Προς το περιεχόμενο

Delidding: i7-7700K

darkion43

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπέρα σε όλους. αρχικά να πω ότι είχα τον 6700K @4.7Ghz 1.35v (1+ χρόνο ) και τον αντάλλαξα με καινούριο 7700K (ο τύπος πήρε τον 7700Κ για mac αλλά το mac υποστήριζε μέχρι τον 6700Κ. δεν ξέρω από mac ότι μου είπε σας λέω).όταν τέλος πάντων πήρα των 7700Κ διάβασα ότι πρόκειται για ένα ζεστό τσιπ, οπότε λέω ας το κάνω Delid μπας και δω διαφορά στα 5Ghz που θέλω να το τρέχω.

να πω εδώ ότι δεν έχω ξανακάνει Delid οπότε θα χρειαστώ βοήθεια τόσο στην διαδικασία όσο και στα εργαλεία. έχω δει πάρα πολλά βίντεο και ξέρω πάνω κάτω πως γίνετε. αλλά σίγουρα θα χρειαστώ συμβουλές μιας και τα αγγλικά μου είναι λίγο χειρότερα και από ένα 5χρονο.

αυτά που έχω βρει ως τώρα είναι τα εξής:

CPU Delid & Relid Tool_____(3d print) (κοίταξα και το delid die mate 2 αλλά είναι αρκετά ακριβό, εκτός αν αξίζει τόσο? δεν ξέρω πείτε μου)

CoolLaboratory Liquid Ultra_____πιστεύω είναι η καλύτερη για την χρήση που θα κάνω

Copper Ihs Compatibile_____αυτό το έβαλα μόνο και μόνο γιατί διάβασα ότι η παραπάνω "πάστα" διαβρώνει το αλουμίνιο.

ΑΠΌ εδώ και πέρα δεν ξέρω πως λέγονται τα υπόλοιπα εργαλεία/εξαρτήματα.

όπως π.χ. τι είδους κόλλα πρέπει να μπει περιμετρικά και πόσο ? πρέπει να αφήσω ένα κενό σημείο ? πόση απόσταση να έχει ( μην το σφιξω πολύ)?

επίσης θα χρειαστώ κάποιο υγρό για να καθαρίσω την παλιά πάστα ? ή απλά με λίγο οινόπνευμα? ή ότι άλλο χρειάζεται τέλος πάντων.

ευχαριστώ πολύ και συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.

τα spec μου:

• Κουτί: Corsair Obsidian 750d Airflow Edition
  • Τροφοδοτικό: EVGA SuperNOVA 650 P2
  • Μητρική: Asus Maximus VΙΙΙ Hero
  • Επεξεργαστής: Intel Core i7-7700K @ 4.8 ghz 1.32V (CPU-Z STREES 65°C)
  • Μνήμες RAM: Corsair Vengeance LED 16GB DDR4-3200MHz (XMP)
  • Υδρόψυξη: CoolerMaster Nepton 240M
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καλησπέρα. Ο 7700k όντως είναι αρκετά πιο ζεστός

Την ίδια μετάβαση έκανα πρόσφατα και εγώ.Από 6700k που ήταν και αυτός delidded σε 7700k που τον έκανα επίσης delid.

Σκέψου οτι πάιζω στα 5.0 με 1.28 και έχω ίδιες θερμοκρασίες που είχα με τον 6700k στα 4.6/1.35 

Εγώ το κάνω με το rockit tool που είχα πάρει μαζί με φίλο παλιότερα .Οποιοδήποτε άλλο εργαλείο για delid θα κάνει τη δουλειά κανονικά.

Coolaboratory έχω βάλει και σε όσους άλλους έχω κάνει κατα καιρούς ,φίλων 6700k/7700k/3770k

Το copper δεν το ήξερα πως υπάρχει,δεν θα είναι άσχημη ιδέα,αλλά από την άλλη δεν νομίζω να χρειάζεται-δεν έχω δει διάβρωση στον ένα χρόνο που άνοιξα τον 6700k για να τσεκάρω

Για καθάρισμα όπως λες,καθαρό οινόπνευμα είναι οκ

Για κόλλημα μετά και από αρκετές φορές που το έχω κάνει η καλύτερη λύση είναι η εξης. Σιλικόνη υψηλής αντοχής-ποιότητας (αυτές οι κόκκινες συνήθως) με οδοντογλυφίδα θα βάλεις πολύ ελάχιστη σε κάποια σημεία ίσα ίσα για να μείνει στη θέση του το ihs .Αλλιώς και τίποτα να μην βάλεις πάλι το ίδιο είναι.Αν κάποια στιγμή αποφασίσεις να τον δώσεις-πουλήσεις τον κολλάς καλύτερα.

Σκέψου οτι ένας λόγος που έχει υψηλές θερμοκρασίες είναι η απόσταση που δημιουργείται από το die στο ihs λόγω της κόλλας.

ΥΓ1.Τι θερμοκρασίες έχεις στα 4.8 για παράδειγμα σε κάποιο stress test (με 1.32 από ότι βλέπω? )

ΥΓ2.Αν είσαι Αθήνα συναντιόμαστε και μπορώ να στον ανοίξω εγώ (μισό λεπτό υπόθεση) και να κάνεις τα υπόλοιπα μόνος σου.Στείλε pm αν θες.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ολες οι παστες υγρου μεταλλου δεν ειναι συμβατες με αλουμινιο λογω διαβρωσης. Εσυ δεν θα εχεις κανενα θεμα μιας και το μανισιο ihs ειναι χαλκος νικελομενος που δεν επηρεαζει καθολου. Αυτα τα ihs που πουλανε στην αγορα προκειται παλι για χαλκο αλλα η διαφορα ειναι οτι εχουν μικροτερο παχος και μεγαλυτερη επιφανεια για καλυτερη μεταφορα και απαγωγη θερμοτητας. Εγω mcrae για πιο λογο δεν παω και πολυ την liquid ultra? Μια φορα ειχα χρησιμοποιησει και στην αφαιρεση της βγηκε δυσκολα. Συμβαινει και σε σενα ? 

Επεξ/σία από kaklikos

43 λεπτά πριν, kaklikos είπε

Ολες οι παστες υγρου μεταλλου δεν ειναι συμβατες με αλουμινιο λογω διαβρωσης. Εσυ δεν θα εχεις κανενα θεμα μιας και το μανισιο ihs ειναι χαλκος νικελομενος που δεν επηρεαζει καθολου. Αυτα τα ihs που πουλανε στην αγορα προκειται παλι για χαλκο αλλα η διαφορα ειναι οτι εχουν μικροτερο παχος και μεγαλυτερη επιφανεια για καλυτερη μεταφορα και απαγωγη θερμοτητας. Εγω mcrae για πιο λογο δεν παω και πολυ την liquid ultra? Μια φορα ειχα χρησιμοποιησει και στην αφαιρεση της βγηκε δυσκολα. Συμβαινει και σε σενα ? 

Τι εννοείς σου βγήκε δύσκολα η πάστα

Δοκιμασε με ενα πανάκι λίγο υγρό φεύγει πολύ  εύκολα ετσι !!!

Έχω παίξει και με την ultra liguid και τελευταία παίζω με τη grizzly contautonaut μου φάνηκε στα σημεία λίγο καλύτερη συγκριτικά!!

• Like 1

2 λεπτά πριν, ultraex2003 είπε

Τι εννοείς σου βγήκε δύσκολα η πάστα

Δοκιμασε με ενα πανάκι λίγο υγρό φεύγει πολύ  εύκολα ετσι !!!

Έχω παίξει και με την ultra liguid και τελευταία παίζω με τη grizzly contautonaut μου φάνηκε στα σημεία λίγο καλύτερη συγκριτικά!!

Για του λογου το αληθες το ειχα χρησιμοποιησει παλιοτερα αναμεσα σε nh d14 και ihs αντι για συμβατικη παστα και ειχαν κολλησει το ενα με το αλλο!! Και το ειχα διαβασει και σε ξενα φορουμ οτι βγαινει σχετικα δυσκολα και γι αυτο πηγα σε thermal grizzly contoctnaut!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...