Προς το περιεχόμενο

ΑΓΟΡΑ NAS ΓΙΑ ΟΓΚΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ~20TB

hammerd

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οχι. πρεπει να τους φορμαρεις πριν τους αναγνωρισει το συστημα.

δεν ξερω αν γινεται επειδη τα εχεις σε zyxel nas.

νομιζω οχι.

θα πρεπει να βαλεις εναν κενο να μεταφερεις εναν.

να κουμπωσεις τον επομενο να τον φορμαρεις να μεταφερεις κτλ.

και στο κανονικο synology θα γινει αυτο.

Επεξ/σία από tyf
  • Thanks 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε όλα τα συστήματα nas αν κάνεις αλλαγή από ένα σε άλλο αυτό πρέπει να γίνει. Για αυτό πάντα έχουμε και έναν εξωτερικό δίσκο άδειο ώστε να μεταφέρουμε δεδομένα κατά την αλλαγή...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χωρίς να είμαι σίγουρος η μόνη περίπτωση που παίζει να αναγνωρίσουν δίσκο από άλλο σύστημα nas είναι να είναι ο δίσκος ntfs και όχι σε συστοιχία raid...

Επεξ/σία από dimoskoutr
  • Like 1

Το xpenology που ακριβώς το εγκαθιστάς σε ένα proliant; Σε έναν από τους 4 δίσκους που παίρνουν τα bay ή σε δίσκο ssd ξεχωριστά όπως σε κάτι βιντεάκια που έχω δει στο youtube;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σε usb stick μια χαρά τραίνο πάει... Μην χαραμίσεις δίσκο για το xpenology για κανένα λόγο... Το έχω έτσι 3 μήνες σχεδόν και είναι εξαιρετικό. Και φυσικά δεν χρειάζεται proliant, σε οποιοδήποτε παλιό μηχάνημα πάει σφαίρα... Αν και από όσα έχω διαβάσει είναι προτιμότερο να είναι intel γιατί με amd έχει λίγη παραπάνω μανούρα... Αξίζει πάντως με τα χίλια η περίπτωση diy nas...

Επεξ/σία από dimoskoutr

η εγκατασταση ειναι σχεδον 5 λεπτα.

θελει ενα στικακι απλο usb και οτι σκληρο βαλεις μετα. το λειτουργικο περνιεται σε καθε εναν σκληρο που βαζεις οποτε και να χαλασει καποιος το μηχανημα λειτουργει.

φτιαχνεις το στικακι και οταν κανεις boot σου ζηταει να περασεις ενα δευτερο αρχειο με καταληξη pat. 

και αυτο ειναι ουσιαστικα.

ssd θελει μονο αν θελεις να κανει ssd cache ωστε να κανει buffer στον ssd πριν τα περασει στους σκληρους.

Δηλαδή του έχεις μόνιμα πάνω ένα στικάκι για να δουλέψει; Κάπου είδα οτι πάνω στη μητρική έχει και μια microSD slot.Μπορείς και εκεί πχ να έχεις το λιετουργικό;

Νομίζω ότι γίνεται και σε sd card αλλά αν το βάλεις σε usb stick ναι θέλει να το έχεις επάνω συνέχεια... Νομίζω ότι είναι λάθος ότι το λειτουργικό περνιέται σε κάθε σκληρό. Το stickάκι γίνεται η εγκατάσταση και του .pat αρχείου και επειδή είναι συνεχώς το στικάκι επάνω δεν υπάρχει θέμα αν χτυπήσει δίσκος... Μάλιστα είμαι σίγουρος για αυτό.

• 2 εβδομάδες αργότερα...

επειδη εχω ακομα μεχρι και αν φυγει, το παλιο μου cpu/ram/set, p5e64wsevo/q9550/8gb , αποφασισα να

το δοκιμασω αυτο το xpenology που μου ειπες, dimoskoutr.

απο οτι ειδα χρειαζεται να κατεβασεις καποιο image σε φλασακι και μετα να μπεις απο αλλο Pc για να

κανεις το υπολοιπο setup...

Αν μπορεις δωσε παραπανω πληροφοριες η αν εχεις καποιο καλο guide step by step να το δοκιμασω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...