Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κιαλο ένα θέμα είναι το google analytics γιατί και αυτό κρατάει δεδομένα όπως ip.. υπάρχει τρόπος να μην είναι δημοσια αλλα δε ξέρω και εγώ το πως.. 

Δημοσ.

Εδώ έχει ένα αρθράκι που τα λέει αρκετά απλά, όχι τόσο τα τεχνικά αλλά το τι είναι τελικά αυτό το gdpr. 

https://rodoswebdesign.gr/gdpr-τι-ειναι-τι-πρεπει-να-κανω/

Ουσιαστικά αυτό που λέει με λίγα λόγια είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας περί προστίμου και τέτοια. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα παράβασης πριν βάλουν πρόστιμο σε κάποιον, ξεκινάει από απλή παρατήρηση, στη συνέχεια επίπληξη, μετά κλείδωμα λογαριασμών analytics κτλ και μόνο αν συνεχίζεις και το παραβιάζεις εις γνώσης σου, θα υπάρχει πρόστιμο. 

Βεβαίως βεβαίως, εκλεκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει, μιας και όπως έχουν πει οι περισσότερες χώρες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κεφάλαια για κάτι τέτοιο. Οπότε νομίζω πως πολύ ντόρος για το τίποτα γίνεται. Μια πολύ καλή ευκαιρία για μαζικά unsubscribe απο newsletters είναι και τίποτα παραπάνω για την μικρή τοπική επιχείρηση. 

• Like 1
Δημοσ.
12 ώρες πριν, StigmaX είπε

Εδώ έχει ένα αρθράκι που τα λέει αρκετά απλά, όχι τόσο τα τεχνικά αλλά το τι είναι τελικά αυτό το gdpr. 

https://rodoswebdesign.gr/gdpr-τι-ειναι-τι-πρεπει-να-κανω/

Ουσιαστικά αυτό που λέει με λίγα λόγια είναι πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας περί προστίμου και τέτοια. Υπάρχουν τέσσερα επίπεδα παράβασης πριν βάλουν πρόστιμο σε κάποιον, ξεκινάει από απλή παρατήρηση, στη συνέχεια επίπληξη, μετά κλείδωμα λογαριασμών analytics κτλ και μόνο αν συνεχίζεις και το παραβιάζεις εις γνώσης σου, θα υπάρχει πρόστιμο. 

Βεβαίως βεβαίως, εκλεκτικός μηχανισμός δεν υπάρχει, μιας και όπως έχουν πει οι περισσότερες χώρες μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν κεφάλαια για κάτι τέτοιο. Οπότε νομίζω πως πολύ ντόρος για το τίποτα γίνεται. Μια πολύ καλή ευκαιρία για μαζικά unsubscribe απο newsletters είναι και τίποτα παραπάνω για την μικρή τοπική επιχείρηση. 

Είσαι ωραίος!

Κατατοπιστικότατος!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από ότι κατάλαβα, με το GDPR όσοι έχουν για παράδειγμα android apps και θέλουν να δείξουν διαφημίσεις στο χρήστη πρέπει να ζητήσουν αρχικά τη συγκατάθεσή του. Γνωρίζετε εσείς κάποιον που θα έδινε τέτοια συγκατάθεση; Εγώ πάντως όχι...

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.
Στις 27/5/2018 στις 9:02 ΜΜ, rafinos είπε

Από ότι κατάλαβα, με το GDPR όσοι έχουν για παράδειγμα android apps και θέλουν να δείξουν διαφημίσεις στο χρήστη πρέπει να ζητήσουν αρχικά τη συγκατάθεσή του. Γνωρίζετε εσείς κάποιον που θα έδινε τέτοια συγκατάθεση; Εγώ πάντως όχι...

Για να δείξεις διαφημίσεις, δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια από το χρήστη. Άδεια χρειάζεται να πάρεις για να του βάλεις cookie και να κάνεις track τα ενδιαφέροντα του. 

Εσύ από τη στιγμή που προβάλλεις διαφημίσεις, απλά τσεκάρεις αν έχει κάποιο cookie για να του προβάλλεις targeted διαφήμιση, η απλά του δείχνεις διαφημίσεις στο κουτουρού. Δεν βλέπω λοιπόν κάποιο λόγο να ζητήσεις άδεια για κάποια απλή εφαρμογή εκτώς και αν μιλάμε για τπτ social media network, που ο χρήστης είναι και το εμπόρευμα σου. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, StigmaX είπε

Για να δείξεις διαφημίσεις, δεν χρειάζεται να πάρεις άδεια από το χρήστη. Άδεια χρειάζεται να πάρεις για να του βάλεις cookie και να κάνεις track τα ενδιαφέροντα του. 

Εσύ από τη στιγμή που προβάλλεις διαφημίσεις, απλά τσεκάρεις αν έχει κάποιο cookie για να του προβάλλεις targeted διαφήμιση, η απλά του δείχνεις διαφημίσεις στο κουτουρού. Δεν βλέπω λοιπόν κάποιο λόγο να ζητήσεις άδεια για κάποια απλή εφαρμογή εκτώς και αν μιλάμε για τπτ social media network, που ο χρήστης είναι και το εμπόρευμα σου. 

Μα το ιδιο λεμε... αν το ad network που χρησιμοποιω δουλευει μονο με targeted ads τοτε αν δεν δωσει το οκ ο χρηστης πως θα του εμφανισω διαφημισεις;

Απλα μου φαινεται καπως "καταστροφικο" ολο αυτο.

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

Για να σκεφτούμε...

Σενάριο Α: ο GDPR θα φέρει το τέλος των διαφημίσεων, και δεν το πήρε χαμπάρι ούτε η ΕΕ, ούτε οι εταιρίες των οποίων το τέλος θα έρθει για να το κάνουν θέμα πριν ψηφιστεί.

Σενάριο Β: rafinos κάτι δεν έχεις καταλάβει σωστά.

Χωρίς Google, τι από τα δύο συμβαίνει; 😉

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το admob 1000% θα χάσει χρήματα γιατί πολύ απλά οι περισσότεροι θα έχουν non-targeted ads ώστε πολύ απλά μεγάλο ποσοστό δεν θα δεχτεί να χρησιμοποιεί το google τα προσωπικά του δεδομένα. Φυσικά και δε νομίζω οι εταιρείες να πληρώνουν τα ίδια ποσά για στοχευμένη και μη διαφήμιση. 

Επίσης, δεν έχουν όλοι adsense γιατί πολύ απλά παλιότερα η google όποια profits της φαίνονταν περίεργα ή αν έκανες ακόμα και κατά λάθος κλικ σε διαφήμισή σου (δεν λέω ότι δεν υπήρχε δόλος στις περισσότερες των περιπτώσεων) με αποτέλεσμα σήμερα πολλοί να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία και να αναγκάζονται να χρησιμοποιούν υποδεέστερα ad networks που δεν προσφέρουν non-targeted ads όπως ένα που χρησιμοποιώ εγώ για παράδειγμα. 

Τέλος, πως θα έρθει το τέλος μια εταιρείας επειδή η Google θα έχει χασούρα (αν θα έχει); Όλος ο ντόρος έγινε για την Google και το Facebook που οργίαζαν εις βάρος μας γιατί πριν δυο χρόνια είχε ξεκινήσει όλο αυτό αλλά δεν τους είδα να καίγονται μέχρι τη στιγμή του μπαμ με το Facebook πριν λίγο καιρό.

***Edit***

Ορίστε και ένα άρθρο σημερινό: https://secnews.gr/165580/plirosoun-facebook-kai-google/

Τελικά χάνουν ή όχι λεφτά; 

Προσωπικά εγώ θεωρώ λάθος το να μην έχουν οι εταιρείες το δικαίωμα να λειτουργήσουν όπως θέλουν αρκεί να το αναφέρουν εξ αρχής. Δεν θέλει ο χρήστης να μου δώσει τα προσωπικά του δεδομένα ή εστω ένα μέρος αυτών για χρήση της δωρεάν μου υπηρεσίας... οκ και εγώ δεν του επιτρέπω να τη χρησιμοποιήσει. Με λίγα λόγια ο χρήστης είναι κύριος της δικιάς μου εφαρμογής; Ε τότε την κρατάω για τον εαυτό μου! Και ας επανέλθω στο παράδειγμα μου. Πριν κατεβάσει ο χρήστης την εφαρμογή υπάρχει η ένδειξη "περιέχει διαφημίσεις" και πλέον εγώ πρέπει να του δώσω δικαίωμα να επιλέξει αν στη δωρεάν εφαρμογή μου εγώ θα χρησιμοποιήσω διαφημίσεις.

Και μην μου πείτε ότι κάνω λάθος γιατί μου απάντησαν από το ad network που χρησιμοποιώ ότι χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα στα πάντα (και μόνο που εμφανίζονται τα ads) και δεν αρκεί η privacy policy τους και χρειάζεται consent από τον χρήστη μέσα στο app για αυτό. Και μολις τους ειπα οτι μαλλον θα χρειαστει να τους "στειλω" χωρις παροχη non-targeted ads μου ειπαν πως δεν χρειαζεται γιατι το consent εχει να κανει με τα δεδομενα του χρηστη και οχι με τα ads. ΑΦΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ CONSENT ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ADS... δηλαδή κοροϊδεύουν τον κόσμο ή εγω είμαι ηλίθιος.

Το GDPR ναι χρειάζεται αλλά και κάποιες λογικές δικλείδες θα βοηθούσαν την κατάσταση. Γιατί εγώ από τη μεριά μου δε βλέπω να με βοηθάει σε κάτι... ίσα ίσα που κάνει το αντίθετο. Γιατί όταν ο κάθε βλαμμένος και το λέω με πολυ σεβασμό έχει δικαίωμα να με κρίνει δημόσια (στο play store) αρνητικά (κάνοντας μου "ζημια") γιατί το δωρεάν app μου δεν έχει μια λειτουργία που αυτός θέλει, τότε και εγώ γουστάρω να έχω διαφημίσεις στο δικό μου app και το δηλώνω πριν καν το κατεβάσει ο οποιοσδήποτε. Οπότε ναι το GDPR έχει λάθη... γιατί θα ήταν αλλιώς απλά να το αναφέρω ότι με τη χρήση του app θα χρησιμοποιούνται προσωπικά δεδομένα και αλλιώς όταν πρέπει ο χρήστης να πει ναι χρησιμοποίησέ τα ή οχι εγω θα χρησιμοποιώ το app σου και εσύ δεν θα έχεις κανένα κέρδος.

Τα είπα και ξαλάφρωσα!

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

Γεια σας και απο μένα .Εχω φτιάξει ένα website ,με τεχνολογικά νέα και έχω βάλει και forum μέσα με phpbb φτιαγμένο.Δεν στέλνω ενημερωτικά emails/emails εγγραφής ,γενικά καθόλου emails.

Εχω βάλει απο παλια απ την αρχή το cookie notice

Θα ήθελα να ρωτήσω ,πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες και γω για το GDPR και αν ναι τι ενέργειες;

Δημοσ.
6 ώρες πριν, SpAcE_PaNtHeR είπε

Γεια σας και απο μένα .Εχω φτιάξει ένα website ,με τεχνολογικά νέα και έχω βάλει και forum μέσα με phpbb φτιαγμένο.Δεν στέλνω ενημερωτικά emails/emails εγγραφής ,γενικά καθόλου emails.

Εχω βάλει απο παλια απ την αρχή το cookie notice

Θα ήθελα να ρωτήσω ,πρέπει να κάνω κάποιες ενέργειες και γω για το GDPR και αν ναι τι ενέργειες;

Η μοναδικη ενεργεια που πρεπει να κανεις ειναι να βρεις καποιον που να ειναι πιστοποιημενος επι του θεματος και να σε καθοδηγησει. Εδω μεσα δεν μπορει να κανεις να σου πει τι να κανεις.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Η μοναδικη ενεργεια που πρεπει να κανεις ειναι να βρεις καποιον που να ειναι πιστοποιημενος επι του θεματος και να σε καθοδηγησει. Εδω μεσα δεν μπορει να κανεις να σου πει τι να κανεις.

Μα δεν έχω λεφτά για να κανω κάτι τέτοιο.Πόσο κοστίζει?

Με κάποιο plugin του wordpress δε θα βρω λύση?

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Ποιός είναι πιστοποιημένος; Και ποιός δίνει τις πιστοποιήσεις;

Δεν υπάρχει επίσημη πιστοποίηση από κανένα!

Δημοσ.
7 ώρες πριν, SpAcE_PaNtHeR είπε

Μα δεν έχω λεφτά για να κανω κάτι τέτοιο.Πόσο κοστίζει?

Δεν ξερω ποσο κοστιζει, αν θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο πρεπει να βρεις καποιον.

2 ώρες πριν, elio_1 είπε

Ποιός είναι πιστοποιημένος; Και ποιός δίνει τις πιστοποιήσεις;

Δεν υπάρχει επίσημη πιστοποίηση από κανένα!

Υπαρχει πιστοποιηση, εχουν γινει σεμιναρια,  θα επανελθω συντομα, θα μαθω πως εχει η κατασταση και θα σας πω.

Δημοσ.
10 hours ago, SpAcE_PaNtHeR said:

Σου ακούγεται λογικό το να υπάρχει ένα plugin που το βάζεις και με μαγικό τρόπο συμμορφώνεται η οποιαδήποτε εγκατάσταση WP με νομοθεσία;

• Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Predatorkill είπε

Δεν ξερω ποσο κοστιζει, αν θες να εχεις το κεφαλι σου ησυχο πρεπει να βρεις καποιον.

Υπαρχει πιστοποιηση, εχουν γινει σεμιναρια,  θα επανελθω συντομα, θα μαθω πως εχει η κατασταση και θα σας πω.

Όπως μπορείς να δεις στη σελίδα της αρχής προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα

Αναφορά σε κείμενο

7. Τι επαγγελματικά προσόντα θα πρέπει να έχει ο DPO; Προβλέπεται σχετική πιστοποίηση;

Ο DPO διορίζεται ιδίως βάσει της εμπειρογνωσίας που διαθέτει στον τομέα του δικαίου και των πρακτικών περί προστασίας δεδομένων, καθώς και βάσει της ικανότητας εκπλήρωσης των καθηκόντων του. Το αναγκαίο επίπεδο εμπειρογνωσίας θα πρέπει να καθορίζεται ανάλογα με τις πράξεις επεξεργασίας δεδομένων που διενεργούνται και από την προστασία την οποία απαιτούν τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που υφίστανται επεξεργασία. Παράλληλα, ο DPΟ πρέπει να έχει γνώση του τομέα δραστηριότητας του οργανισμού ή φορέα στον οποίο απασχολείται αλλά και των τεχνολογιών πληροφορίας και ασφάλειας των δεδομένων.

Ο Κανονισμός δεν θέτει κάποια υποχρεωτική απαίτηση για πιστοποίηση του DPO, ούτε καν ενθαρρύνει σχετική πιστοποίηση σε προαιρετική βάση

Spoiler

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...