blazar Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Δημοσ. 30 Απριλίου 2018 Πάνω κάτω, σωστά στα λέει ο kanesaxo. Εγώ αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι, γιατί κάθεσαι και στέλνεις τον έναν και τον άλλον στο κτηματολόγιο και δεν πας εσύ ο ίδιος. Αφού έχεις τα συμβόλαια, έχεις και την τακτοποίηση, έχεις το τοπογραφικό με την αποθήκη μέσα, δεν θες κάτι άλλο. Παίρνεις μαζί και την ταυτότητα, το Ε9, συμπληρώνεις εκεί την δήλωση Δ και τέλος. Αν σου ζητήσουν κάτι άλλο, πες μας τί ακριβώς σου ζητάνε. Εγώ πιστεύω πως κάπου εσύ τα έχεις μπλέξει. 1
Dvs Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 30/04/2018 στις 2:41 ΜΜ, kanesaxo είπε Καπου χάνεται κάτι στη "μετάφραση". Λες πως έχεις τίτλους ιδιοκτησίας για το οικόπεδο. Συνεπώς έχεις δηλώσει κανονικά στο Κτηματολογιο το οικόπεδο. Μεσα στο οικόπεδο αυτό υπάρχει (και;) μια αποθήκη, μέχρι προτινος αυθαίρετη. Την οποια ομως τακτοποίησες (αν νομιμοποιησες, θα έχεις άδεια δόμησης). Εφόσον λοιπόν τακτοποίησες, στο Κτηματολογιο, ΟΠΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ, αρκεί ο αρ.δήλωσης τακτοποίησης (αντί αριθμού Οικ.Αδείας) και το εμβαδόν της. Και στη τελική ΔΕΝ ειναι δουλειά του κτηματολογίου για να ελέγξει κτίσματα. Η δήλωση στο Κτηματολογιο ειναι καθ'υπόδειξη κ ευθύνη σου (οσον αφορά κτίσμτα, εμβαδα, παλαιότητες) Οπότε, δε βλέπω που υπάρχει το πρόβλημα. Δεν την τακτοποίησα στο κτηματολόγιο, το κτηματολόγιο δεν τακτοποιεί αλλά δηλώνεις τι έχεις με δικιά σου ευθύνη. Μέσα σε οικόπεδο με τίτλους ιδιοκτησίας υπάρχει αποθήκη χτισμένη, ήταν αυθαίρετη και τώρα ειναι "τακτοποιημένη" με τους νομους για τα αυθαίρετα κοκ Παρότι τακτοποιημένη, ΔΕΝ υπάρχουν τιτλοι ιδιοκτησίας. Δεν θελω το κτηματολόγιο να ελένξει την αποθηκη, ψάχνω τι χαρτιά να τους δώσω για την δηλώσω. Στο κτηματολόγιο δεν δεχόταν την τακτοποίηση και ψάχναμε τιτλο ιδιοκτησίας, που δεν υπάρχει (Τα παραπανω τα έχει αναλάβει μηχανικός και δεν τα κάνω μόνος μου) blazar: Πήγα με όλα αυτα αλλα ΔΕΝ τα δεχονται!!!!! Θέλουν τιτλο ιδιοκτησίας ή έπεσα σε μ@λ@κα Επεξ/σία 3 Μαΐου 2018 από Dvs
kanesaxo Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Απο που προκύπτει πως σου είπα, οτι την τακτοποίησες στο Κτηματολογιο; Διαβασες κατι τέτοιο στο ποστ μου που παρέθεσες; Προσεξε λιγο το γραπτό λόγο. Βλεπεις έχω βάλει 2 κόμμα, "στο Κτηματολόγιο". Μου γράφεις τα ίδια που σου γράφω, ποιος ο λογος; Πάμε πάλι ξανά. ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΡΚΟΥΝ. Η δήλωση του Ν4014,4178,4495 (με όποιον τακτοποίησες). Ο μηχανικος σου στα έχει δώσει. Πηγαίνεις στο προϊστάμενο του υπαλλήλου και τελειώνει εκει το θεμα. Ο υπάλληλος μάλλον έχει μεσάνυχτα.
blazar Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 Δημοσ. 3 Μαΐου 2018 8 ώρες πριν, Dvs είπε blazar: Πήγα με όλα αυτα αλλα ΔΕΝ τα δεχονται!!!!! Θέλουν τιτλο ιδιοκτησίας ή έπεσα σε μ@λ@κα Αφού σου λέει έτσι, όντως έπεσες σε προβληματικό. Κάλεσε στο 2106505600 που είναι τα κεντρικά και πες τους το πρόβλημά σου. Εφόσον σου αναφέρουν αυτό ακριβώς που σου είπα και εγώ, κρατά το όνομα του υπαλλήλου που θα μιλήσεις και μετά πήγαινε στο κτηματολογικό γραφείο με τον προβληματικό και ζήτα να καλέσετε μαζί στα κεντρικά. Οπότε μετά, θέλει δεν θέλει θα στο κάνει. Το άλλο που μπορείς να κάνεις, είναι να πας και να κάνεις την δήλωσή σου σε κτηματολογικό γραφείο διπλανής περιοχής. Για παράδειγμα στην περιοχή μου, επειδή υπήρχε προβληματικό άτομο στο κτηματολογικό γραφείο του δήμου Βέλου - Βόχας, υπήρχαν αρκετοί που έρχονταν στο κτηματολογικό γραφείο Κιάτου και έκαναν τις δηλώσεις τους.
Dvs Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Καλέσα στο 2106505600 . Δεν τους κάνει το χαρτί της τακτοποίησης. Πρέπει η αποθήκη να φαίνεται στο συμβόλαιο του οικοπέδου, να γίνει τροποποίηση με συμβολαιογράφο της ιδιοκτησίας και μετα να δηλωθεί. Επεξ/σία 4 Μαΐου 2018 από Dvs
Super Moderators paredwse Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 51 minutes ago, Dvs said: Καλέσα στο 2106505600 . Δεν τους κάνει το χαρτί της τακτοποίησης. Πρέπει η αποθήκη να φαίνεται στο συμβόλαιο του οικοπέδου, να γίνει τροποποίηση με συμβολαιογράφο της ιδιοκτησίας και μετα να δηλωθεί. Συγγνώμη, όποιος σου είπε κάτι τέτοιο είναι ανόητος και άσχετος. Εάν δηλαδή η αποθήκη κτίστηκε μεταγενέστερα, πώς ακριβώς θα φαίνεται στο συμβόλαιο του οικοπέδου; Και τι τροποποίηση θα κάνει ο συμβολαιογράφος; Σε ήδη υπάρχον συμβόλαιο πού ακούστηκε τροποποίηση; Κακώς πήγες με μηχανικό στο Κτηματολόγιο. Βρες δικηγόρο, θέσε του υπ' όψιν τα χαρτιά σου, εξήγησέ του το πρόβλημα και πήγαινε ξανά, με τα χαρτιά της τακτοποίησης.
dtzgr Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Δημοσ. 4 Μαΐου 2018 Στις 4/27/2018 στις 1:14 ΜΜ, Thulogur είπε Αρα εχω δικαίωμα πρόσβασης στον ακάλυπτο και στην ταράτσα με δικα μου κλειδιά ; γιατι η διαχειρίστρια μου λεει μπαρούφες... Συγγνωμη για το offtopic. Μια χαρα ειναι, στην τελικη ΑΝ μπορεις, πηγαινε απο κει μια βολτα για να κανεις τις απαραίτητες ερωτησεις, εχουν front desk που τσεκαρουν αν εχεις ολα τα χαρτια και σου δινουν το οκ. Στην δικη μου περιπτωση ειχα βαλει δικηγορο να μαζεψει τα χαρτια, μονο και μονο επειδη δεν βολευε η αποσταση. Το ποσοστό επί του οικοπέδου είναι το ποσοστό που σου αναλογεί στο οικόπεδο αν το κτίσμα που υπάρχει τώρα πάψει να υφίσταται. Δεν είναι απαραίτητα το ποσοστό που σου αναλογεί στο εναπομείναν ακάλυπτο τμήμα του οικοπέδου. Πχ: σε οικόπεδο υπάρχει πολυκατοικία 20 διαμερισμάτων 80ετιας. Σε έναν σεισμό η πολυκατοικία γκρεμίζεται. Αυτό που μένει ως ιδιοκτησία του καθένα είναι το ποσοστό επί της γης (η οποία κατά κανόνα θα συνεχίσει να υφίσταται επ άπειρον) 1
Dvs Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 04/05/2018 στις 5:30 ΜΜ, paredwse είπε Συγγνώμη, όποιος σου είπε κάτι τέτοιο είναι ανόητος και άσχετος. Εάν δηλαδή η αποθήκη κτίστηκε μεταγενέστερα, πώς ακριβώς θα φαίνεται στο συμβόλαιο του οικοπέδου; Και τι τροποποίηση θα κάνει ο συμβολαιογράφος; Σε ήδη υπάρχον συμβόλαιο πού ακούστηκε τροποποίηση; Κακώς πήγες με μηχανικό στο Κτηματολόγιο. Βρες δικηγόρο, θέσε του υπ' όψιν τα χαρτιά σου, εξήγησέ του το πρόβλημα και πήγαινε ξανά, με τα χαρτιά της τακτοποίησης. Αυτο ειπε το 2106505600 . Μάλλον εννοεί να πάω σε συμβολαιογραφο, να κάνω τροποποίηση/προσθήκη/οτιδήποτε στο συμβόλαιο του οικοπέδου που να φαίνεται και η αποθήκη (αφου κτίστηκε μεταγενέστερα), δηλαδή να τροποποιήσω τα χιλιοστά που ανήκουν στον καθε ιδιοκτητη. Στην συνέχεια με το καινουργιο συμβόλαιο να πάω στο κτηματολόγιο και να το δηλώσω. Έχω πάει 2 φορές και δεν τα δέχονται με την παραπάνω δικαιολογία, θα γίνω γραφικός στο τέλος.... Επεξ/σία 5 Μαΐου 2018 από Dvs
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 47 minutes ago, Dvs said: Αυτο ειπε το 2106505600 . Μάλλον εννοεί να πάω σε συμβολαιογραφο, να κάνω τροποποίηση/προσθήκη/οτιδήποτε στο συμβόλαιο του οικοπέδου που να φαίνεται και η αποθήκη (αφου κτίστηκε μεταγενέστερα), δηλαδή να τροποποιήσω τα χιλιοστά που ανήκουν στον καθε ιδιοκτητη. Στην συνέχεια με το καινουργιο συμβόλαιο να πάω στο κτηματολόγιο και να το δηλώσω. Έχω πάει 2 φορές και δεν τα δέχονται με την παραπάνω δικαιολογία, θα γίνω γραφικός στο τέλος.... OK, προφανώς σου είπαν να κάνεις τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας/κάθετης ιδιοκτησίας για να αποκτήσει και η αποθήκη χιλιοστά επί του οικοπέδου. Συμβολαιογράφο χρειάζεσαι.
Dvs Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, paredwse είπε OK, προφανώς σου είπαν να κάνεις τροποποίηση της σύστασης οριζόντιας/κάθετης ιδιοκτησίας για να αποκτήσει και η αποθήκη χιλιοστά επί του οικοπέδου. Συμβολαιογράφο χρειάζεσαι. Το θέμα είναι αν χρειάζεται κάτι τετοιο για να δηλώσω την αποθήκη ή αν θα πετάξω 1-2k (δεν ξέρω πόσα θα μου πάει ο συμβολαιογράφος) χωρις λογο
Super Moderators paredwse Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Super Moderators Δημοσ. 5 Μαΐου 2018 Just now, Dvs said: Το θέμα είναι αν χρειάζεται κάτι τετοιο για να δηλώσω την αποθήκη ή αν θα πετάξω 1-2k (δεν ξέρω πόσα θα μου πάει ο συμβολαιογράφος) χωρις λογο Δεν θα σου πάει τόσο ο συμβολαιογράφος αλλά το πιο απλό για να μάθεις είναι να πας σε συμβολαιογράφο να ρωτήσεις.
Dvs Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 15 ώρες πριν, paredwse είπε Δεν θα σου πάει τόσο ο συμβολαιογράφος αλλά το πιο απλό για να μάθεις είναι να πας σε συμβολαιογράφο να ρωτήσεις. Ο συμβολαιογράφος λέει αφου σου το ζητήσαν έλα εδω να το κάνεις, και χοντρικά τόσα ζήτησε Γιατι να χάσει την δουλεια;
blazar Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 17 ώρες πριν, Dvs είπε Το θέμα είναι αν χρειάζεται κάτι τετοιο για να δηλώσω την αποθήκη ή αν θα πετάξω 1-2k (δεν ξέρω πόσα θα μου πάει ο συμβολαιογράφος) χωρις λογο Θα σου κοστίσει σίγουρα παραπάνω από 1κ γιατί εκτός απο συμβολαιογράφο, θα χρειαστείς και μηχανικό. Ο μηχανικός θα πρέπει να σου κάνει και να σου υπογράψει τον πίνακα της σύστασης. Επιπλέον για νέο συμβόλαιο θα χρειαστείς και εξαρτημένο τοπογραφικό που θα φαίνεται και η αποθήκη, σε περίπτωση που δεν έχεις ήδη. Άρα μιλάμε ήδη για αρκετά χρήματα παραπάνω που θα πρέπει να δαπανήσεις, για μια απλή δήλωση κτηματολογίου της τάξης των 35€... Αφού έχεις πέσει σε μ@λ@κες, κάνε και εσύ το ίδιο. ΜΗΝ παρουσιάσεις την αποθήκη και πήγαινέ τους κανονικά όλα τα χαρτιά που θα πήγαινες, συνοδεύοντάς τα από ένα παλιό τοπογραφικό που δεν φαίνεται η αποθήκη. Οπότε η δήλωση θα γίνει κανονικά. Μην σε απασχολεί η περίπτωση εντοπισμού, γιατί αααν γίνει, θα γίνει μετά τουλάχιστον από 5 χρόνια και θα είσαι ήδη καλυμμένος απο τα χαρτιά της τακτοποίησης.
Dvs Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Μέλος Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 - Μελλοντικά σε μια κληρονομιά ή σε μια μεταβίβαση τι γινεται όμως με την αποθήκη; - Έτσι έκανα και θα δω: έκανα την δήλωση για όλα τα αλλα, άφησα εκτός την αποθήκη και θα δω τι θα κάνω μαζί της. Τι θεμα όμως μπορει να δημιουργηθεί αν δεν την δηλώσω στο κτηματολόγιο; Γιατι με αυτη την λογική δεν δηλώνει κανεις τίποτα και δεν κανουμε δουλειά έτσι.
blazar Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 Δημοσ. 6 Μαΐου 2018 1) Γίνεται κανονικά η μεταβίβαση - παροχή - κληρονομιά - δωρεά, γιατί έχεις τα χαρτιά της τακτοποίησης. Οπότε τότε θα κάνεις τα νέα συμβόλαια που σου είπαν αυτοί από τώρα, και έτσι θα πληρώσεις μία φορά για την πράξη. 2) Δεν δημιουργείται κανένα θέμα. Ίσως να σου ζητήσουν στην 5ετία αααν σε εντοπίσουν, να γίνει διορθωτική (επιπλέον θα υπάρχει και η ταυτότητα ακινήτων και θα είσαι καλυμμένος και από εκεί). Τότε θα περαστεί και σωστά όπως σου ανέφερα την διαδικασία αρχικά, χωρίς νέα συμβόλαια και ιστορίες. Μην συγκρίνεις την περίπτωσή σου με τις υπόλοιπες, γιατί δεν είναι κλασσική. Οι άλλοι που έχουν με τον "συνήθη" τρόπο ακίνητη περιουσία, αν δεν την δηλώσουν στην 2ετία από την έναρξη του Κτηματολογίου στην περιοχή τους, τότε τους επιβάλλεται ένα πρόστιμο (δεν έχει οριστεί το ποσό ακόμα, γύρω στα 200€ όμως θα είναι) και αν παραμείνει 14 χρόνια αδήλωτη, τότε μπορεί να περάσει στην ιδιοκτησία του δήμου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα