dimoskoutr Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 1 ώρα πριν, hammerd είπε επειδη εχω ακομα μεχρι και αν φυγει, το παλιο μου cpu/ram/set, p5e64wsevo/q9550/8gb , αποφασισα να το δοκιμασω αυτο το xpenology που μου ειπες, dimoskoutr. απο οτι ειδα χρειαζεται να κατεβασεις καποιο image σε φλασακι και μετα να μπεις απο αλλο Pc για να κανεις το υπολοιπο setup... Αν μπορεις δωσε παραπανω πληροφοριες η αν εχεις καποιο καλο guide step by step να το δοκιμασω... Στέλνω pm τώρα φίλτατε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tyf Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 7 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Στις 28/4/2018 στις 10:44 ΜΜ, dimoskoutr είπε Νομίζω ότι γίνεται και σε sd card αλλά αν το βάλεις σε usb stick ναι θέλει να το έχεις επάνω συνέχεια... Νομίζω ότι είναι λάθος ότι το λειτουργικό περνιέται σε κάθε σκληρό. Το stickάκι γίνεται η εγκατάσταση και του .pat αρχείου και επειδή είναι συνεχώς το στικάκι επάνω δεν υπάρχει θέμα αν χτυπήσει δίσκος... Μάλιστα είμαι σίγουρος για αυτό. περναει σε καθε σκληρο. βεβαια ο χωρος που πιανει ειναι αμελητεος. το στικακι κανει μονο το boot . το Image ειναι μεσα στους σκληρους. αν αποσυνδεσεις ολους τους σκληρους και αφησεις μονο το στικακι δεν θα μπουταρει σε συστημα. Στις 28/4/2018 στις 10:44 ΜΜ, dimoskoutr είπε Επεξ/σία 7 Μαΐου 2018 από tyf 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
croesus Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Καλησπέρα Να μου επιτρέψεις, όπως και ο dimoskoutr, χωρίς να παρεξηγηθώ, ν' απαντήσω εγώ στην ερώτησή σου. Χρειάζεται πρώτα να δημιουργήσεις ένα boot μέσο [κατά προτίμηση ένα usb stick, 1gb είναι υπεραρκετό] κατέβασέ το από εδώ http://xpenology.me/downloads/. Στη συνέχεια το μηχάνημα, που θέλεις να εγκαταστήσεις το xpenology, πρέπει να boot άρει με το usb που έφτιαξες. Από άλλο μηχάνημα θα "τρέξεις" το synology assistant, που θα πρέπει να εγκαταστήσεις και το κατεβάζεις από εδώ https://www.synology.com/en-global/support/download/DS115j#utilities, προκειμένου να είναι δυνατή η εγκατάσταση στο nas, του xpenology. Το image του xpenology [DSM 5.2 περίπου 300mb], μπορείς να το κατεβάσεις από το παραπάνω link, στο μηχανημά σου [οχι αυτό που θέλεις για nas]. Υπάρχουν πολλοί "οδηγοί" για την εγκατάσταση του xpenology οπτικοιημένοι στο youtube, που θα σε βοηθήσουν. Είναι πολύ εύκολη και απλή η όλη διαδικασία. Στο παραπάνω link, μπορεί να είναι η παλιά έκδοση [σειρά 5 και όχι 6] του xpenology, αλλά έχει ότι χρειάζεσαι για την εγκατάσταση. Η έκδοση 6 του DSM, είναι λίγο "περίεργη", γιατί είναι κάπως ποιo δύσκολο να δημιουργήσεις σε stick το αναγκαίο boot image. Για ότι άλλο χρειασθείς, εδώ είμαστε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 50 λεπτά πριν, croesus είπε Καλησπέρα Να μου επιτρέψεις, όπως και ο dimoskoutr, χωρίς να παρεξηγηθώ, ν' απαντήσω εγώ στην ερώτησή σου. Χρειάζεται πρώτα να δημιουργήσεις ένα boot μέσο [κατά προτίμηση ένα usb stick, 1gb είναι υπεραρκετό] κατέβασέ το από εδώ http://xpenology.me/downloads/. Στη συνέχεια το μηχάνημα, που θέλεις να εγκαταστήσεις το xpenology, πρέπει να boot άρει με το usb που έφτιαξες. Από άλλο μηχάνημα θα "τρέξεις" το synology assistant, που θα πρέπει να εγκαταστήσεις και το κατεβάζεις από εδώ https://www.synology.com/en-global/support/download/DS115j#utilities, προκειμένου να είναι δυνατή η εγκατάσταση στο nas, του xpenology. Το image του xpenology [DSM 5.2 περίπου 300mb], μπορείς να το κατεβάσεις από το παραπάνω link, στο μηχανημά σου [οχι αυτό που θέλεις για nas]. Υπάρχουν πολλοί "οδηγοί" για την εγκατάσταση του xpenology οπτικοιημένοι στο youtube, που θα σε βοηθήσουν. Είναι πολύ εύκολη και απλή η όλη διαδικασία. Στο παραπάνω link, μπορεί να είναι η παλιά έκδοση [σειρά 5 και όχι 6] του xpenology, αλλά έχει ότι χρειάζεσαι για την εγκατάσταση. Η έκδοση 6 του DSM, είναι λίγο "περίεργη", γιατί είναι κάπως ποιo δύσκολο να δημιουργήσεις σε stick το αναγκαίο boot image. Για ότι άλλο χρειασθείς, εδώ είμαστε. Ήδη το έχει στήσει του απάντησα εδώ και 2-3 μέρες. Ο λόγος που δεν το είπα εδώ μέσα δεν είναι ότι θέλω να το κρατήσω κρυφό. Είναι ότι όσων αφορά την νομιμότητα ή παρανομία του θέματος xpenology υπάρχει μεγάλη διαμάχη και θολό τοπίο. Εκρινα λοιπόν ότι δεν είναι σωστό να το κάνω δημόσιο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
croesus Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Δεν τα γνώριζα όλα αυτά, ότι ήδη έχει "στηθεί" ο nas, αλλά κυρίως ως προς τη νομιμότητα της χρήσης του xpenology. Ζητώ την κατανόηση της κοινότητας και παρακαλώ να διαγραφεί η απάντησή μου. Δεν γνωρίζω πως να το κάνω εγώ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hammerd Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 10 Μαΐου 2018 ειναι πραγματικα πολυ απλο, και γω το φοβομουν αλλα με την βοηθεια του link ειναι θεμα το πολυ 20λεπτου να το στησεις... Τωρα τα περι νομιμοτητας δεν τα γνωριζω και γω αλλα ετσι και αλλιως αν τελικα περασει τις δοκιμες που του κανω, το πολυ πολυ να το βαλω για προσωπικη και οχι για εμπορικη χρηση , αν και βλεπω να στηνω το freenas το οποιο εχει ενα αλλο συστημα το zfs το οποιο απο αποψη προστασιας δεδομενων απο το να χαλασει δισκος η καποιο αλλο hardware του DIY NAS λενε οτι ειναι οτι καλυτερο...ειδωμεν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Το zfs system από όσα έχω διαβάσει είναι μάλλον το καλύτερο... Με ένα μειονέκτημα... Δύσκολα μπορείς να χρησιμοποιήσεις παλιό hardware ώστε να στήσεις μηχάνημα... Θες πιθανότατα minimum 8gb ram, εκτός αν πας σε κλασσικό raid ή τους βάλεις χύμα τους δίσκους χωρίς κάποιο raid σύστημα... Γενικά έχει hardware απαιτήσεις μεγαλύτερες από synology και qnap σαφέστατα! Και εγώ Ψήνομαι να το δοκιμάσω με 4gb ram που έχω στον παλιό, αλλά βαριέμαι να σβήνω δίσκους πάλι... Καλοκαιράκι... Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα μια εμπειρία από τυχόν δοκιμή με freenas, απόδοση μηχανήματος, εφαρμογές για auto backups, streaming, κλπ...ο δικός μου q6600 με 4gb ram φοβάμαι ότι δεν θα την παλέψει... Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hammerd Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 εγω το εχω στησει σε 2 μηχανακια την δευτερη φορα οταν ξεκινησαμε να μιλαμε εδω.... ειναι πολυ καλο συστημα , φιλικο ui , πολλα πραγματα να πειραξεις , ομως χαθηκα λιγο στις ρυθμισεις οντας καλομαθημενος στα synology αν και η αληθεια ειναι οτι δεν του αφιερωσα πολυ χρονο... Αν δεν ειχα 8gb ram , q9550 και την p5e64 ws evolution δεν θα το δοκιμαζα καν... Περιττο να σου πω πως παει με το expenology....εχω μεινει λαλακας ! Στα minimum requirements ειναι τα 8gb ram , οποτε μην χασεις το χρονο σου τσαμπα αφου δεν τα εχεις , αν και βρισκεις ευκολα πλεον... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 Share Δημοσ. 11 Μαΐου 2018 (επεξεργασμένο) Έχει θέμα η μητρική νομίζω ότι 8gb δεν βλέπει ή βλέπει σε χαμηλή ταχύτητα όμως... Αν θυμάμαι καλά το είχα ψάξει κάποια στιγμή...Γ@μω την intel και τις μητρικές της!!! Μνήμη βρίσκω να αγοράσω, να δοκιμάσω δεν βρίσκω μην την παίρνω τζάμπα... Στα minimum για zfs είναι τα 8gb... Για κλασσικό raid ή χύμα δίσκους υπάρχουν άρθρα και αναφορές στο internet ότι παίζει και με 4... Εμένα το zfs δεν με νοιάζει προς το παρόν οπότε μπορεί να κάνω μια δοκιμή να δω με 4 πως πάει... Επεξ/σία 11 Μαΐου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα