Μαλιστα το αστικο κεντρο του Κεραμεικου τωρα αυτη την στιγμη σηκωνει μεχρι 30αρι οχι παραπανω.. Ναι παλιο καφαο του ΟΤΕ εχω απο κατω..
poulinos Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 3 hours ago, geogr13 said: Εδω και 15-20 μερες εχω 30αρι.. Με την βοηθεια του jkoukos καταφερα και σεταρα τα καλωδια και το speedport με τον σωστο τροπο.. Απ τα σχεδιαγραμματα και τα πινακακια τα βρηκα ολα.. Μαλιστα το αστικο κεντρο του Κεραμεικου τωρα αυτη την στιγμη σηκωνει μεχρι 30αρι οχι παραπανω.. Ναι παλιο καφαο του ΟΤΕ εχω απο κατω.. Ναι μαλλον εισαι κοντα στο αστικο κεντρο κεραμεικου οποτε δινουν μονο 30 σε οποιους ειναι κοντα στο αστικο κεντρο.αν και θεωρητικα αν καποιος ειναι πολυ κοντα θα μπορει να παιξει και 50αρι. καλωδιωση καλο ειναι να την φτιαξεις σωστα συμφωνα με αυτο https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf ποια σχεδιαγραμματα και πινακακια τα βρηκες ολα? κατα τα αλλα υπομονη να αλλαχτουν τα kv.
geogr13 Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 17 Μαΐου 2018 Τα σχεδιαγραμματα με τα καφαου και τα kv.. Βρηκα το νουμερο του κατανεμητη μου και τον εψαξα στα σχεδιαγραμματα και στα πινακακια..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα