Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έδωσε το “πράσινο φως” στην υιοθέτηση μέτρων με σκοπό να να αντιμετωπισθούν οι κίνδυνοι που συνδέονται με την αγορά των κρυπτονομισμάτων.

Οι ευρωβουλευτές κύρωσαν με 574 ψήφους υπέρ τη συμφωνία που επήλθε τον Δεκέμβριο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο της οποίας προβλέπεται η αυστηρότερη ρύθμιση της αγοράς των εικονικών νομισμάτων, όπως το Bitcoin, προκειμένου να προληφθεί το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από παράνομες δραστηριότητες καθώς και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Βάσει της εν λόγω συμφωνίας, τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων και οι πάροχοι ηλεκτρονικών “πορτοφολιών” θα πρέπει να υιοθετήσουν πρακτικές ενδελεχών ελέγχων, στις οποίες να περιλαμβάνονται διαδικασίες ταυτοποίησης των πελατών τους, όπως αυτές που εφαρμόζουν τα τραπεζικά ιδρύματα.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιδιώκει να μπει τέλος στην ανωνυμία που συνδέεται με τα εικονικά νομίσματα, η οποία θεωρείται ότι ενισχύει την έκνομη χρήση τους. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο Τύπου, τα μέτρα λαμβάνονται εξαιτίας των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι και τις Βρυξέλλες, αλλά και των αποκαλύψεων υποθέσεων φοροαποφυγής, όπως τα Panama Papers.

Η ίδια συμφωνία καλεί, μεταξύ άλλων, για ρυθμίσεις όσον αφορά τις προπληρωμένες κάρτες και μεγαλύτερη προστασία για τους μάρτυρες δημόσιου συμφέροντος. Να σημειωθεί ότι σε ετήσια βάση χάνονται δισεκατομμύρια ευρώ από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, τη φοροδιαφυγή και τη φοροαποφυγή.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τα κράτη-μέλη υποχρεώνονται να ενσωματώσουν τις νέες ρυθμίσεις στην εθνική νομοθεσία σε διάστημα 18 μηνών.

The Next Web

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Με το χτύπημα στα συναλλακτήρια θα βάλουν τέλος στην ανωνυμία!

Επειδή οι τρομοκράτες ανταλλάζανε με CoinBase! Ναι σίγουρα!

Κούνια που τους κούναγε! Απολαμβάνω τους και καλά λόγους που βρήκανε!

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Να ρίξουν και μια ματιά στο ξέπλυμα που γίνεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τα παλαβά πόσα που κινούνται στις μεταγραφές. Ή ας πούμε στα χρήματα που διακινούνται στα καζίνο. Αλλά τι λέω και εγώ τώρα.... 

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.

θέλουν και προσπαθούν να βρουν το χρήμα απο παρανομίες που καταλήγει σε τρομοκρατία, όπλα, ναρκωτικά κτλ. Το χρήμα που ξεπλένεται ελέω καπιταλιστικού συστήματος (ακούστηκε πολύ κνήτικο το ξέρω) μέσω νόμιμων off-shore, νόμιμων κύκλων χρήματος σε χώρες με 45 κατοίκους αλλά 350 έδρες εταιριών, νόμιμων "επενδυτικών" εταιριών κτλ δεν το κυνηγάμε και πολύ ε? Η φτωχοποίηση λαών με αυτές τις πρακτικές δεν είναι παράνομη οπότε δεν την κόφτει την εε.

• Like 9
Δημοσ.

Πάμε όλοι οι Bitcoinakides:

"Ουυυ καταραμένη ΕΕ, μας κυνηγας την ανωνυμία μας για τα coins, να πέσει η ΕΕ όλοι οι πουλημένοι πολιτικοί, ουυυυ, μετά πιάστε την Uber και την Airbnb που τις φορολογούν" 

🤣

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, aris1986 είπε

Πάμε όλοι οι Bitcoinakides:

"Ουυυ καταραμένη ΕΕ, μας κυνηγας την ανωνυμία μας για τα coins, να πέσει η ΕΕ όλοι οι πουλημένοι πολιτικοί, ουυυυ, μετά πιάστε την Uber και την Airbnb που τις φορολογούν" 

🤣

Ρεαλιστικά ένας "Bitcoinakias" ξέρει ότι δεν θα τον επηρεάσει (βασικά αγγίξει) κάτι τέτοιο.

• Like 3
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, telis είπε

Να ρίξουν και μια ματιά στο ξέπλυμα που γίνεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με τα παλαβά πόσα που κινούνται στις μεταγραφές. Ή ας πούμε στα χρήματα που διακινούνται στα καζίνο. Αλλά τι λέω και εγώ τώρα.... 

Οντως τι ειναι αυτα που λες?

Τετοιες μορφες φοροαποφυγης η ξεπλυματος ειναι γνωστες κι ενσωματωμενες στο συστημα. Ο κινδυνος ειναι να αποκτησει πραγματικη δυναμη φοροαποφυγης ο απλος ανθρωπος. Τι θα απογινει μετα τουτος ο κοσμος?

Ευτυχως οι μεθοδοι με τις οποιες λειτουργουνε ειναι πιο πολυ για το φαινεσθαι παρα για την ουσια. Οι εξελιξεις θα τους ξεπερνουν πριν προλαβαινουν να αντιδρασουν

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, jmirko15 είπε

Ρεαλιστικά ένας "Bitcoinakias" ξέρει ότι δεν θα τον επηρεάσει (βασικά αγγίξει) κάτι τέτοιο.

Ναι φιλε μου αλλά θα κράξει έτσι για να κράξει. Το 90% των σχολίων αυτό είναι. 

• Like 1
Δημοσ.

Ταπεινά αντιλαμβανόμενος κι εφόσον κατανοώ σωστά, αν όντως κάποια στιγμή μελλοντικά πάψει η ανωνυμία στα κρυπτονομίσματα μιλάμε για τον έλεγχο του χρήματος από τις κυβερνήσεις (περιουσιολόγιο, έμμεση και άμεση φορολογία και συναφείς ομορφιές), άρα τί είχα Γιάννη μου, τί είχα πρώτα. Δε ξέρω αν το να κρατάει κάποιος το πορτοφόλι μόνος του τον βγάζει εκτός από τέτοιο έλεγχο, αλλά υποθέτω πως δεν αφορά την πλειονότητα αυτό, οπότε και πάλι λε πουλέ.

Βεβαίως, μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Ας περιμένουμε να δούμε πώς και τί.

Δημοσ.

Άκου λογική ... επειδή φοροδιαφεύγουν όλοι οι άλλοι, αφήστε τις συναλλαγές με  cryptos ελεύθερες... Μήπως αυτό όταν το λες θεωρείσαι ήδη ένοχος;

Μου φαίνεται θα αρχίσει πάλι η συζήτηση για τους υποστηρικτές των cryptos, τους επαναστατες του σύγχρονου καπιταλιστικού μοντέλου και τέτοια.

Δημοσ.

η μεγαλοφυης ΕΕ οπως παντα σε μαχες οπισθοφυλακων

δεν μας αρεσουν οι πλουσιοι και τους φορολογουμε. φευγουν οι πλουσιοι σε φορολογικους παραδεισους εκτος ΕΕ (ελβετια μπαρμπαντος κτλ)

δεν μας αρεσουν τα κρυπτονομισματα ? θα φτιαξουμε νομο να τα ελενξουμε!!

ΔΕΝ ΜΑς ΑΡΕΣΕΙ Ο ΝΟΜΟς ΤΗς ΒΑΡΥΤΗΤΑς ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΑΡΒΑΡΟς ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΟΣ?

κανενα προβλημα . θα τον καταργησουμε με ενα νομο και ενα αρθρο!

• Like 2
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, PCharon είπε

Ταπεινά αντιλαμβανόμενος κι εφόσον κατανοώ σωστά, αν όντως κάποια στιγμή μελλοντικά πάψει η ανωνυμία στα κρυπτονομίσματα μιλάμε για τον έλεγχο του χρήματος από τις κυβερνήσεις (περιουσιολόγιο, έμμεση και άμεση φορολογία και συναφείς ομορφιές), άρα τί είχα Γιάννη μου, τί είχα πρώτα. Δε ξέρω αν το να κρατάει κάποιος το πορτοφόλι μόνος του τον βγάζει εκτός από τέτοιο έλεγχο, αλλά υποθέτω πως δεν αφορά την πλειονότητα αυτό, οπότε και πάλι λε πουλέ.

Βεβαίως, μηδένα προ του τέλους μακάριζε. Ας περιμένουμε να δούμε πώς και τί.

Μα και να μην πάψει η ανωνυμία και να θεωρήσουμε ότι επικρατούν τελικά τα cryptos, πιστεύει κανένας ότι θα σταματήσει η παρανομία, το ξέπλημα, και όλα αυτά που συμβαίνουν τώρα; Πάντα θα υπάρχουν συναλλαγές καλές και κακές και ειδικά στην ψηφιακή "ζωή".

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Bspus είπε

Οντως τι ειναι αυτα που λες?

Τετοιες μορφες φοροαποφυγης η ξεπλυματος ειναι γνωστες κι ενσωματωμενες στο συστημα. Ο κινδυνος ειναι να αποκτησει πραγματικη δυναμη φοροαποφυγης ο απλος ανθρωπος. Τι θα απογινει μετα τουτος ο κοσμος?

Ευτυχως οι μεθοδοι με τις οποιες λειτουργουνε ειναι πιο πολυ για το φαινεσθαι παρα για την ουσια. Οι εξελιξεις θα τους ξεπερνουν πριν προλαβαινουν να αντιδρασουν

Κοίτα αφού απέκτησε δύναμη αργομισθίας ο απλός άνθρωπος, ήρθε η ώρα ως μόνη αντίδραση του απέναντι απλού ανθρώπου και γείτονα του πρώτου να αποκτήσει δύναμη φοροαποφυγής.

Δράση και αντίδραση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...