Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον, για πειτε κι εσεις τι ξερετε για να δουμε αν θα βγαλουμε ευκολα ακρη....

Σημερα λοιπον, μιλησα με γνωστο μου μηχανικο.
Του λεω, τι θα κανεις, ασχολεισαι με το κτηματολογιο, να ερθω μια μερα να δουμε τα θεματα μου κλπ.
Μου απαντα, οτι δεν θα ασχοληθει γενικοτερα με το θεμα, δεν θα αναλαβει δηλαδη φασον δηλωσεις κλπ.
Μου ειπε οτι σε γενικες γραμμες, για κοσμο που δεν ξερει πολλα, ή εχει προβληματικες ιδιοκτησιες κλπ, φανταζεται οτι την δουλεια αυτη θα την αναλαβουν μαλλον λογιστικα γραφεια, με κοσμο μεσα για data entry κλπ.
Η αποψη του ειναι οτι (το λεω επι λεξει), 'καποιος που ξερει πεντε γραμματα, και εχει και συμβολαια, λογικα δεν εχει κανενα προβλημα, κανει μια αιτηση, ισως και ηλεκτρονικη, μονος του, και δεν ειναι κατι ιδιαιτερο', εκτιμα...
Ειναι ομως οντως ετσι, ή παμε στην λογικη της εκαστοτε οπτικης γωνιας, οπως το βλεπει ο καθενας δηλαδη;
Μου ειπε, τελος, οτι εκτιμα οτι 'προβλημα' που χρηζει στηριξης απο αλλους, μαλλον θα εχουν ανθρωποι με ιδιοκτησιες διχως συμβολαια, ή περιπτωσεις χρησικτησιας κλπ.
Ακομη μου ειπε, οτι ευχαριστως αν χρειαστω κατι σαν τοπογραφικο διαγραμμα, να του πω και να μου το φτιαξει. Αλλα επανελαβε, οτι αν εχω συμβολαια, λογικα ολα περιγραφονται εκει μεσα, και δεν χρειαζεται κατι περαιτερω.

Ειναι οντως ετσι οπως μου τα ειπε;
Εχει ξεκαθαρισει, ο πολιτης, σε γενικες γραμμες, τι πρεπει να κανει;
Ας πουμε σε πρωτη φαση, για απλες, κοινες, μη ειδικες περιπτωσεις.
Εχουν δωσει πχ δυνατοτητα για ηλεκτρονικη αιτηση; Και αν ναι, που, πως, την κανεις, τελειωνεις; Εχει ανακοινωθει κατι σχετικο;
Η πρωτη φαση του κτηματολογιο εγινε σχεδον πριν 20ετια, και τοτε το internet ηταν στα σπαργανα, και ηθελε φαση 'τρεχατε ποδαρακια μου', οσο μπορω να θυμηθω απο τον πατερα μου που ετρεχε γι'αυτα τα θεματα. Ειναι ακομη ετσι ομως;
Επειτα, αν εγω εχω ενα κτημα στην αλλη ακρη της Ελλαδας, πρεπει να τραβηχτω και να παω εκει, αρον-αρον, στο εκει κτηματολογικο γραφειο, για...επιτοπιες διευκρινησεις;
Προσωπικα, απο οτι ιδιοκτησια ειναι στο ονομα μου, οτι μου εχουν κληρονομησει οι γονεις μου, για ολα εχω συμβολαια, επισημα, τα παντα ολα, και μαλιστα τα εχω και σκαναρισμενα ολα στον υπολογιστη μου.

Εν τελει, σε γενικες γραμμες (οχι προβληματικες-ιδιαιτερες περιπτωσεις), τι πρεπει να κανει, με απλα βηματα-ξεκαθαρα-σταρατα, ο πολιτης;
Τι να δωσει, που να αιτηθει, τι να προσεξει, που να κανει οτι πρεπει να κανει;

• Like 1
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μπήκα πριν λιγο και προσπαθώ να βάλω τα στοιχεία μου. Υπάρχει ένα μπέρδεμα με την οδό και τον αριθμό και δεν καταλαβαίνω ακριβώς πως πρέπει να το γράψω. Μου βγάζει λάθος.

Edit, το πήρε. Πάμε παρακάτω... :)

Ξανά edit, φασαρία φαίνεται. Θα το αφήσω για αργότερα...

Επεξ/σία από zio10
  • Like 1
Δημοσ.

Σε ενα οικημα, που εχουν διαφοροι διαφορα ποσοστα ιδιοκτησιας, πχ 4 ανθρωποι απο 25% ο καθενας, πρεπει να το δηλωσουν και οι 4 στο κτηματολογιο;

Δημοσ.

Παιδια, οταν γινει η καταχωρηση στο κτηματολογιο, απο ποιο σημειο στο site, ποιο url/διαδρομη, μπορει καποιος με κωδικους taxis να παρακολουθει τις δηλωσεις του, μεχρι την οριστικοποιηση των εγγράφων;

Δημοσ.
Στις 27/4/2018 στις 5:00 ΜΜ, LouCi4er είπε

Ρε παιδια,εγω εκανα κτηματολογιο καπου τον Δεκεμβριο.Δεν δηλωσα κτισματα ουτε μου ζητηθηκε,μονο οικοπεδα-αγροτεμαχια.Τα χαρτια μου τα ειχε φτιαξει μια δικηγορος.Ουτε την αδεια του σπιτιου δεν πηγα,μονο συμβολαια που δειχνουν πως περασαν στην κατοχη μου.Για κτισματα νομιζω θα βγει πιο μετα το λεγομενο "Ταυτοτητα Κτιριου" και εκει θα δηλωθουν.

Φίλε μια ερώτηση πόσο πληρωσεςγια κάθε χωράφι; πώς πάει ανάλογα τα στρέμματα στο περίπου πες μου 

Δημοσ.
Στις 27/12/2018 στις 3:37 ΜΜ, mindreader είπε

Παιδια, οταν γινει η καταχωρηση στο κτηματολογιο, απο ποιο σημειο στο site, ποιο url/διαδρομη, μπορει καποιος με κωδικους taxis να παρακολουθει τις δηλωσεις του, μεχρι την οριστικοποιηση των εγγράφων;

Ενω πλεον το θεμα Κτηματολογιο, αφορα ΟΛΗ την Ελλαδα (εκτος των λιγων περιοχων που ειχαν πιλοτικα ενταχτει πριν δεκαετιες στην Α' φαση), βλεπω οτι και το παρον νημα κινειται λιγο εως ελαχιστα, αλλα και γνωστους που εχω ρωτησει, ολοι αναρωτιουνται τι θα κανουν, αλλα κανεις δεν εχει να πει κατι συγκεκριμενο.

Δεν καταλαβαινω. Φανταζομαι οτι για μια ακομη φορα, θα δουμε ελληναραδικες ιστοριες και συμπεριφορες, κλασικα, τρεξιματα της τελευταιας στιγμης....

Παντως ειναι υποχρεωτικο. Αν νομιζουν καποιοι συμπολιτες μας οτι απλα θα το αφησουν και θα περασει, μαλλον θα το μετανιωσουν.

-------

Ξερει κανεις κατι γι'αυτο που ρωτησα πριν λιγες μερες;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 27/12/2018 στις 11:36 ΜΜ, blackhill66 είπε

Φίλε μια ερώτηση πόσο πληρωσεςγια κάθε χωράφι; πώς πάει ανάλογα τα στρέμματα στο περίπου πες μου 

Οχι,δεν παει αναλογα τα στρεμματα.Εγω εκανα κτηματολογιο περισυ τετοια εποχη ακριβως.Δεν θυμαμαι και πολυ καλα αλλα θυμαμαι οτι καθε οικοπεδο-αγροτεμαχιο ασχετως εκτασης ειναι ενα δικαιωμα(ετσι το ελεγαν αυτοι στο κτηματολογιο) και πληρωνεις 30€ το καθε δικαιωμα.Δεν πληρωνεις ομως για ολα τα αγροτεμαχια,μονο τα 3 πρωτα,συνολο 90€ συν 30€ η αιτηση (που γινεται στο κτηματολογιο) συνολο 120€.Εγω δλδ ειχα δωσει 120€ για ολα,ενα οικοπεδο 1 στρεμμα (το οικοπεδο που βρισκεται το σπιτι μου δλδ) και για 7 αγροτεμαχια(τα οποια ειναι συνολο κατι πανω απο 200 στρεμματα).

Εχει φασαρια παντως,εγω ειχα δωσει 100€ σε μια δικηγορο φιλη μου και μου ειχε φτιαξει τα χαρτια ετοιμα,πηγα στο κτηματολογικο γραφειο της περιοχης μου και σε 10 λεπτα ειχα φυγει.Ηταν εκει αρκετος κοσμος που προσπαθουσε να συμπληρωσει την αιτηση μονος του,θυμαμαι ταλαιπωρια γιατι δεν μπορουσαν να βρουν ακρη.Εγω πληρωσα αρκετα για κτηματολογιο διοτι εκανα 3 αιτησεις,2 για μενα και την μανα μου διοτι οικοπεδο-σπιτι και χωραφια τα εχουμε επικαρπια και ψιλη κυριοτητα και επρεπε να δηλωθουν και απο τους δυο,και αλλη μια για οικοπεδο και χωραφια στη μανα μου απο την μανα της τα οποια πληρωσα και συμβολαιογραφο για να κανει την κληρονομια.Θα εδωσα κανενα 3χιλιαρο περισυ λιγο πριν τα Χριστουγεννα,αντε φαε εσυ μετα γαλοπουλα.Τα σκεφτομαι φετος και μου ερχεται να ανοιξω σαμπανια που δεν ειχα τετοια εξοδα.

Επεξ/σία από LouCi4er
  • Like 1
  • 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε ιδιοκτησια που ειχε κτηματογραφηθει στην 1η πιλοτικη φαση, τα τελευταια χρονια πηγε ο Δημος και αλλαξε το ονομα της οδου. Φυσικα, αυτο αφορα ολες τις ιδιοκτησιες σε αυτη την οδο. Συμβολαιο-Κτηματολογιο, ειναι σε συμφωνια, αναφεροντας φυσικα το παλαιο ονομα της οδου. Μιλησα με το κτηματολογικο γραφειο, και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα, ουτε χρειαζεται να κανω κατι.
Εχει τυχει σε κανεναν αλλον αυτο;
Νομιζω βεβαια, οτι ειναι καταχωρημενα με τετοιο τροπο, που η οδος δεν πρεπει να παιζει και τοσο ρολο.
Αλλα θα ηθελα να ειναι γραμμενη σωστα. Και παλι ομως, αλλιως θα λεγεται στο συμβολαιο.
Αρα δεν βλεπω αν και πως θα μπορουσε να γινει κατι.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Σε οσους το εχουν κανει ηλεκτρονικα εχω να κανω μια ερωτηση.

Σε αγροτεμαχιο (χωραφι)

πως διαλεγω τα ορια και τα βαζω; Με ποια επιλογη;

Ειναι αρκετα δυσχρηστο.

Καθε βοηθεια, καθε print screen δεκτη.

Δημοσ.

σπιτι μη ηλεκτροδοτουμενο και ημιτελες πως θα το δηλωσω στο κτηματολογιο παιδια? επισης σε αυτο εγω εχω 37,5% εγω 37,5% η αδερφη μου και 25% η μητερα μου

τι ειδους δικαιωμα ειναι? πληρης κυριοτητα ψιλη η επικαρπια?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, eidikos33 είπε

σπιτι μη ηλεκτροδοτουμενο και ημιτελες πως θα το δηλωσω στο κτηματολογιο παιδια? επισης σε αυτο εγω εχω 37,5% εγω 37,5% η αδερφη μου και 25% η μητερα μου

τι ειδους δικαιωμα ειναι? πληρης κυριοτητα ψιλη η επικαρπια?

Το κτηματολόγιο καταγράφει το οικόπεδο με το κτίσμα και όχι την κατάστασή του πχ ημιτελές, μη ηλεκτροδοτούμενο , διάβασε τι γράφει το συμβόλαιο για τα ποσοστά που έχετε 

Το Κεντρικό Γραφείο Κτηµατογράφησης στο Γαλάτσι, το οποίο θα λειτουργεί από σήµερα, Τετάρτη, θα εξυπηρετεί 32 περιφερειακές ενότητες και πάνω από 3.000 προκαποδιστριακούς ΟΤΑ. https://www.msn.com/el-gr/money/economy/κτηματολόγιο-τι-πρέπει-να-προσέξουν-όσοι-έχουν-κληρονομιά-και-γονική-παροχή/ar-BBUI7rL?li=BBqxHCt

Επεξ/σία από adsl2+
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...