Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί αν βοηθήσει θα το εκτιμούσα

Μια αποθήκη ειναι τακτοποιημένη με τους πρόσφατους νόμους για τα αυθαίρετα  αλλά χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.

Πως ακριβώς δηλώνεται στο κτηματολόγιο; Ζητούν τίτλους ιδιοκτησίας και δεν υπάρχουν

Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω;

Επεξ/σία από Dvs
  • Απαντ. 87
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πως την απέκτησες και δεν έχεις τίτλους; Ποια είναι η ιστορία της; Που και πότε χτίστηκε;

Για τέτοια σοβαρά θέματα απευθύνεσαι σε επαγγελματίες (στην περίπτωση σου σε συμβολαιογράφο) που ανάλογα με το πώς και πότε αποκτήθηκε θα σου προτείνουν λύσεις.

Σαν τελευταία λύση, αν υπάρχει αποδεδειγμένη νομή και κατοχή για πάνω από 20 χρόνια, είναι η χρησηκτησία.

Δημοσ.

Ρώτα κάποιον δικηγόρο ή συμβολαιογράφο. 

Όταν είχαμε πάει να δηλώσουμε το σπίτι μας στο κτηματολόγιο δώσαμε τα έγγραφα και τα υπόλοιπα τα ανέλαβε ο υπάλληλος.

Διάβασε αυτό μήπως σε βοηθήσει.

http://www.neaenosi.gr/ktimatologio_xoris_simvolaia/

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dvs είπε

Μια αποθήκη ειναι τακτοποιημένη με τους πρόσφατους νόμους για τα αυθαίρετα  αλλά χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας.

Πως ακριβώς δηλώνεται στο κτηματολόγιο; Ζητούν τίτλους ιδιοκτησίας και δεν υπάρχουν

Εκτός από την αποθήκη, έχεις και κάποιο κομμάτι γης όπου βρίσκεται η αποθήκη. Για αυτό συμβόλαια έχεις.

Αυτά καταθέτεις στο κτηματολόγιο. Δεν σε νοιάζει αν ήταν αυθαίρετη η αποθήκη.

Εκτός λοιπόν από συμβόλαια, ταυτότητες, αφμ, κτλ... δίνεις και τα χαρτιά της τακτοποίησης.

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι? Που μπορω να δω στο ιντερνετ αν καποια περιοχη ειναι υπο κτηματογραφηση? η για το ποτε θα τεθει στο μελλον?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Dvs είπε

Εάν δεν υπάρχουν τίτλοι ούτε για το οικόπεδο πρέπει καταρχήν να πας δικαστικά και να αποδείξεις ότι τα έχεις κληρονομήσει π.χ. από τον πατέρα σου   και με την απόφαση του δικαστηρίου τα δηλώνεις μετά σε κτηματολόγιο και όπου αλλού απαιτείται.

Ρώτησε κάποιο δικηγόρο που ειδικεύεται στο θέμα αυτό.

Επεξ/σία από papoys1
  • Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, Dvs said:

Κατ'αρχήν το Κτηματολόγιο καταγράφει γεωτεμάχια - δηλαδή οικόπεδα. Οπότε για να δηλωθεί κάτι στο Κτηματολόγιο, θα πρέπει να υφίσταται κάποιο είδος τίτλου ιδιοκτησίας γης. Για να έχει κάποιος ιδιοκτησία (κυριότητα) σε κτίσμα επί οικοπέδου, έχει και ποσοστά επί του οικοπέδου. 

Συνηθέστεροι τίτλοι ιδιοκτησίας είναι τα αγοραπωλητήρια συμβόλαια, οι πράξεις αποδοχής κληρονομιάς, τα συμβόλαια δωρεάς ή γονικής παροχής και οι δικαστικές αποφάσεις.

Δημοσ.

@Dvs Ενα χαρτι απο την εφορια που να φαινονται οι επιφανειες αυτες, δηλωση φορου κληρονομιας αν υπαρχει, αν υπάρχουν συγγενείς στο ακινητο, δηλωση και απ'αυτους. Αυτα νομιζω. Καλου κακου εχω παντα μαζι μου υπευθυνες δηλωσεις και εκτυπωμένες ταυτότητες της οικογένειας οταν παω να κανω τέτοιες δουλειές.

@paredwse Αν η αποθηκη βρισκεται σε αγροτικη περιοχη/εκταση τα δηλωνεις και σε αυτους.

• Thanks 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

@Thulogur Ομολογώ ότι δεν το γνώριζα αυτό για την αγροτική περιοχή, thanks!

Πάντως το γεγονός παραμένει, εάν έχω ιδιοκτησία σε κτίσμα, έχω ιδιοκτησία ή έστω ένα ποσοστό συνιδιοκτησίας στη γη επί της οποίας "πατάει" το κτίσμα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οσον αφορά το 2ο, δηλαδή: ποσοστό συνιδιοκτησίας επι του οικοπέδου εχουν οι διαχειριστές, που συνήθως ειναι και αυτοι που ειχαν το οικόπεδο απο την αρχη. Αν καποιος ειχε οικόπεδο και το εδωσε για αντιπαροχή, δεν ξερω τι γινεται(αν δηλαδη εχει ο ιδιος τα ποσοστα του οικοπέδου ή η κατασκευαστική εταιρεία). Δεν ειμαι σίγουρος αν εχοντας ενα διαμέρισμα, εχεις αυτομάτως και ποσοστο του οικοπεδου, μπορει πχ να εχεις αγοράσει διαμέρισμα σε τριώροφη πολυκατοικία με τεράστια αυλη, αλλα στο συμβόλαιο αγορας να μην αναφέρθηκε ουτε αυλη, ουτε γκαραζ ουτε τιποτα αλλο περαν του διαμερίσματος.

PS: Μπορει παντα να κανω και λαθος, θα ηθελα μια γνωμη πανω σε αυτο που ειπα (για να ξερω και γω αν θα ξεχεσω κανεναν πρεπει να κανω τις απαραίτητες κινησεις στο πατρικο μου)

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.

Μισο , έχω απυεθυνθεί και σε  δικηγόρο και σε  συμβολαιογράφο και ο καθένας λέει τα δικά του.

Το οικόπεδο έχει κανονικά τίτλο ιδιοκτησίας.

Η αποθήκη χτισθηκε παλιά, τακτοποιήθηκε με τους πρόσφατους νόμους για τα αυθαίρετα.

Τώρα έρχεται η ώρα δήλωσης της αποθήκης στο κτηματολόγιο.

Πως θα βρω τίτλο ιδιοκτησίας για την αποθηκη; Την στιγμή που δεν υπάρχει κληρονομιά ή οτιδήποτε άλλο για αυτη;

Ο τιτλος ιδιοκτησίας του οικοπέδου είναι αρκετός για την αποθήκη;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ο δικηγόρος που ρώτησες, ειδικεύεται σε αυτα τα θεματα ; Ο συμβολαιογράφος κατι παραπανω ξερει.

Θα πρεπει να τους πας οτι αποδεικτικο εχεις που προκυπτει οτι εισαι νομιμος κληρονόμος ή ιδιοκτήτης.

Ποσα χρονια εχει η αποθηκη ή το οικοπεδο στην κυριότητά σου ; (τα χαρτια αυτα επρεπε να στα ειχει ετοιμάσει τωρα που μιλαμε ο συμβολαιογράφος)

Επεξ/σία από Thulogur
Δημοσ.

Καταρχήν για το Κτηματολόγιο σχετικοί ΔΕΝ είναι οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι. Είναι μόνο οι μηχανικοί.

Κάνε αυτό που σου είπα και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

• Super Moderators
Δημοσ.
1 hour ago, Thulogur said:

Οσον αφορά το 2ο, δηλαδή: ποσοστό συνιδιοκτησίας επι του οικοπέδου εχουν οι διαχειριστές, που συνήθως ειναι και αυτοι που ειχαν το οικόπεδο απο την αρχη. Αν καποιος ειχε οικόπεδο και το εδωσε για αντιπαροχή, δεν ξερω τι γινεται(αν δηλαδη εχει ο ιδιος τα ποσοστα του οικοπέδου ή η κατασκευαστική εταιρεία). Δεν ειμαι σίγουρος αν εχοντας ενα διαμέρισμα, εχεις αυτομάτως και ποσοστο του οικοπεδου, μπορει πχ να εχεις αγοράσει διαμέρισμα σε τριώροφη πολυκατοικία με τεράστια αυλη, αλλα στο συμβόλαιο αγορας να μην αναφέρθηκε ουτε αυλη, ουτε γκαραζ ουτε τιποτα αλλο περαν του διαμερίσματος.

PS: Μπορει παντα να κανω και λαθος, θα ηθελα μια γνωμη πανω σε αυτο που ειπα (για να ξερω και γω αν θα ξεχεσω κανεναν πρεπει να κανω τις απαραίτητες κινησεις στο πατρικο μου)

Όποιος έχει στην κυριότητά του κτίσμα, έχει υποχρεωτικά και ποσοστό επί του οικοπέδου στο οποίο βρίσκεται το κτίσμα. Πολλές φορές μπορεί να το έχουμε ακούσει ως "χιλιοστά" - νοείται "χιλιοστά επί του οικοπέδου". Έτσι, αν έχω ένα διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία, έχω και τόσα χιλιοστά επί του οικοπέδου στο οποίο είναι κτισμένη η πολυκατοικία. Αυτά φαίνονται συνήθως στη σύσταση οριζόντιων ιδιοκτησιών (σπανιότερα δε στον κανονισμό της πολυκατοικίας καθώς δεν είναι δεδομένο ότι υπάρχει τέτοιος). 

53 minutes ago, Dvs said:

Μισο , έχω απυεθυνθεί και σε  δικηγόρο και σε  συμβολαιογράφο και ο καθένας λέει τα δικά του.

Το οικόπεδο έχει κανονικά τίτλο ιδιοκτησίας.

Η αποθήκη χτισθηκε παλιά, τακτοποιήθηκε με τους πρόσφατους νόμους για τα αυθαίρετα.

Τώρα έρχεται η ώρα δήλωσης της αποθήκης στο κτηματολόγιο.

Πως θα βρω τίτλο ιδιοκτησίας για την αποθηκη; Την στιγμή που δεν υπάρχει κληρονομιά ή οτιδήποτε άλλο για αυτη;

Ο τιτλος ιδιοκτησίας του οικοπέδου είναι αρκετός για την αποθήκη;

Είναι διαφορετικός ο τίτλος ιδιοκτησίας του οικοπέδου και διαφορετικός ο τίτλος για την αποθήκη. Εφ'όσον η αποθήκη δεν έχει άδεια ανέγερσης, δηλώνεται στο Κτηματολόγιο με την τακτοποίηση που έγινε. Εάν έχει άδεια ανέγερσης, δηλώνεται με αυτήν. 

36 minutes ago, blazar said:

Καταρχήν για το Κτηματολόγιο σχετικοί ΔΕΝ είναι οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι. Είναι μόνο οι μηχανικοί.

Κάνε αυτό που σου είπα και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Εντάξει, μην τα παραλέμε. Μια χαρά σχετικοί είναι οι δικηγόροι και (κυρίως) οι συμβολαιογράφοι. Και οι μηχανικοί, στο κομμάτι τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, Thulogur είπε

Ο δικηγόρος που ρώτησες, ειδικεύεται σε αυτα τα θεματα ; Ο συμβολαιογράφος κατι παραπανω ξερει.

Θα πρεπει να τους πας οτι αποδεικτικο εχεις που προκυπτει οτι εισαι νομιμος κληρονόμος ή ιδιοκτήτης.

Ποσα χρονια εχει η αποθηκη ή το οικοπεδο στην κυριότητά σου ; (τα χαρτια αυτα επρεπε να στα ειχει ετοιμάσει τωρα που μιλαμε ο συμβολαιογράφος)

30+ χρόνια. Τα μόνα χαρτιά που έχω είναι της τακτοποίησης και την δήλωση στο Ε9. Είναι αρκετά;

Οι μηχανικοί δεν νομίζω οτι έχουν σχέση, με έστειλαν σε δικηγόρο..... ΤΙ να σου πω τώρα

Επεξ/σία από Dvs

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...