Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για πρώτη φορά, το Facebook δημοσιοποιεί τους συγκεκριμένους κανόνες για το «κατέβασμα» περιεχομένου, κατόπιν σχετικής αναφοράς προς τους moderators της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.

Σε ένα κείμενο 27 σελίδων με αντικείμενο τους κανόνες δεοντολογικής συμπεριφοράς των άνω των 2 δισ. χρηστών, δίνονται οι ορισμοί του μισαλλόδοξου λόγου, των βίαιων απειλών, της σεξουαλικής εκμετάλλευσης κ.ο.κ. Πρόκειται για ό,τι πλησιέστερο σε έναν παγκόσμιο κώδικα δεοντολογικής συμπεριφοράς, ο οποίος μέχρι πρόσφατα παρέμενε στο σκοτάδι από το κοινωνικό δίκτυο. Πάντως, τη δημοσιοποίηση του κειμένου ακολούθησαν κριτικές και απορίες, όσον αφορά τις επιλογές της εταιρίας.

Τα πρότυπα συμπεριφοράς της κοινότητας των μελών μπορούν να ιδωθούν ως το αποτέλεσμα της μακροχρόνιας εμπειρίας από τη συμπεριφορά των χρηστών, ενώ δίνουν στους υπεύθυνους αρκετά συγκεκριμένα κριτήρια προκειμένου να κάνουν σύντομες και συνεκτικές κρίσεις.

Το Facebook δημοσιοποίησε τις πολιτικές δεοντολογίας που υιοθετεί, προκειμένου να αναδειχθεί πού η εταιρεία θέτει τη διαχωριστική γραμμή σε σχέση με μια σειρά από αμφιλεγόμενα ζητήματα, σύμφωνα με τη Monika Bickert, αντιπρόεδρο στον τομέα της διαχείρισης των παγκόσμιων πολιτικών (global policy management). Επίσης πλέον για πρώτη φορά οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να αιτούνται επανεξέταση των αποφάσεων.

Κατά τη εξέτασή του στο Κογκρέσο, ο CEΟ της εταιρίας Mark Zuckerberg ερωτήθηκε κατά πόσο το Facebook αντιδεοντολογικά «κατεβάζει» περισσότερο περιεχόμενο που συνδέεται με πολιτικά συντηρητικό περιεχόμενο παρά φιλελεύθερο. Επίσης, υπήρξαν αναφορές πως «κακόβουλο» περιεχόμενο, όπως αναρτήσεις από ψεύτικα προφίλ ή post για την πώληση οπιοειδών, δεν «καταβαίνει» παρά τις καταγγελίες.

Η εταιρεία απασχολεί πλέον 7.500 moderators, κατά 40% περισσότερους από πέρυσι, οι οποίοι ελέγχουν περιεχόμενο σε 40 γλώσσες. Το Facebook δήλωσε ότι σκοπεύει να προσλάβει περισσότερους εργαζόμενους σε γλώσσες όπου απαιτείται μεγαλύτερος έλεγχος – με τις προσλήψεις να αποτελούν πάντως και πάλι σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στα 2,2 δισεκατομμύρια χρηστών της πλατφόρμας.

Στην κατάθεσή του στο Κογκρέσο, ο Zuckerberg υποσχέθηκε ότι η εφαρμογή των προτύπων δεοντολογικής συμπεριφοράς θα βελτιωθεί με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτά τα συστήματα, ωστόσο, επειδή εκπαιδεύονται από ανθρώπους, είναι επιρρεπή στα ίδια σφάλματα με τις ανθρώπινες παρεμβάσεις.

Bloomberg

Δείτε ολόκληρο το άρθρο

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μιλάμε για τους κανόνες που επιτρέπουν ξέκωλα με μαγιώ κορδόνι, αλλά κόβουν videos και φωτογραφίες από ομάδες που προωθούν το θηλασμό; :angry:

• Like 8
Δημοσ.

Ό,τι και να αποκαλύψουν από το Facebook για να το παίξουν καθαροί, θα παραμείνουν στην ιστορία ως αυτοί που έκαναν χρήση παράνομων μεθόδων διαχείρισης προσωπικών δεδομένων.

• Like 1
Δημοσ.

stalinberg.jpg.5954ee5a52e15f25a396864197fa419b.jpg

ΟΥΑΟΥ, δηλαδή θα μαθαίνω που πίνει το κάθε τσόκαρο και ο κάθε κάγκουρας καφέ αλλά εάν εκφράσω την αποψή μου για κάποιο σοβαρό θέμα (ελευθερία του λόγου) το σχόλιο μου θα σβήνεται?,

• Like 5
  • Thanks 2
Δημοσ.

Το έχουμε σταματήσει καιρό τώρα..  Βαρετό κατάντησε μετά από κάποια χρόνια.  Ο καθένας με τη βλακία του εκεί μέσα! 

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, cpc464 είπε

stalinberg.jpg.5954ee5a52e15f25a396864197fa419b.jpg

ΟΥΑΟΥ, δηλαδή θα μαθαίνω που πίνει το κάθε τσόκαρο και ο κάθε κάγκουρας καφέ αλλά εάν εκφράσω την αποψή μου για κάποιο σοβαρό θέμα (ελευθερία του λόγου) το σχόλιο μου θα σβήνεται?,

Εντάξει ανάλογα, άμα πει κάποιος ας πούμε "να πεθάνουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι" αυτό δεν είναι άποψη και πρέπει να διαγράφεται. Και πολλές άλλες ευχές που επικρατούν στα σχόλια με ψοφο, καρκίνο κλπ

Έχει ξεφύγει λίγο το πράγμα 

• Like 4
Δημοσ.
20 minutes ago, ZahosDoganos said:

Εντάξει ανάλογα, άμα πει κάποιος ας πούμε "να πεθάνουν όλοι οι ομοφυλόφιλοι" αυτό δεν είναι άποψη και πρέπει να διαγράφεται. Και πολλές άλλες ευχές που επικρατούν στα σχόλια με ψοφο, καρκίνο κλπ

Τα σχόλια να διαγράφονται... Οι ομάδες; Γιατί είναι ότι τους βολεύει.

https://www.facebook.com/antigreece/

Στην τύχη, θα βρεις χιλιάδες "αντι" για ότι υπάρχει.

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ZahosDoganos είπε

Δέν είπα για σχόλια μίσους,ξέρω πως το επίπεδο μερικών είναι ίδιο με των σχόλιων που κάνουν,εγω προσωπικά πιστεύω πως στο κρεβάτι του και την ιδιωτική του ζωη ο καθένας μπορεί να κάνει, μέσα στο πλαίσιο του νόμου, ότι θέλει. Το θέμα είναι πώς όταν αποδέχεσαι αυτό το κείμενο ο Μαρκος αποφασίζει τι είναι πολιτικά ορθό, και εάν διαμαρτυρηθείς η απάντηση είναι "έκανες αποδοχή των όρων χρήσης".

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Μιλάμε για τους κανόνες που επιτρέπουν ξέκωλα με μαγιώ κορδόνι, αλλά κόβουν videos και φωτογραφίες από ομάδες που προωθούν το θηλασμό; :angry:

το γραφει στο κειμενο : πολυ ευκολα κοβει συντηριτικο περιεχομενο, παρα φιλελευθερο.

Δημοσ.
3 minutes ago, stefanos_th said:

το γραφει στο κειμενο : πολυ ευκολα κοβει συντηριτικο περιεχομενο, παρα φιλελευθερο.

Συντηρητικό;;;; Τα videos με οδηγίες πως να θηλάσει μια μανούλα το μωρό της;

Δημοσ.

Δεν πιστεύω στην ελευθερία του λόγου σε καμία της μορφή, πολύ απλά γιατί δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθούν οι αντιδράσεις γύρω από αυτό. 

Πιστεύω ΕΝΤΟΝΑ ότι ο κόσμος θα λειτουργούσε πολύ καλύτερα αν υπήρχαν ξεκάθαροι κανόνες για το τί είναι αποδεκτό και ΠΟΥ, γιατί πλέον έχουμε ξεφύγει και κυνηγάμε φαντάσματα στο παραμικό. 

Υπό αυτό το πρίσμα, πολύ καλά κάνει και φιλτράρει η κάθε πλατφόρμα ότι πιστεύει ότι μπορεί υπό συνθήκες να προκαλέσει αλυσιδωτες αντιδράσεις στα μέλη της κοινότητας της πχ hate speech κλπ. Για τον φίλο που είπε ότι σβήνεται το σχόλιο του για κάποιο σοβαρό θέμα, αν όντως σου έχει συμβεί αυτό, τότε κατά 99% ο τρόπος που εξέφρασες την άποψη σου (και όχι το περιεχόμενο της) θα ήταν μη αποδεκτός. Αν κρίνανε ότι πρόσβαλες ή ότι μπορεί να δημιουργούσες αλυσιδωτες αντιδράσεις, προσωπική μου άποψη είναι ότι καλά έκαναν και το φίλτραραν. 

Από κει και πέρα θεωρώ ότι μπορεί ο καθένας στο σπίτι του να φωνάξει 5 φίλους του και να μιλήσει για ότι γουστάρει με όποιον τρόπο γουστάρει. Αυτό δεν το θεωρώ ούτε κατακριταίο, ούτε ρατσιστικό (με την έννοια του ότι πρέπει να τιμωρηθείς με τον αντιρατσιστικό νόμο κλπ) ούτε τίποτα. Αν με έχεις καλέσει στο σπίτι σου, δηλαδή σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΟΥ ΧΩΡΟ, και εμένα δεν μου αρέσει αυτό που ακούω, έχω την ελευθερία να σηκωθώ και να φύγω και να επιλέξω να μην ξανακάνω παρέα μαζί σου. 

Σε ΔΗΜΟΣΙΟ χώρο όμως, ναι δεν θέλω να σε ακούω να μιλάς ρατσιστικά.

52 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Τα videos που λες δεν προωθούν τον θηλασμό, αλλά τον ΔΗΜΟΣΙΟ θηλασμό. Δικαίωμα τους (αν υπάρχει, δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αφού δεν με ενοχλεί προσωπικά) να θηλάζουν, αλλά ας βρουν μετά οι ίδιες τρόπο να απομακρύνουν έναν ανώμαλο που ενδεχομένως να κοιτάει σα λιγούρης το βυζόμπαλο που ξεπετάχτηκε. 

Καλώς ή κακώς, κάποια πράγματα ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ομάδες ατόμων με κάποιου είδους ιδιαιτερότητα (πχ ανωμαλία, για να μιλάμε στα ίσα). Αν δεν θέλει κάποιος να προκαλεί, πρέπει να δει πως θα το διαχειριστεί το θέμα... Γιατί στον ανώμαλο ματάκια, το να πας να του πεις "Αχ μη με κοιτάς καλέ ανώμαλε", δε νομίζω να πιάσει και πολύ...

• Like 3
  • Sad 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Zaytsev είπε

Τα σχόλια να διαγράφονται... Οι ομάδες; Γιατί είναι ότι τους βολεύει.

https://www.facebook.com/antigreece/

Στην τύχη, θα βρεις χιλιάδες "αντι" για ότι υπάρχει.

Ε το ίδιο και τέτοιες σελίδες ρε μαν πρέπει να διαγράφονται, δεν νομίζω ότι άμα γίνει report (μόλις έκανα κιόλας) στο γκρουπ αυτό δεν θα διαγραφεί.

Τέλος πάντων υπάρχει πολύ βόθρος και παράνοια σε αυτό το Facebook από τέτοια όπως αυτό που έστειλες μέχρι και τα γνωστά γκρουπ με ιατρικές συμβουλές με θαυματουργά βότανα κατά του καρκίνου κλπ κλπ 

Τώρα σε αυτό που λες @cpc464 ότι θα ορίζει μόνος του ο Μάρκος τι είναι σωστό και τι όχι ε έχεις ένα δίκιο. 

Δημοσ.
11 minutes ago, polaki said:

Τα videos που λες δεν προωθούν τον θηλασμό, αλλά τον ΔΗΜΟΣΙΟ θηλασμό. Δικαίωμα τους (αν υπάρχει, δεν γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει καθόλου αφού δεν με ενοχλεί προσωπικά) να θηλάζουν, αλλά ας βρουν μετά οι ίδιες τρόπο να απομακρύνουν έναν ανώμαλο που ενδεχομένως να κοιτάει σα λιγούρης το βυζόμπαλο που ξεπετάχτηκε. 

Καλώς ή κακώς, κάποια πράγματα ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ομάδες ατόμων με κάποιου είδους ιδιαιτερότητα (πχ ανωμαλία, για να μιλάμε στα ίσα). Αν δεν θέλει κάποιος να προκαλεί, πρέπει να δει πως θα το διαχειριστεί το θέμα... Γιατί στον ανώμαλο ματάκια, το να πας να του πεις "Αχ μη με κοιτάς καλέ ανώμαλε", δε νομίζω να πιάσει και πολύ...

1ον, δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάω. Αναφέρομαι σε δεκάδες videos που έχουν διαγραφεί από ομάδες με ΤΕΧΝΙΚΕΣ θηλασμού, δηλαδή πως να κρατάει η μανούλα το μωρό, πως να το βοηθήσει να πιάνει το στήθος, κλπ. Δεν αναφέρομαι σε groups προώθησης του δημόσιου θηλασμού

2ον, Αν ΠΡΟΚΑΛΕΙ μια μητέρα που ΤΑΪΖΕΙ το παιδί της, ανώμαλος είναι αυτός που κάνει μπανιστήρι κι όχι η μανούλα. Οπότε εσύ λες, να σου απαγορεύσω να προκαλείς, αντί να αντιμετωπίσω τον ανώμαλο.

Δίκαιο.

Επίσης θα σου απαγορέψω να αγοράζεις ακριβή τηλεόραση, κοσμήματα, αυτοκίνητο, ώστε να μην ΠΡΟΚΑΛΕΙΣ τον κλέφτη να σε κλέψει και να υπάρχει πιθανότητα να σε σκοτώσει στην προσπάθεια.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ και λίγους μήνες πρέπει να έχω μπλοκάρει από λίγες μέρες έως 1 μήνα πάνω από 2000  ''πατριωτικούς'' λογαριασμούς για ρητορική μίσους ενάντια σε ομοφυλόφιλους και πρόσφυγες. Επίσης, έκανα μόλις αναφορά στην ανθελληνική σελίδα που αναφέρθηκε παραπάνω.

Ορισμένοι έχουν μπερδέψει την ελευθερία του λόγου και επικαλούνται τη δημοκρατία όποτε το θυμηθούν, προκαλώντας θυμηδία όταν συνήθως μιλάμε για νοσταλγούς της Χούντας ή όψιμους υποστηρικτές της νεοναζιστικής συμμορίας. Η μη αποδοχή της ύπαρξης του άλλου και ο ρατσισμός κάθε είδους δεν γίνονται και δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά από τις δημοκρατίες. Δυστυχώς, οι περισσότεροι έχουν μείνει στον ορισμό της δημοκρατίας που τους είπε η δασκάλα τους κάπου στο δημοτικό. Είναι διαφορετικό πράγμα η πολυφωνία, η κριτική σε διάφορα θέματα και διαφορετικό το να αποκαλείς ''π...ες'' τους ομοφυλόφιλους ή να μιλάς για ''κωλό-εθνικότητες'' ή ό,τι άλλο. Κανένας δεν πρόκειται να σε πειράξει αν ασκείς κριτική στον Τσίπρα ή τον Σαμαρά ή όποιον άλλο, ούτε η πολιτική ορθότητα του facebook. Αν αποκαλείς τον Αντετοκούμπο  -ή όποιον άλλο άσημο-''πίθηκο'', τότε δεν έχεις θέση στη κοινωνία των Ανθρώπων. Γι' αυτούς τους λόγους λοιπόν είναι αστείο να επικαλούνται ορισμένοι την ελευθερία του λόγου. Θα μου πεις και η ίδια η ελληνική δικαιοσύνη με την πρόσφατη αθώωση του κήρυκα του μίσους, ο οποίος έχει θεσμικό ρόλο, κωφεύει. 

Επεξ/σία από YMIB
  • Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...