hammerd Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2018 Εχω πολλους δισκους απο χωρητικοτητες 250gb εως 3tb γεματους με διαφορα αρχεια σε διαστημα 10 χρονων και θελω να τους μαζεψω σε ενα nas με 4 bays τουλαχιστον ετσι ωστε να μπορω να τους διαχειριζομαι ανετα. Ποιο nas μου προτεινετε με βαση την ευκολια χρησης, την αξιοπιστια αλλα και τις επιδοσεις σε λογικα πλαισια τιμης ? Επισης τι μαρκας δισκους να παρω και τι χωρητικοτητας, προκειμενου να με καλυψουν σε διαταξη raid5 λογικα... Ο ογκος χονδρικα ειναι γυρω στα 20TB πολλα ομως πραγματα μπορει να ειναι διπλα και τριπλα και θα διαγραφουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Είναι εντελώς critical data ή δεν θα τρελαθείς κιόλας αν χτυπήσει κάποιος δίσκος; Ρωτάω γιατί αν δεν είναι critical και υπάρχει κάποιος παλιός λειτουργικός υπολογιστής μπορείς χωρίς έξτρα κόστος παρά μόνο για δίσκους να εγκαταστήσεις xpenology (synology δηλαδή) και ανάλογα με το hardware που έχεις να κάνεις ένα δυνατό nas ίσως και πιο δυνατό από ότι θα έπαιρνες με raid 5 κανονικά... Χωρίς έξτρα κόστος... Μόνο λίγο από τον χρόνο σου... Εγώ εδώ και σχεδόν 2 μήνες και είμαι εξαιρετικά ευχαριστημένος... Παπάδες κάνει... Αλλιώς δώσε budget να σου πούμε γνώμη... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hammerd Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Καποια ειναι καποια δεν ειναι, οπως ειπα, πολλα θα διαγραφουν, για xpenology το χα ψαξει παλια ειναι καλη περιπτωση απλα δεν υπαρχει η/υ για να το κανω... budget , οτι πιο οικονομικο αλλα να γραφει τουλαχιστον με 90~100mb/sec για 4bay και πανω που ψαχνω. Τα synology τα δουλευω χρονια στην δουλεια μου αλλα ειναι στο θεο οι τιμες τους αλλα αν εχουν κατι φθηνο 4 η 5 bay το βλεπουμε. Επισης θελω να μπορω να βαζω δισκους σαν expand μηπως και δεν χρειαστει να τους παρω ολους απο την αρχη , αν και θα το προτιμουσα για να ξεμπλεξω, π.χ. 4x6tb για 4bay nas. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ακόμη και έτσι φιλτατε εγώ θα έπαιρνα κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/s/10762816/HP-ProLiant-MicroServer-Gen8-G1610T-4GB-No-OS.html και σε σχέση με οτιδήποτε δίνει η synology και η qnap πάλι πιο δυνατό θα ήταν σε εκείνα τα χρήματα... Βάζεις και xpenology πάνω και πας τρένο. Ή βάζεις ακόμη 4gb και βάζεις freenas που έχει file system βαρβάτο όχι πλάκα...zfs νομίζω λέγεται... Υπάρχουν επιλογές... Αλλιώς εγώ θα έλεγα να πας είτε σε synology είτε σε qnap και όχι σε κάτι άλλο... Υπάρχουν λόγοι που αυτά είναι ακριβότερα από όλα τα υπόλοιπα. Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
croesus Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Προς ενίσχυση των όσων έγραψε ο dimoskourt, να προσθέσω ότι, χρησιμοποιώ τον συγκεκριμένο hp μ΄ έναν i3 3240 στα 2,9ghz και επιπλέον 4gb ram, "τρέχει" xpenology 6.1 και πίστεψέμε είναι πολύ δυνατότερο μηχάνημα σε σχέση με synology & qnap και με κόστος σχεδόν 350,00€. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Εσένα με τον i3 δεν είναι τραίνο, αεροπλάνο είναι! Δώσε link να το έχουμε φιλτατε όμως, δεν το βρίσκω με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, άσε που νομίζω ότι είναι στα 3,4 αν είδα σωστά... Εκτός αν έχεις κανέναν Τ... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hammerd Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 καντε μου μια συγκεκριμενη προταση σε qnap και synology και τι δισκους να βαλω να με καλυψουν τα 20tb. δεν παω για xpenology. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Ξαναλέμε δώσε μας ένα budget, αλλιώς μπορεί ο καθένας να σου πετάξει ότι μηχανάκι να ναι...έχεις απεριόριστο; Μέχρι που φτάνει; Βλέπεις θέλουμε να βοηθήσουμε και στο ρώτησα δεύτερη φορά. Λεφτά; Για δίσκους θες και raid 5....δίσκους θα βρούμε το δύσκολο είναι το nas χωρίς budget... Επεξ/σία 26 Απριλίου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dpolal Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 10 ώρες πριν, hammerd είπε καντε μου μια συγκεκριμενη προταση σε qnap και synology και τι δισκους να βαλω να με καλυψουν τα 20tb. δεν παω για xpenology. Για δίσκους (οι τιμές είναι ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ): Α) 20TB = 3x6TB (2ΤΒ μείον) --> 3χ180€ = 540€ με προοπτική να εγκαταστήσεις και έναν ακόμα στο μέλλον ή Β) 20ΤΒ = 2χ8ΤΒ (4ΤΒ μείον) --> 2χ240€ = 480€ με προοπτική να εγκαταστήσεις και έναν ακόμα στο μέλλον ή Γ) 20ΤΒ = 2χ10ΤΒ --> 2χ320€ = 640€ ή Δ) 20ΤΒ = 1χ12ΤΒ (6ΤΒ μείον και χωρίς ασφάλεια μέχρι να πάρεις 2ο δίσκο) = 440€ με προοπτική να εγκαταστήσεις και έναν ακόμα στο μέλλον . . . Μπορείς να αγοράσεις ένα 4-bay NAS και να ξεκινήσεις με μικρότερες χωριτηκότητες δίσκων (Α και Β) με προοπτική να συμπληρώσεις αργότερα https://www.skroutz.gr/c/894/file-servers/m/4165_8481/QNap_or_Synology/f/637271/toulachiston-4.html?keyphrase=nas&order_by=pricevat&order_dir=asc&ranking=pricevat ή Μπορείς να πας με τους μεγαλύτερους δίσκους των 10 και 12ΤΒ αλλά να πάρεις ένα 2-bay NAS (Γ και Δ) που είναι οικονομικότερο και να τους αλλάξεις με μεγαλύτερους αργότερα https://www.skroutz.gr/c/894/file-servers/m/4165_8481/QNap_or_Synology/f/637270/toulachiston-2.html?keyphrase=nas&order_by=pricevat&order_dir=asc&ranking=pricevat Και οι 2 εταιρείες σου δίνουν την δυνατότητα να ξεκινήσεις να επιλέγοντας hybrid-RAID το οποίο μελλοντικά επιτρέπει να αντικαθιστάς τους δίκους σου με άλλους μεγαλύτερης χωριτηκότητας. Αν δηλαδή ξεκινήσεις με 2 δίσκους των 10ΤΒ μπορείς εύκολα να τους αντικαταστήσεις σε λίγα χρόνια με άλλους μεγαλύτερους αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να στήσεις ολόκληρο το σύστημα από την αρχή. Για οικιακή χρήση μπορείς να αγοράσεις ένα 2-bay. Καλά ψώνια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hammerd Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, dimoskoutr είπε Ξαναλέμε δώσε μας ένα budget, αλλιώς μπορεί ο καθένας να σου πετάξει ότι μηχανάκι να ναι...έχεις απεριόριστο; Μέχρι που φτάνει; Βλέπεις θέλουμε να βοηθήσουμε και στο ρώτησα δεύτερη φορά. Λεφτά; Για δίσκους θες και raid 5....δίσκους θα βρούμε το δύσκολο είναι το nas χωρίς budget... Μα σας ειπα, το πιο οικονομικο που να σηκωνει τοσους δισκους οσους μου χρειαζεται δηλαδη ~20tb usable space μετα απο raid 5 ! Ανοιξα το θεμα για να μου προτεινει καποιος, οπως εκανε ο dpolal, συνδυασμους δισκων και και καποιο 4-bay nas. Φανταζομαι dpolal, οτι το 2ο που βγαζει στο link σου , το Synology DiskStation DS418j , παιρνει ας πουμε 4x 8tb , δεν θα εχω θεμα ??? δεν θα μου δωσει τουλαχιστον τα 20tb που θελω μετα απο το raid5 ??? Η αγορα θα γινει με δοσεις σε πιστωτικη καρτα...βεβαια με ενδιαφερει να ειναι η πιο οικονομικη λυση αλλα πρωτα απο ολα να με καλυπτει σε αυτο που θελω.. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2018 από hammerd Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
dimoskoutr Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 27 Απριλίου 2018 (επεξεργασμένο) Πάντως γενικά να ξέρεις ότι είναι overpriced του κερατά τα έτοιμα nas. Με τα ίδια χρήματα κάνεις παπάδες. Το 418j παίρνει μια χαρά τους 4x8tb... Έχει όμως αστείο επεξεργαστή για τα χρήματα που ζητάει ε... Για να πάρεις μια ιδέα ο επεξεργαστής του νέου rasberry είναι πιο γρήγορος καθότι στην ίδια συχνότητα είναι τετραπύρηνος! Και το rasberry είναι μια συσκευή του 40άρικου!!! Αν επιμένεις σε έτοιμο nas παλεύεται... Αλλά νομίζω είναι πιο vfm το qnap 431p με λίγο πιο γρήγορο επεξεργαστή (λιγότερο αστείο) ίδια ram και ένα 50άρι φθηνότερο... Πάντως για περίπου 20gb usable space μετά το raid 5 θες 4x6gb για 18gb usable ή 4x8gb για 24gb usable... Εγώ θα τους έπαιρνα όλους ίδιους wd red. Επεξ/σία 27 Απριλίου 2018 από dimoskoutr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
croesus Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Στις 26/4/2018 στις 7:44 ΜΜ, dimoskoutr είπε Εσένα με τον i3 δεν είναι τραίνο, αεροπλάνο είναι! Δώσε link να το έχουμε φιλτατε όμως, δεν το βρίσκω με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή, άσε που νομίζω ότι είναι στα 3,4 αν είδα σωστά... Εκτός αν έχεις κανέναν Τ... Καλημέρα, Συγνώμη για την αργοπορημένη μου απάντηση. Δυστυχώς δεν ήμουν ιδιαίτερα προσεκτικός και αγόρα τον Τ, που είναι σε χαμηλότερη συχνότητα, αλλά και χαμηλότερης κατανάλωσης. Τον επεξεργαστή τον αγόρασα από ebay, μεταχειρισμένο και έκανα μόνος μου την αλλαγή. Πληροφορίες μπορείς να βρεις εδώ https://homeservershow.com/forums/forum/88-microserver-gen-8/. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IKARIWTHS Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 αν καταληξεις σε qnap η σε synology απλα κοιταξε να εχεουν επεξεργαστη intel Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
hammerd Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Μέλος Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Ευτυχως θα μπορεσω να δανειστω ενα 1813+ 8 bay synology για να ξεκαθαρισω τους δισκους μου οποτε μεχρι να γινει αυτο θα φτιαξω παραλληλα και το DIY NAS μου. Επειδη εχω παραγγειλει τα νεα κομματια για το pc μου , cpu/mb/ram , και βλεποντας οτι αυτα που μενουν μπορουν ανετα να φτιαξουν ενα αρκετα καλο freenas / xpenology συστημα , θα δω τι αλλο μου λειπει και θα κανω μια δοκιμη ξανα με freenas και αργοτερα με xpenology και οποιο ειναι πιο σταθερο θα μεινει... Αυτα που θα μου μεινουν ειναι τα παρακατω , πειτε μου αν αξιζουν ετσι ωστε να παρω και τα υπολοιπα για να το στησω... https://ark.intel.com/products/33924/Intel-Core2-Quad-Processor-Q9550-12M-Cache-2_83-GHz-1333-MHz-FSB https://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmx4gx3m1a1600c9-xms3-4gb-pc3-12800-p-PER.549221 x2 ΣΥΝΟΛΟ 8GB https://www.asus.com/Motherboards/P5E64_WS_Evolution/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tarantules Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Share Δημοσ. 28 Απριλίου 2018 Επειδή είμαι κι εγώ σε δίλλημα ανάμεσα σε synology ή Proliant με xpenology και κλίνω προς λύση τύπου proliant , θέλω να ρωτήσω κάτι όσον αφορά τους δίσκους τους οποίους ήδη έχω.Τους έχω μέσα σε ένα Zyxel NSA320 και η απορεία μου είναι εαν θα αναγνωρίζονται από το proliant όταν τους βάλω μέσα ή θα μου ζητάει να τους φορμάρει.Το πρόβλημα είναι οτι εαν θέλουν φορμάρισμα , δεν έχω τέτοια δυνατότητα γιατί κάπου πρέπει να μεταφέρω τα αρχεία και δεν υπάρχει extra χώρος σε άλλους δίσκους που διαθέτω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα